» »

Western Digital z dobičkom, SSD-ji mogoče 2011.

Western Digital z dobičkom, SSD-ji mogoče 2011.

X-Bit Labs - Western Digital je objavil poslovne rezultate za drugo fiskalno četrtletje, ki se je izteklo 1. januarja, v katerih je videti, da podjetje posluje in da prodaja SSD-jev še vedno šepa. Lepo po vrsti.

Prihodki od prodaje so v tem četrtletju znašali 2,6 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa 429 milijonov dolarjev. V tem času so prodali 49,5 milijona trdih diskov, kar je za 40 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Prihodke so povečali za 44 odstotkov, medtem ko je dobiček poskočil za skoraj 30-krat. To je razumljivo, saj so leta 2008 vknjižili za 113 milijonov stroškov prestrukturiranja, ki očitno daje rezultate. Povprečna cena prodanega diska je znašala 52 dolarjev oz. en dolar več kot lani.

Glavni del še vedno predstavljajo prihodki od prodaje diskov, saj so vsi ostali programi skupaj prinesli le 47 milijonov dolarjev. So pa vedno pomembnejši, saj so še leto prej znašali le 12 milijonov dolarjev.

Področje, ki nas najbolj zanima, so SSD-ji. Tu domači uporabniki nad Western Digitalom ne morejo biti preveč navdušeni, saj izdeluje SSD-je le za t.i. embedded sisteme in podobno. Kdaj jih bodo ponudili tudi uporabnikom namiznih in prenosnih računalnikov, niso želeli razkriti, so pa dejali, da bodo leta 2011 razširili trg za svoje SSD-je na enterprise področje in jim priključili tudi vmesnik SAS. Trenutno namreč prodaja njihovih SSD-jev prinese le dva odstotka prihodkov, kar je premalo.

6 komentarjev

jishiri ::

Naj raje pocenijo 2Tb diske... pa jih bom z veseljem ene par kupil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jishiri ()

nekikr ::

Saj bodo. Čez pol leta, tako kot je bilo vedno do zdaj... Ali pričakuješ, da bo najnovejša in najboljša svar iz danes na jutri dostopna vsem za smešen denar?

fosil ::

v katerih je videti, da podjetje posluje

Tukaj mogoče manjka kakšen pridevnik? Recimo dobro? ;)
Tako je!

jishiri ::

nekikr. ja sam 2tb diski so ze en cajt na policah... no se vedno cakam na lepe dni za nakupe... :D

RejZoR ::

Kapaciteta že dolgo ni noben problem. Je pa problematična hitrost in tle se zadeva ne premika nikamor, vsaj kar se tiče klasičnih diskov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jishiri ::

ja pr men je problem kapaciteta praznih slotov za diske... hitrost me pa niti ne zanima... za moje potrebe bi blo ze dovolj ce bi se ploscki vrtel z 2500/min :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jishiri ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel z nekoliko nižjim dobičkom

Oddelek: Novice / Rezultati
1711952 (10726) klinker
»

EA prevzel PopCap Games

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
124707 (3823) RejZoR
»

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Oddelek: Novice / Rezultati
174238 (3692) revvs
»

AMD s knjigovodsko operacijo podvojil dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
387298 (5716) nekikr
»

AMD-jev dobiček nad pričakovanji analitikov

Oddelek: Novice / Rezultati
83783 (2364) FireSnake

Več podobnih tem