» »

Povezava dveh računalnikov doma

Povezava dveh računalnikov doma

Doc123 ::

Živjo, čist n00b vprašanje.

Doma imam desktop ter notebook in bi jih rad povezal da si delim fajle. Fajn bi blo tudi da si delita internet povezavo, vendar ni nujno. Imam Siol optiko

Neki sm se sam zajebaval pa mi ni ratalo, zato sem raje vprašal tukaj.

Pa še to; ali je problem če nimata istih OS? Na desktopu furam dva (Win 7 in XP) na notebooku pa Win 7 64 bit. Fajn bi blo da jih imam povezana tudi, ko na namizniku laufam XP-je.

Hvala!

hudychk ::

A imaš router? Isti OS pa ni pogoj, je pa mal zoprno usposobit, da deluje prenos podatkov med win xp in 7. Če nimaš routerja, boš potreboval še eno mrežno kartico v enem računalniku in cross-over kabel ali pa wi-fi kartici, ki bosta omogočali direktno povezavo med seboj, brez routerja oziroma switcha. Sicer pa bi moralo iti preko modema od siola. Verjetno se ga da nastavit, da deluje kot usmerjevalnik, vsaj nekaj sem zasledil o tem, če že po defaultu ne deluje tako.
The Devil himself!

fosil ::

Pri siol optiki dobiš prosperota, ki lahko deluje tudi kot ruter.
Mogoče je že sedaj tako naštiman, vtakni še prenosnik v modem in poglej če deluje internet.
Tako je!

xnnx ::

edino možno če ni drugega en ruter gor priključiš dva računalnika pa ruter povežeš z modemom net pa nato daš kompa v workgroup
po možnosti lahko da prek modema deluje workgroup

hudychk ::

Če ma win7, ni niti potrebno nastavljati workgroupa... Že vse deluje avtomatsko...
The Devil himself!

Doc123 ::

Pri siol optiki dobiš prosperota, ki lahko deluje tudi kot ruter.
Mogoče je že sedaj tako naštiman, vtakni še prenosnik v modem in poglej če deluje internet.

Sem že probal pa ne dela, prav da ni IP-jev. Nevem kje točno sam nastavt. Drugače pa mislim da modem že dela kot router, ni mi treba dial-at da dela net.

fosil ::

Težko rečt kako je naštiman.
Morajo pa biti porti nastavljeni za net, ne pa recimo za TV, pa DHCP mora bit vklopljen.

Navodila za ta modem pa najdeš tukaj
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375410 (4914) BorutK-73
»

Windows 98 in širokopasovna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
6980 (832) ABX
»

Montaža Siol DUO

121951 (1831) Prometnik
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544050 (19590) imallears
»

Tomato firmware in portforward

132219 (2048) Domini

Več podobnih tem