» »

Stan-dom položnica

Stan-dom položnica

Ajrina ::

Letos smo prvič v privat stanovanju, ki ga upravlja Stan-dom Otrin, bi vas prosila, da mi pojasnite kaj katera postavka na računu pomeni (za katero časovno obdobje se plačuje, kaj vsebuje itd.):
- SNAGA (81)
- ELEKTRIKA (110)
- ELEKT.OS. (625)
- ČRPALIŠČE (628)
- OBRATOVALNI STR. (31)
Namreč do januarja tega ni bilo na poločnici, ta mesec je pa položnica astronomsko visoka. Predvidevam, da se plačuje za celo leto, nisem pa prepričana. Jasno, iz Stan-dom ne dobim nobenega odgovora.
Hvala vsem za odgovore!

fosil ::

Ti stvari niso ravno univerzalne in kaj se skriva za določeno postavko je pogosto odvisno od domišljije upravnika.

Upravnik ti seveda mora pojasnit kaj pomeni določena stvar. In ne samo to, če zahtevaš ti mora tudi pokazati originalne račune, na podlagi katerih je potem to on zaračunal tebi.

Položnice so ponavadi za pretekli mesec, torej položnica ki jo dobiš januarja je za stroške v decembru. To bi moralo na položnici tudi pisat.
Tako je!

Ajrina ::

Hvala za odgovor! Bom še poskusila poklicati. Je pa čudno, ker so bile prej položnice vedno okoli 25EUR, ta mesec je pa 120EUR. Ogromna razlika.

kixs ::

Lahko je bil narejen kaksen poracun. Vsekakor pa moras vprasat.

lp

Ajrina ::

Poklicala in celo se mi je nekdo oglasil. Obratovalni str. so za asfaltno grbino (75EUR manj za plačat :))), elektrika je res poračun za snago in črpališče pa nisem nič izvedela. Če mogoče kdo ve, odgovor zaželjen!

AndrejS ::

Snaga je podjetje za odvoz smeti.. morda je to to

Ajrina ::

Vem to :) Sam stroški za smeti naj bi bili vključeni že v obratovanje. Mogoče smo pa dobili kak nov kontejner.. Črpališče? Se kumu sanja?

Tarzan ::

Kot rečeno, vljudno zahtevaj, če lahko pokaže račune, na podlagi katerih vam je zaračunal stroške, češ, nič ni narobe, samo precej visoka razlika in da bi preverila. Če bo kaj preveč modroval in se izmikal, pa kar vztrajaj, račune mora hraniti še olala časa, tako da ni izgovora. Poleg tega ima verjetno tudi vse izračune, ko vam je računal deleže za plačilo, zraven lahko prisloni samo še originalne račune, na katere se navezujejo računi in zadeva je rešena. Nimaš mu vzeti dlje kot 20 minut dragocenega časa, potem bo tebi jasno od kod stroški in tudi on te več ne bo imel na grbi. Win-win situacija. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

Ajrina ::

Bomo poskusili! Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški - garosnjera/1 sobno (cca 35m2)

Oddelek: Loža
278941 (7455) matjazzz
»

Prevara? Račun za 29:47 min klicev na komercialno št. pred pol leta

Oddelek: Loža
448435 (5475) GupeM
»

Stroški upravljanja (stanovanje)

Oddelek: Loža
4810276 (8535) St235
»

Informacije v kantah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19223517 (20408) krneki0001
»

Pravno vprašanje glede terjatve

Oddelek: Loža
122583 (1757) Ziga Dolhar

Več podobnih tem