» »

USB prosti internet.... ali obstaja?

USB prosti internet.... ali obstaja?

ebeb ::

Pozdravljeni.
Priznam, glede interneta na prenosniku nimam pojma.:|
V roku 1 tedna si nameravam kupiti svoj prvi laptop, na katerem bi seveda imela internet. Uporabljala bi ga za najbolj osnovne stvari - filme, mogoče dve igrici itd. uglaunem najbolj osnovne stvari. Vse lepo in prav ampak problem mi nastopi pri internetu. Nekako mi je jasno, kako bi stvar delovala s kabli oz. z wirelessi in routerji po "luft" ampak jaz bi računalnik rada veliko nosila okoli z mano in rada bi, da bi mi internet deloval povsod kamor bi šla z njim. Pa sem razmišljala, če je možno kupiti nekakšen USB, da bi ga samo vključil v računalnik in bi internet deloval vedno in povsod:D Naprimer na počitnicah, da se lahko priključiš kadar hočeš, da greš recimo za vikend kam na obisk in tam ni routerja in se spet lahko priključiš kadar ti zapaše :)
Zdej pa, če kaj takega obstaja mi prosim povejte, kje in za koliko denarja se to da kupiti, če pa ne obstaja mi pa predlagajte, kaj bi v takem primeru lahko naredila;) Hvala!!!!
LP ebeb

zee ::

Mobitelov Instant Internet.
Simobil pa ima tudi nekaj podobnega.

V tujini seveda placas "ko žuti za storitve".
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zheegec ::

Naboljša varianta, ki jo uporabljam jaz, je nek soliden GSM aparat (ki podpira vsaj UMTS) iz proste prodaje - katerega priključiš na prenosnik preko USB kabla recimo. Za Slovenijo imaš Mobitel Džabest paket (če imaš možnost), v tujini pa kupiš predplačniško SIM kartico in jo uporabljaš, kolikor pač rabiš.

Druga varijanta so USB modemi namenjeni prav temu (ima režo za SIM kartico), samo je potrebno dobiti rabljenega in odklenjenga. Novi so ali zaklenjeni na ponudnika (s pogodbo se vežeš za 2 leti), ali pa v prosti prodaji - kar pa zna biti drago.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

sword ::

Ali pa T-2 mobilni internet za 10€ na mesec brez veazve ali drugih pogojev (še govorne naročnine ni treba). Pokrita so večja mesta, več maš pa na T-2 strani http://www.t-2.net/?ctxID=002965&funcID... - temno oranžna so območja, kjer deluje internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sword ()

fosil ::

V tujini je najboljš uporabljat lokalne wifi-je v hotelih, kampih, letališčih, kavarnah in podobno.

Včasih je za goste celo zastonj, včasih moraš pa pač nekaj plačat, ampak še vedno dosti manj kot če se povezuješ prek mobitela. Pa še hitrejš dela internet.
Tako je!

Mavrik ::

Oz še bolje, kupiš prenosnik z WWAN UMTS kartico. Potem daš ta noter SIM kartico in maš internet kjerkoli na dosegu UMTS signala.
The truth is rarely pure and never simple.

ebeb ::

Hvala, kako je pa z Mobitelovim instant internetom, a morš imet mobitel in naročnino pri njih, da lahko vzameš to, al je čist pač, kdorkoli hoče si to nabavi pa plačuje 19€; če se ne motim?
Ker jz mam naročnino na Tušmobilu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ebeb ()

lorinzo_ ::

Mene pa zanima (konkretno za T2) ali lahko preko mobilnega interneta tud kakšen malo večji fajl potegneš dol? Zdej, tukaj ne mislim da bi cele dneve vleku in uploadu, ampak, al je lahko tak internet tud nadomestilo za domačega? Je dovolj zanesljiv, da hitrost ne pade vsaj pod 1/256 (al kokrkol je že minimalno pri običajnem internetu)?

nodrim ::

tale T-2 mobilni dostop do neta je kr zakon ... 10 € na mesec in dela s takšno hitrostjo kokr piše .. edino pokritost je takšna kot je ..

je pa res, da moraš pri njih ali kje drugje dobiti USB ključ, v katerega lahko vstaviš njihovo SIM kartico .. ali pa uporabiš svoj mobilni telefon, ki mora podpirati 3G povezave (samo takrat si nedosegljiv na mobilcu, ker moraš zamenjati SIM kartico)

PrimozR ::

Hvala, kako je pa z Mobitelovim instant internetom, a morš imet mobitel in naročnino pri njih, da lahko vzameš to, al je čist pač, kdorkoli hoče si to nabavi pa plačuje 19€; če se ne motim?
Ker jz mam naročnino na Tušmobilu.


Instant internet je svoja naročnina, unlimited paket (po prenosu podatkov) pa pride 30 € mesečno. Če že imaš Mobitelov Đabest paket, spari telefon preko Bluetootha in ga uporabljaj kot UMTS modem. V paketu je namreč vključen gigabajt podatkov, to ti bo pa verjetno za občasno uporabo na poti zadostovalo.Sicer z mobilnim dostopm mi je uspelo pokuriti največ 250 MB, s tem da sem poslušal musko s streamanjem.

c0dehunter ::


Instant internet je svoja naročnina, unlimited paket (po prenosu podatkov) pa pride 30 € mesečno. Če že imaš Mobitelov Đabest paket, spari telefon preko Bluetootha in ga uporabljaj kot UMTS modem.


Verjetno si zravn telefona dobla USB kabel ki bo veliko boljša alternativa bluetooth povezavi. Drugače se ti pa po mojem najbolj splača vzet T2 mobilni internet (odvisno je tudi od tvoje lokacije), kupiš na bolhi en USB modem, SIM kartico itak dobiš pr T2 in je to to.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

PrimozR ::

Zakaj je boljša alternativa? Ker imaš na prenosnik stalno priklopljen kabel in za njim vlečeš mobitel? Z BTjem daš mobitel v žep ali pa na mizo in uporabljaš. Je res, da BT prej pokuri baterijo a z dobrim telefonom na 3,5G povezavi to itak ni bistveno, ker že sam prenos podatkov naredi več škode.

jjoo ::

zdravo vem da se mogoče sliši bedast ampak js še nisem zasledila da bi kje ponujali internet ki bi ga plačal enkat ( npr. enkrat na leto) uporabljal pa potem večkrat ( celo leto ). če kdo pozna takega ponudnika ali mi lahko prosim pove ponudnitka samega in ceno. za instant internet je razpisana cena okoli 250 evrov ampak v drobnem tisku potem piše da je to 29 na mesec pa me zania ali se to vseeno da plačati enkrat ali ne??? hvala za pomoč

jjoo

c0dehunter ::

Če ne drugače, pač plačaš položnico z zneskom ki bi te prišel celo leto in se ti bo štelo v dobropis.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Mobilni internet za telebane (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
86108682 (12106) zobnik
»

Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5413738 (11101) x.sci
»

Mobitelov instant internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
103248 (2980) dronyx
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5211014 (8624) bf4ed
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192688 (2345) jerriho

Več podobnih tem