Forum » Loža » Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)
Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)
kitewing ::
Keyser Soze ::
WarpedGone je izjavil:
Hja, 17.člen pravil pravi:
Za oglaševalske vsebine, katerih objavo naroči pravna ali fizična oseba z namenom, da bi s tem pospeševala promet proizvodov, storitev, pravic ali obveznosti, pridobivala poslovne partnerje ali si v javnosti ustvarjala ugled in dobro ime, je potrebno skleniti poseben dogovor z upravljavcem strani.
Kar verjetno pomeni, da bi morala firma, ki bo na koncu izdajala račune, kontaktirat Primoža in se zmenit o detajlih (proviziji?:))
Ah dej no. Sej se ne gre za eno firmo, ki je ravnokar ustvarila račun na S&Tju, in hole gor furat samo in zgolj oglase. Gre se za S&T člane, ki imajo že eno zgodovino in brez katerih S&T morda ne bi bil, kjer je danes. Ampak samo še en izmed podpovprečnih izmenjevalnikov mnenj na internetu. Mislim, da je S&T od tega profitiral (na račun dodatnih članov in tudi denarja od oglasov) že veliko več kot pa bi od teh stolov.
Ampak se pa strinjam glede tistega, da bo to "en eksperiment", na katerem bomo videli, kako bo cen stolov počasi dosegla tisto v Ergolesu. Na račun 100 in 1 provizije.
OM, F, G!
WarpedGone ::
@MadnessMat: odstranjen
@Max: denar bo zbirala slovenska firma, tako da sm te dodal.
@Max: denar bo zbirala slovenska firma, tako da sm te dodal.
Zbogom in hvala za vse ribe
Macketina ::
Meni ni problema cakat na stol tudi par mesecev. Seveda pa ce Ergoles ponudi neko pametno ceno je brezveze komplicirat. Stvar tukaj IMO ni crno bela, lepo se vidi da imajo kar konkretno marzo, vendar je tukaj salon/garancija/zaposleni/itd...
Ne vem kaj tocno je problem s kitajci, marsikatera slovenska firma bi se lahko samo ucila od njih glede ustrezljivosti in prijaznosti, predvsem pa glede odzivnosti.
Kot je receno, bo denar zbiralo slovensko podjetje.
Ne vem kaj tocno je problem s kitajci, marsikatera slovenska firma bi se lahko samo ucila od njih glede ustrezljivosti in prijaznosti, predvsem pa glede odzivnosti.
Kot je receno, bo denar zbiralo slovensko podjetje.
mgermo ::
Okapi (ali pa mogoče kdo bolj insajderski)...lahko bi pri Ergolesu povprašal še za količino 80 stolov. Če bi ponudili za 350 eur...
Steinkauz ::
Ja ma ti garantiram, da jih več kot pol ne bo interesiranih pol kupit.
Ker 100eur več je 100eur več(oziroma 40% več)...
Ker 100eur več je 100eur več(oziroma 40% več)...
kuglvinkl ::
Mene zanima:
1. če ta projekt uspe, se pravi ekonomija brez utečenih trgovcev, s popolno razpršeno skupino kupcev (da do vidim, je vredno 50 evrov)
2. cena stola do 300 evrov (kamor se šteje prva točka).
Namreč. v tem trenutku ne sedim na pručki, pač pa na stolu, za katerega sem takrat odštel 250 evrov.
Ergoles bi moral zame ponudit 250 evrov, vse ostalo me ne zanima.
1. če ta projekt uspe, se pravi ekonomija brez utečenih trgovcev, s popolno razpršeno skupino kupcev (da do vidim, je vredno 50 evrov)
2. cena stola do 300 evrov (kamor se šteje prva točka).
Namreč. v tem trenutku ne sedim na pručki, pač pa na stolu, za katerega sem takrat odštel 250 evrov.
Ergoles bi moral zame ponudit 250 evrov, vse ostalo me ne zanima.
Your focus determines your reallity
ziga80 ::
Mislim da je mreza enaka stolu na na prvi strani. Ne vem pa ce je boljsa?
Za enkrat se nimam odgovora!
lp
Za enkrat se nimam odgovora!
lp
lambda ::
@kuglvinkl
Ne ravno. Pri ceni 540EUR je recimo 300EUR profita za vsak stol, torej če jih prodajo 10, je to 3000EUR. Če jih prodajo teh 80 po 250EUR, je profita ravno toliko ali še manj - pa zato ne bo nič manj delavcev v njihovih salonih in na plačilnih listah. Pri tem upoštevajte, da bo teoretično več garancijskih zahtevkov pri 80 komadih, kot pri 10. In vsem je jasno, da če prodajo teh 80 stolov po tako nizki ceni, za en čas zasičijo trg, torej se jim model iz redne prodaje ne bo prodajal, ravno tako bo za odtenek padla prodaja ostalih stolov.
Iskreno, nihče ni tako neumen, da bi se spuščal v kaj takega za minimalni profit pri čemer si še poslabšaš nadaljni prodajni rezultat.
Ne ravno. Pri ceni 540EUR je recimo 300EUR profita za vsak stol, torej če jih prodajo 10, je to 3000EUR. Če jih prodajo teh 80 po 250EUR, je profita ravno toliko ali še manj - pa zato ne bo nič manj delavcev v njihovih salonih in na plačilnih listah. Pri tem upoštevajte, da bo teoretično več garancijskih zahtevkov pri 80 komadih, kot pri 10. In vsem je jasno, da če prodajo teh 80 stolov po tako nizki ceni, za en čas zasičijo trg, torej se jim model iz redne prodaje ne bo prodajal, ravno tako bo za odtenek padla prodaja ostalih stolov.
Iskreno, nihče ni tako neumen, da bi se spuščal v kaj takega za minimalni profit pri čemer si še poslabšaš nadaljni prodajni rezultat.
kuglvinkl ::
Normalno, hotu sem samo pokazat, da ne sanjajte o Ergolesu.
Your focus determines your reallity
sword ::
Vsaka cena nad 300EUR je zame preveč ... teh 50EUR dodatno bi Ergolesu plačal zaradi priročnosti in garancije.
Gost ::
Meni se zdi tak nakup precej rizičen, ampak je zanimivo gledati nekaj novega. Zakaj ne greste torej že kar danes v nakup? Interesentov je precej, 80 stolov boste nabirali pa še 1 leto po mojem.
Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi.
P.S.: Aja saj nek terminski plan je tudi že. Se opravičujem, nisem prebral prvega posta.
Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi.
P.S.: Aja saj nek terminski plan je tudi že. Se opravičujem, nisem prebral prvega posta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
zee ::
Offtopic: podoben modus operandi imajo slovenski gradbinci...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ales ::
se strinjam z swordom...očitno raje prodajo dva na mesec po 540, kot 80 po 300?
Primerjava je najbrž pretirana, ampak v osnovi drži. Podjetja imajo določeno mero fiksnih in variabilnih stroškov, ki jih mora pač tak posel pokriti, če pa jih ne, je bolje izdelkov sploh ne prodati.
Najbrž pa tudi malo špekulirajo, da bo ta slo-tech akcija propadla in da bo vsaj nekaj interesentov kupilo ta isti stol kar pri njih, po precej višji ceni. V vsakem primeru ne bodo prodajali z nulo ali izgubo, z nekim minimalnim dobičkom pa že... Zdaj, koliko je ta minimalno sprejemljiva cena zanje, je vprašanje. Najbrž je še malo nižja od tiste, ki so jo navedli ob prvem kontaktu.
Ko se nabere končno število interesentov se splača še enkrat pogovoriti z njimi in reči, ali date dobro ceno, ali jutri naročimo na Kitajskem. Ko to ne bo več blefiranje, boste dobili pravo ceno. Če bo še vedno previsoka, pa se pač dejansko naroči direkt pri proizvajalcu.
SmeskoSnezak ::
Jaz resnično predlagam novico na prvi strani. V zadnjem tednu sta bila samo dva dodana na seznam. Pogled na datum pa razkriva, da smo v prvem tednu nabrali kar 40 navdušencev. Mislim, da dalj časa bo trajalo, bolj bo zanimanje eksponentno pošlo... :))
20.1 se je začelo. Piše pa se 23.2 in nas je ~70.
20.1 se je začelo. Piše pa se 23.2 in nas je ~70.
@ Pusti soncu v srce... @
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
bluefish ::
Mene pa žal brišite iz seznama. Malo sem meril in ugotovil, da je stol glede na trenutno mizo predimenzioniran. Četudi bi ga nekako spravil zraven, bi bilo najbrž vse skupaj videti kot kavč ob kavni mizici (karikirano).
TOP ::
In še mal čakajte in bo zmeraj več takih,ki bodo ugotovili,da ne rabijo stola,ker pač je,bilokaj narobe.V zagonu pa so bili vsi navdušeni.
Macketina ::
Resnost se bo itak videla, ko bo potrebno nakazati denar. Do takrat so same spekulacije.
Sicer pa, ljudje, nimate FB/TW/Buzza? Dejmo sharat :) jaz vsakmu povem...
Sicer pa, ljudje, nimate FB/TW/Buzza? Dejmo sharat :) jaz vsakmu povem...
amigo_no1 ::
Dajte že 1x novico na prvo stran, tu jo najdeš samo po naključju , potem pa jambrate da ni dovolj interesentov.
root987 ::
To ne bo šlo, ker potem bi dejansko lahko to kdo razumel kot da je to ponudba, ki jo endorsa Slo-Tech, kar je že tako ali tako no-go (Slo-Tech ne objavlja novic za storitve določenega podjetja), v primeru kakšnih težav pa bi morda celo kdo znal težit potem Slo-Techu. Če bi se okapi oz. njegovo podjetje dogovorilo za oglaševanje bi to morda šlo, vendar to potem lahko prinese že druge probleme (nerazumevanje dejstva, da ni garancije, ni reklamacij, ...)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Mater ste smotani, druga ne znam rečt. Napiše se novica, da nekaj uporabnikov slo-techa je našlo in izvedelo, od kod pa kak se dobi poceni stole, ki jih prodavle Ergoles.... Okapijeva firma je samo posrednik, da se denar IN TO NAŠ nekam nakaže. Ne bo se pa te firme promoviralo. In se napiše, da je zamisel teh uporabnikov, če se zbere dovolj interesentov, kupi od spodaj sveta. Kaj je to tak težko razumeti? Vsak moj sosed to razume, slo-tech bwane pa naj ne bi? Kaj ste vsi 15letni froci tu gor al kaj? :D Iz ene novice za več interesentov delate pravega slona... bralno razumevanje -1, sedi! :P
Na kratko. Par uporabnikov bi nabavlo stole za več uporabnikov. To je tak, ko da jaz zdaj povem kolegom, da je v Grazu ceneje kupovat trde diske. Zbere se nas 20, ki bi kupli stvari gori in pol gremo mi štirje, ko mamo čas to gor kupit za vse nas.
Česa pri tem konceptu ne razumete?
Na kratko. Par uporabnikov bi nabavlo stole za več uporabnikov. To je tak, ko da jaz zdaj povem kolegom, da je v Grazu ceneje kupovat trde diske. Zbere se nas 20, ki bi kupli stvari gori in pol gremo mi štirje, ko mamo čas to gor kupit za vse nas.
Česa pri tem konceptu ne razumete?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
Okapi ::
Saj v resnici ni treba nobenega posebnega oglaševanja. Vsak, ki bi rad prišel poceni do stola, naj še enega ali dva prijatelja/sošolca/sorodnika/soseda prepriča, kako se to splača, pa je. Mrežni marketing, ali kako se že temu reče
O.
O.
Okapi, gre se za to, da so glavni tu gor mutibariči. Ne znajo sploh logično razmišljat, kolko vidiš. Čeprav bi dejansko lahko vidli, da je to super stvar za promocijo slo-techa ter povezovanja ljudi na forumu.
Jaz sem seveda omeno mojih kolegom pa sosedom, pa nobenga ne zanima. Se bolj gibljejo po svojih kmetijah kot pa čepijo pred tv-jem in podobno :D
Jaz sem seveda omeno mojih kolegom pa sosedom, pa nobenga ne zanima. Se bolj gibljejo po svojih kmetijah kot pa čepijo pred tv-jem in podobno :D
Slo-tech s tem nima nič, zato je bolje, da se nič ne meša zraven. Če bo nakup uspel, bo pa morda že kdo zavohal tudi podjetniško priložnost za ponovitev akcije
O.
O.
Hmm... torej nisi slo-tech uporabnik? In ta tema ni na slo-tech forumu? Več kot 70 uporabnikov v tej temi potem ni slo-tech "skupnost"? Seveda se gre za slo-tech, vsaj posledično! ;)
Kar se tiče drugega stavka, pa tole. O tem ravno govorim. Da bi glavni lahk vidli, da bi lahk to bla "njihova"/naša podjetniška priložnost. Kot nek računalniški forum, da dejansko pomagajo forumašem na tak način. :))
Kar se tiče drugega stavka, pa tole. O tem ravno govorim. Da bi glavni lahk vidli, da bi lahk to bla "njihova"/naša podjetniška priložnost. Kot nek računalniški forum, da dejansko pomagajo forumašem na tak način. :))
[MYTiX] ::
Jaz sem tudi takoj za. Smo imeli take stole na firmi in so zakon. Skoda edino, ker sm pred mesecem dni kupu en stol za 250EUR. Ce bi opazu to temo, bi pocakal. Ampak bom imel pa enga doma :)
Kako se lahko dodam na seznam?
Kako se lahko dodam na seznam?
podpis
Mr.G. ::
Dejte mal pazit pri tej nabavi stolov iz kitajske. Kakšna je cena CIF/Koper? Ali ste vprašali, kakšna bi bila cena npr. FOB/ šanghai?
Midva z kolegom sva kupovala neke stvari pri kitajcih. 14. marca naj bi se to pricigalo v Koper. Dobila sva papirje in vse dokumente na katerih je tudi cena, ki jo je potrebno še plačati. Ker se nama je cifra zdela malce sumljivo visoka, sva povprašala še na Šenker / Koper in so nama lepo razložili, da so naju pač, po domače povedano, nategnili.
Pa da se zastopmo, še vseeno je to kar sva od dol nabavljala MOČNO cenejš in enako kvalitetno , tudi ko se prišteje vse dodatne stroške zraven, kot če bi kupovala pri nas v sloveniji.
Kje je finta?
Oni ti povedo ceno izdelka z prevozom npr. CIF/Koper. Vse lepo in prav. Ko pride dokumentacija in plačilo ostalih obveznosti je tam tudi prevoz do Kopra, AMPAK, je zaveden pod neke druge oznake.
Oni ( kitajci) imajo tukej svojega človeka, ki ti pošlje ta dokument/račun, ki pa ga MORAŠ plačati PREDEN TVOJI PLAČANI izdelki pridejo v pristanišče. Ker če tega plačila on ne prejme, tudi tvoja roba NIKOLI ne bo taknila slovenskih tal, ampak bo lepo šla z ladjo.....kamor pač ladja naprej gre!!!
Nama so lepo povedali, da naj drugič vprašamo za ceno tega izdelka FOB/Šanghai in bova sama plačala prevoz z ladjo in vse uvozne takse in bo verjetno nekaj cenej.
Imava pa nepopisno srečo, da bo ta čolniček sploh prišel v luko Koper. Ker se ponavadi zgodi, da gre ladja DIREKT v luko v HAMBURG. Potl je pa šele drago !!!
Tolk sm jest povedal. Kar se nama je dogajalo.
Sva pa to prvič delala in vsaka šola nekaj stane. Naju do zdej ni velik, ker sva lih prau blesava, da nama še vse rata....zaenkrat.
Lp,
Midva z kolegom sva kupovala neke stvari pri kitajcih. 14. marca naj bi se to pricigalo v Koper. Dobila sva papirje in vse dokumente na katerih je tudi cena, ki jo je potrebno še plačati. Ker se nama je cifra zdela malce sumljivo visoka, sva povprašala še na Šenker / Koper in so nama lepo razložili, da so naju pač, po domače povedano, nategnili.
Pa da se zastopmo, še vseeno je to kar sva od dol nabavljala MOČNO cenejš in enako kvalitetno , tudi ko se prišteje vse dodatne stroške zraven, kot če bi kupovala pri nas v sloveniji.
Kje je finta?
Oni ti povedo ceno izdelka z prevozom npr. CIF/Koper. Vse lepo in prav. Ko pride dokumentacija in plačilo ostalih obveznosti je tam tudi prevoz do Kopra, AMPAK, je zaveden pod neke druge oznake.
Oni ( kitajci) imajo tukej svojega človeka, ki ti pošlje ta dokument/račun, ki pa ga MORAŠ plačati PREDEN TVOJI PLAČANI izdelki pridejo v pristanišče. Ker če tega plačila on ne prejme, tudi tvoja roba NIKOLI ne bo taknila slovenskih tal, ampak bo lepo šla z ladjo.....kamor pač ladja naprej gre!!!
Nama so lepo povedali, da naj drugič vprašamo za ceno tega izdelka FOB/Šanghai in bova sama plačala prevoz z ladjo in vse uvozne takse in bo verjetno nekaj cenej.
Imava pa nepopisno srečo, da bo ta čolniček sploh prišel v luko Koper. Ker se ponavadi zgodi, da gre ladja DIREKT v luko v HAMBURG. Potl je pa šele drago !!!
Tolk sm jest povedal. Kar se nama je dogajalo.
Sva pa to prvič delala in vsaka šola nekaj stane. Naju do zdej ni velik, ker sva lih prau blesava, da nama še vse rata....zaenkrat.
Lp,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.G. ()
Ja, čeprav, če bi prebral temo, bi videl, da je naš namen točno tak, kot svetuješ. Kitajcem bomo plačali FOB Shenzhen (FOB pomeni freight on board), kar pomeni, da oni dostavijo kontejner na ladjo, naprej je pa naša skrb.
CIF Koper (CIF - cost, insurance, freight) pa je cena kontejnerja do Kopra, vključno s prevozom in zavarovanjem). Potem si moraš pa pač sam preračunati, ali je cenejši naš ali kitajski špediter.
O.
CIF Koper (CIF - cost, insurance, freight) pa je cena kontejnerja do Kopra, vključno s prevozom in zavarovanjem). Potem si moraš pa pač sam preračunati, ali je cenejši naš ali kitajski špediter.
O.
kitewing ::
Ja, čeprav, če bi prebral temo, bi videl, da je naš namen točno tak, kot svetuješ. Kitajcem bomo plačali FOB Shenzhen (FOB pomeni freight on board), kar pomeni, da oni dostavijo kontejner na ladjo, naprej je pa naša skrb.
O.
Na kakšen način si pa preveril, da je to ista firma, ki dobavlja Ergolesu in da bo ista kvaliteta kot jo oni prodajajo?
Sam sem imel za neke druge izdelke prav s tem težave. Dobavljeni izdelki niso dosegali mojih pričakovanj. Še dobro, da sem naročil minimalno količino....
Ker je stol na slikah popolnoma enak.
Prva slika je s kitajske spletne strani, druga iz Ergolesove, tretja iz Amazona (kjer stane 689 USD).
O.
Prva slika je s kitajske spletne strani, druga iz Ergolesove, tretja iz Amazona (kjer stane 689 USD).
O.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Mr.G. ::
O.
Temo sem prebral, lahko, da malce prehitro.
Očitno pa ti nisi prebral mojega posta. Gre se za to, da ti oni ( v temu primeru kitajci) ponujajo v to ceno ŽE VKLJUČEN PREVOZ!!!!!!!!!
Ampak, ko dobiš vse dokumente ( to je,nekaj dni preden ladja prispe) je tam POT ŠE ENKRAT ZARAČUNANA!!!!!!
Kar ti pa lahko pove samo človek, ki je v tem poslu.Ker med tistimi oznakami se, če nisi v temu, tudi prbližno ne boš popolnoma nič znašel. Midva sva se pozanimala in tudi dobila odgovor.
Sam pravim samo to, da se dajte dobro pozanimat dajatev....takšnih ali drugačnih. Carine ni. O.K.
So pa še drugi stroški za katere je treba vedet.
Je pa tudi men zanimiv ta stol.
Kar ti pa lahko pove samo človek, ki je v tem poslu.Ja, seveda, zato pa bomo imeli uvoznika/špediterja, ki obvlada stvari in mu to ne bo prvi kontejner robe, ki jo bo uvozil iz Kitajske. Zaradi česar bo morda vse skupaj za nekaj sto evrov dražje, ampak načeloma kar se da varno in zanesljivo.
O.
Double_J ::
Zančnite že končno zbirat denar, če ne ne bo nič. Če vam manjka 10stolov je to itak za rezervo, ali pa se proda.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
WarpedGone ::
Časovni plan je že opredeljen:
- do srede marca bo znana končna cena in št. računa, na katerega bo treba nakazati denar (predplačilo)
- do konca marca se bo zbiral denar in potem se bo bodisi naročilo stole, ali vrnilo denar (ker pač obstaja možnost, da imajo ljudje prevelike oči in ko bo treba skeširati, si bo preveč kandidatov premislilo)
- maja bi potem morali biti stoli tu
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
MaX ::
Če pri Ergolesu spremljajo to temo, naj pa še svojo ponudbo napišejo. Mogoče si bomo pa premislili ;-)
Ziga Dolhar ::
Nagradno vprašanje. Koliko [in ne ČE! :)] znaša stava v Ergolesovi upravi, ali nam bo uspelo ali ne zrihtat tole?
https://dolhar.si/
;-) ::
Naslov teme pa zelo poceni;) Bi rekel zelo poceni če bi se cene prisarniških stolov začele res tam od 500EUR naprej, ne pa ko se od 150.
;-) ::
Ja, samo če se tud na super duper stolu držiš ko kmet si kmet in maš tud na super duper stolu ukrivljeno hrbtenico.
Bor H ::
Ampak kot si reku, če si kmet si kmet, ti stol nč ne pomaga in je ta tema potem irelevantna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spinalis stoli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 44279 (556) | skyform |
» | Udoben stol za večurno deloOddelek: Pomoč in nasveti | 5593 (2148) | U2ros |
» | Pisarniški stol (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31220 (15750) | Unknown_001 |
⊘ | group buyi so neslovenski (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28969 (23775) | Gandalfar |