Forum » Loža » Depozit - katera banka ima najvišje obresti?
Depozit - katera banka ima najvišje obresti?
MisterR ::
pingme ::
BCSman ::
BlaY0 ::
Za revolut to ne drži
Ne vem če ne. Si se pozanimal na FURS-u? Savings v Revolut-u ni vezana vloga oziroma depozit ampak prej neke vrste sklad. Res da ima Revolut še Saving Vaults, samo v Sloveniji ni na voljo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Kaj pa če enostavno preneseš tudi plačo na drugo banko, da pripada zastonj paket/ugodnosti nekaj časa, a te lahko trenutna banka (škrtuharski ogrski OTP da smo natančni) lahko pokliče na zagovor zakaj naenkrat ne dobivaš več dohodkov na njihov račun?
Pogoje moraš prebrat. Lehko da je v tej igri kakšna pogodbena kazen.
Zgodovina sprememb…
pingme ::
Sam se nebi dotikal slovenskih bank. Prva izbira Revolut 3,8%, druga Trade republic 4%. Govorim do 100k.
Saj nad 100k tudi v Sloveniji ni varno vezat? Če vežeš 120k pri recimo intesi, bi ob propadu v najboljšem primeru se poslovil od 20k...
V najslabšem primeru bi se poslovil od 20k.
Do 100k jamčijo druge banke in država (če gre to v k… potem itak nič drugega ni varno), 20k gre pa v stečajno maso (iz katere pa sicer zelo verjetno nič ne dobiš).
MisterR ::
Za revolut to ne drži
Ne vem če ne. Si se pozanimal na FURS-u? Savings v Revolut-u ni vezana vloga oziroma depozit ampak prej neke vrste sklad. Res da ima Revolut še Saving Vaults, samo v Sloveniji ni na voljo.
Tukaj je članek iz financ,kjer so dobili odgovor FURSa.
https://reddit.com/r/SlovenijaFIRE/s/hu...
gansta ::
Malo si pomešal... če še enkrat prebereš, RockyS je napisal, da za Revolut Savings ne drži, da plačaš davek tudi do 1000€ obresti.
Ne, v bistvu drži to kar si prej napisal, se pravi samo dobiček od obresti nad 1000EUR je obdavčen s 25%, kar pa pravi tudi RockyS v repliki WaterBoy-u.
A si prebral članek na to temo iz Financ na linku zgoraj?
A si prebral članek na to temo iz Financ na linku zgoraj?
Zgodovina sprememb…
ducy ::
Za revolut to ne drži
Za revolut moras enako placati 25% davka nad 1000€, pa se porocati fursu ko zapres. Dodatno je zavarovano do 22k€, ker gre pa za sklad lahko naceloma čez noč vse zgubiš.
Mislim, da ne moreš izgubiti vse, oz. vložka.
Lahko bi pa izgubil obresti, pa še to težko vse, če jih pogosto spremljaš, da niso naenkrat negativne.
Mi je ne Supportu razlagal, da imajo varnostne mehanizme in da v kolikor bi bile obresti negativne imajo "varnostni" mehanizem, da zadevo blokira, kot da sredstva niso na voljo. Tako ne nekako, se ne spomnim točno. Al me je "nalagal" ali ne... pa ne vem...
karafeka ::
Pozdravljeni
Glede obdavčevanja obresti, kaj pomeni tale 2.točka v 82.členu v Zdoh2, da je slednje oproščeno plačila dohodnine:
2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/82-...
Torej, recimo moja banka ima 3% obresti na vplogled (denar lahko vsak trenutek dvignem). Kaj to pomeni? Da mi ni treba plačat davka, čeprav so obresti višje od 1000€?
Glede obdavčevanja obresti, kaj pomeni tale 2.točka v 82.členu v Zdoh2, da je slednje oproščeno plačila dohodnine:
2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/82-...
Torej, recimo moja banka ima 3% obresti na vplogled (denar lahko vsak trenutek dvignem). Kaj to pomeni? Da mi ni treba plačat davka, čeprav so obresti višje od 1000€?
Gambino ::
Kodrnusa ::
Odpres racune na mamo, zeno na otroke in vezes. Kje je problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()
LeQuack ::
Vprašanje je če ti po koncu hočejo vrniti denar, ki je zdaj njihov.
Quack !
Sem mel na dh par let nazaj nase , otroke, mamo
(Se delal sem tam drugace nekaj casa) vsi racuni za depozite so bili brezplacni. Brihta
Zna bit da so spremenili ampak racun za vezano vlogo je bil brezplacen.
Se za stalne stranke smo klicali gor na upravo da so povisevali obrestne mere in so brez problena.
(Se delal sem tam drugace nekaj casa) vsi racuni za depozite so bili brezplacni. Brihta
Zna bit da so spremenili ampak racun za vezano vlogo je bil brezplacen.
Se za stalne stranke smo klicali gor na upravo da so povisevali obrestne mere in so brez problena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()
Sc0ut ::
So kake insajd i formacije kdaj se bo tud nkbm uganila? Al je že prav v posmeh...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
energetik ::
S fiatom kupiš ADA in jo daš stejkat po 5 % v svojem cold walletu. Kje je problem?
Nevidno za FURS, varno parkrat bolj kot na banki in dostopno v trenutku.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Pat_MaGroin je izjavil:
Da bo naredil -70%Raje +70% v roku leta, dveh. Vsaj. Lahko me citiraš takrat.
vires in numeris
Pat_MaGroin ::
Vse je možno.
Ampak potem je 1000000x bolj "varno" kupit BTC ali ETH, ker če bo ADA +70%, ta dva tudi ne bosta kaj manj.
Ampak potem je 1000000x bolj "varno" kupit BTC ali ETH, ker če bo ADA +70%, ta dva tudi ne bosta kaj manj.
Pat_MaGroin je izjavil:
Vse je možno.
Ja seveda, ker so btc-ji tako varna naložba in ko se že ni nekajkrat zgodil konkreten padec čez noč. Depozit je še vedno najbolj varna oblika, so pa zato procenti nizki, ker je tveganje nizko.
Pat_MaGroin ::
Preberi še enkrat.
Energetik predlaga nakup vaporware shitcoina. Jaz sem predlagal, če se že gremo high risk nakupe, BTC ali ETH, ki bosta pozneje "propadla" kot en brezvezen shitcoin.
Energetik predlaga nakup vaporware shitcoina. Jaz sem predlagal, če se že gremo high risk nakupe, BTC ali ETH, ki bosta pozneje "propadla" kot en brezvezen shitcoin.
Drgač vlada razmišlja o poenostavljenem postopku za nakup zakladnih menic (zdaj rabiš trgovalni račun itd).
To je praktično depozit, samo z boljšim donosom, pa bolj varno, ker vmes ni še banke.
SLO jih izdaja za 3/6/12/18 mesecev.
Baje ima Latvija to zelo enostavno, rabiš samo digitalni certifikat in po mili volji vlagaš brez provizij.
To je praktično depozit, samo z boljšim donosom, pa bolj varno, ker vmes ni še banke.
SLO jih izdaja za 3/6/12/18 mesecev.
Baje ima Latvija to zelo enostavno, rabiš samo digitalni certifikat in po mili volji vlagaš brez provizij.
vires in numeris
ecopro ::
Morda kdo ve, ali se Unicreditovi paketi Sproščeni, Aktivni in Brezmejni lahko uporabljajo za račun za s.p.?
Sicer je pri vseh izrecno omenjeno, da uporaba za poslovni namen ni možna, a včasih se je pri določenih bankah dalo marsikaj dogovoriti.
Sicer je pri vseh izrecno omenjeno, da uporaba za poslovni namen ni možna, a včasih se je pri določenih bankah dalo marsikaj dogovoriti.
velikBrokoli ::
Morda kdo ve, ali se Unicreditovi paketi Sproščeni, Aktivni in Brezmejni lahko uporabljajo za račun za s.p.?
Torej na Unicreditu izrecno napišejo, da uporaba za poslovni namen ni možna. Tebe pa še vedno zanima? Kaj bi rad?
Pokliči in se dogovori..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
barakus ::
Imajo pa mislim da en kombiniran racun, ki ga lahko uporabljas poslovno in osebno hkrati...
Jutri oz. najkasneje v ponedeljek (javnost) naj bi se zvedelo kaj bo z obrestmi pri novi kbm. Če ne bodo dvignili na vsaj 2,5 bo treba stran od teh nategunov.
deco16 ::
Ko bodo tazadnje slovenske banke dale kaj pametniga in ko se bodo borile za stranke, takrat je potrebno vzet za čimveč časa, ker ko bodo padale obresti pri ECB(in seveda inflacija) boš ti še vedno dobival veliko na svoj denar.
Do takrat pa na revoluti ;)
Do takrat pa na revoluti ;)
Recordman ::
Ne. Lahko pa odpres zraven se poslovni racun, stroski poslovnega so enaki stroskom izbranega paketa za fizikalce, slednji pa postane brezplacen.
Se pravi za enak mesecni strosek dobis dodatni racun, ki ga lahko uporabljas za opravljanje dejavnosti.
Vsaj tako je bilo na zacetku leta, ko sem odpiral osebni racun, in so mi na vsak nacin zeleli poturit se poslovnega.
Imo dober dil sicer, edino zavedat se moras specifik poslovnega. Recimo strosek zapiranja je po spominu 30€.
nirrin ::
Pozdravljeni!
Ali je možno kot rezident Slovenije odpreti račun pri kakšni banki v tujini, ki ima višje obrestne mere, kot imajo banke pri nas (npr. Intesa ima 3,5%, v Estoniji so obrestne mere 4,5%)?
LP
Ali je možno kot rezident Slovenije odpreti račun pri kakšni banki v tujini, ki ima višje obrestne mere, kot imajo banke pri nas (npr. Intesa ima 3,5%, v Estoniji so obrestne mere 4,5%)?
LP
BuDi79 ::
Pozdravljeni!Seveda.
LP
Kot nerezident lahko odpreš račun v večini bank v EU (v bistvu celo v večini po svetu), samo za skoraj vse moraš iti osebno tja, ker je "haklc", da te lahko vzamejo kot komitenta osebno na šalterju, ne pa prek interneta - ker je "nimajo dovoljenja za poslovanje na območju Slovenije". Ko si račun nekako uspešno odprl seveda lahko mirno legalno posluješ online tudi iz domačega naslanjača.
Imam znance, ki imajo račune v Švici pa Dubaju pa Srbiji...
banke, ki imajo dovoljenje in bi te teoretično lahko sprejele tudi online:
https://www.bsi.si/financna-stabilnost/...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
sardina ::
Imam znance, ki imajo račune v Švici pa Dubaju pa Srbiji...
Si hotel reči, poznaš pizde, zaradi katerih ti (in vsi ostali) plačujemo višje davke, medtem, ko se oni freeloadajo na naša plačila, zraven pa si tako hud mazohist, da se ti zdi to še nekaj, s čimer se pohvališ?
Saj si razumel, kaj sem povedal, mar ne? Razumeš, kako delujejo davki in kaj je posledica izogibanja za druge? Dobro zate, ker večina slovenceljnov je prezabita, da bi takšne zalili s katranom in gnojnico, poiskala vrv in drevo... se jim zdi celo cool. Samo omenim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sardina ()
49106 ::
49106 ::
Kako povlečeš take zaključke iz riti?
Očitno ne razumeš davkov.
Kaj ima račun v tujini, ki ga itak moraš prijaviti FURSU, z davčno utajo?
Le vprašaj jih, zakaj jih odpirajo v tujini, nisem pravi naslov.
Saj ti piše, zaradi višjih obresti na depozite!
Kako povlečeš take zaključke iz riti?
Očitno ne razumeš davkov.
Kaj ima račun v tujini, ki ga itak moraš prijaviti FURSU, z davčno utajo?
Le vprašaj jih, zakaj jih odpirajo v tujini, nisem pravi naslov.
Saj ti piše, zaradi višjih obresti na depozite!
In potem svizec zavije čokolado...
Koliko ste naklepali maksimalno prednost v celi temi? Procent? Dva? Tri? Koliko mora biti glavnica, da se ti splača jebat s tem? Ker ni fora v procentu, ki ga dobijo več. Fora je v glavnici.
1% je 1 euro na 100 evrov glavnice. Letno. Se boš šel vozit v Švico zaradi tega? Da boš imel 1 euro več? Na leto? Niti bencina ne pokrije. Razlogi so popolnoma druge narave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sardina ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kje čim višja obrestna mera za vloge na vplogled (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13491 (5742) | Horas |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 6163 (4408) | Lonsarg |
» | Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 59512 (18265) | Buggy |
» | Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24679 (21387) | M.B. |