» »

Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NL

Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NL

baxon ::

Živijo!

Pred nekaj dnevi sem kupil wireless napravo Linksys WRT160NL. Težava nastane pri nameščanju, ko priklopim vse kable. Takrat mi prekine povezavo z internetom (kljub temu, da sem v wireless vklopil le napajalni kabel, kabel ki ga povezuje z modemom in kabel enega računalnika) in ne more nadaljevati instalacije, ker ne najde internetne povezave.

Upam, da mi boste znali pomagati.

LP

misek ::

Najprej na računalniku nastavi naj ti IP dobi avtomatsko preko DHCP. Nato se z brskalnikom povežeš na router preko IP naslova 192.168.1.1 in nastaviš potrebne podatke.
O kakšni inštalaciji to govoriš?

baxon ::

Priložen je bil CD z navodili, kako nastaviti vse potrebno, vendar mi ne uspe.
Kako nastavim, da mi IP dobi preko DHCP?

misek ::

Pusti CD.

Kako nastaviti DHCP na Windows XP. Za ostale Win je podobno.
How to Set up DHCP Network Settings on Windows XP

Pa sledi navodilom.
WRT160NL User Guide

eagleman ::

Pozdravljeni,

glede na to da je naslov teme tudi moj problem bom kar tukaj vprašal sledeče:

imam težavo pri nastavljanju brezžičnega omrežja na omenjenem routerju. Torej, zadeva je takšna, da imam 2 routerja wrt160nl med seboj povezana preko ethernet kabla. Na enem mam modem gor povezan in internet pa vse dela kot treba. Tudi preko drugega routerja deluje deluje internet. Težava je samo v tem da ma vsak router svoje brezžično omrežje, jaz pa bi rad, da bi se oba routerja pokrivala in bi imel samo eno brezžično omrežje po celi hiši.
Sedaj me zanima, če je to izvedljivo, ker nisem preveč vešč glede nastavljanja omrežij.

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eagleman ()

PrimozBo ::

SSID nastavi istega na obeh routerjih pa seveda geslo. Potem naj bi prenosnik že sam preklapljav na tistega z močnejšim signalom.

eagleman ::

Super, hvala lepa za pomoč, zadevo sem sprobal in deluje, ko signal pade se avtomatsko poveže na drugi router , ki ima boljši signal.
Imam pa še eno težavo, če mi lahko kdo pomaga:
Rad bi dostopal do podatkov, ki so na drugem PCju, ampak ker imam povezavo med prenosnikom in PCjem z dvema routerjema ne morem dostopat do podatkov. Če sem z prenosnikom v dosegu prvega routerja, ki ima boljši signal pa lahko dostopam do podatkov. Zanima me še če igra različni opreacijski sistem kakšno vlogo? (PC ima win xp, prenosnik pa win 7) :|

Lep pozdrav

lali12 ::

Nastavi en router kot router, drugega pa da deluje kot stikalo.
Imam sam tako nastavljena dva routerja Linksys WRT54GL in deluje že dve leti brez problemov.

LINK
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

eagleman ::

Aha, torej takšna povezava deluje tebi BP, samo jaz malo tavam v temi kako nastavit drugi router kot switch, te nastavitve mi niso najbolj jasne. Mora biti DHCP server disable na sekundarnem routerju? Ali ne razmišljam v pravi smeri?

Lep pozdrav

fosil ::

Ja na drugem ruterju izklopi dhcp, nastavi mu statični ip, kot na sliki.
Na prvem ruterju pa pri dhcp strežniku določi, da naj dodeljuje naslove nad 100, kot je označeno na sliki.
Tako je!

lali12 ::

Pri routerju, ki ti bo deloval kot stikalo nastavi v "Načinu dostopa na AVTOMATIČNA NAMESTITEV-DHCP", pri nastavitvah strežnika mrežnih naslovov pa DHCP ONEMOGOČI.
Pomemben je potem še vrstni red prižiganja naprav, da ti bo router deloval kot stikalo.
Pri spremembi IP-ja samega routerja moraš obvezno resetirati računalnik.
Vrstni red prižiganja računalnikov in routerjev, da drugi router deluje kot stikalo je naslednji:
1. Ugasni vse računalnike in routerje
2. na prvem routerju daj UTP kabel v eno LAN vtičnico, isto napravi na drugem routerju ( UTP kabel mora biti v LAN ne v WAN )- To je povezava routerjev
3. Prižgi naprave v naslednjem vrstnem redu
4. PRVO ROUTER #1
5. DRUGO ROUTER #2 Ta deluje kot stikalo
6. POTEM PA BILO KATERI RAČUNALNIK
Brezžično omrežje pa nastaviš v vsakem routerju posebej npr. wrtnet in na drugem wrtnet1
In tako imaš potem žično in dva brezžična omrežja, preko katerih lahko dostopaš do vsakega PC-ja ali tiskalnika v mreži.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

eagleman ::

hvala @lali12 @fosil

hvala vama za pomoč, sam bi mel precej težav pri nastavljanju. Zadeva deluje fantastično, res hvala vama še enkrat. :))

Lep pozdrav

eagleman ::

Imam še nekaj porodnih težav pri delovanju omrežja.
Pri drugem routerju, ki deluje kot stikalo uporabljam samo brezžično povezavo. Vse super in fajn, prenosi podatkov so tudi hitri, ko pa prenosnik ugasnem in ga kaseneje prižgem pa mi povezava nikakor več ne deluje. Moram odklopit router iz elektrike in ponovno vklopit, potem povezava spet deluje.

Če mi še to ve kdo pomagat bi bil zelo hvaležen.

srus ::

Končno je tudi za ta ruter prišel dd-wrt SW. Naloži si ga in pozabi na tisto nezanesljivo sr..., ki so ga spesnili pri Linksisu.

lali12 ::

Jaz uporablajam dd-wrt.v24 std generic.bin firmware.

V router database vpiši WRT160NL in enter pa ti iskalnik najde ustrezen firmware.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lali12 ()

eagleman ::

Ja zgleda mi ne preostane nič drugega kot dd-wrt firmware, ker neprestano zgubljam povezavo. Nevem edino kako se trenutno obnese dd-wrt firmware za wrt160nl development verzija, ni stable verzija. Ima kdo izkušnje s tem firmwareom?

V bistvu najde 2 firmwara:
-Special File for initial flashing (linksys-to-ddwrt-firmware.bin)
-Webflash image (wrt160nl-firmware.bin)

nevem zdaj kateri je pravi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eagleman ()

lali12 ::

To se boš moral pa sam odločit, ker s tem routerjem še nisem delal. Vsako nalaganje in posodablanje firmware je tako loterija. Sam se do sedaj imel srečo, da mi še noben router ali osnovna plošča ni "mrknila"- do sedaj. Upam da bo tako ostalo. Veliko sreče pri nalaganju, čeprav če delaš po navodilih, ki so po navadi priložena, v 99% operacija uspe.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

srus ::

Uporabiti moraš obe datoteki. Postopek nadgradnje je zelo podrobno opisan tu - http://forums.linksysbycisco.com/linksy...

Jaz sem pol leta na wrt160nl zgubljal živce z originalnim SW - multicasti IPTV so ga redno sesuvali, potrebno ga je bilo resetirati vsake tri dni, sedaj po instalaciji dd-wrt pa router deluje brezhibno.

Eagleman zelo ti priporočam nadgradnjo na dd-wrt. Tudi združevanje ruterjev v eno omrežje, ki ga omenjaš zgoraj je enostavno podprto.

Samo drobno opozorilo, nadgradnja preko Firefoxa mi je delala težave, nisem mogel naložiti druge datoteke na ruter. Z IE težav ni bilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: srus ()

eagleman ::

Evo, po dolgem premisleku sem se lotil nadgradnje na dd-wrt, ker je z linksys SW delovalo po par ur in se sesulo vse skup. Tak da je bila itak edina opcija dd-wrt.
Imel sem sicer nekaj težav pri nalaganju SW na drugi ruter, vendar mi je uspelo in zadeva je fenomenalna. Stabilna, veliko več opcij za nastavljat, sem zelo zadovoljen. Veliko še je nastavitev, ki jih trenutno nisem nastavil, sem pustil na default.

Tako da hvala vsem za nasvete pri nadgradnji.

eagleman ::

Po dolgem zatišju se spet oglašam: Pojavla se mi je sledeča težava:

Preko drugega ruterja ne morem dostopat več na internet, ker imam omejen dostop in ne morem sploh priti v nastavitve drugega ruterja dokler ga ne resetiram, da se zbrišejo vse nastavitve. Zadeva je od marca delovala brez problema, pred enim mesecem pa se je začelo dogajat, da je izpadla internetna povezava. Z prekinitvijo napajanja se zadeva vzpostavi spet in deluje nekaj časa, potem pa spet blokada. Pri vsem tem prvi ruter deluje povsem normalno in od marca ni imel nobenih izpadov.

Počasi bom ostal brez rešitve, kaj je narobe. Uporabljam pa dd-wrt firmware prvo verzijo 13977. Sumim še edino, če bi sprobal novejšo verzijo firmwarea.

Če ima kdo podobne težave in koristne predloge se priporočam.

Hvala.

eagleman ::

Tako, poskusil sem vse možnosti vendar brez uspeha. Novi firmware ni rešil problema. Še vedno se mi sesuje brezžična povezava.

Ugotovil sem, da je na obeh routerjih ta problem, ampak do zdaj nisem na prvem routerju koristil brezžične povezave. Ko pa sem sem povezal brezžično na prvi roter pa sem tam tudi ostal brez brezžične povezave, žična povezava z internetom preko stacionarnega pa je delovala brez problema.

V nastavitvah sem poskusil že skoraj vse mogoče pa mi ne uspe. Počasi razmišljam o zamenjavi obeh routerjev, če zadeve ne spravim v delovanje.

eagleman ::

Imam pa še eno vprašanje, če bo kdo vedel odgovor:

Ali je možno pri udaru strele, da preko kabelskega omrežja pride udar preko modema na obadva routerja, ki sta povezana med seboj z utp kablom??

LP

Yacksy ::

Kako je z udarom strele preko kabelskega omrežja ne vem. Meni je preko parice odarila strela in mi skurila telekomov modem/router in oba računalnika, ki sta bila nanj priključena s kablom. Tako da ja, je mogoče da ti celo mrežo skuri strela.
Shit happens

Spajky ::

Pri udaru strele, je vse možno >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT160NL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7221731 (8699) betko007
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156189 (3457) toncek1
»

Dva Linksys WRT 54GL routerja

Oddelek: Omrežja in internet
142091 (1804) floyd1
»

Linksys wrt54gl in bridge

Oddelek: Omrežja in internet
217257 (6385) BlaY0
»

Težave z ruterjem?

Oddelek: Omrežja in internet
102134 (1943) srus

Več podobnih tem