» »

Možnosti nakupa stanovanja

Možnosti nakupa stanovanja

Temo vidijo: vsi
««
57 / 69
»»

thramos ::

Kolikor jaz spremljam, oglaševane cene počasi drsijo.

@nny ::

Kot pri zaposlitvah je treba tudi pri nepremičninah pikirat na 8/9 trga pod vodo. Na oglaševalskih portalih so večinoma, ne pa izključno nepremičnine, ki imajo kakšno napako - neatraktivno lokacijo, nezanimiv tloris, neurejeno lastništvo, previsoko ceno. Zavijte v kakšno lokalno beznico in potipajte kako, kaj in kdo prodaja. Kolikost in kakovost informacij sta osupljivi. Pomaga tudi oglas v bloku ali kraju, kjer vam je všeč. Ko vas kdo porufa, ga prijazno povprašate, če pozna koga, ki pozna koga itn.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Okapi ::

Problem pri nepremičninah je, da en del res dobrih dealov poberejo nepremičninarji, ker pač obvladajo sceno in so vedno prvi pri koritu, drugi del pa znanci in sorodniki prodajalcev (ker so običano pri koritu še pred nepremičninarji).

O.

Valvoline ::

Okapi je izjavil:

Problem pri nepremičninah je, da en del res dobrih dealov poberejo nepremičninarji, ker pač obvladajo sceno in so vedno prvi pri koritu, drugi del pa znanci in sorodniki prodajalcev (ker so običano pri koritu še pred nepremičninarji).

O.

Ah,kje pa. Oni se tudi dobr zavedajo da cene niso prišle do dna,še daleč od tega. delajo predvsem za provizijo,nena si več svoj dnar investirajo v tveganimi nakupi. Nobenega ampak res nobenega zagotovila ni da bodo kej zaslužili,razen ce je res kaka izjemna priložnost,ampak lastnikov pa ne moreš kar tako prepričat da je njihova nepremičnina vredna max 1/2 oglaševane cene. So kr v okopih in upajo in čakajo na boljše čase za prodajo,ki jih morda ne bo nikoli oz verjetno da bo še precej slabše.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Vic je v tem da se lastniku ne splača preveč pod ceno prodajat stanovanja, ker to "realno" kupnino lahko dobi v 7-8 letih z oddajanjem.

Oddajanj stanovanja bo pa vedno več, ker ljudje preprosto niso več kreditno sposobni po novih bančnih standardih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Vic je v tem da se lastniku ne splača preveč pod ceno prodajat stanovanja, ker to "realno" kupnino lahko dobi v 7-8 letih z oddajanjem.

Oddajanj stanovanja bo pa vedno več, ker ljudje preprosto niso več kreditno sposobni po novih bančnih standardih.

Kakšna bo najemnina?
Danes je vsaj 50.000 tujcev manj kot pred krizo,delavci z tujine so napihnal najemnine predvsem v večjih mestih,v manjših mestih in vaseh nepremičnino je skoraj nemogoče oddat v najem,povpraševanje je 0.
Će bi vsa prazna stanovanja in hiše v Slo ponudil na najemniškem trgu to bo prava katastrofa za najemodajalce,cene bodo strmoglavile,v bistvu še zdaj so,z najemnino si v 50+ih letih ne moreš povrnit kupnino za stanovanje.Noro.

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

Invictus je izjavil:

eeem. kje pa landlordom uspe do tolko najemnike nategnit?

Valvoline je izjavil:

delavci z tujine so napihnal najemnine predvsem v večjih mestih,v manjših mestih in vaseh nepremičnino je skoraj nemogoče oddat v najem,povpraševanje je 0

delavci so pogosto živeli v takih luknjah, da ne moreš tja notri dat normalnih najemnikov.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Valvoline je izjavil:

v manjših mestih in vaseh nepremičnino je skoraj nemogoče oddat v najem,povpraševanje je 0.

Sicer me vsi hočejo prepričat da živim v 'vukojebini'. Kar je po svoje res. Mestece ima manj kot 1500 prebivalcev. Cela občina manj kot 5000 (in ja, sem takoj za da se jo ukine).

Dobiti prazno stanovanje je praktično nemogoče. Novo, staro, lastniško, najemniško... nima veze. Jih ni. Sem že enkrat razlagala (pa se mi zdi da celo v tej temi). Sem imela možnost najet bajto ki sem jo potem raje kupila. Zakaj? Zato ker bi me mesečna najemnina stala _več_ kot me stane kredit!

Ko mi bo kdo zadovoljivo razložil to logiko se bom mogoče celo strinjala da je najem boljša varianta.
Life is as complicated as we make it...

Aston_11 ::

Imaš več načinom razlaga: - razlagajo, da se ekonomsko ne izplača nakup, - razlagajo čustveno, da kadar ti ne paše, greš drugam. Ne kupim nobenega razloga.

Jaz sem plačeval 250 EUR najemnine + stroški, sedaj plačujemo kredo 530 EUR + stroške. Prej stanovanje v hiši sredi mesta, sedaj hiša v vasi km iz mesta. Primerljivo - niti ne. Se splača? Briga me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

razen ce je res kaka izjemna priložnost,
Ja, saj ravno te mislim. Ti kot kupec praktično ne moreš dobiti izjemne priložnosti, ker vse poberejo tisti pri koritu.

O.

Okapi je izjavil:

razen ce je res kaka izjemna priložnost,
Ja, saj ravno te mislim. Ti kot kupec praktično ne moreš dobiti izjemne priložnosti, ker vse poberejo tisti pri koritu.

O.

Jah,sam tisto kar si danes misliš da je izjemna priložnost lahko še jutri postane črna luknja.Ni pravila. Noben ne more predvidet kaj se bo z cenami dogajalo. Eno je če kupuješ zase,drugo pa da investiraš dab kej zaslužil. Kupcev ki bi kupoval špekulativno za zaslužek,vseeno za nadaljno preprodajo nepremičnine ali oddajanje v najem danes praktično ni.
Po najbolj črnih napovedih se bo padanje cen nadaljevalo še najmanj v naslednjih 5 let.

Pithlit je izjavil:

Valvoline je izjavil:

v manjših mestih in vaseh nepremičnino je skoraj nemogoče oddat v najem,povpraševanje je 0.

Sicer me vsi hočejo prepričat da živim v 'vukojebini'. Kar je po svoje res. Mestece ima manj kot 1500 prebivalcev. Cela občina manj kot 5000 (in ja, sem takoj za da se jo ukine).

Dobiti prazno stanovanje je praktično nemogoče. Novo, staro, lastniško, najemniško... nima veze. Jih ni. Sem že enkrat razlagala (pa se mi zdi da celo v tej temi). Sem imela možnost najet bajto ki sem jo potem raje kupila. Zakaj? Zato ker bi me mesečna najemnina stala _več_ kot me stane kredit!

Ko mi bo kdo zadovoljivo razložil to logiko se bom mogoče celo strinjala da je najem boljša varianta.

Daleč od tega,sploh pa v današnjih cajtih.Bajto malo bolj oddaljeno od naselja lahko dobiš v najemu celo brez plačila,edina naloga je da boš redno plačeval položnice in kok tok vdrževal hišo. Poznam en par iz okolico Ptuja ki ne plačuje najemnine za bivanje,le skrbi za bajto in položnice tko kot sem napisal. Luksuznega stanovanja tja ne boš dobil v najemu,ker jih pač ni.

Zgodovina sprememb…

Ti si pač na svojem koncu... kjer imate pač viška nepremičnin pa cene padajo. Na mojem koncu je pa situacija obratna. Cene _ne_ padajo. Kvečjemu grejo gor. Nepremičnin (prostih) _ni_. Pa sem na podeželju... najbljižji nakupovalni center, recimo, je približno 60km stran (sicer je en 'normalno' velik 'najboljši sosed' kakih 15km stran).

Ti pač govoriš zase, jaz pa zame.

In ne, ni ta 'balonček' kriv za tako stanje. Kriva sta preprosto ponudba/povpraševanje - ponudbe ni, povpraševanje je pa ogromno. Par let nazaj so zgradili en manjši 'blok'. Vse so prodali v manj kot mesecu po zaključku gradnje. Cena? Peanuts... 2200€/m? (sredi 'vukojebine' - pa je daleč od tega da bi bila kaka nadstandrdna stanovanja).

Najemnine? 500€/mesec za 60m?... Cene stanovanj? 80k€ za 23m? veliko kletno 'stanovanje'. Realno? Glede na to da se dejansko to uspešno trži... bi rekla da ja. Pred kratkim so prodali eno hiško (~100m? - atrijska... brez zemlje okoli)... za 320k€ (je pa res da so jo tržili za 450k€, neopremljena).

Tako pač je ko ponudbe ni. Aja... še to. Najemnina (tistih 500€) ni neka fiksna reč... to velja če je v stanovanju en človek. Drugače je 250€ po osebi... če so v stanovanju 3je... 750€/mesec. Če so 4je... fajn ane?

Mene bi najemnina prišla okoli 600€/mesec + stroški. Kredit me pride pa 450€. To _NI_ normalno. Kakor hočeš obrni.

Magic1 ::

Ja v taki 'vukojebini' pač ne iščeš stanovanja, temnveč bajto, ali pa parcelo za bajto...
Magic

Eeeem, če povzamemo:

- v Ljubljani se oddaja 400 enosobnih najemniških stanovanj več kot pred krizo
- kupna moč najemojemalcev se niža prav tako kot kupna moč celotnega prebivalstva
- mnogo mladih se seli iz države ali nazaj v otroško sobico
- število študentov upada, tujcev, ki so delali v gradbeništvu, praktično ni več
- na dokončanje čaka soseska Brdo, kjer bo 400 novih stanovanj
- banke ne dajejo kreditov tudi najbolj sposobnim z NDČ, sploh pa ne v 100% znesku. Že kredit za nekaj 10k je težko dobiti.
- če nepremičnina stoji, izjemno hitro propada in je z vsakim dnevom manj vredna. Seveda ne v očeh prodajalcev.
- država bo višala davke na prazna in najemniška stanovanja
.
.
- shit will hit the fan.

@nny je izjavil:

Eeeem, če povzamemo:

- shit will hit the fan.

Word
Magic

Gregor P ::

Magic1 je izjavil:

Ja v taki 'vukojebini' pač ne iščeš stanovanja, temnveč bajto, ali pa parcelo za bajto...
... s tem, da v tem primeru očitno ne gre za neko "vukojebino" ampak prostor, kjer bi nujno vsi radi živeli ... je že nek razlog zadaj, da očitno ne govorimo o kakšnem Zagorju ipd. od kjer bi vsi ljudje bežali ven, če bi le lahko:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zanimivo, kraj, ki ni mesto in ljudje včasih niso hoteli živeti tam, danes pa bi. Kakšen Kras mogoče, ki ima slabo zemljo, a lepo naravo?
Magic

Gregor P ::

Morda res; potem se bodo pa začeli čez nekaj let pritoževati, zakaj ne morejo nič vzgojiti/pridelati na tej zemlji in morajo vedno najmanj 15 km stran v trgovino po solato:P ... in bo cena spet padla8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

@nny je izjavil:

Eeeem, če povzamemo:

- v Ljubljani se oddaja 400 enosobnih najemniških stanovanj več kot pred krizo
- kupna moč najemojemalcev se niža prav tako kot kupna moč celotnega prebivalstva
- mnogo mladih se seli iz države ali nazaj v otroško sobico
- število študentov upada, tujcev, ki so delali v gradbeništvu, praktično ni več
- na dokončanje čaka soseska Brdo, kjer bo 400 novih stanovanj
- banke ne dajejo kreditov tudi najbolj sposobnim z NDČ, sploh pa ne v 100% znesku. Že kredit za nekaj 10k je težko dobiti.
- če nepremičnina stoji, izjemno hitro propada in je z vsakim dnevom manj vredna. Seveda ne v očeh prodajalcev.
- država bo višala davke na prazna in najemniška stanovanja
.
.
- shit will hit the fan.

Balon bo počil ko najemniški profiterji ne bodo mogl oddat stanovanje v najem za noben znesek,mislim da se počas bližamo temu tresholdu. Pol se bo začelo zares in to tista taprava razprodaja.
Trenutni donos od najemnin je naravnost katastrofalen,nekje sem prebral pod 3% letno je in to če računaš da boš stanovanje mel vedno zasedeno,drgač pa totalna zguba.

Zgodovina sprememb…

Stanovanjem, ki so bila kupljena z namenom naložbe, se bodo pridružila tudi tista, kjer lastniki ne bodo zmogli več plačevati kreditov in jih bodo zasegle banke. Prodati jih seveda ne bodo mogli, vsaj ne po ceni, kakšno si bodo zamislili.

Na koncu bo en s par 100 milijončki lahko pokupil celo Slovenijo. Mogoče za zasebni fevd ali počitniško destinacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: @nny ()

Če bo stanovanjski sklad ponudu vsa ta odkupljena stanovanja mladim in mladim družinam z neprofitno najemnino z 1/3 tržne cifre to bo še dodatni pritisk za zniževanje najemnin,posledično tudi cene stanovanj in povečanja ponudbe.

Zgodovina sprememb…

btree ::

Ne sledim ravno, kako pa je dandanes z nepremičninskimi krediti? A ni več, da ti mora ostali cca 600€ od plače, za ostalo pa lahko dobiš dolgoročni kredit?

Napovedovalci poka balona ves čas pozabljajo, da je pri nas naložbenih stanovanj zanemarljivo malo. Ljudje kupujejo stanovanje za to, da sami živijo v njih, če denar že vložijo v nakup druge ali tretje nepremičnine, pa ima večina v mislih svoje otroke, ki se bodo preselili vanje.

Na trgu rabljenih nepremičnin, ki jim pada cena, so predvsem stare podedovane hiše ali stanovanja, ki jih dedič ne potrebuje niti zase, niti za svoje otroke. Kdor ima veselje iti živeti v Robedišča ali kakšno drugo hribovsko vas bogu za hrbtom, lahko hišo dobi za drobiž.

OK, tu so še nova stanovanja nasedlih naložb, ampak teh bo slej ko prej zmanjkalo, ker se novih praktično ne gradi več, in se jih še nekaj časa ne bo, pa bo takrat nastopilo pomanjkanje spodobnih nepremičnin na trgu in ker utegne to ravno sovpadati s koncem krize (recimo v roku 3-5 let, če smo optimisti;) ), bodo takrat cene znova vzletele.

O.

Okapi je izjavil:

Napovedovalci poka balona ves čas pozabljajo, da je pri nas naložbenih stanovanj zanemarljivo malo. Ljudje kupujejo stanovanje za to, da sami živijo v njih, če denar že vložijo v nakup druge ali tretje nepremičnine, pa ima večina v mislih svoje otroke, ki se bodo preselili vanje.

Na trgu rabljenih nepremičnin, ki jim pada cena, so predvsem stare podedovane hiše ali stanovanja, ki jih dedič ne potrebuje niti zase, niti za svoje otroke. Kdor ima veselje iti živeti v Robedišča ali kakšno drugo hribovsko vas bogu za hrbtom, lahko hišo dobi za drobiž.

OK, tu so še nova stanovanja nasedlih naložb, ampak teh bo slej ko prej zmanjkalo, ker se novih praktično ne gradi več, in se jih še nekaj časa ne bo, pa bo takrat nastopilo pomanjkanje spodobnih nepremičnin na trgu in ker utegne to ravno sovpadati s koncem krize (recimo v roku 3-5 let, če smo optimisti;) ), bodo takrat cene znova vzletele.

O.

Presenečen boš kolk je v Sloveniji nepremičninskih bigbossov ku majo po 5 in več nepremičnin in živijo izključno od pokasiranih najemnin.
Upam da bodo čimprej uvedl davek na prazna stanovanja in nepozidana zemljišča ter obdavčevanje glede zasedenosti nepremičnine,in z tem dokončno uredili trg,da se ne bo brezveze zidalo ko je 20% nepremičnin praznih.Zdi se mi skrajno neprimerno in idiotsko tudi to ku starejše samske osebe same stanujejo v večnadstropnih hišah po 300m2+,mladi in mlade družine pa se stiskajo ku sardine v garsonjerah in raznoraznih liliputanskih luknjah.To anomalijo je potrebno odpravit z primerno obdavčitev nepotrebnih kvadratov. Recimo bivalnega prostora 40-50m2 na osebo je normala,vse kar je čez to pa opalit z davkom na luksuz.

Zgodovina sprememb…

Tako je v naši ulici, dva do štirje v bajti s 200+ m2, Ljubljana, povprečna starost čez 50let(prej 60). Placa komot za dvakrat več ljudi.
Magic

hunter01 ::

Valvoline je izjavil:

Presenečen boš kolk je v Sloveniji nepremičninskih bigbossov ku majo po 5 in več nepremičnin in živijo izključno od pokasiranih najemnin.
Upam da bodo čimprej uvedl davek na prazna stanovanja in nepozidana zemljišča ter obdavčevanje glede zasedenosti nepremičnine,in z tem dokončno uredili trg,da se ne bo brezveze zidalo ko je 20% nepremičnin praznih.Zdi se mi skrajno neprimerno in idiotsko tudi to ku starejše samske osebe same stanujejo v večnadstropnih hišah po 300m2+,mladi in mlade družine pa se stiskajo ku sardine v garsonjerah in raznoraznih liliputanskih luknjah.To anomalijo je potrebno odpravit z primerno obdavčitev nepotrebnih kvadratov. Recimo bivalnega prostora 40-50m2 na osebo je normala,vse kar je čez to pa opalit z davkom na luksuz.

Še bolj idijotsko pa je, da boš sedaj takim naprtu davek na glavo. Upam, da se zavedaš, da je veliko od teh, k sedaj tudi sami živijo v za njih prevelikih bajtah, delalo celo življenje, da so si to bajto zgradili. In so vse svoje prihranke mnoga leta vlagali v to bajto in raje sedaj umrejo, kot pa da bi zapustili to hišo in se po 70-80ih letih življenja v hiši preselili v blok?! Penzije imajo večinoma spet take, da sicer komaj živijo z njo, ampak če so se tako odločli naj živijo tako.

Veliko od takih starejših ljudi tudi vabi kake vnuke/otroke, da se preselijo k njim v hišo, pa dobro vemo, da zadnje čase to ni najbolj pogosta in zaželjena odločitev.

Svetovno gledano smo ena najbolj obdavčenih držav in potem se še javno namiguje in spodbuje, na dodatne davke, samo zato ker ena teta 80 letna živi sama v ogromni hiši. Problemi so drugje, začenši z birokracijo in papirji, ki jih tudi gradbinci blokov potrebujejo, pa da ne govorimo o zaslužkih, ki so jih imeli taki gradbinci od stanovanj.

Ne dolgo nazaj sem bral, da je stanovanjski sklad kupil stanovanja v Črnučah po 1540 oz. 1590 s parkiriščem na kvadratni meter. Nova stanovanja. Potem grem pa ves vesel gledat na net, kje so ta stanovanja in v upanju ... za tak dnar bi se pa še sam odločil za kredit in nakup novega stanovanja. In potem vidim AKCIJSKE CENE ... fijuu super, najbrž po takih cenah kot jih je stanovanjski sklad kupoval! Mhhmm mokre sanje. Pogledam 74m stanovanje - cena po kvadratu 2200 - razlika 50.000€, pa verjetno tudi s prodajo stanovanjskemu skladu niso šli v minus :)

kuglvinkl ::

V Londonu je v 19. stoletju možak pobiral najemnine od 18.000 stanovanj. Eden prvih slumov je bil to.

Madonca, parcelo za slum moram nabavit!

Looooooka ::

Zdi se mi skrajno neprimerno in idiotsko tudi to ku starejše samske osebe same stanujejo v večnadstropnih hišah po 300m2+,mladi in mlade družine pa se stiskajo ku sardine v garsonjerah in raznoraznih liliputanskih luknjah

Tko ja...udari folk, ki je mogoce 2-3 generacije bajto skup spravljal. Vmes dejmo pa se kksno nagrado folku, ki je sprivatiziral in zafural vsa podjetja. Zihr so ti dedki in babice krivi, da folk nima za stanovanje. ZIHR!!!!

korenje3 ::

A kdo ve če je kje v ljubljani možno kupiti 80÷100m^2 stanovanje za 100÷120k€?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Vsak je svoje (ne)sreče kovač,tudi dedki in babice, ki so 3 generacije gradili predimenzionirano bajto, sedaj pa je ne morejo vzdrževati. Pričakujete, da jim bo država priskočila na pomoč s socialnimi pomočmi in karitasom, ker morajo jesti zelje in krompir, pa še tistega ni vedno v loncu? Žal, razsipništvo na vseh koncih bo kmalu vrnilo bumerang. V bistvu ga je že.

Korenje - zaenkrat mokre sanje. Razen če bi dobil tako razsutega, da bi zmetal še kakih 50k v obnovo.

Zgodovina sprememb…

vse ki jaz poznam, so zgradili "predimenzionirane" bajte v titovem času in med vojnim časom, ko so prek podjetij dobili brezobrestne kredite, inflacija jim je pa požrla 70% realnega kredita.

kolk pa največ dobim za 120k€?

A ne morete počakati, da ti starčki s predimenzioniranimi bajtami v miru pomrejo?

O.

korenje - cca 60m2, trenutno

Okapi - tudi moji starši so zgradili bajturino, a v njej živita 2 družini, tako da ni panike. V večini primerov se po smrti začnejo boji za dediščino, hiša pa propada.

Sriple Tix ::

Samo nekaj me zanima. Kakšne parole bi vzklikali tisti, ki zdaj podpirajo obdavčenje "prevelikih" hiš, če bi takšen davek prizadel tudi njih. Kako gre že ... Ne želi drugemu, česar si ne želiš sam.

Korenje - večina spodobnih stanovanj na normalnih lokacijah je tam 60-70m2. Čudne zadeve se dobijo tudi ceneje.

Sriple Tix - plačali bi. A se ne bo zgodilo.
V tujini je običajno, da se starši po odhodu otrok preselijo v manjša in oskrbovana stanovanja. Pri nas pa no way.
Tudi prav, samo ne jamrat.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

1km stran od moje lokacije, novogradnja, 105k€ za 80m^2.
pff škoda ker imam sam 50k€ prišparanih...

@nny, seveda bi plačali, zanesljivo pa ne bi na S-T tako vneto navijali za takšen zakon :).

LeQuack ::

Problem je še vedno v tem, da se stanovanje v očeh države (in veliko ljudi) še vedno ne šteje kot premoženje (nekaj sprememb sicer že je tu), in sta tako dve osebi, obe s 100EUR na računu, eden z in drug brez stanovanja, za državo pravzaprav na istem in potrebna pomoči, čeprav je eden za nekaj 100k bogatejši in preskrbljen s streho nad glavo.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

korenje3 je izjavil:

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

1km stran od moje lokacije, novogradnja, 105k€ za 80m^2.
pff škoda ker imam sam 50k€ prišparanih...

Korenček, ZELO; ZELO dobro preberi to ponudbo, da se ne boš pripopal kot muha na steklo.
Cena velja le za soinvestitorsko opcijo in je cena na ključ.

Upam, da veš, kaj to pomeni?

kaj, da plačaš del stanovanja?

Sriple Tix, še enkrat preberi, kaj je napisal LeQuack.

Zato!

korenje3 je izjavil:

kaj, da plačaš del stanovanja?

Da si lahko ob keš, pri tem pa ne dobiš niti vrabca v roko. Podjetje, ki ponuja tako opcijo, nima dovolj keša za gradnjo. Bi šel res rad v španovijo brez zagotovitve, da boš v roku dveh ali treh let dobil stanovanje.

Zgodovina sprememb…

Jah, prvič sem ga lahko prebral potem, ko sem svoj post že oddal. Ampak ga razumem.

to mi je jasno da nimajo denarja. sicer sem že gledal na tv da so nekateri ostal brez stanovanj ker so taka podjetja sredi gradnje bankrotirala... sam če gre vse po planu, prideš ful poceni skozi.

Aston_11 ::

Tipičen nateg - ko nameravajo graditi na kmetijski zemlji, ki ji niti namembnost še ni spremenjena, pa prodajo enih 6 neobstoječih stanovanja brez vsakega zavarovanja. Folk pa je naiven, pa gre v to. Garancije, da bo stanovanje, nobene. Ker smo v sloveniji, je že kar logično, da bo nateg.

kaj pa preko tistih državnih razpisov. a niso tam neka stanovanja ful poceni? sam baje se moraš prijavit in bit izžreban, pa imet družino al kva že...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Čudne zadeve se dobijo tudi ceneje.
Večina teh poceni stanovanj ni v blokih, ampak v hišah, ki praviloma niso bile načrtovane kot večstanovanjske. Po možnosti so vmes vpleteni še kakšni spori med dediči, ali med ločenima zakoncema in podobno. Velik problem v takšnih 2 ali 3 stanovanjskih hišah utegnejo biti tudi sosedje (so znani primeri, da je en sosed z nagajanjem dobesedno izganjal soseda, da bi poceni prišel do druge polovice hiše). Skratka, če je ponudba bistveno ugodnejša od povprečja, je treba biti trojno previden. Lahko pa imaš seveda tudi srečo - nekdo nujno potrebuje denar in poceni prodaja (ampak res dobre priložnosti - ko je cena nizka in ni v ozadju nič sumljivega - gredo tudi dandanes zelo hitro v promet).

O.

LeQuack je izjavil:

Problem je še vedno v tem, da se stanovanje v očeh države (in veliko ljudi) še vedno ne šteje kot premoženje (nekaj sprememb sicer že je tu), in sta tako dve osebi, obe s 100EUR na računu, eden z in drug brez stanovanja, za državo pravzaprav na istem in potrebna pomoči, čeprav je eden za nekaj 100k bogatejši in preskrbljen s streho nad glavo.

Pravtako država ne loči ljudi brez stanovanja in s 40k€ na računu ter takimi s bajto vredno 300k€+ brez denarja na računu. Prvi plača več za vrtec in ne dobi otroškega dodatka...
Magic

Magic1 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Pravtako država ne loči ljudi brez stanovanja in s 40k€ na računu ter takimi s bajto vredno 300k€+ brez denarja na računu. Prvi plača več za vrtec in ne dobi otroškega dodatka...

jap se strinjam. najbolj mi grjeo pa na jetra "reveži", ki se jim na 10000m^2 parceli poruši bajta zaradi plazu, potem se pa cela slovenija zbere in jim z donacijami zgradijo novo bajto.

tisti revež brez bajte, brez avta pa nima nobenih takih pravic ali ugodnosti.

btree je izjavil:

Ne sledim ravno, kako pa je dandanes z nepremičninskimi krediti? A ni več, da ti mora ostali cca 600€ od plače, za ostalo pa lahko dobiš dolgoročni kredit?

Za čisto vsak kredit ti mora ostat najmanj minimalna plača. Načeloma pa ti banka da kredit le za tretjino plače. V izjemnih primerih polovico. Če imaš 1k€ plače (neto, seveda) ti bo torej banka dala kredit z anuiteto do ~330€. Pol ti jih ostane ~670€. Za razliko do minimalne plače (~580€ - torej razlika ~90€) si pa lahko privoščiš še en kredit... za pralni stroj, recimo.

Rabiš pa seveda bit zaposlen vsaj za čas trajanja kredita (najraje za nedoločen čas). Za stanovanjski kredit ti bodo ponudili maksimalno 2/3 vrednosti nepremičnine. Poleg tega pa boš rabil še poroka ali dva... pa hipoteko vpisat. Ni ravno rožnato.

No... lahko imaš pa kake vezice.
««
57 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako določit pravo ceno stanovanja, hiše ipd. ?

Oddelek: Loža
446161 (3218) techuser
»

Najem stanovanja, blok vs hiša? (strani: 1 2 )

8622648 (17496) BorutO
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11134050 (31092) Ganon
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7415873 (14359) Furbo
»

Kako živeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016312 (14615) Matako

Več podobnih tem