» »

Nabava novih slušalk

Nabava novih slušalk

TehDucky ::

Ker se bližajo novoletne počitnice, ter s tem tudi božiček ter dedek mraz, sem si za "darilo" izbral slušalke. Ker sam nimam niti približno pojma katere slušalke vzeti vas zato prosim za pomoč.

Nisem prepričan katere slušalke vzeti, vem pa da obstajajo trije različni tipi. Zaprti, pol-zaprti ter odprti. Samih razlik v kvaliteti zvoka ne poznam, vem pa da pri odprtem tipu se sliši vse ven ter iz okolice notri, pri zaprtem pa zelo malo ven ter skoraj nič notri.
Ne znam pa se odločiti kakšne vzeti. Namreč brezžične ter z mikrofonom bi bile zame najbolj ustrezne, zaradi tega ker mi grejo kabli na jetra, mikrofon pa zato ker se ogromno pogovarjam preko Skype, TeamSpeak & Ventrilo (tudi po 2h na dan).
Sta mi pa sošolec ter bratranec priporočala HD555 Sennheizer, katerim pa bi lahko malo še dodal pa vzel HD595. V tem primeru bi si vzel še mikrofon http://www.mlacom.si/artikel/36476/Mikr...
Če pa misli, da so katere AKG ali Denon ali bilokatere boljše od teh, bi prosil za nasvet.

Na voljo pa imam BigBang kupon za 100€ (don't ask why), seveda pa lahko dodam zraven še malo.

Upam, da mi bo znal kdo pomagati. Hvala in LP

lasse007 ::

Sennheiser HD595 so dobra izbira, so odprtega tipa, kar zagotavlja bolj naraven in kvaliteten zvok, kabel je samo na eni strani (3m) in nanj pritrdiš še kvalitetni Zalman mikrofon. Kvaliteta zvoka preko kabla je boljša od brezžičnega prenosa zvoka.

HD595 so udobne tudi pri večurni uporabi, nekaj se sliši ven, vendar manj kot do ušes.
Prve slušalke so bile vse zaprtega tipa in prav Sennheiser je v 60-tih začel proizvajati slušalke odprtega tipa. Pri slušalkah zaprtega tipa je zvok zaprt v slušalki kot v nekakšni komori in je zaradi tega manj zračen.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

TehDucky ::

Hvala za rasvetljitev :) Tudi sam sem najbolj gledal HD595, ki zgleda da še ostaja na seznamu. Pravi pa ogromno folka, da je treba za takšne slušalke že imeti kakšen AMP. Pa verjetno to še dodatno podraži vso zadevo. Če dodam na HD595 še AMP bo razlika v čem ? V kvaliteti zvoka ali le v glasnosti? Sem malo po AGT brskal pa naletel na tale AMP http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m... pa me zanima če je to kaj uporabno ? Namreč teh 50EUR bi že dodal, če bi bilo ok, v primeru pa da ni dobro, pa resnično ne mislim dodajati še enkrat toliko kolikor so vredne slušalke same.

Aja še tole, imam matično ploščo GA-X58-UD5, ki ima že kar vredu onboard zvočno, samo nisem prepričan, če bo zadosti za take slušalke.

Upam, da zna kdo pomagati in pa hvala tebi lasse :P

UNIVERZUM ::

@Duck s sennheiser slušalkami ne moreš falit (sam imam hd 595), vendar pa niso ravno primerne za mp3 poslušat. Mogoče malce pogrešam base (pri techno glasbi) ampak poslušanje klasike je božansko. Glede na to, da sem si v preteklosti lastil tudi 5.1 slušalke, malce pogrešam efekt 5.1 (simulacija ni na nivoju), v filmih kot tudi v edini streljačini, ki jo igram (far cry).
Še en + za slušalke je udobnost. Nič kolikokrat se mi je zgodilo, da sem pozabil, da so na glavi (ugotovil šele, ko sem vstal s stola in me je kabel zadržal). Lepo objamejo uho, blazinice so zelo mehke.

V slušalke pa slišiš ostale zvoke glede na glasnost predvajane glasbe/filma/igre, če sem imel zelo na glas, nisem slišal niti mobitela zvonit :P

Še nasvet: malce poglej po ebay-u, jaz sem nove dobil za 124EUR iz nemčije (s poštnino). Pri nas za ta denar dobiš hd555
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Opkow ::

Malo si preberi to temo.
Vsekakor pred nakupom sprobaj slusalke.
In prej seveda primerjaj nase cene napram tujini. Razlike znajo biti precejsnje, navkljub postnini.

TehDucky ::

Vidim da ogromno folka priporoča tudi AKG K601. Pa me zanima kakšne so pa te v primerjavi z Sennheiser? Boljši basi ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slušalke zaprtega tipa

Oddelek: Kaj kupiti
313387 (2581) icurk
»

Slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
425459 (2575) Primorec
»

Slušalke Sennheiser (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5011242 (9201) delfinus
»

Kvalitetne slušalke (za filme, igre)....

Oddelek: Kaj kupiti
92767 (2654) Samek1337Q
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812486 (10069) Trancedeejay

Več podobnih tem