» »

začasni nadomestek kemičnih baterij

začasni nadomestek kemičnih baterij

guest #44 ::

Flywheel energy storage @ Wikipedia

seveda poznam vztrajnik že od pamtiveka, ampak nikoli se mi ni zdela praktična tehnologija za shranjevanje energije. no z napredkom tehnologije: magnetni ležaji, carbon fiber vztrajnik,... se mi zdi kr zanimiva

nanašam se pravzaprav za aplikacijo pri home energy storage. pač namesto deep cycle svinčenih baterij bi se to uporabilo. pokoplje se v zemljo in voila. po specifikacijah naj bi imele skoraj 90% učinkovitost in moderne različice skoraj ne rabijo vzdrževanja.

seveda to ni za vsako uporabo, ampak za home storage vidim kr zanimivo prihodnost.

treba bi bilo naredit kako računico kolk energije shranijo in če je to dovolj, ko ni drugih virov energije (solar,...).

mehanično shranjevanje energije se mi je vedno zdelo zelo arhaično, obenem pa zelo fascinantno. bom se prav pozanimal kako in kaj.

btw...kaj pa menite na stisnjen zrak? pomojem je učinkovitost nikakva, sam ok

T0RN4D0 ::

No, za domačo uporabo je na koncu pomembno le, koliko takšno shranjevanje stane. Pred tem seveda še dostopnost. Pa tud možnost montaže ni nepomembna. (akumulatorje nanosiš na kup in jih povežeš, kakšen konkreten fancy vztrajnik pa boš brez viličarja najbrž težko sploh kam postavil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So prihodnost "betonske baterije"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9726376 (21990) vostok_1
»

Britanci priključili prvo baterijo na utekočinjeni zrak

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
105201 (3013) bbf
»

V nemčiji proizvedli rekordnih 22 gigawatov, 50% nemške porabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8427375 (24968) Truga
»

"Shranjevalne" elektrarne

Oddelek: Znanost in tehnologija
161763 (1506) Azrael
»

Začetek konca ekoloških dilem?

Oddelek: Znanost in tehnologija
141975 (1628) Pyr0Beast

Več podobnih tem