Forum » Znanost in tehnologija » začasni nadomestek kemičnih baterij
začasni nadomestek kemičnih baterij
guest #44 ::
Flywheel energy storage @ Wikipedia
seveda poznam vztrajnik že od pamtiveka, ampak nikoli se mi ni zdela praktična tehnologija za shranjevanje energije. no z napredkom tehnologije: magnetni ležaji, carbon fiber vztrajnik,... se mi zdi kr zanimiva
nanašam se pravzaprav za aplikacijo pri home energy storage. pač namesto deep cycle svinčenih baterij bi se to uporabilo. pokoplje se v zemljo in voila. po specifikacijah naj bi imele skoraj 90% učinkovitost in moderne različice skoraj ne rabijo vzdrževanja.
seveda to ni za vsako uporabo, ampak za home storage vidim kr zanimivo prihodnost.
treba bi bilo naredit kako računico kolk energije shranijo in če je to dovolj, ko ni drugih virov energije (solar,...).
mehanično shranjevanje energije se mi je vedno zdelo zelo arhaično, obenem pa zelo fascinantno. bom se prav pozanimal kako in kaj.
btw...kaj pa menite na stisnjen zrak? pomojem je učinkovitost nikakva, sam ok
seveda poznam vztrajnik že od pamtiveka, ampak nikoli se mi ni zdela praktična tehnologija za shranjevanje energije. no z napredkom tehnologije: magnetni ležaji, carbon fiber vztrajnik,... se mi zdi kr zanimiva
nanašam se pravzaprav za aplikacijo pri home energy storage. pač namesto deep cycle svinčenih baterij bi se to uporabilo. pokoplje se v zemljo in voila. po specifikacijah naj bi imele skoraj 90% učinkovitost in moderne različice skoraj ne rabijo vzdrževanja.
seveda to ni za vsako uporabo, ampak za home storage vidim kr zanimivo prihodnost.
treba bi bilo naredit kako računico kolk energije shranijo in če je to dovolj, ko ni drugih virov energije (solar,...).
mehanično shranjevanje energije se mi je vedno zdelo zelo arhaično, obenem pa zelo fascinantno. bom se prav pozanimal kako in kaj.
btw...kaj pa menite na stisnjen zrak? pomojem je učinkovitost nikakva, sam ok
T0RN4D0 ::
No, za domačo uporabo je na koncu pomembno le, koliko takšno shranjevanje stane. Pred tem seveda še dostopnost. Pa tud možnost montaže ni nepomembna. (akumulatorje nanosiš na kup in jih povežeš, kakšen konkreten fancy vztrajnik pa boš brez viličarja najbrž težko sploh kam postavil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | So prihodnost "betonske baterije"? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 26376 (21990) | vostok_1 |
» | Britanci priključili prvo baterijo na utekočinjeni zrakOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5201 (3013) | bbf |
» | V nemčiji proizvedli rekordnih 22 gigawatov, 50% nemške porabe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27375 (24968) | Truga |
» | "Shranjevalne" elektrarneOddelek: Znanost in tehnologija | 1763 (1506) | Azrael |
» | Začetek konca ekoloških dilem?Oddelek: Znanost in tehnologija | 1975 (1628) | Pyr0Beast |