» »

DVB-T DVB-C

DVB-T DVB-C

«
1
2 3

djensi ::

a mi kdo razloži kaj točno sta tedve ozanake. Neki bledo se mi zdi d je to za sprejem al kako, raj nom govoru kaj se mi zdi d nom u temo brcnu.

vrossi46 ::

DVB-C digital video broadcasting - cable digitalno video oddajanje kabelsko
DVB-T digital video broadcasting - terrestral digitalno video oddajanje zemeljsko

KoMar- ::

Dej se norca delat... a si ne moreš sam poiskat?

DVB-T @ Wikipedia
Digitalna televizija @ Wikipedia

djensi ::

no sej to sm prbližno vedu, sam neki me zanima pol kje ti prov pride pr nm dvb-c? kokr sm neki tm bral pa upam d nism narobe raszumel se prav če maš to dvb-c ubistvu ne rabš komunikatorja pr siolu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: djensi ()

KoMar- ::

Ne, to so same različne tehnologije in niso združljive med sabo.

BlaY0 ::

djensi: Kaj si neki tm prebral? Kje je to tm? A si z desne proti levi bral al kaj? Poglej na Wikipedio kot je KoMar- predlagal. Počekiraj si še:

Iptv @ Wikipedia

d0rK ::

Fotr je bil butelj ko je kupoval svoj prvi LCD in je kupil takega ki nima ne DVB-C ne DVB-T sprejemnika. Zato iscem nek kos hardware-a ki mi bo omogocil digitalizacija slike. Trenunto gledam TV izkljucno preko kabelske ampak ce ze kupujem bi imel nekaj kar podpira oba formata. Nujna sta tudi HDMI in DVI izhoda.

Kaksna ideja?


Hvala!

k4vz0024 ::

In v čem je razlika, razen da je eden za kabelsko TV, drugi pa za "zračno"?

Tody ::

Dork, za dvb-t in c se dobi sprejemnik, ki ti omogoči da sprejemaš digitalni signal. Dobi se tudi combo enote samo, ti ne pomagajo kaj dosti, ker vse kar bi dobil preko DVB-T v 99% dobiš vrjetno tudi preko kablskega sistema. Prav tako HD vsebine niso odvisne od tehnologije ampak seveda od izvajalca.

Digitalni signal je poleg tega da dobiš lepšo sliko še omogoča da za cca 30% maš lahko slabšo jakost signala pa bo slika še zmeri odlična. Poleg tega lahko digitalni signal nosi tudi razne bombončke kot so EGP video on demand ali kaj podobnega.

Razlika med standardoma ni velika tako kot med žičnim in brezžičnim internetom. Ena zadeva je mišljena za zrak druga za po kabelskem omrežju. Kake bonbončke dobiš pri katerem pa je odvisno od ponudnika in ne tehnologije.

d0rK ::

Vecino tega sem ze vedel, Tody. Ce ne vsega. Ne razumem slednjega:

Dobi se tudi combo enote samo, ti ne pomagajo kaj dosti, ker vse kar bi dobil preko DVB-T v 99% dobiš vrjetno tudi preko kablskega sistema.

Kaj si s tem mislil? Da je program prakticno identicen ali da ni vazno kater sprejemnik vzamem, ker oba pokrijeta oboje?

Vem, da so HD vsebine odvisne od ponudnika. Telemach jih ima nekaj, ampak seveda samo preko digitalnega signala, hence my question. Malo sem googlal in ugotovil, da so DVB-C sprejemniki s HDMIjem _OGABNO_ dragi. 200+ EUR. Velja to za vse?

Tody ::

@dork
Emm ne to ne...
Isto programsko shemo dobiš, preko DVB-T boš dobil SLO1,2,3 POPTV,KanalA itd... Ki jih boš itak dobil skozi kabelsko, zato se ti ne splača še v DVB-T investirat. Sprejemnik mislim da morali dobiti od telemacha po solidni ceni če ne kar zastojn. Na njihovi spletni strani sem samo našel da dodtani stane 2 eura na mesec.
Ker je to dokaj nova tehnologija in ni dorečenih nekih velikih standrdov je izdelava precej draga (programska oprema predvsem) zato pač tudi taka cena, poleg tega hočejo zaslužit malce na HD-ju.

d0rK ::

Hm, sej res. Temelach mora imeti kaj svojega. Povsem pozabil na to opcijo. Jih poklicem, hvala. Oboje skupaj pa sem mislil, da bi bil futureproof or something. Novi TVji pridejo kaz z obema. Ampak bo eden ocitno dovolj... Do optike itak ne šaltam s kabla.

Tody ::

Dork za buletproof more televizija/sprejemnik podpirat MPEG4 in AAC za zvok, brez enega ali drugega ti zadeva ne bo delala. Oz boš bil brez zvoka/slike. Se pa konec leta obeta da dobimo 15 programov po zraku v 75 % Slovenije.

d0rK ::

Ti mene tko zmedes s svojimi odgovori. :)

Ne vem zakaj sploh se govoriva o zracnem signalu, ce sem pa rekel, da bom ostal na kablu. In sej sva prisla do zakljucka da potrebujem sprejemnik. Upam, da tisti ki ga nudi Telemach podpira MPEG4 in AAC.

Hanzi77 ::

KOt vemo kablaši in IP ne bomo občutili spremembe na digitv.
Samo tisti ki danes vlečejo po zraku tv signal.
Vsaj tako govorijo.
Upam da meni ne bo treb crt menjat (upc)

Tody ::

Dork ti si govoril o backup varjanti... Jest sem ti samo povedal, kaj moreš pazit kot gledaš za DVB-T sprejemniki. DVB-C nima teh problemov.

Hanzi77 če si na kablu ne bo nobenih sprememb ker tvoj operater že sprejema digitaln signal od teh programov

Hanzi77 ::

Saj jaz sem bolj odgovorjal dOrku, ki sprašuje kaj mora kupiti (po mojem mnenju nič, glede na to da je na kablu)

energetik ::

Prosil bi za mnenje o temle LCD monitorju/tunerju. Bo za zihr predvajal SLO digitalne programe? Zanima me predvsem glede kodiranja zvoka, ker sem bral, da nekateri MPEG4 tunerji ne odkodirajo tega tipa zvoka, ki bo v SLO.
Hvala.

BALAST ::

Preberi si moje izkušnje od PZ modela, tvoj link je PC, nimam pa pojma v čem je razlika. Klik!

energetik ::

BALAST, hvala za mnenje. To morm pa preštudirat, kaj pomeni končnica PC. Sej dejansko DVB-T signala ne bom uporabljal, ker imam IPTV, ampak vseeno bi rad, da normalno predvaja SLO programe, če že ima vgrajen tuner.

Dejansko bi najraje dobil monitor brez tunerja samo z SCART. Ali pa da bi T-2 dobavil STB-je, ki bi imeli HDMI ali vsaj VGA izhod.

Tody ::

V opisu ni dejanskega podatka ali zadeva podpira AAC zvok ali ne. V najslabšem primeru bi imel sliko ampak nebi bilo zvoka. Kolikor sem gledal specifikacije nč ne piše ampak glede na to da ima suround sound ni izključeno da to nebi blo notr.

Vikking ::

ima mogoče kdo informacijo za To napravo. Zanima me če se res da priklopit tudi navadno anteno (DVB-T) in če, ali podpira mpeg4 za gledanje v sloveniji.

Tody ::

ja na zadevo se da priklopit anteno, ampak ker avstrija podpira MPEG2 ne boš na tem dobil ne slike ne zvoka pri nas. Na hrvaškem pa bo OK delal.

Linksi ::

energetik je izjavil:

Prosil bi za mnenje o temle LCD monitorju/tunerju. Bo za zihr predvajal SLO digitalne programe? Zanima me predvsem glede kodiranja zvoka, ker sem bral, da nekateri MPEG4 tunerji ne odkodirajo tega tipa zvoka, ki bo v SLO.
Hvala.


Predvajal ti bo programe preko sobne/hišne antene. Če hočeš monitor z DVB-C (kabelski signal) ga ima trenutno samo Samsung.

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/mon...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Linksi ()

energetik ::

Aha, hvala za dodatne info. Zanima me pa predvsem, če bo ta monitor dekodira tudi AAC zvok, ki naj bi bil v naših DVB-T signalih. Da ne bom slučajno potem gledal slike brez zvoka...

Linksi ::

za obstoječe dtv programe sigurno dela, nikjer pa posebej v specifikacijah ne piše, da ima AAC zvok.

Tody ::

Jest vam predlagam da vse te monitorje z DVB-T tunerjem sprobate v trgovini. Če jim je kej do nakupa vam bodo prižgali zadevo. Večina BB ima inštalacijo z zunanjo anteno pa potem lahko komot vidite ali zadeva dela cool ali ne. Še vedno potem lahko preko neta kupite :)

Volk| ::

Gledam TOLE LG tv pa me zanima kaj je zdaj s tem ker tale nima dvb-c sprejemnika.
Pravzaprav je važen edino dvb-t, ostalo pa bolj dodatna opcija. Ali se motim
Cena je namreč ugodna! Skoraj preveč:D
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Saintek ::

http://www.nakupovanje.net/lg-47sl9000-...

Tu si raje oglej kaj vse ponuja tv ima hdmi in dvb-t in c

matkeg ::

Imama LCD 32LG3000 in nima MPEG4, sej da bi js vedu ne!Zanima me če se da ta sprejem dobiti preko PCMCIA reže je to možno mogoče(ali mogoče kako vgraditi) al ne gre drugače kot da kupim tisto grdo kišto pa mam še eno kišto zravn??
Upam da ne sprašujem preveč brezveze!
Matjaž

Alexius Heristalski ::

matkeg je izjavil:

Zanima me če se da ta sprejem dobiti preko PCMCIA reže

Kartica se imenuje Neotion NP4 in stane okoli 60 evrov. Obstaja možnost, da je tvoj televizor ne podpira, poleg tega pa ti ne bo nič pomagala pri AAC zvoku, ki bo menda v muxu B.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tody ::

V kratkem ne, lahko pa da bo kaka nadgradnja omenjene kartice, aja pa to je samo za DVB-T se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

matkeg ::

Sem najdu Kartica Neotion NP4, sam piše da je samo za Sony Tvje(čeprav sem zasledil da nekateri omenjajo da CI modul bi moral delovat na vsakem TVju je pa čudno da ne podpira HD!Ni mi jasno očitno bo treba še mal počakat z nakupom!
Še eno vprašanje bi imel, čudno mi je zakaj pri tastarih najde vse SLO kanale v digitalni tehniki, vsi HRV so pa precej slabši, če se ne motim tudi oni imajo digitalni signal sicer kodiran z MPEG2, pa ni dobre slike!? Mogoče tako slab signal?
Matjaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matkeg ()

AndreAS ::

Tudi sam imam LCD-TV in sicer LG 32LG2000 ki pa nima DVB-C tunerja in ima PCMCIA režo. Z zaimanjem spremljam dalje temo.

Sem pa razmišljal tudi o dekodirniku DVB-C klasičnih izmer..

Lp ,Andrej

Tody ::

Da se razumemo DVB-C nima AAC zvoka in je kodiran lahko tud v Mpeg2 formatu, to je odvisno od vašega ponudnika kablske televizije.

DVB-T pa ima samo en standard to je MPEG4 in AAC za zvok.

matkeg ::

Ma to je šit, če bi imel možnost preko kabla dobit signal za 3tvje bi dal SIOL ali AMIS trio pa si zmagal, tako pa zdej kupš nekaj čez 3leta bodo spet prišli na plano z novim kodiranjem!
To je eno plačkanje ljudi!
Matjaž

OK.d ::

Nekje je že bilo omenjeno, pa sem pozabil kje.
Kaj potrebuješ če želiš združiti signala dvb-t in -c ter potem ta združen signal pripeljati na tv in na katero opcijo na tv-ju to nastaviti(antena, cable,..)?
LPOK.d

Gogo ::

Da se razumemo, DVB-T nima samo en standard (MPEG4 in AAC),kot napačno menijo nekater.
Več: DVB-T @ Wikipedia
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Tody ::

GOGO v sloveniji ga ima :)

matkeg ::

Mi lahko kdo pove kva je fora preklopim TV na dražvo hrvaško ali avstrijo, najde vse TV programe in DTV programe, samo TV programi delajo, DTV pa napiše HD storitev?Mam pa LCD LG3000!
Matjaž

Akssi ::

Jaz sem nastavil Finsko kot državo in vse dela tako kot mora!

matkeg ::

Akssi je izjavil:

Jaz sem nastavil Finsko kot državo in vse dela tako kot mora!

Zanimivo je že to če dam drugo dražvo najde vse kanale na DTV samo res da jih nepredvaja če mam SLOVENIJO ko državo pa tut ne najde DTV!Maš isti model kot js?
Matjaž

Akssi ::

Jaz če dam na Finsko mi najde vse DTV kanale in vse TV (analogne) kanale ter mi normalno delujejo...če pa dam na Slovenijo mi pa samo TV programe najde! Nimam pojma zakaj ti ne predvaja....

Imam pa LG 26lu5000

Pesimist ::

Kaj DVB-t bodo vecno samo lokalci oddajani, ali bodo tudi ostali kdaj kot RTL, Pro7... Pri nas?

Tody ::

Ostali so že pri nas v Multiplexu B. Začnejo baje septembra

Alexius Heristalski ::

To si tako čudno povedal, da bo človek mislil, da tuji programi oddajajo pri nas. Tega ni in ni za pričakovati (možno sicer bo). Zemeljsko oddajanje je prvenstveno namenjeno domačim programom.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Če je investitor tujec, mislim da je pošteno pričakovat da bo dal na voljo tudi tuje programe... Glede na to da je zasebni kapital v igri sigurno gor ne bo tlačil raznih TV petelinov in Golice, but than again to sranje veliko ljudi gleda, vsaj po zadnjih glasovanjih sodeč.

Pesimist ::

Nevem no. Jaz dobim menda 8 nasih in 9 austrijskih. Mam sicer en cheap DVB-t stick za 10$.

Alexius Heristalski ::

Tody je izjavil:

Če je investitor tujec, mislim da je pošteno pričakovat da bo dal na voljo tudi tuje programe... Glede na to da je zasebni kapital v igri sigurno gor ne bo tlačil raznih TV petelinov in Golice, but than again to sranje veliko ljudi gleda, vsaj po zadnjih glasovanjih sodeč.

To ne gre tako. Operater muxa ne more napolniti kar prosto po Prešernu, program mora prej imeti dovoljenje za oddajanje prek DVB-T. To dobi na APEK-ovem razpisu.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Volk| ::

Pesimist je izjavil:

Nevem no. Jaz dobim menda 8 nasih in 9 austrijskih. Mam sicer en cheap DVB-t stick za 10$.


Kje si kupil ta stick? Kak lilnk?
Rabim enga poceni za gledanje formule na HRT
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12524085 (14773) OK.d
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286861 (5384) robotek87
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956480 (33192) Alexius Heristalski
»

DVB-T sprejemik problem...

Oddelek: Zvok in slika
312953 (2451) lebang1
»

Digitalni signal za TV v Sloveniji

Oddelek: Loža
166545 (5721) SkIDiver

Več podobnih tem