» »

V Kiberpipi v tem tednu

V Kiberpipi v tem tednu

Firebug

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Spletne strani so dandanes veliko več kot le statična več statična besedila. Morajo biti privlačne, dinamične in uporabne. Za dosego ciljev tega spletni razvijalci posegajo po javascriptu in raznih CSS/HTML trikih, pri tem pa se pozablja na razvojna orodja, ki bi jim pri tem pomagala. Pogosto je potrebnega veliko časa za reševanje problemov, ki se zdijo najbolj banalni, prav tako bi radi na hitro spremenili del spletne strani za vizualizacijo, kar lahko vzame kar nekaj časa. Na sredinih Spletnih uricah nam bo Jure Mav predstavil uporabno orodje Firebug, ki ga lahko lahko uporabijo tako razvijalci kot oblikovalci.

Zadnji VIP večer letošnjega leta bo zaznamoval preplet umetnosti in podjetništva - svojo zgodbo bosta predstavila Katja in Jure Bricman, ustanovitelja podjetja in ustvarjalca porcelana Catbriyur. S svojimi unikatnimi izdelki sta navdušila največje poznavalce porcelana. S Catbriyur nakitom se ponašajo moderne Parižanke, iz skodelic pa naj bi čaj pila celo angleška kraljica. Kako jima je uspelo prodreti na globalni trg, kako usklajujeta podjetniško in zasebno življenje, kje črpata ideje za nove izdelke in še marsikaj boste izvedeli v četrtek, po pogovoru pa sledi prednovoletno druženje ob pijači. Na dogodek se prijavite na spletni strani LUI.

Kot običajno boste lahko predavanja spremljali v neposrednem prenosu preko Kiberpipinega videoarhiva, kjer so tudi na voljo posnetki preteklih predavanj.

V petek bo Kiberpipa ponovno prizorišče FreeForAll LAN Party-ja, kjer se od klasičnih dogodkov tega tipa razlikujejo v tem, da gre za brezplačne, prosto dosegljive in večinoma odprtokodne igre, ki tečejo na večini popularnih operacijskih sistemov. Večeri so ponavadi popestreni tudi s starejšimi igrami, kot so Dynablaster, Lotus 3 in podobnimi, pa tudi z različnimi namiznimi igrami. Potrditev udeležbe zaželjena na Facebook fan page-u ali na lanparty at kiberpipa.org.



V tem tednu sta na sporedu tudi dva dogodka kreativne skupine Err0r. Video instalacija Nevena Korde Vedno ta želja bo na ogled od ponedeljka do petka. Po besedah avtorja gre za mnoštvo preobrazb v polju avtopoetike - kolaž sodobnosti, halucinanten v svojem gibanju že v svoji 'predzajeti' stvarnosti, ki je enaka gledalčevem pogledu na postavljene objekte. Provocira, simulira, dekonstruira, parodira sodobno identiteto, njene podporne diskurze ali podporne ideologije.

V sredo ob 20.30 bo predstavljen Reflet avtorjev Thomasa Fourmonda, Maxencea Merciera in Quentina Droueta. Javna predstavitev projekta bo potekala istočasno v Kiberpipi v Ljubljani in v Kibli v Mariboru v obliki dislocirane večmedijske instalacije. Reflet je skupinsko vhodno / izhodno digitalno umetniško delo, ki ga na vhodni ustvarjajo posamezniki, ki objavljajo besedilne in zvočne "izseke iz življenja" na animirani navidezni tabli s pomočjo tipkovnice, mikrofona, mobilnega telefona ali drugega uporabniškega vmesnika. Te objave nato postanejo del mrežnega svetovnega sistema Reflet, ki ga sestavljajo neodvisne poddomene, ki jih gostijo razne ustanove (univerze, knjižnice, umetniške organizacije, družbene skupine itd.) ali posamezniki. Na izhodni strani ta skupinska vsebina ostaja del animirane table in se jo lahko prikaže in ogleda v različnih kontekstih: kot imerzivno instalacijo, kot projekcijo, posebej prirejeno za določeno prizorišče (hiperpovršina), kot spletno stran, kot ohranjevalnik zaslona, na mobilnem telefonu. Več: http://www.aksioma.org/reflet

3 komentarji

joebanana ::

http://www.catbriyur.net/

Manjka naslov v headu. Sicer mi je pa stran všeč. Preprosta in učinkovita.

PaX_MaN ::

Men je pa stran en velik FAIL.
Poleg zgoraj omenjenega manjka naslova; meni je kar na obeh straneh ekrana, naslovi in podnaslovi so slabo razločni, ceno vidiš šele ko se preklikaš do zadnje slike, novice so grdo stisnjene v spodnjem frejmu (kaj dela visoka frekvenca tropičij v resnem biznisu?), stran je mešanica slovenščine in angleščine, ne vidim poante maljona slikic pod oduzadnima obrazoma znamke, flash prezentacija ubije FF, 3D prezentacija je samo v slovenščini, v "webshopu" ni vseh kolekcij, sama trgovina je napol angleška napol slovenska, nobenih "mnenj petičnih kupcev", fali kak zemljevid do galerij (če že tripamo na tuje goste), pa zihr še kaj.
V glavnem, tako šalabajzarsko napol, da se čudim, da jima je spoh uspelo prodati Kraljici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

krifa ::

PaX_MaN kraljica vrjetno ni preko spleta naročala :D
drugače se pa strinjam z večino napisanega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106645 (2481) BigBangStar
»

OWASP Slovenija

Oddelek: Informacijska varnost
204577 (1927) owaspslo
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53038 (2672) Bistri007
»

Spletni teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113935 (3205) KatjaGucek
»

Nest.2007 (III) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NEST
839077 (5753) Urajmal

Več podobnih tem