» »

Spletni teden v Kiberpipi

Spletni teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Facebook je popularno spletno socialno omrežje z več milijoni uporabnikov, kjer z ne veliko vloženega dela dobite nov kanal za promocijo, spoznavanje ljudi in zapravljanje prostega časa. Na Pipinem odprtem terminu v torek bo govora o razvoju lastnih aplikacij zanj, kjer bo Igor Kolar predstavil praktični primer razvoja aplikacije za Facebook, in sicer koncepte, integracijski api za dostop do uporabnikovih podatkov, pošiljane sporočil in objavo novic, organiziranje dogodkov, skupin in podobnega.



Splet podatkov ("web of data") je danes izraz, ki ga danes slišimo večkrat na dan na vsaki spodobni Web 2.0 konferenci. Zadnji trend tehnologije na tem področju so ekstenzije za XHTML - RDFa, ki omogočajo, da semantično opišemo naše podatke, ne da bi za to žrtvovali uporabnost naše strani. Na Spletnih uricah v sredo bo Jure Čuhalev pokazal, kako lahko s pomočjo zadnjih spletnih tehnologij efektivno spremenimo našo spletno stran v podatkovno bazo in kako to počno največji (BBC, Joost in Yahoo).



V četrtek ob 18h pa vas Kiberpipa in Parsek vabita na CAFE BABE v Kiberpipo, kjer bo Parsek predstavil novosti z letošnje februarske konference Jboss World 2008. Največ govora bo o možnostih, ki jih ponuja uporaba komercialne različice aplikacijskega strežnika, kot tudi o novostih, ki jih prinaša težko pričakovana odprtokodna različica 5 aplikacijskega strežnika Jboss. O sporedu, vsebini predavanj, predavateljih in prijavah si preberite na Kiberpipini spletni strani.

11 komentarjev

Spock83 ::

Na facebooku je toliko enega crapa in solate teh raznih aplikacij. Na mesec dobim 100 requestov za inštalacijo kakšnega programa ali kviza.

Gandalfar ::

zato je pa kul, ker zdaj je se cas da svojo spises :)

Matako ::

Kako gre že pesem...

"So najlepše Facebook aplikacije že napisane,
vse ostale plehke in izrabljene."
/\/\.K.

Tear_DR0P ::

Kako gre že pesem...

strogo gledano lahko napišeš več dobrih aplikacij kot dobrih pesmi - pesmi so omejene na 7 not, aplikacije pa na 8 bitov :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gandalfar ::

Matako: glej na Facebook kot ogrevanje za OpenSocial aplikacije. Prava zabava se sele pricenja :)

svenica ::

Not je 12.

Looooooka ::

Ogrevanje za nepotrebno porabo bandwitha in zapravljanje cloveskega casa.
Upam da bo kj posnetga :P
Wuhu! =)

Atos ::

A kamermana za snemanje predavanj imate še istega kot pred kratkim?? Ker res me vedno znova preseneti, ko gledam več kot pol ure predavatelja kako piše neke primere kode (konkretno pri JavaScript objektih), da pa bi kdo posnel platno s kodo pa očitno ni nikomur padlo na pamet! Ali je kamerman *********** (da ne bom rekel kaj) ali pa je preprosto butast. Druge enostavno ni.

drola ::

Še bolje bi bilo, da bi zraven prilepili kar PDFje z gradivom.
https://drola.si

Tear_DR0P ::

naceloma ce da predavatelj PDF, se ga da dobiti
snemat s kamero konzolo - al pa kaksen IDE - to se pa prikazuje na platnu preko projektorja in potem to predvajati v 384*288 pixlov :\ - kaj bos pa videl? prvo vrstico zmazkov al drugo? katero tocno zelis?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

KatjaGucek ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delavnici: spajkanje in Pure Data

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73739 (2875) Pyr0Beast
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73434 (3073) Atos
»

Ta teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73154 (2648) Daedalus
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102895 (2894) smash
»

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52999 (2689) SpinX

Več podobnih tem