» »

Danes o mikrobloganju

Danes o mikrobloganju

Ethernet RJ45 connector, vir: Wikipedia

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Danes ob 19. uri vas vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo Vuk Ćosić predaval o mikrobloganju v volilni kampanji EU. V zdaj že tradicionalni seriji predavanj o spletnem političnem marketingu bo predstavljen vidik mikrobloganja (Koornk & Twitter), specifičen za tokratne volitve.

V četrtek ob 19. uri
bomo zopet dočakali Filmšteko. Zadnji film sezone bo The Street Fighter (alias Gekitotsu! Satsujin ken), 1974, režija: Shigehiro Ozawa (Film nima nobene veze z istoimensko igro, da ne bo pomote.) Dejstvo, ki ga je treba vedeti: je prvi film, ki je dobil oznako X zaradi nasilja! Tu gredo roke, noge, lobanje, oči, goltanci in jajca v čudovitih 'aua, boli' pretepaških sekvencah. Pričujoči film, japonski odgovor na hongkonške akcijade, je začrtal nove standarde v ekscesu nasilja, po katerem so japonci znani še danes. Več si prebrite na Filmštekini spletni strani.

Prav tako v četrtek - ob 21. uri - vas vabimo na predzadnji dogodek v ciklu Luke Prinčiča z naslovom CROSS/HIBRID. Rdeča nit dogodkov je zvočni dogodek med estetiko, filozofijo ter uprizorljivostjo. Teoretično ozadje za oblikovanje glasbe je odprtokodni program Pure Data, nizko-nivojsko grafično programsko okolje za sintezo in procesiranje avdio signalov v realnem času.

Do petka, 5.6., vas vabimo na ogled razstave Kiberpipinega računalniškega muzeja 40 let interneta, ki je na ogled v razstavnem prostoru Caffe Metropol nad Kiberpipo, do petka, 12.6., pa v Kiberpipino galerijo 404, kjer je na ogled razstava Tine Istenič Med mojim pogledom in vašimi očmi.



Društvo Lugos pa sporoča, da bo v soboto, 30.5., v Močilniku na Vrhniki potekala Skupščina društva LUGOS s piknikom. Na skupščino društva so vabljeni vsi zainteresirani za delovanje društva LUGOS in vsi uporabniki operacijskega sistema Linux in ostale odprto-kodne programske opreme. Več o skupščini in pikniku si preberite na Lugosovi spletni strani.

Več zapisov in razmišljanj iz /dev/random kot vedno na www.kiberpipa.org. Vabljeni!

2 komentarja

5er--> ::

Skupščina društva LUGOS s piknikom

linku manjka :

dejanslo ::

Sedaj pa je en http:// preveč :)
There`s More Than One Way To Do It


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106536 (2372) BigBangStar
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73574 (2476) Tear_DR0P
»

Kiberpipin repertoar

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53206 (2743) BaRtMaN
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54316 (3980) ike
»

Skupaj proti dolgčasu :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10629035 (21321) Damjan Jagar

Več podobnih tem