» »

WD alternativa

WD alternativa

-mihaaa- ::

verjetno ze veckrat razglabljano ampak vseeno,..

med razlicnim diskovjem imam tudi 2 Western digital diska in sicer 500G in 1T (oz 1000G), kakor kaze gresta oba h koncu,... eden je verjetno se v garanciji,...

pri enem mi nikakor ne uspe da bi ga racunalnik prepoznal,.. zazene sicer se ampak ga nikjer ni, menjava kabla resetiranje itd tudi ni pomagalo,.. poskusiti moram se na kakasnem drugem racunalniku

pri drugem (1T) pa je problem da ta se pojavlja precej bad sectorjev,.. oz filov ki jih ne more prepisati,.. original diagnostika od WD je rekla "too many bad sectors"

glede na to da sta 2 sla, oz kakor zgleda dokoncno bosta sla zelo kmalu, v franze me zanima kaksne zunanje diske kaj uporabljate vi, mogoce taksne ki so po kvaliteti boljsi od WD (mogoce imam samo nesreco pri napakah), primerljivih cen, kapacitet in hitrosti (1T, 7200 rpm, vecinoma za arhiviranje,.. povezava je usb2 ze zadosti)

lp in hvala

bluefish ::

Očitno imaš res le nesrečo.
Izbire pravzaprav ni veliko. Na voljo so še Samsung in Seagate ter Hitachi. Seagate in Hitachi diski so v večini malo glasnejši in je v tej smeri najboljši nakup Samsung. Kljub vsemu pa so WD diski na splošno dokaj zanesljivi in tudi tihi.

jan01 ::

Iz katere serije si imel 1000GB disk? green, blue, black? Green se zelo veliko kvari, black pa zelo malo, kar pogooglaj google za statistiko..

-mihaaa- ::

mislim da nisem specificno napisal,.. gre za zunanje diske, ce sem prav videl so te barvne oznake za navadne oz notranje, brez ohisja..

bom se malo pocakal pa kakor zgleda spet kupil WD :D ce je bila to res bolj nesreca .. cudi me to da so ti diski arhivski in jih zazenem vsake toliko,.. torej ravno neke obrabe ni, da bi prevec stali pa tudi ne _:D

c00L3r ::

Sem imel zunanji disk Trekstore, ki ima vgrajen Samsungov disk. Po letu in pol, je šlo zunanjo ohišje. Disk se ni niti več zagnal. Vzel disk ven in priklopil direkt v računalnik, kjer dela. Tukaj je disk dosti glasnejši. Tako da odsvetujem Trekstore.

Kar se tiče WD, pa imam doma 2 sistemska diska in 2 zunanja. Še noben ni crknil, niti glasni niso. Eden izmed teh je star 7 let.

bluefish ::

Pri zunanjih diskih pa nimaš ravno zagotovila, kaj bo v ohišju. Tudi isti proizvajalec zunanjih diskov lahko v neki seriji uporabi diske različnih podjetij.

Voluharr ::

Če hočeš podatke uporabi r-studio sem preveril in se, da marsikaj z njim rešit

Voluharr ::

Meni so do sedaj odpovedali 3xWD + 1xMaxtor

Maxtor: Too many bad sectors...
WD 1. : Mah nekaj predpotopnega in se je pri preobremenitvi sesu, nevem kaj je bil vzrok.
WD(prenosni) 2. : Prižgan padel na tla in so glave podrgnile po ploščah :(
WD 3. : Mah slabo vreme je bilo pa mi je sreči samo 1 od 4 pošlatalo, uf uf zadnji teden garancije :D

Tako, da imam trenutno v svojem strežniku 9x WD in mi je od teh devetih v zadnjih dveh letih le en disk počepnil.

Tako, da jaz prisegam na WD in Intel SSD :P, uf, uf, ka bi ga mev...

Vanadium ::

Nevem mam doma se delujoc caviar serijo cca 15 let star in dela ko sus. Si pac naletel na slabo serijo zgleda. Meni je WD zakon :)

Desty ::

Tudi sam imam par zunanjih WD diskov serije My Book in My Passport ter tudi par navadnih 3.5" in 2.5" WD diskov. Novi so predvsem Caviar Black serije in letijo kot šus, ostali so starejši. Vsi delajo brezhibno, tastari že okoli 5 let.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9612063 (10037) radmannsdorf
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29533776 (13926) xyxyxyxy
»

Diski in testiranja

Oddelek: Pomoč in nasveti
141805 (1554) maxum
»

Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14910106 (6279) kmetek
»

Nova anketa: kateremu proizvajalcu trdih diskov najpogosteje zaupate hrambo podatkov?

Oddelek: Novice / Ankete
374240 (3003) jype

Več podobnih tem