Forum » Pomoč in nasveti » Diski in testiranja
Diski in testiranja
maxum ::
katere programe predlagate za testiranje trdih diskov...
npr. sam imam WD na prenosniku in ga bo potrebno pregledati, disk pa ni se pol leta star :(
v event viewerju sem videl precej opozoril: Naprava \Device\Harddisk0\D ima poškodovan blok.
in WD zunanji trdi disk, star leto dni, kjer pri kopiranju določenega filma z tega diska melje in meelje in nič od nič :(
s čim ga je najbolje pregledati...
pravkar vlečem dol
HDDscan...
sem pa tu še našel precej programov, pa ne vem s katerim bi poskusil????
http://software.informer.com/getfree-wd...
npr. sam imam WD na prenosniku in ga bo potrebno pregledati, disk pa ni se pol leta star :(
v event viewerju sem videl precej opozoril: Naprava \Device\Harddisk0\D ima poškodovan blok.
in WD zunanji trdi disk, star leto dni, kjer pri kopiranju določenega filma z tega diska melje in meelje in nič od nič :(
s čim ga je najbolje pregledati...
pravkar vlečem dol
HDDscan...
sem pa tu še našel precej programov, pa ne vem s katerim bi poskusil????
http://software.informer.com/getfree-wd...
bluefish ::
Za osnoven pregled je dovolj start > run > chkdsk d: /r, kjer je d črka diska.
Dober program je tudi SpinRite, ki zna nekatere okvarjene diske pripraviti do sodelovanja ravno toliko, da je možno obnoviti podatke.
Dober program je tudi SpinRite, ki zna nekatere okvarjene diske pripraviti do sodelovanja ravno toliko, da je možno obnoviti podatke.
miranpozar ::
Napake v EventViewerju zelo verjetno kažejo na poškodovan disk. Najboljše ti jih stestira prav WDjev software. Tu si poberi eno od WD Data Lifeguard Diagnostic verzij:
http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&lang=en
http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&lang=en
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Data life guard diagnostics stestiral zunanji disk in prišel do ugotovitve: to many bad sectors?! disk je star pol leta pa zelo sem pazil nanj... WD 500gb, kako je to možno?! očitno se ga s tem orodjem ne da popravit, obstaja še kakšen drug "močnejši" program ki bi lahko popravil oz. naredil !"karanteno" okoli slabih sektorjev?
pa potem bi moral vse z tega diska prenesti nekam drugam, ker je precej "privat" zadev, pa verjetno bi zbrisali, ko bi sušali "popraviti" disk.... :/
obstaja še kakšen drug "močnejši" program ki bi lahko popravil oz. naredil !"karanteno" okoli slabih sektorjev?Poskusi še z prej omenjenim SpinRite.
pa potem bi moral vse z tega diska prenesti nekam drugam, ker je precej "privat" zadev, pa verjetno bi zbrisali, ko bi sušali "popraviti" disk.... :/To praktično v vsakem primeru. Če so res kaki pomembni podatki, potem ti preostane le podjetje, ki se ukvarja z recoveryjem - cena temu primerna.
Maxum, glede na to, da je disk praktično nov, uveljavljaj garancijo! Postopek je tak, da disk vrneš prodajalcu, kateri ti mora v roku 40 dni dati novega. Trdih diskov se ne popravlja! Ni pa nič čudnega, da se je do po pol leta WDjev disk pokvaril... sem jih imel po rokah že kar nekaj (tudi samo par dni starih). Sicer WDja cenim, a nihče ni 100%.
Kar se tvojih osebnih podatkov tiče, jih moraš pred dostavo na servis sam prekopirati na drug disk, saj jih boš sicer izgubil. Pravtako poskrbi da te podatke DOBRO pobrišeš iz diska, saj ne moreš vedeti, kdo vse ga lahko dobi v roke.
Kar se tvojih osebnih podatkov tiče, jih moraš pred dostavo na servis sam prekopirati na drug disk, saj jih boš sicer izgubil. Pravtako poskrbi da te podatke DOBRO pobrišeš iz diska, saj ne moreš vedeti, kdo vse ga lahko dobi v roke.
ja bom verjetno to naredil, je le problem da nimam kam prenesti 500GB podatkov...spet kupit nov disk...:/
s kakšnim dobrim programom za brisanje podatkov po tem ko so že zbrisani... kak priporočila?
preden pa vse prenesem drugam in zbrisem bom se poskusil s spinritom, kolikor sem videl zgleda vredu, v DOSu preverja disk...
s kakšnim dobrim programom za brisanje podatkov po tem ko so že zbrisani... kak priporočila?
preden pa vse prenesem drugam in zbrisem bom se poskusil s spinritom, kolikor sem videl zgleda vredu, v DOSu preverja disk...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
sem dal za test notranji disk za preskenirat cel dan sem čakal za par procentov, sem prekinil, sicer lahko nadaljuje..a to bom dal kak vikend ko ne bom potreboval PCja par dni....
KAKO za vraga pa naj preskeniram zunanji disk?? kakor vidim Spinrite zazna le notranje diske in ne zunanjih priključenih preko USB-ja???
KAKO za vraga pa naj preskeniram zunanji disk?? kakor vidim Spinrite zazna le notranje diske in ne zunanjih priključenih preko USB-ja???
Daš ga iz ohišja in priključiš preko sata vodila. Seveda je problem, če je disk v garanciji, samo v primeru, ko so ti podatki resnično pomembni, ignoriraš garancijo.
Maxun, glede na to, da je disk v garanciji se ne trudi s Spinrite popravljanjem! WD diagnostika ti je pokazala, da je disk slab, zato ga čimprej zamenjaj. Tudi, če bi ga Spinrite za silo porihtal, je samo vprašanje časa, kdaj bo šel spet v maloro! UVELJAVLAJ GARANCIJO in se ga čimprej reši, razen če imaš težave z reševanjem pomembnih datotek iz tega diska... tu ti potem pridejo v poštev recovery programi... če pa si datoteke skopiral na drug disk, zadevo varno pobriši in čimprej zamenjaj.
Mislim, da boš v vsakem primeru rabil software za Windows, saj ima zunanje ohišje na enemu od vijakov garancijsko nalepko, če jo strgaš si razveljavil garancijo!
Mislim, da boš v vsakem primeru rabil software za Windows, saj ima zunanje ohišje na enemu od vijakov garancijsko nalepko, če jo strgaš si razveljavil garancijo!
problem je ker je preko USB kabla, sem ga hotel najprej testirati, a ga ne morem preko USB kabla.
npr. imam film na disku, a ga ne morem kopirati odpreti itd... ki mi je delal normalno recimo 3mesece nazaj sem ga lahko pogledal...
če ga nesem nazaj bodo rekli da je z diskom vse v redu, jaz ga pa ne morem testirati
sem pogledal WD 500GB, 3,5" nima vijakov, mislim da je zliman skupaj.. teh se ne da rastavit.... :/
npr. imam film na disku, a ga ne morem kopirati odpreti itd... ki mi je delal normalno recimo 3mesece nazaj sem ga lahko pogledal...
če ga nesem nazaj bodo rekli da je z diskom vse v redu, jaz ga pa ne morem testirati
sem pogledal WD 500GB, 3,5" nima vijakov, mislim da je zliman skupaj.. teh se ne da rastavit.... :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Škrtanje" trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 1790 (1322) | GTX970 |
» | HDD problemOddelek: Strojna oprema | 600 (469) | filip007 |
» | Težava z diskom (Reallocated sector count)Oddelek: Strojna oprema | 996 (631) | filip007 |
» | zunanji disk wd my passportOddelek: Strojna oprema | 643 (563) | Kotii |
» | A bo crkno? [WD My Book]Oddelek: Strojna oprema | 1475 (861) | 69charger |