» »

Filesharing Windows 7x64 in XP

Filesharing Windows 7x64 in XP

Clone ::

Zdravo.

Imam en problem, nikakor ne morem sharati direktorijev v Windows 7x64 tako da bi jih zaznali XPji. Prolem je ker mi direktorijev kih jih dam na share ne zazna WD Live TV.

Povsod imam naštiman isti Workgroup, password protection imam izklopljen v Win7. Če sem na Win7 vidim in lahko dostopam do direktorijev ki so sharani na XP, obratno pa se direktoriji vidijo dostopati pa ne morem do njih. Napiše da nimam pravic in da ni acessible. Napirimer direktorij USERS ki je bil že ustvarjen na Win7 pa mi deluje normalno in tudi vse kar vržem notri mi prepoznata tako XP kot WD Live TV.

Kdo ve kje je fora, ker probavam že čisto celi dan pa ne pridem do konca....

Tr0n ::

Moras dat dolocenemu uporabniku read in/ali write pravice.

Clone ::

Hmmm, vse imam naštimano na full acess. Ne gre mi v glavo kako lahko dostopam do stvari ki so v mapi \\Win7\users, tise ki pa so v \\Win7\Local Disk D pa ne. Tudi pod share imam naštiman Everyone.

A je kakšna šansa da je problem k so Windows 7 Ultimate RTM 7500? Čeprav so licenični, samo kasneje nisem nalagal originalnih ampak sem samo aktiviral?

Tr0n ::

Ravno Everyone ne dela, ampak moras za vsakega userja nastavit posebaj.

Clone ::

Kje pa izberem userja? Oz katerega izberem? System, Core2(ime PCja kjer je nameščen Win7)? in Administrator...?

amigo_no1 ::

Poskusi z
\\Core2\c$\

Baćjeee ::

Jaz imam isti problem...

Clone ::

Ok. Zgleda da so res srali Windowsi RTM, še 1x sm naložu te z original DVDja in dela vse ok. Pač pravice moreš dodat še za Everyone ter READ in/ali WRITE. Hvala vsem za hitre odgovore.

Lp

karjolca ::

Mam isti problem,če je komu uspelo prosim za kratka navodila o poteku postopka za povezavo wd live tv z compom.Drugače mi you tube dela normalno file sharing pa nikakor oz. sploh ne zazna mreže.Ali se da z njim tud surfat ali pa kake druge radijske postaje poslušat.No najbolj važen je file sharing imam win 7 64 bit.
Hvala za pomoč

DuleKrtola ::

Da ne odpiram nove teme, ker je takih že miljaužnt. Želim sharat fajle med winxp in win7. Sharing dela v obe smeri če izklopim windows firewall na win xp. Ker ga ne želim imet izkloplenga sem hotel dodat port 445 med "exceptions". Javi mi error, da proces s tem portom že obstaja in sicer z imenom "SMB over TCP". Na listi pod exceptions bi torej moral biti omenjen program odkljukan, vendar ga ni na seznamu. Kako torej odprem ta port?

amigo_no1 ::

V win xp pod Exceptions vklopi "file and printer sharing".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173209500 (52963) scipascapa
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
233353 (3001) glinik
»

Windows Server 2008 network sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192326 (2027) mazupan
»

win 2003 server file sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
121315 (1167) alesrosina
»

WinXP pravice uporabnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
232482 (2059) ToniT

Več podobnih tem