» »

Temperatura ATI Radeon HD4890 vaporx

Temperatura ATI Radeon HD4890 vaporx

AnZo ::

Kakšna je nekje normalna temperatura omenjene grafične pri igranju npr. COD Modern Warfare 2 pri vseh nastavitvah na max.
Grafična kartica ni nič navita.

Med igranjem igre pride temp. na moji čez 80°C - med igranjem se računalnik restarta? Ali je vzrok grafična?

Hvala za odgovore!
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

Mitja358 ::

Lahko bi bil ja. Načeloma ima zelo dober hladilnik in bi morala ostati pod oz. okoli 70 st. Si popucal prah?

xsannyx ::

Počisti vsake 3-4 tedne celo kišto ter oskrbi za dober pretok zraka po celotnem ohišju. Da se ti pa računalnik ne bo resetiral se pa da nastaviti v BIOSU, driverjih, raznih programih (odvisno od verzije driverjev ter BIOSA,...)

AnZo ::

Mašina je sicer stara 1 teden in je postavljena na mizo... tako da zraka ima tudi dosti. Včeri sem naredil unigine benchmark test za DX10 in temperatura je prišla na max 85°C - vednar mi računalnika ni resetiralo. Ali mislite, da bi igranje Modern warfare-a 2 še bolj ogrelo ogrelo grafično od testa?
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

particle ::

dokler so temperature pod 100°C je vse ok. Razlog za reset je verjetno drugje. CPU ali ti pa OS crasha.

Wox ::

Moj ima v idle 60 stopinj.:D Ima pa referenčni hladilnik.

phenom ::

ja bi se strinjal samo pazi na nekaj, mogoče ni problem ne na cpu niti na os in niti na gpu ju ampak lahko da je igra sama. Prbaj grafo na drugih igrah in če se pri doseženi temperaturi ne zgodi nič in če tud špil normalno dela. Potem bi jz prej reku da ga mal igra biksa sama. Ker sej veste kako je če vse dela pri vseh normalno razen pri enem, ni nujno da je kriv računalnik.

Just a thought do:):):):):)

hudychk ::

Probaj znižat nastavitve detajlov pa poskusi če se bo še sesuval. Drugače je lahko vzrok v napajalniku, saj je omenjena grafična kartica precej požrešna kar se energije tiče :) Glede tega, da ni navita je pa tako. Vse VaporX izvedbe so že po defaultu navite, vendar se ne bi smele same od sebe pregrevati, še posebej, če je računalnik nov. Pri kolegu se sesuva Dirt2 na HD 4870, če vklopi glajenje robov na 16x. Če ima na 4x oz. 8x, mu dela lepo. Predvidevam, da ima malce švoh napajalnik (550W LC za QuadCore in HD4870).

Druga možnost so gonilniki, probaj jih posodobiti na najnovejše, če bo kaj bolje.

Upam, da rešiš problem.

LP
The Devil himself!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Call of duty 4 mi zamrzne po 20 minutah

Oddelek: Igre
211268 (984) Mavrik
»

Overclock 8600 GT in E6750

Oddelek: Navijanje
352221 (1320) JC Denton
»

Dečki rabim pomoč - novi pc! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
694906 (3875) Caleneth
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128796 (12676) erzy
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87560725 (24963) Galaxy

Več podobnih tem