» »

Prenosnik in namestitev Win 7?

Prenosnik in namestitev Win 7?

superb_ ::

Zdravo!

Imam prenosnik Toshiba L350 Satellite s prednameščeno Windows Visto. Sedaj bi nanj želel namestiti oz. nadgraditi na Windows 7 ( MSDNAA ).
1. Zanima me, ali se splača preiti na nov operacijski sistem ( zanima me predvsem, če so kakšne začetne napake in če je bolje še malo počakati )?
2. V čem je razlika med Windowsi 7 MSDNAA in Windows 7 ( kupljen v trgovini )? Je kakšna razlika pri update-ih, ko končaš fakulteto?
3. Ali lahko samo nadgradim Windows Visto na Windows 7 z ohranitvijo mojih datotek in kako se to naredi?
4. Prenosnik je imel prednaloženo Windows Visto, na spodnji strani prenosnika imam nalepko z licenčno številko, CD z OS ni priložen. Zanima me, če namestim Windows 7 in mi ''ne ustreza'', kako nazaj dobiti Windows Visto, glede na to, da bo povožena in sem brez CDja z OS le z licenčno številko?

Hvala za vaše odogovore..upam, da ne sprašujem preveč butastih stvari...samo se res ne spoznam kaj preveč na računalnike...

LP

bluefish ::

1. Nekih hudih začetnih napak ni. O smiselnosti prehoda pa boš moral premisliti sam.
2. Ni razlike. Po končani fakulteti izgubiš dostop do sistema MSDNAA, licence pridobljene do takrat pa so še veljavne (sicer striktno gledano ne).
3. Lahko nadgradiš - enostavno v Visti vstaviš DVD od 7 in slediš navodilom.
4. Nekateri prenosniki imajo t.i. Recovery particijo, kjer se skriva kopija sistema. To lahko nato obudiš z nekaj tipkanja. Lahko pa tudi preneseš ustrezno verzijo Viste in za aktivacijo uporabiš serijsko, ki jo imaš.

Najlepša hvala za odgovor :)

Mi lahko sedaj malo bolj podrobno razložiš le še:
4. Nekateri prenosniki imajo t.i. Recovery particijo, kjer se skriva kopija sistema. To lahko nato obudiš z nekaj tipkanja. Lahko pa tudi preneseš ustrezno verzijo Viste in za aktivacijo uporabiš serijsko, ki jo imaš.

Kaj točno bi moral narediti, da dobim nazaj oz. ohranim Windows Visto ( t.i. Recovery particija ), oz. se kje na internetu bi našel navodila kako to stvar izvesti?

LP

bluefish ::

Če ta particija obstaja lahko kar v Visti preveriš preko start > run > diskmgmt.msc. Če je tam kaka tebi nepoznana particija, potem je morda namenjena temu. Navodila glede tega pa bi morala biti zraven prenosnika.

Aha, bom pogledal...še enkrat hvala za pomoč!

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebujem gonilnike!! Prosim za pomoč!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
133433 (3344) feryz
»

Windows Vista

Oddelek: Pomoč in nasveti
182520 (2364) lopov
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267306 (66898) Seljak
»

Windows Vista Home Premium Install CD

324094 (3344) ender
»

HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjev

277648 (6379) Gwanaroth

Več podobnih tem