» »

Zvočna kartica

Zvočna kartica

HardwareMaster ::

Zivjo! Mam problem z zvočno kartico Creative Soundblster PC128 (Ja vem ze zlo staro). No v glavnem problem je sledeč. Kartica je delela dve leti brez problema in je tudi enkrat nisem prestavil iz PCI slota, kamor so jo na servisu zmontirali. Včeraj pa prižgem comp, pa odprem Winamp in musko zastartam, pa se mi iz stolpa sliš samo hreščanje. Dobr rečm in zamennam gonilnike, nobene razlike. Resitiram komp, nobene razlike. Nardim vse mogoče, pa nč ni delel. Vzemem kartico vun in compa, pa pogledam kontakte, pa so se mi zdeli malo umazani (ne vem od česa) popucam in jo zmontiram nazaj, Hreščanje je še ostalo na levem kanalu (levi zvočnik je še malo škrtal, desni je lepo delel). Spet vzamam karto iz compa, pa z vato fajn podrgnem vse kontakte, vstavim v compa in dela normalno.

Danes sem se zbudim in sem doživel isti kurac;((. Spet vzamem karto iz compa in jo premestim v drug PCI slot, pa dela spet desni kanal v redu, levi malo škrta. Na karti sm našel še dva Jumperja. Line out in še neki. Če ju premaknem, ni nč bolš, pa če kdo ve, zakaj sta, nej pove (pr ku*č*v*m Mlacomu nism dubu nobenih navodil od karte, plate pa še nevem od česa;(().

Moj sistem:

TB 700MHz
Plata FIC SD-11
512 micron rama 133MHz/cas2
Disk Segate 10 GB
CD in Writer
pa še malo drobnarij
WIn 98SE.

Skos mam že isto konfiguraijo (no že vsaj pol leta, ko je še vse normalno funkcjoniral), za to ne sumim Hardwera.

Hvala za morebitne odgovore.

Han ::

Z mostičkom verjetno nastaviš, ali je izhod ojačan (za pasivne) ali neojačan (za aktivne) zvočnike.

Mogoče s kartico ni nič narobe ampak z zvočniki. Ponavadi korodirajo kontakti pri potenciometrih (šum, glasnost...). Zato poskusi s slušalkami...

HardwareMaster ::

Sm probu, tud s slušalkam, pa je isto. Pa itak, če bi mi šel potenciometer na stolpu bi pr radiu, kasetarju in CD-ji, isto šumelo (Comp mam priključen na stolp).

Vseeno hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635426 (4423) hyphh
»

Statika v zvocnikih (pri maticni A8N-e) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544178 (3689) Mac Gyver
»

glasbeni stolp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
714670 (4091) Xgeneration
»

Vu led mod

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
262718 (2136) Azrael
»

Predlogi za domači kino