» »

Vu led mod

Vu led mod

Yacksy ::

Kar se elektronike tiče sem povsem laik. Sem pa zasledil ta men zelo kul mod, k je zelo lep pa še predrag ne. Potek kapiram, sam ne vem točno kam se stvar vtakne. Razbral sem, da dobi signal iz zvočne, sam kam vtakneš vtič. Menda ne kar v kanal.
Pa še link

wince ::

Kolkr pise na tej strani priklopiš VU-meter na izhod zvočne kartice (tam kamor priklopiš slušalke, zvocnike...) :D

Yacksy ::

Ja vem, sam natančno v katero lukno. Kaj pa če moraš prav tisto lukno vtaknt kak zvočnik?

wince ::

Luknja je pa tista ki kaze krogec s puščico ven, al pa piše line out (ta je bol za povezavo na stolp) oz. poglej navodila od zvocne kartice (menda bos ja vedel kam mas priklopljene zvocnike:\ )
Ja pol pa nardis razdelilec.... tako, da na moški konektor (mini jack, ki gre v zvocno kartico) nalotas kable (vprasaj v trgovini z elektronskim materialom za kable za audio povezave - med komponentami audio sistema) na drugi konec pa nalotas ženske konektorje (taksen kot je na zvocni, se pravi, da lahko noter vtaknes konektor od zvocnikov...) :D pol pa na en ženski konektor priklopiš zvočnike na drugi (ženski) konektor pa VUmeter.

Yacksy ::

Kul. pol lahko naredim razdelilc. Pol v bistvu v najslabšem primeru moram par žičk ogult in prilotat kabl za VU meter na kable od zvočnikov. (pa vem kam moram zvočnike not utaknt) Sam neki bi še uprašau. Kar se tiče "podlage" k jo je tip pri modu uporabu. K je to preiskusna ploščica, al je kej druzga?

wince ::

Tisto je univerzalan naluknjana ploscica samo ne vem kje bi jo dobil povprasaj malo po trgovinah (HTE, CIP, IR, DELKO...) v Conradu pa bi jo morali imet... zdej ne vem s kje si v Lj je pa definitivno najlazje to staknit :\

totimato ::

Pri HTEju jo imajo sigurno, sem videl. (jaz sem jo kupil pri Čip elektroniki)

lp

totimato

Brane2 ::

Jaz jih mam ene par kosov.

Mail me for details.

brankob@avtomatika.com

Zavo ::

V HTEju imajo ene malo manjse za 291 SIT!

Velikost 100 x 50! Ravno pravsnje za nase potrebe!

Cuoresportivo ::

a velja tudi , če das gor lm3914n namesto lm3915n. drugega niso imeli, tip tam pa mi je rekel, da bi naj bilo isto, zavu meter. pa pogledal v knjigo in je rekel da ustreza. ali je to res, ali bo potrebno it še enkrat v nabavnko po lm3915n

Lio ::

bi bil kaki človeček ki bi mi ga skup sestavu? Al pa kje prodajajo kake KIT komplete. Sicer mi je bol všeč analogn, z modro osvetlitvijo(conrad)

Cuoresportivo ::

tistega sem si jaz hotel zmontirat na navaden hi-fi ojačevalec, vendar je komplicirana zadeva, saj ni nujno, da bi kazal natančno. na pc pa ne vem če gre naret. treba probat. definitivno zgleda analogno bolj ql. jaz sem si pa ravno danes nardil led vu meter. dela špecialno. ju3 samo zmontiram v moj mlinček.
lep pozdrav(best regards)

Lio ::

sej bom vrjetn kr unga pr conradu uzev. Pa bomo vidl kk bo.

HroSCeK ::

Hm.. Skrajno priporocam kit komplet od vellemana!
..:: Kit komplet - vecji ::..
..:: Kit komplet - manjsi ::..

Drugace pa.. mene tole zanima, samo mal bol popolno shemo bi nucu (al sm pa samo jst slep).. A mi kdo drugo shemo kje najde?

Lio ::

hroscek:
na teh dveh linki je sam sačetna stran, za kaj drugega se bo treba mal potrudt. Bl me zanima, kje v slo, in kdo prodaja kaj takega.

HroSCeK ::

na teh dveh linkih mas direkt izdelk - vumeter! Kup se ga pa u ICju!

Highlag ::

Med 3914 in 3915 je ena majčkena razlika. Eden ima linearen potek prižiganja LED diod drugi pa logaritemski. Kaj to pomeni upam ni treba razlagat.:\

Drugih razlik ni. Če te zanima kateri je kateri pobrskaj za DATASHEET-om. Google sigurno najde kakšnega.

Lio ::

hroscek: sej pol sem kuj najdu, sam se mi ni dal se enga post pisat. bom pogledu v IC elektroniki. Zgleda da bom mogu res v LJ. Upam da majo v IC elektroniki velko izbiro teh KIT-ov, ker sem en par interesantnih vidu.

Spajky ::

He he, Vu meter Rulz na kompu posebej IMHO z večjimi ledicami; čudno da se niste tega že prej spomnli delat, jest mam to na moji mašini že skor dve leti, pravkar sem pa na moj sajt gor zabrisal članek z vsemi detalji v zvezi z mojim modom. Res je najlažje nabavit Kit, ma bi blo dobro ga prej pri komu, ki ga je že kupil videt kako dela, ker raznorazni kiti se različno obnašajo po mojih iskušnjah (ponavadi so zelo enostavni) in treba pazit, da je gor čip (kot je že omenil Highlag) logaritemski. Lahko si za štos ogledate pod elektroniko mojega (če moja virtualna domena štrajka direkt link na mojo stran http://freeweb.siol.net/jerman55/HP/Spa... ) Fejst je, če neki delaš na kompu, v ozadju s CD-ja šiba muska zraven pa migetajo lučke ... :))
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Cuoresportivo ::

problemi. prvo naj mi nekdo razloži razliko med logaritemskim in linearnim. zgleda da sem glup. ja mam gor čip 3914. dela vredi. edino sedaj imam majčkem blem. Zadeva je iz ine strani heatseekers .com. Ko zmanjšujem potenciometer, se samo en kanal dejansko zmanjšuje. je možno to, vmes sem namreč menjal plato, ki ma gor tud drugačno zvočno. prej je delalo vredi, ko si vrtel potenciometer, sta se oba kanala zmanjševala oz poviševala. prej je bla plata ASUS a7v333(zvočna je bla c-media), sedaj pa imam ASUS a7v600(zvočna pa je soundmax). je mogoče fora v žicah, drugačni vezavi. prosim za pomoč.
lep pozdrav(best regards)

Lith ::

če na enem kanalu dela, drug pa ne, si verjetn na potenciometru kako žičko odlomil kontakt (seveda če imaš stereo potenciometer)
linearno - logaritmično (nariš si matematično funkcijo in poglej razliko) je hec v tem, da pri lin. spreminjaš neko vrednost v enakih 'korakih', pri log. pa gre to bolj neenakomerno in v začetku bolj strmo naraščajo vrednosti (in ker človeško uho zaznava jakost zvoka logaritmično ->> posledice, če želiš slišati jakost 2 avtomobilov, potem jih moraš dat skupaj 10 in ne samo 2 kot misliš)
(še slikce za lažjo predstavo)


¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

speedy ::

A bi to vezje delovalo, če bi ga priklopil na izhod za ojačevalec na avtoradiju?

Lio ::

Da. Moglo bi.

HroSCeK ::

Kukr se jst pac s svojim znanjem tislerstva spoznam na tele zadeve mislm da mas tm mal preveliko napetost! Za na izhod mas druga vezja k mas se ene zascite zravn! Mal pokukej po netu pa kej najd, jst mam neki sicer doma tko da ce nucas mi sporoc!

singular ::

hroscek ma kake zascite:)

Ta IC je namenjen vu metrom, zdljaj si datasheet, notri imaš vse potrebno da si narediš kar hočeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

mazy ::

mal sm se poglebil v te velemanove kite in mi je full čudn to za prklopit. recimo maš left+, left-, right+, right- in pa še en prkluček ki ma oznako narobe obrnjen T.
pa v manualu os prklopli pač left,right na left in right izhode tisti T pa na nek input(0) na komponenti na katero so pač priključeval. in ne zanima ka je ta input(0).
pa v kablu kera žica je -? tista znotraj al tista okoli notranje?

Azrael ::

Tisti okoli obrnjen T je masa, ohišje, običajno -pol. L+, L- (R+, R-)pa je levi (desni) kanal, za primer če imaš izhodni ojačevalec v mostnem stiku (večina današne avtoakustike) in če bi en izhod takega ojačevalca spojil direktno z maso, bi lahko uničil ojačevalec ali vsaj ne bo delal pravilno. Če tvoj ojačevalec tega nima, pač spojiš med signalom (L+ ali R+) in maso. Masa pri koaksialnem kablu je oplet, srednja žila pa signal.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tezave z VU metrom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101749 (1414) kondezator
»

Utripanje LED diod

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
145573 (5400) Mikron
»

VU meter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152222 (1826) a13misko
»

Se kdo javi za nacrt?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152075 (1509) Lio
»

Iščem elektronski elemen, mogoče diodo....?

Oddelek: Strojna oprema
261788 (1400) stromar

Več podobnih tem