» »

Skladiscenje pnevmatik

Skladiscenje pnevmatik

SodVina ::

Torej kot vemo, pravilno skladiscenje podaljsa zivljensko dobo pnevmatik. Samo mene to niti ne zanima. Moje pnevmatike se praviloma izrabijo v dveh sezonah, torej je vsaka v svoji 1,5 letni zivljenski dobi skladiscena vsega cca pol leta.

Kar me zanima je to, ali tako kratek cas skladiscenja lahko poskoduje pnevmatiko. Ker nimam ravno suhega, temnega, nevetrovnega prostora na zalogi, bi jaz vse skupaj vrgel v prostor nad garazo, ki pa tem pogojem ne ustreza.

Po moji logiki: ce bi ta cas pnevmatike zdrzale na avtu, ki je parkiran zunaj na snegu, potem bojo verjetno tudi nad garazo. Imam prav?

lp,
SodVina

Vikking ::

Imaš prav. Glede na to da jih zamenjaš na vsaki 2 sezoni. Če so na suhem si postoril vse.

Thx.
Glede na to, da so brez platisc, jih moram postaviti pokoncno in jih vsake toliko casa obrniti. Ali vsaj to igra kako vlogo?

lp,
SodVina

Fizikalko ::

Ah, kaj pa vem, jaz imam tudi brez platišč, pa vedno dam (eno na drugo) v klet. Pomoje je pokončno slabše, se bolj povesijo....

Tomay ::

Jaz jih imam zložene eno na drugo po 4 komade za 3 avtomobile. Zdržijo 4-5 let. Gume se kljub teži nič ne deformirajo. Glede na to kaj morajo zdržati na avtu je skladiščenje pravi počitek.
Voodoo 4Ever

Ja moja logika mi tudi pravi, da se jih skladisci horizontalno. Tudi do sedaj sem tako delal. Ampak po netu pa vecinoma berem, da se gume brez platisc skladiscijo vertikalno in se obracajo vsake toliko casa.
Je mazanje z glicerinom priporocljivo/smiselno? Slucajno ga imam se nekaj doma...

zee ::

Mazanje z glicerinom bi bilo IMHO smiselno, ce bi imel pnevmatike shranjene v kaksnem vetrovnem oz. prezracenem prostoru, na svetlobi in izven vreck. Sicer pa ne vidim nekega smisla.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenska doba gum ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19434551 (17893) VIP58
»

Nakup jeklenih platišč za zimo, da ali ne? (strani: 1 2 )

8815721 (13085) nekoman
»

Globina profila na gumah?

4432956 (13742) krneki0001
»

Brisalci na vozilu

4610302 (7690) ...:TOMI:...
»

Zamenjati ali ne zamenjati stare pnevmatike (strani: 1 2 3 )

10536849 (34442) GrimReaper

Več podobnih tem