» »

Modem to router in naprej

Modem to router in naprej

ddeben ::

Naletel sem na problem ki ga ne znam rešiti. Ponudnik je triera, se pravi gre za staticen ip in modem ki ima samo en lan port ter en usb port. Problem je sledec - modem se nahaja v zgornjem nadstropju, nanjga je pa trenutno vezan router,ki pa je v spodnjem nadstropju in je polno zaseden s porti. Zdaj so si pa zgoraj omislili en računalnik in bi tudi radi imeli internet na tem računalniku.
Kako zdaj to zvezati? Verjetno bo treba se kak router/switch dokupiti in kako drugače zvezati? Predlogi?

zzitop ::

Če lahko dobiš samo en IP, potem router in v tega še drug router.

LP

nastavitve pa so kakšne?
Domislil sem se tudi da bi router ki je spodaj prestavil gori k modemu in ga seveda na modem direktno vezal. Gornji računalnik bi imel internet,kabel ki pa vodi v spodnje nadstropje bi pravtako dal v ta router, v spodnjm nadstropju bi pa bil vezan na switch. Vsi rčunalniki v spodnjem nastropju pa pravtako na switch. Bi to šlo?

zzitop ::

Seveda bi. Sem razumel, da bi rad tud spodaj router

V tem primeru samo tako priklopiš in zadeva špila.

Za 2 routerja pa:
Tega starega gor, novega vtakneš v tega in temu novemu spremeniš IP naslov, ker ne smeta imeti enakega.

Recimo prvi:
192.168.2.1
drugi:
192.168.2.2

ok hvala.

680x0 ::

Si že sam ugotovil, da je rešitev modem -> router -> switch optimalna.

Z 2 ruterjema ga v tem primeru nima smisla srat, zaradi cene in zaradi administracije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569774 (6603) c23po
»

Router kot AP - ethernet dela, WiFi ne

152768 (2596) ziu
»

Siol priključek in 2 omrežji

122199 (1798) Jakka
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev