Forum » Pomoč in nasveti » win7 minimum
win7 minimum
maxum ::
celeron1,3ghz, 512mbrama, 64mb grafika, bo delalo?... uradno naj bi bil minimum vsaj 1gb rama, 128mb grafika....
Mr.B ::
Linux dela čisto ok.. Boš produktivnejši.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Tomay ::
Sam sem preizkusil na 2x p3 866, 512 rama in je delovalo. Ni pa bilo ne vem kako hitro.
Voodoo 4Ever
opeter ::
Problem je bolj v tem, zakaj bi dajal najnovejši sistem na tako staro strojno opremo, sploh pa, če je podhranjen z RAMom?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
mtosev ::
rajse namesti xp.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
zee ::
V vsakem primeru pa kupi 2x 1GB RAM-a, tudi XP-ji niso pretirano veseli, ce imajo na voljo tako malo RAM-a.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
mtosev ::
xp dela cisto ok na 512 rama.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
mjk ::
na mašini, ki jo opisuješ ne bo dobro delovalo.
tko da je win XP boljša rešitev za to konfiguracijo
Tu je še velik problem v driverjih, ki jih tako kot vista in win7 nimata za staro opremo najbolj podprte.
Če imaš DDR2 noter se ti splača dat 20 eur za 2GB za DDR boš mogu pa 30 za 1GB plunt.
tko da je win XP boljša rešitev za to konfiguracijo
Tu je še velik problem v driverjih, ki jih tako kot vista in win7 nimata za staro opremo najbolj podprte.
Če imaš DDR2 noter se ti splača dat 20 eur za 2GB za DDR boš mogu pa 30 za 1GB plunt.
aha no nekaj pametnih nasvetov se je pa našlo :) hvala... ja imam DDR... hmm mogoče pa potem ne bi sploh poskusal, zaenkrat je XP gor a sem zele "stestirati 7ko:)...
bom še kak dan počakal, da naredim backup podatkov, al pa bom mogoče psokusil dual boot :)
bom še kak dan počakal, da naredim backup podatkov, al pa bom mogoče psokusil dual boot :)
evo win7 USPEŠNO instaliran in prijetno presenečen, dokaj gladko teče, res da razen OSa ni nič še instaliranega :)
je pa problem ker ne najdem driverja mrežno:
3com 3C905TX-based Ethernet Adapter
audio prav tako ne deluje :/ a audio bi verjetno lažje potem našel ko bi našel driverje za mrežno ...
uredil driver od viste deluje oz. xp jev :)
je pa problem ker ne najdem driverja mrežno:
3com 3C905TX-based Ethernet Adapter
audio prav tako ne deluje :/ a audio bi verjetno lažje potem našel ko bi našel driverje za mrežno ...
uredil driver od viste deluje oz. xp jev :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
Poizkusi z drugo, ki ima realtek chipset. Preko windowsupdate boš dobil tudi manjkajoče gonilnike.
Lahko pa poskusiš kar z zadnjimi uradnimi gonilniki 3com
Lahko pa poskusiš kar z zadnjimi uradnimi gonilniki 3com
Voodoo 4Ever
Icematxyz ::
Tudi XP ni preveč zadovoljen le z 512MB rama. Posebej ko še zraven pridejo gonilniki in kakšni protivirusni programi in še kak program ki se za čuda namesti kot servis ki pač nujno mora biti nameščen po predvidevanjih proizvajalca programa in odžira ram.
Pa že sam brskalnik kuri med 30 lahko tudi do 100MB rama za čisto običajno delo. Zraven še kak msn messenger in bog ne daj da se kje uporabnik še spomni da bo odprl kakšen word dokument...
Tako da karkoli uporabljaš ali XP ali WIN7 512MB je v bistvu premalo. Razen če boš imel računalnik le za gledati. Potem pa ni problema.
Je pa zanimivo opazovati delovanje XP kjer 512MB nadgradiš z 1GB. Ne moreš vrjeti da gre za isti računalnik.
Pa že sam brskalnik kuri med 30 lahko tudi do 100MB rama za čisto običajno delo. Zraven še kak msn messenger in bog ne daj da se kje uporabnik še spomni da bo odprl kakšen word dokument...
Tako da karkoli uporabljaš ali XP ali WIN7 512MB je v bistvu premalo. Razen če boš imel računalnik le za gledati. Potem pa ni problema.
Je pa zanimivo opazovati delovanje XP kjer 512MB nadgradiš z 1GB. Ne moreš vrjeti da gre za isti računalnik.
hvala,sem napisal zgoraj da so driverji od Xp kompatibilni z win7 :)
bom pa pogledal za še kak ram :)
je pa nekaj drugega bolj zanimivega, verjetno bi moral novo temo odpreti, pa vseeno:
trenutno imam dual boot server2003 in win7, je pa zanimivo da ne glede kam bootam, imam dostop do drugega diska! če sem v Win7, imam v exploreju C disk in tudi D disk(od serverja)....
če bootam v Server imam C disk in D od WInd7 ?!-sicer ne da me moti, a ne bi rad "ponesreči" zbrisal kaj od serverja pa potem server ne bi delaoval in obratno... se da kako "zascititi" da druge particije od drugega OSA ne bi videl??
bom pa pogledal za še kak ram :)
je pa nekaj drugega bolj zanimivega, verjetno bi moral novo temo odpreti, pa vseeno:
trenutno imam dual boot server2003 in win7, je pa zanimivo da ne glede kam bootam, imam dostop do drugega diska! če sem v Win7, imam v exploreju C disk in tudi D disk(od serverja)....
če bootam v Server imam C disk in D od WInd7 ?!-sicer ne da me moti, a ne bi rad "ponesreči" zbrisal kaj od serverja pa potem server ne bi delaoval in obratno... se da kako "zascititi" da druge particije od drugega OSA ne bi videl??
Desno klikni na my computer in manage. Nato v disk managerju odstraniš črko pogona.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava "oken"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3604 (2955) | hojnikb |
» | Kupil računalnik in ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 3808 (2778) | shadeX |
» | windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 2599 (1383) | denabiker |
» | Starejši PC, čudno, počasno delovanje.Oddelek: Strojna oprema | 1704 (1312) | billy |
» | Windows 7 beta hitrejša od Viste, XP (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27054 (14528) | koyotee |