» »

Windows 7 zbral največ prednaročil v zgodovini Amazon.co.uk

1 2
3
4

mtosev ::

@gzibet daj probaj ti v device manager pa daj da ti pokaze hidden devices pa zacni tam izklapljat par stvari od OSa. bos takoj Bsod dobil :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

OChack ::

upejmo na dobro podporo v win 7, to je to
Int€l inside, IDIOT Outside

antonija ::

Upas na dobro podporo v linuxu ali BSDju, ne pa v 300EUR vrednem OSu.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrBrdo ::

Vsi ki pljuvate po Visti in hvalite 7 ste prav smešni. Tisto kar se govori okol je pač zakon a? Če po internetu prebereš da je Vista slaba, potem je Vista slaba. Če pa na internetu in po reklamah prebereš da je Win7 super zakon, neverjetno dober, potem pač to drži. V bistvu gre pa za enak sistem z minimalnimi razlikami.

HA!

Sploh ne veš kako se motiš... Razlike so ogromne in sicer predvsem v stabilnosti in optimizaciji jedra, ki so ga končno naredili res tako kot se šika. Pri 7ki gre tudi predvsem za to da so popravili res ogromno pomankljivosti Viste. Primer je tudi UAC, ki zdaj deluje veliko bolj transparentno (že pri default nastavitvah, da pa se še zmanjšat "teženje"). Potem je tu še kup stvari, ki so pomembne za programerje, glede varnosti in tako naprej. Torej res proper sistem tako kot je treba.
Vprašanje je samo to, ali prinaša dovolj novih funkcij (ker popravkov je sigurno ogromno), da je to lahko ločen OS, ali bi bilo bolj korektno da bi bil to nek SP za Visto. Verjetno deloma justificira izdajo kot ločen OS to, da je popravljen velik del jedra, kar nanese kar veliko, pa novi taskbar, ribbon in še kaj.
7 je podobna Visti ravno toliko kot je Vista podobna XPjem. Mogoče je res, da 7 nima popolnoma novega jedra tako kot je imela Vista, ampak v Visti je bil to nekakšen polprodukt, ki bi mu jaz rekel bolj neka beta verzija kot pa dejansko nekaj kar se lahko pohvali. Pri 7 pa je zdaj dokončano tako kot je treba.
Jaz in še mnogi drugi smo naredili direkten preskok iz XP na 7 (že skoraj leto nazaj, na beto), in meni ni niti malo žal.
MrBrdo

BoLhCa ::

No nekateri smo pa tudi Visto uporabaljali in ti lahko rečem da je Vista SP2 x64 trenutno boljši OS kot Win7 x64 RTM...

Spc ::

No nekateri smo pa tudi Visto uporabaljali in ti lahko rečem da je Vista SP2 x64 trenutno boljši OS kot Win7 x64 RTM...

To pa bi se strinjal.
 

Wox ::

Zakaj je boljši?

__Devil__ ::

Sem že "nadgradil (pred 2 mescema :D=. Kako zanimiva tema, ne morš verjet, da je lahko tolko komenratjev v tako maleč času.

Gregor P ::

Sam še nisem preizkusil oz. namestil nove Sedmice; ampak je to zgolj vprašanje časa; običajno z "zaresnim" nameščanjem sicer vedno počakam do prvih popravkov oz. SP1.

Kar mene takoj zmoti oz. kar pogrešam je možnost imeti oz. upravljati več namizij naenkrat (multi deskotps kot npr. v linuxih; to mi je namreč resnično olajšalo delo in sem sedaj že navadil tega).;((

Očitno bo treba poseči po alternativnih rešitvah:

- Windows Sysinternals Desktops v1.0
- Crystal Desktop
- Virtual Desktop Manager
- Virtual Dimension
(sam jih še nisem imel možnosti preizkusiti na Sedmici; uporabniki na forumih pa trdijo, da so še najbolj zadovoljni s Sysinternalsovo rešitvijo)

P.S.: Ali sem morda to kje spregledal pri opisu funkcij Win 7?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

opeter ::

No, vidiš, brez zvezni Linux ima to privzeto v namiznih okoljih, ultrasuperduper novi Windows OS, pa tega nima. Hmmm...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

trnvpeti ::

ne smejo winsi kopirat linux

Icematxyz ::

Takrat so/smo vsi govorili, da 2000 je pa tisto pravo in da je prehod na XP nesmiseln.


Nevem kako je bilo. Jaz sem uporabljal Windows 98 in nato prestopil na XP. Zakaj nisem vmes uporabil 2000 se pa ne spomnim. Verjetno ni bilo potrebe. In tudi če se ne motim sem zagovarjal prestop iz 98 na XP in mi na kraj pameti ni prišlo da bi komu predlagal karkoli drugega takrat kaj se tiče Windows OS.

Zgodovina sprememb…

Ashrack ::

ICEMAT
tudi jaz sem naredil prestop iz Win98 SE direkt na WinXP in iz WinXP direkt na Win 7
....

LightBit ::

mtosev ::

vsi kateri ste bili v casu win 2000 na win 98 ste zame nori. :D ne zamerit.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

energetik ::

Jaz pa z Win95 na XP SP1.
Ampak folk je mal čudn:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/w...

Wox ::

Glede na muziko, bi rekel, da se je to dogajalo v kakšni republiki južno od nas.

ALT ::

no ja sprobu ta desktops na win7, ampak je zadeva iz leta 2008 in ob preklopu na druga namizja izklopi aero.. tko da na zalost ni prevec uporabna..

simnov ::

tak okoli 2 mesece že imam.

FireSnake ::

No, vidiš, brez zvezni Linux ima to privzeto v namiznih okoljih, ultrasuperduper novi Windows OS, pa tega nima. Hmmm...


Nisi misli reci brezvezni, ampak non-existent, glede na trzni delez, ane? ;)

vsi kateri ste bili v casu win 2000 na win 98 ste zame nori. :D ne zamerit.


Ti si v casu Polken 98 se v plenice sral ... skoraj dobesedno. In, glede na to, kako si "razgledan" danes, je pricakovati, da takrat nisi imel pojma o pojmu. No, to si zate upam trditi se dandanes! Ti smrad iz Dogos kisa mozgane?


Polkna 7 sem preizkusil na Athlonu XP 2600+ (malo navitem) in 1GB RAMa, pa lahko samo prste polize clovek. Zadetek v polno! Pa je, roko na srce, taka kista res ze na odpad.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

mtosev ::

^ haha moten osebek kateri nima kaj pametnega za povedat.
jaz sem ze leta 2000 bil na win 2k. lepi spomini. skupaj smo bili 4 leta. tud poceni sem ga dobil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

823483 ::

No, vidiš, brez zvezni Linux ima to privzeto v namiznih okoljih, ultrasuperduper novi Windows OS, pa tega nima. Hmmm...

Vau, W7 za razliko od Linuxa nima neke funkcije, ki bi jo uporabljal kakšen promil vseh kupcev, verjetno pa še manj.
Microsoft je seveda izbral, po mojem mnenju, boljšo rešitev in svoj upravljalnik multi desktopov nudi brezplačno, na svoji spletni strani. Kdor ga rabi si ga "sname", kdor pa ne pa je srečen, ker mu ni treba laufati še ene brezvezne aplikacije.

No, še nekaj o Visti in W7. Na svojem starem računalniku sem imel prednameščene XP-je. Z njimi sem bil zadovoljen. Ko sem kupil nov prenosnik je imel prednameščeno Visto. Tudi z njo sem bil zadovoljen. Ko sem pred dvema mesecema kupil nov računalnik ni imel prednameščenega ničesar, zato sem nanj namestil Linux. Z njim nisem bil zadovoljen, kljub temu, da me je nekaj stvari prijetno presenetilo in sem se res trudil navaditi nanj. Nato sem na računalnik namestil Visto. Bila mi je OK. Vse je delalo hitro, brez zatikanja in brez restartov računalnika. Potem sem, seveda po svoji neumnosti uspel nekajkrat povzočiti restart zaradi blue screena. Ker se mi s težavo ni dalo ubadati, poleg tega pa sem disk pozabil razdeliti na particije sem gor vrgel W7. Za zdaj sem zadovoljen. Igre, internet, word in vsi ostali programi mi sicer ne delajo prav nič bolje kot v Visti in tudi računalnik se mi ne zatika prav nič manj/bolj.
Roko na srce, je Vista OK OS. Mogoče nekaterim geekom ni všeč zaradi utemeljenih razlogov, a je za povprečnega uporabnika verjetno boljša kot sedmica. Ko iz XP-jev prideš na Visto se ne rabiš privajati. Vse že znaš, zdraven pa dobiš lepši izgled in nekaj uporabnih funkcij. Ko prideš iz XP-jev/Viste na W7 pa je stvar precej drugačna. Novi taskbar zna biti za povprečnega uporabnika pain in the ass, vse drugo pa je približno enako kot v Visti.
Sploh me ne zanima(in večino ostalih uporabnikov tudi ne), če dela Vista pod pokrovom kaj slabše kot XP. Se računalnik prižge? Se. Dela računalnik enako hitro kot XP-ji? Dela.(Seveda zato, ker je računalnik z Visto nekaj let novejši. Nemoreš primerjati laufanja na računalniku, ki je bil nov, ko so XP-ji prišli ven). Računalnik poganja vse igre, programe,... ki jih rabiš? Seveda. In kaj je potem narobe z njim? Na internetu sem prebral, da je Vista zanič in so XP-ji boljši.
Pa ljudje...se lahko s tem sovraštvom do Viste prosim umirite? Me prav zanima koliko tistih, ki Visto tako kritizirajo, je sposobnih našteti vsaj 3 stvari, ki se tičejo uporabnika in so na Visti tako slabe. Porabi več rama? Jah mene bi skrbelo, če bi sistem v času 4Gb in več rama potreboval samo 512Mb za normalno delovanje z vsemi bombončki. Če kupim nov računalnik, ki je nekajkrat zmogljivejši od prejšnjega, hočem da je tudi OS tak. Zakaj pa ne bi imel prosojnih oken? Meni so čisto všeč in računalnik zaradi njih ne dela nič slabše.
Uglavnem... Skupini geekov, ki Viste pač (zaradi bolj ali manj utemeljinih razlogov) ne marajo je uspelo povzročiti, da Viste ne mara praktično celotna trenutno živeča populacija, ki uporablja računalnike.

Najboljši pa je odziv Microsofta. Stvar je tako genialna, da se zna zgoditi, da bo omenjena v knjigah še dolga leta. Kako OS, za katerega izdelavo je bilo zagonjenih na stotine miljonov dolarjev iz komaj profitabilnega izdelka(no, ni čisto res, ampak naj posplošim) spremeniti v dolarsko molzno kravo? Nič lažjega. Pošlješ programerje na delo, da naredijo nov taskbar, najdejo novo privzeto ozadje in malo spucajo kodo, sam pa prepričaš nekaj geekov, da je W7 najboljši OS pod soncem. In kaj se zgodi? Stvar se obrne. Prej je nekaj geekov prepričalo cel svet, da je Vista zanič, sedaj pa nekaj geekov prepričuje svet, da je W7 najboljši OS v zgodovini, sedanjosti in prihodnosti sploh. In stvar deluje!
Mislim resno-W7 je OK, ampak da pa greš in plačaš 100 ali več € samo za to, da dobiš nov taskbar in ozadje pa ni več normalno. Nič ne bo delalo boljše kot na Visti!


Microsoft se uči od Appla in tokrat, je učenec presegel učitelja.

FireSnake ::


lepi spomini. tud poceni sem ga dobil.


11 letni froc je kupoval licencno dvatisocko!

DogosePowerStrikesAgain.press
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

FastWIND ::

In privoščim jim! Tokrat so se res odrezali! Bravo!


Odlično so uspeli skopirat OS X. Bravo vsaj to jim je uspelo če že lastnega razvoja niso sposobni.

Looooooka ::

nejc...napaka..vecina stvari dela boljse.
Ce se teb zdi zmetat vn graficne pizdarije, ki upocasnjjujejo sistem malenkost pol OK...men se ne.
takoj prvi teden opazis, da je sistem bistveno bolj odziven od viste.Od kar sm v firmi instaliral windows 7 ni blo ama niti enga problema znjimi.
Pogresam pa moznost met video za background...vsake 3 tedne...za samo 2 minuti :P
Tud to, da so windows 7 x64 slabsi od Vista x64 sp2 se ne morm strinjat.Najvecji problem, ki sm ga mel je samo to, da je treba UAC disejblat ce hocs Visual Studio laufat brez da bi prej odprl zadevo in potem nalozil projekt(nekak mi ni ratal sln fajlov odpret z UACjem...ampak verjetn, da je zdej ze kksn workaround zuni).

Wox ::

Mi v podjetju enih šest let razmišljamo ali bi šli iz XP-jev na kakšen novejši sistem. Na Linux ne moremo, ker ena od vitalnih aplikacij zahteva Findofs. Visto smo preskočili. Bomo videli kako bo z Win7. Morda čez leto ali dve.

Spc ::

No jaz ostajam na Windows Server 2003.
In bom preskočil Win Vista, Win 7.
:))
 

InXs ::

Se popolnoma strinjam in podpišem pod edini pameten in konstruktivni govor v tej novici!
Tisti, ki ne razume naj prebere dvakrat! Bravo Nejc@!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vau, W7 za razliko od Linuxa nima neke funkcije, ki bi jo uporabljal kakšen promil vseh kupcev, verjetno pa še manj.
Microsoft je seveda izbral, po mojem mnenju, boljšo rešitev in svoj upravljalnik multi desktopov nudi brezplačno, na svoji spletni strani. Kdor ga rabi si ga "sname", kdor pa ne pa je srečen, ker mu ni treba laufati še ene brezvezne aplikacije.

No, še nekaj o Visti in W7. Na svojem starem računalniku sem imel prednameščene XP-je. Z njimi sem bil zadovoljen. Ko sem kupil nov prenosnik je imel prednameščeno Visto. Tudi z njo sem bil zadovoljen. Ko sem pred dvema mesecema kupil nov računalnik ni imel prednameščenega ničesar, zato sem nanj namestil Linux. Z njim nisem bil zadovoljen, kljub temu, da me je nekaj stvari prijetno presenetilo in sem se res trudil navaditi nanj. Nato sem na računalnik namestil Visto. Bila mi je OK. Vse je delalo hitro, brez zatikanja in brez restartov računalnika. Potem sem, seveda po svoji neumnosti uspel nekajkrat povzočiti restart zaradi blue screena. Ker se mi s težavo ni dalo ubadati, poleg tega pa sem disk pozabil razdeliti na particije sem gor vrgel W7. Za zdaj sem zadovoljen. Igre, internet, word in vsi ostali programi mi sicer ne delajo prav nič bolje kot v Visti in tudi računalnik se mi ne zatika prav nič manj/bolj.
Roko na srce, je Vista OK OS. Mogoče nekaterim geekom ni všeč zaradi utemeljenih razlogov, a je za povprečnega uporabnika verjetno boljša kot sedmica. Ko iz XP-jev prideš na Visto se ne rabiš privajati. Vse že znaš, zdraven pa dobiš lepši izgled in nekaj uporabnih funkcij. Ko prideš iz XP-jev/Viste na W7 pa je stvar precej drugačna. Novi taskbar zna biti za povprečnega uporabnika pain in the ass, vse drugo pa je približno enako kot v Visti.
Sploh me ne zanima(in večino ostalih uporabnikov tudi ne), če dela Vista pod pokrovom kaj slabše kot XP. Se računalnik prižge? Se. Dela računalnik enako hitro kot XP-ji? Dela.(Seveda zato, ker je računalnik z Visto nekaj let novejši. Nemoreš primerjati laufanja na računalniku, ki je bil nov, ko so XP-ji prišli ven). Računalnik poganja vse igre, programe,... ki jih rabiš? Seveda. In kaj je potem narobe z njim? Na internetu sem prebral, da je Vista zanič in so XP-ji boljši.
Pa ljudje...se lahko s tem sovraštvom do Viste prosim umirite? Me prav zanima koliko tistih, ki Visto tako kritizirajo, je sposobnih našteti vsaj 3 stvari, ki se tičejo uporabnika in so na Visti tako slabe. Porabi več rama? Jah mene bi skrbelo, če bi sistem v času 4Gb in več rama potreboval samo 512Mb za normalno delovanje z vsemi bombončki. Če kupim nov računalnik, ki je nekajkrat zmogljivejši od prejšnjega, hočem da je tudi OS tak. Zakaj pa ne bi imel prosojnih oken? Meni so čisto všeč in računalnik zaradi njih ne dela nič slabše.
Uglavnem... Skupini geekov, ki Viste pač (zaradi bolj ali manj utemeljinih razlogov) ne marajo je uspelo povzročiti, da Viste ne mara praktično celotna trenutno živeča populacija, ki uporablja računalnike.

Najboljši pa je odziv Microsofta. Stvar je tako genialna, da se zna zgoditi, da bo omenjena v knjigah še dolga leta. Kako OS, za katerega izdelavo je bilo zagonjenih na stotine miljonov dolarjev iz komaj profitabilnega izdelka(no, ni čisto res, ampak naj posplošim) spremeniti v dolarsko molzno kravo? Nič lažjega. Pošlješ programerje na delo, da naredijo nov taskbar, najdejo novo privzeto ozadje in malo spucajo kodo, sam pa prepričaš nekaj geekov, da je W7 najboljši OS pod soncem. In kaj se zgodi? Stvar se obrne. Prej je nekaj geekov prepričalo cel svet, da je Vista zanič, sedaj pa nekaj geekov prepričuje svet, da je W7 najboljši OS v zgodovini, sedanjosti in prihodnosti sploh. In stvar deluje!
Mislim resno-W7 je OK, ampak da pa greš in plačaš 100 ali več EUR samo za to, da dobiš nov taskbar in ozadje pa ni več normalno. Nič ne bo delalo boljše kot na Visti!


Microsoft se uči od Appla in tokrat, je učenec presegel učitelja.
Experience the Best of the Digital Age

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: InXs ()

l0g1t3ch ::

Kolk mate problemov z OSi

Men dela Vista bp, dela win 7 bp, še Linux me ne zajebava. Pomoje velja uno PEBKC.

Rippy ::


Veš da je bila to prva stvar, ki sem jo naredil?
Primer - če hočeš v XP prebrati IP mašine - 2 klika, odpre se malo okence in prebereš.
Na 7ki - klikneš z desno/odpri network center. Potem klikneš da odpreš dotično povezavo. Pa še enkrat da prideš do IP. 4 kliki in 2 odprti okni. No, to mi gre na jetra.
Aja, lahko v obeh primerih uporabiš CMD/Ipconfig, ampak to je še več tipkanja.


Nekaj nisi opazil. Win 7 ima, kar močen in izjemno hiter search engine. Pod start "Search programs and files" je dosti, da veš približno kaj iščeš in ni potrebno vedeti "kje".

Naprimer napiši "ip" in prva stvar, ki ti se bo pokazala je "View network connections" Enter-2x click, details in imaš podatke. Drugi primer je recimo, da želiš imeti pogled na skrite mape. Napišeš "hidden" in si tam :).

Sicer ne vem če je to tudi pod Visto.

FastWIND ::


Veš da je bila to prva stvar, ki sem jo naredil?
Primer - če hočeš v XP prebrati IP mašine - 2 klika, odpre se malo okence in prebereš.
Na 7ki - klikneš z desno/odpri network center. Potem klikneš da odpreš dotično povezavo. Pa še enkrat da prideš do IP. 4 kliki in 2 odprti okni. No, to mi gre na jetra.
Aja, lahko v obeh primerih uporabiš CMD/Ipconfig, ampak to je še več tipkanja.


Nekaj nisi opazil. Win 7 ima, kar močen in izjemno hiter search engine. Pod start "Search programs and files" je dosti, da veš približno kaj iščeš in ni potrebno vedeti "kje".

Naprimer napiši "ip" in prva stvar, ki ti se bo pokazala je "View network connections" Enter-2x click, details in imaš podatke. Drugi primer je recimo, da želiš imeti pogled na skrite mape. Napišeš "hidden" in si tam :).

Sicer ne vem če je to tudi pod Visto.


Ta 'search', ki ga omenjaš, je v OS X že zelo dolgo imenuje pa se spotlight... Toliko o novosti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

AmokRun ::

Ta 'search', ki ga omenjaš, je v OS X že zelo dolgo imenuje pa se spotlight... Toliko o novosti...

Da le niso od OS X prekopirali tudi brisanje uporabniških profilov. :P

st0jko ::

Naj še jaz izrazim popolno strinjanje z Nejc@-em, čeprav sem jaz v bistvu povedal enako že v svojem prvem postu pod to novico...
keks?

Machiavelli ::

hahaha un video jst sem biu tam xD hahaha kao win 7 ,ga mam že pou leta skor :p
Nigaaazz

Wox ::

Ja. Nejcova kolumna povsem lepo opiše mnenje nekega povprečnega uporabnika računalnika.

Machiavelli ::

3 slabe lastnosti viste natančneje Vista ulti. x64 sp2
1.Rama poje več kot v štali krave sem meu 2x2gb in za štart je blo like 1gb pa mal čez
2.Sam operacijski sistem ni dinamičen ni tekoč vedno se kolešček obrača in čakaš
3.Folk je kupil visto ker je bila nekaj novega in dx10,bili so jezni v večini(nezadovoljni), sploh ko je zdaj w7 zunaj,sicer tisti ki so kasneje kupili lahko upgrejdajo na določeno rezličico w7
4.Večkrat blue screen in hibernate ter sleep je bil v kakcu
5.Boot time je malce daljši

skratka lahko bi naštevu....
w7 ma to v večini vse uštimano, ram za štart 350mb za ulti. verzijo,starter pa še manj,dx11 že gor,touch screen podpora,dinamičen,dokaj hiter,vrstice vse je bolj simpl..
Torej vsi tisti ki živite 10let nazaj...brez zamere lahko se brez jeze vrnete še dodatnih 15let nazaj nebo škodovalo :)

-Še link kaj maš več :


http://www.microsoft.com/windows/window...

13 novih in 7 nadgradenj popravkov....
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

.:joco:. ::

Dela računalnik enako hitro kot XP-ji? Dela.(Seveda zato, ker je računalnik z Visto nekaj let novejši. Nemoreš primerjati laufanja na računalniku, ki je bil nov, ko so XP-ji prišli ven).

Zanimivo, kako je večina ljudi navajenih, da kljub temu, da so mašine iz leta v leto zmogljivejše, software naj bi bil pa kar ves čas približno enako uporabniško prijazen, zmogljiv, odziven,...
It's called bad programming.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Rippy ::

Ta 'search', ki ga omenjaš, je v OS X že zelo dolgo imenuje pa se spotlight... Toliko o novosti...


Sej ni pomembno kdo je "izumil" koncept. To je približno enako, kot recimo "podjetje ki proizvaja avtomobile x" je prvo uvedeo varnostne pasove ali kaj drugega v avtomobilu, tudi kakšna neobvezna inovacija.

Sicer rad preberem kakšno zanimivost ampak ne uživam preveč v raznih ala ATI vs Nvidia in podobnih debatah in komentarjih.

GregiB ::

Kedi pride tej W7 Family pack v deželo?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

krneki0001 ::

3 slabe lastnosti viste natančneje Vista ulti. x64 sp2
1.Rama poje več kot v štali krave sem meu 2x2gb in za štart je blo like 1gb pa mal čez

Meni žre W7 enako kot je žrla vista.



2.Sam operacijski sistem ni dinamičen ni tekoč vedno se kolešček obrača in čakaš

Tega nisem opazil. Vista deluje enako hitro kot W7, ko izklopiš tistih par bedastih servisov, ki štekajo celo mašino.



3.Folk je kupil visto ker je bila nekaj novega in dx10,bili so jezni v večini(nezadovoljni), sploh ko je zdaj w7 zunaj,sicer tisti ki so kasneje kupili lahko upgrejdajo na določeno rezličico w7

Folk je šel na visto, zato ker je bila novejša kot prastari XP-ji.


4.Večkrat blue screen in hibernate ter sleep je bil v kakcu

Enkrat blue screen v dveh letih - ker sem 800MHz rame navil na 1066, pa niso bili sposobni prebavit take hitrosti.
Torej nič problemov z visto



5.Boot time je malce daljši

Daj na računalnik dos. Garantirano se štarta hitreje kot katerikoli xp-ji ali vista ali sedmica.


skratka lahko bi naštevu....
w7 ma to v večini vse uštimano, ram za štart 350mb za ulti.

Laž, ob zagonu windows 7 takoj poje 1.33Gb rama.

Zgodovina sprememb…

aiko ::

Uporabljam win7 odkar je prišla na MSDNAA, vendar nimam tok ziher filinga kot sem imel z Visto sp2. Parkrat sem že resno razmišljal, da bi šel nazaj na Visto, pa sem se zmerej prepričal, počakaj malo win7 niti uradno še niso zunaj....
Če v mesecu ne dobim sigurnega filinga kot je bil na Visti, romam nazaj in počakam, da bo sp2 za win7.



Sem imel enak feeling na službeni mašini, tko, da sem rukno kar visto nazaj gor in mir.
Če ne drugo, vsaj vse deluje.

In če smo čisto odkriti, W7 je vista z drugim ui-jem. Kar pa je še boljše je pa to, da jo bodo prvi kupli tisti, ki so najbolj pljuvali po Visti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

opeter ::

Če kdo rabi funkcijo povečanja/razdeljevanja oken (torej deljenja oken na polovico navpično in pokončno ipd.), naj preizkusi sledeči programček:

http://sourceforge.net/projects/powerre...
http://lifehacker.com/5289805/powerresi...

LifeHacker.com



Skratka, funkcijo, ki jo ima Windows 7, imate lahko sedaj tudi v starejših različicah Windows OS.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

BoLhCa ::

3 slabe lastnosti viste natančneje Vista ulti. x64 sp2
1.Rama poje več kot v štali krave sem meu 2x2gb in za štart je blo like 1gb pa mal čez
2.Sam operacijski sistem ni dinamičen ni tekoč vedno se kolešček obrača in čakaš
3.Folk je kupil visto ker je bila nekaj novega in dx10,bili so jezni v večini(nezadovoljni), sploh ko je zdaj w7 zunaj,sicer tisti ki so kasneje kupili lahko upgrejdajo na določeno rezličico w7
4.Večkrat blue screen in hibernate ter sleep je bil v kakcu
5.Boot time je malce daljši


Točno to verzijo sem sam uporabljal.
1. Hvala bogu, da končno za razliko od glupih XP-jev zna koristit ram. Najbolj sem bil srečen, če ga je bilo "free" 0MB. Takrat sem vsaj vedel, da nisem zastonj denarja dal in da "memory management" dela tako kot je treba. Vse se je štartalo hitrej in seveda nikol ni zmanjkalo rama zaradi tega.
2. Tole je dobesedno eno navadno nakladanje. Pri Visti je bil občutek hitrosti in uspešno končanje zahtevane operacije, bistveno boljši kot je sedaj pri Win7.
3. folk je menjal nadgradu na Visto iz XP-jev zaradi hitrosti, stabilnosti, DX10, memory management, veliko večje podpore pri namestitvi (HW),...
4. večkrat bluescreen, no tole je pa višek nakladanja. V življenju nisem videl BSOD-a na Visti! Sleep & Hibernate sicer nisem nikol uporabljal, vendar so poročali težave. Tako da to dvoje dejansko ni delovalo vedno.
5. Dobro da bootamo OS na vsake 30min in je bistvenega pomena tistih 10s oz. 1min.. Meni se pa od vseh sistemov najdle boota win7, pa kaj čmo ? Zutri ga vžgem, vmes se v kopalnici umijem in še zamar nimam koliko časa se boota. Opaziš mogoče pri menjavi kakega bistvenega driverja, da morš 10s dlje čakat in takrat seveda zgubiš živce in kako je OS slab & stuff... Ajej~

V glavnem sploh ne dvomim, da bo Win7 paradni konj in tudi bistveno najbolj uporaben sistem, stabilen, hiter vendar trenutno ni. Je pa res, da je komaj dva dni uradno zunaj, zato tudi uporabljam trenutno besedo :)

energetik ::

Glede porabe RAM - Win7 v VirtualBox na 512MB RAM.

Win 7 32bit


Z Gadgeti in vsemi servisi porabi celih 290MB in pri tem celo v virtualni mašini deluje dokaj tekoče.
Doma mi pri 4GB porabi v idle nekaj čez 1GB. Sicer pa kot je Bolhca napisal - hvala bogu, da ga čimveč uporabi za bolj tekoče delovanje.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

opeter ::

Haha, piratska verzija.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

energetik ::

Ni piratska, je mislim da beta verzija, ki je nisem aktiviral, ker ne pridem do neta iz virtualne mašine. Itak jo bom v kratkem odstranil.

FastWIND ::

Ta 'search', ki ga omenjaš, je v OS X že zelo dolgo imenuje pa se spotlight... Toliko o novosti...


Sej ni pomembno kdo je "izumil" koncept. To je približno enako, kot recimo "podjetje ki proizvaja avtomobile x" je prvo uvedeo varnostne pasove ali kaj drugega v avtomobilu, tudi kakšna neobvezna inovacija.

Sicer rad preberem kakšno zanimivost ampak ne uživam preveč v raznih ala ATI vs Nvidia in podobnih debatah in komentarjih.



Se strinjam... Je pa žal tako, da velika večina še nikoli ni uporabljala več kot en OS in potem znajo veselo razlagat kako je tisti en in edini s katerim imajo izkušnjo najboljši... Seveda ne pozabijo ostalih, ki jih ponavadi niso videli niti od daleč popljuvat in hkrati v tem njihovem enem in edinem novem produktu vidijo kup novosti... Ja novosti za njihov en in edini OS... Kar pa ni nujno, da je novost za kašen drugi OS.

win64 ::

1. Hvala bogu, da končno za razliko od glupih XP-jev zna koristit ram. Najbolj sem bil srečen, če ga je bilo "free" 0MB. Takrat sem vsaj vedel, da nisem zastonj denarja dal in da "memory management" dela tako kot je treba. Vse se je štartalo hitrej in seveda nikol ni zmanjkalo rama zaradi tega.

Kje pa si slišal da je bil memory managment v XPjih slab? Najbrž XP ni imel kaj dat v pomnilnik zato večino uporabnikov ni nikoli preseglo 1GB porabe.

3. folk je menjal nadgradu na Visto iz XP-jev zaradi hitrosti, stabilnosti, DX10, memory management, veliko večje podpore pri namestitvi (HW),...

A ti to resno verjameš, da navaden uporabnik ve kaj je to upravljanje s pomnilnikom...
Po mojem so šli na Visto zaradi Aerota in prosojnih oken

4. večkrat bluescreen, no tole je pa višek nakladanja. V življenju nisem videl BSOD-a na Visti! Sleep & Hibernate sicer nisem nikol uporabljal, vendar so poročali težave. Tako da to dvoje dejansko ni delovalo vedno.

S tem se pa strinjam, no BSOD since 2003, še takrat so bili to slabi gonilniki

5.Boot time je malce daljši

To je sicer res, ampak si lahko pomagaš z hibernate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: win64 ()

Stipex ::

Zanimivo kako vsi zagovarjate čimvečjo porabo glavnega pomnilnika.Zakaj bi moral OS vedno iztisniti zadnje kapljice hardwarske moči?Tako ali pa tako povprečen uporabnik desktop PCja z najnovejšimi Windowsi rabi borih 5% vseh funkcij tega operacijskega sistema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stipex ()

krneki0001 ::

Glede porabe pomnilnika.
Pomnilnik je zato da se uporablja, ne zato da jo imaš v mašini in nič ne dela.

Glede BSOD.
Poanta je v tem, da imajo ljudje spacane mašine iz vseh vetrov. Pol jim pa mašine štekajo in imajo probleme, krivi so pa vedno windowsi. Če bi ljudje kupili dobre komponente in sestavili mašino, pa jo nekaj časa testirali, da bi videli kaj paše skupaj in kaj ne, potem bi bilo pol manj problemov z BSOD-ji. Zato pa imajo maci stabilen sistem, ker so komponente preverjene.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hogwarts Legacy [Harry Potter igra] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12112804 (752) oo7
»

Harry Potter DVD/BR komplet

Oddelek: Loža
81623 (1365) fuck_it_
»

Kindle 3 največkrat prodan izdelek pri Amazonu

Oddelek: Novice / Ostale najave
114828 (3132) BigWhale
»

Harry Potter - jutri!!!

Oddelek: Loža
342892 (1757) IgorGrozni
»

Amazon ne bo služil z novim delom Harryja Potterja

Oddelek: Novice / Rezultati
53189 (2710) [SkA]

Več podobnih tem