» »

Prodaja konzole Wii jenja

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011 pa analitiki pričakujejo izid HD-verzije konzole ali kar novega sistema, ki bo Nintendo približal Microsoftu in Sonyju.

19 komentarjev

nsignific ::

Halo kaj so pa mislili, da se bo prodaja POVEČALA? Pa saj to ni kruh, da rabiš vsak dan novega...

Skrajno čudno razmišljanje Nintenda.

element ::

Premalo ponudi za preveč denarja. Wii je kul, ampak dokler nima HD resolucije pa HDMI priključka, naj šop kablov kar kdo drug vleče. Risankasta grafika me ne moti, resolucija pa. Poleg tega sta tako Microsoft, kot Sony spustila cene in ponudla nove revizije konzol. Naj jih ta padec prodaje malo predrami, HD verzija pa naj raje pride 2010, kot pa 11.

Kebab ::

Ne predvaja po defaultu dvd filmov in risank, vsaj to mene moti. Se moraš kar malce namučiti, da zadevo usposobiš. Folk nima časa, znanja in živcev za te zadeve.

JanezekNovak ::

Problem Wii-ja je v tem, da ni udarnih iger!

PS3 je imel isti problem (poleg nepodpiranja piratstva - vsaj v SLO), sam se situacija izboljšuje!

Na dolgi rok ni pomembno koliko je konzola inovativna, ampak kako dobre igre ima!
http://www.euroairsoft.com/

jlpktnst ::

Ni čudno, ozko ozko usmerjeni. Saj zadeva je zanimiva, samo enostavno že nekaj časa niso videli nič novega.

Ps3 se počasi dviga iz pepela (končno so dobre igre), xbox360 pa se bliža end-of-life, verjetno še kakšno leto pa bo že nova konzola tudi iz tega naslova. Edino ps3 računam da se bo še držala nekaj let. Upajmo :) Da ne bo podobna mahinacija kot z visto (tule se nas drži slab glas, dajmo zajebat stranke in vrečt ven novo reč).

majlo ::

Mam sam Wii - ja pa moram priznat, da smo ga na začetku ful igrali, pol pa se je to umirilo. Zdaj še ga špilajo samo otroci (ko pride nečak star 8 let ga ne dobiš vstran za nič na svetu, je ponavadi cel moker zraven). Če pride res kak udaren naslov, bi verjetno spet zalaufal drugače pa se mi na njem samo prah nabira. Nazadnje da sem ga res špilal je blo, ko je Tomb rider ven prišel. Sem ga obrnil pol pa spet nič več igral.

Grafika me niti ne moti preveč, zdi se mi samo, da ni pravih špilov za mene. Res pa je, da tudi nimam več časa za igranje tolko kot prej.

Mr.B ::

OD WII-ja je sedaj ven prišel , oziroma nekaj časa je zunaj WII FIT + . MAlo so popravili zadeve. Novi golf, z dodatkom je tudi dober. Je pa res da določene zadeve za splošnega uporabnika manjkajo. Ampak res samo določene.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Izi ::

Ne modrujte preveč.
Wii je enostavno zastarel za današnji čas. Že ob izidu ni nudil ničesar drugega kakor inovativni vmesnik. Ta hip to ni več dovolj.

Vse konzole se dandanes igrajo na velikanskih (40 do 50") LCD ali plazma ekranih, kjer normalno zgleda samo HD resolucija in nič drugega.
Dokler ne naredijo HD konzole, lahko pozabijo na kakšno povišanje prodaje. Tudi močna pocenitev jim ne bo več pomagala.
Sicer so vse to že sami ugotovili, ampak na žalost so predolgo spali in sedaj bodo rabili več kot eno leto, da skupaj spravijo HD konzolo.
Trg take napake ne dopušča, če bodo uspeli preživeti 2 leti v rdečih številkah, dokler ne naredijo sodobne HD konzole potem imajo še možnost preživetja.

Mr.B ::

Izi tisit ATI-jev čip notri, se komot zamenja z močnejšim ATI čipom iste porabe, le PIN-out je lahko problematičen. Verjetno je večji problem število čipov, in s tem povezani stroški. Obstoječe igrice, morda lahko delajo potem na HD. Samo toliko znanja, informacij pa nimam, in me tudi ne zanima.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Izi ::

Malo matematike :D

Ne smeš pozabiti, da gre za velikanski grafični preskok iz 480i na 1080p. Wii sedaj deluje na ubogih 640 x 480 pa še to z prepletanjem, kar pomeni, da grafični čip obdeluje 640 x 240 pikic naenkrat (153.600 pik) moral pa bi na 1920 x 1080 (2.073.600 pik).
Grafika bi morala biti torej kar 13,5-krat oz. za 1350 % zmogljivejša

Kot veš pa je v računalništvu že 100 % pohitritev velikanski zalogaj, ki ponavadi prinese 150 % večjo porabo in 200 % večje temperature.
Tukaj pa bi rabili 1350 % pohitritev grafike, zato lahko sedanjo konzolo samo vržejo v smeti in začnejo razvoj nove konzole iz popolne nule >:D

trnvpeti ::

se pravi, ce stane ps3 300 eur, bi moral biti wii krepko pod 100eur?

Gregor P ::

Morda jim je pa uspelo prodati čisto dovolj konzol z zastarelo tehnologijo in dobrim uporabniškim vmesnikom, da je počasi itak čas, da naredijo novo. Torej bila bi težava, če bi pojenjala prodaja pri neki sodobni tehnološko napredni konzoli, ampak pri tej je pa to verjetno nekaj povsem pričakovanega in je v bistvu celo presenečanje, da jim jih je sploh uspelo prodati toliko.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mr.B ::

Nivo grafike, ki je zapečena na ploščku od WII igre, bi podpiral katerikoli AMD grafični čip ranga grafičnih za 50EUR. Verjetno je cena takega čipa cca 10x vrednosti obstoječega. Toda lepo bi bilo videti WII HD, za ceno 10EUR dražje. Seveda pa je moč CPU?, pa še tak AMD čip bi komot malo fizike poganjal.
? so samo amreže in količine.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Wii so pač v glavnem že kupili vsi, ki so ga hoteli imeti. Tako ali tako so jih doslej že prodali več, kot so na začetku mislili, da jih bodo prodali v vsej življenjski dobi naprave. Astronomska prodaja pač ne more trajati v nedogled, ne vem, kdo je sploh pričakoval, da bo.

Sicer pa bodo lahko preprosto naredili WII HD in pospešili prodajo. Zamenjava procesorja je trivialna zadeva, cene so pa sedaj tudi že precej nižje, kot so bile, ko je ven prišel PS3. Zraven bodo dali še MotionPlus in bodo imeli mir za naslednjih par let.

Mimogrede, MotionPlus je odlična nadgradnja in v Resortu je nekaj zelo zabavnih igric. Mečevanje je recimo super (komaj čakam na kakšno bolj krvavo različico8-)), pa pingpong in še kaj.

O.

xyxyxyxy ::

Malo matematike :D

Wii sedaj deluje na ubogih 640 x 480 pa še to z prepletanjem ...


Ni res. Tako deluje preko priloženega kompozitnega kabla, preko komponentnega je ločljivost 480p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xyxyxyxy ()

mtosev ::

hehe nisem presenecen. zame Wii ni konzola. grafika na Wii je enaka kot na mojem starem Xboxu iz leta 2001. je bi ga. grafika sux-a big time na wiiju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Coinbird ::

Nintendu je uspel velik met z inovativnim vmesnikom ampak so zaspal na lovorikah zdaj se jim pa maščuje. Ljudje so videli, da ni več nič resnično novega prišlo ven.

Ob Wii-ju ljudje pomislijo na Wii sports oziroma na znane stare franšize tipa Zelda in Mario. Dobrih in zanimivih iger izven nintendovega hleva (Rayman: Raving rabbits) je premalo.

Konzola je strojno podhranjena in popolnoma neprimerna za bilo kaj drugega kot igre in skok na njihov spletni servis.

Njena največja svetla točka je motion control, možnost modanja za igranje piratskih kopij, priljubljenost pri ženskah in haranje na družabnih dogodkih ala rojstni dan ter podobno.
(In partially high-pitched voice) Feel good (9x)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Coinbird ()

Okapi ::

A ni to dovolj? Nintendo je z Wiijem odlično zaslužil, ne vem, kaj bi še kdo hotel več? Sedaj ga bodo počasi malo posodobili (jaz v kristalni krogli že vidim eno mečevalsko pustolovščino, ki bo velik hit) in bodo z njim lepo služili še nekaj časa, potem se bodo pa pač nekaj novega spomnili.

O.

opeter ::

Da ne boste mislili, da obstoječe igre ne bi lahko tekle v resoluciji vsaj 720p, vam dam spodaj en primer:

http://www.1up.com/do/newsStory?cId=317...
http://www.cubed3.com/news/12669

mario galaxy v emulatorju 1



Še 720p HD slika:

HD slika v polni resoluciji



Skratka, igre so že sedaj narejene za HD resolucijo, le hardver je prešibak.
Nekje sem videl igri The Conduit in Call of Duty 5: World at War v 720p resoluciji (prav tako screenshot), samo zdaj ne najdem to stran (izgleda, da je Nintendo urgiral, da se slike umaknejo).

Vse pa je dejansko le vprašanje interpolacije in scalinga slik (kot na Xbox 360 ali pa PS3), anti-aliasingu ipd. kar Wiijev trenutni hardware ne zmore/zna narediti.

Nintendo že nekaj kuha.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wii U (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
5014277 (9776) 111111111111
»

Naslednik Wiija je potrjen

Oddelek: Novice / Konzole
165213 (4502) ZaLoMaT
»

3DS se na Japonskem prodaja slabše od PSP-ja

Oddelek: Novice / Konzole
4313390 (12559) PrimozR
»

Proizvodni stroški konzole Wii polovico nižji

Oddelek: Novice / Konzole
354348 (2939) Prospekt
»

Prvi rezultati boja konzol

Oddelek: Novice / Konzole
454901 (3141) G-man

Več podobnih tem