» »

Windows 7 zbral največ prednaročil v zgodovini Amazon.co.uk

1 2 3
4
»

Stipex ::

A misliš da imajo tajnice/učitelji/čistilke/mehaniki/*vstavi karkoli != računalničar* čas, voljo in denar (po predpostavki da to nalogo zaupajo nekomu drugemu z znanjem na tem področju)za testiranje komponent?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stipex ()

BoLhCa ::

Ne, zato pa oni kupijo brand mašine, ki so solid-stable^^

PlayTheGame ::

Mater, če se pa kaj bojim je pa "optimizatorjev" kot so v tem topicu. Ti ljudje pougasnejo polovico servisov v operacijskem sistemu, potem pa jih je spet poln forum pritožb, kako stvari ne delajo (ker so seveda ugasnili servis, ki skrbi za določen aspekt delovanja, za kerega se niti ne zavedajo da je potreben). Obenem pa so še smešni, ker ponavadi izklopijo vse novosti v operacijskem sistemu ter potem okoli jokajo, kako ni prišlo do nobenih sprememb.

Še huje je da radi "optimizirajo" računalnike drugim uporabnikom, za katerimi moram potem popravljati sranje, ker jim ne delajo printerji, skenerji in veselo izklapljajo UAC (eden izmed genijev mi naj pove zakaj točno bi v Win7 UAC izklopo) in s tem navadnim uporabnikom spodkopajo varnost OSa.

Takim ljudem bi v roke dal popolnoma omejen user account in zahteval prepoved dotikanja računalnikov drugih.


Sem še vedno uporabnik XP-jev, ampak na tole pa moram dati repliko. Človek, ki uporablja zelo počasno kišto, se kaj hitro nauči, kako do skrajnosti optimizirat sistem. Ve, kaj rabi in česa ne rabi. In pri XP-jih, SP3 garantiram, da je za domačega uporabnika 2/3 stvari popolnoma odveč. In ko jim izklopiš vse budalavščine, počistiš disk in ga malo urediš, se sistem naloži v 20% prvotnega časa in je odziven, da folk lahko samo gleda in se čudi (zagon Worda namesto 30+ sekund v 10 sekundah npr). Porabo rama pa zmanjšaš iz 500 MB na 125 MB.

Ja, hitri ultra multi quad procesorji in 50 GB rama.. ni panike, imaš vklopljeno vse in še več, pa se sploh ne pozna. Samo nimamo vsi toliko denarja, da lahko kupimo novo kišto na 6 mesecev.

PS - ne polovico, 3/4 servisov se da izklopit, pa sistem še vedno funkcionira OK, vključno s printerji, internetom in digitalnimi fotoaparati.


Se strinjam z odgovorom na zgornji post. Optimiziranje OS-a ni nikakršen "bav-bav", če se v zadevo malce bolje poglobiš in točno veš čemu kakšen servis služi, kaj npr. pomeni določena nastavitev v registru ipd. In ko enkrat razumeš delovanje OS-a in temu primerno izklapljaš/vklapljaš določene zadeve, se ti prav za nobeno ampak res nobeno stvar ne bo zgodilo, da ti ne bi delala. Seveda pa folk dostikrat kar nekaj na pamet izklaplja in potem jasno da stvari ne delujejo. Ampak zato ni kriva optimizacija (beri: pravilna optimizacija) sama po sebi, zato ne razumem zakaj tako odklonilno mnenje v zgornjem postu od mislim da uporabnika @Mavrik.

Sicer je pa na linku, ki sem ga podal na drugi strani te teme, to vse lepo obrazloženo in ob upoštevanju nastavitev iz stolpca "Safe" si upam stavit, da bo za 99,99 % uporabnikov delalo prav vse. Ampak kot rečeno vsak sam zase najbolj ve, kaj vse bo z računalnikom počel in temu primerno se tudi loti optimizacije! Če pa se optimizira računalnik nekomu drugemu, mu je potrebno obrazložiti namen npr. določenega servisa ter ga vprašati ali bo to rabil ali ne. In komurkoli sem dosedaj optimiziral sistem, še prav noben mi ni nazaj jokal in stokal, da mu to in ono ne dela. In to velja tako za XP-je, Visto kot tudi za Windows 7.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Izi ::

BSOD še vedno obstaja na Visti in na 7 ampak moraš biti pa res že hud strokovnjak, da ti ga uspe dobiti. Ob vsej možni zaščiti je skoraj nemogoče namestiti tako napačen gonilnik, da bi dobil modri ekran.
Z vseh vetrov skupaj zmetane komponente tudi niso problem, če gre ena stvar paše v konektor v redu potem ni panike, če pa ne paše potem jo pa tudi z macolo ne spraviš skupaj. Na primer DDR3 ne moreš nikakor vtakniti v matično, ki podpira samo DDR2, Z procesorjem vsaj pri AMD ne moreš zgrešiti pri Intelu pa tudi ne moreš zagnati računalnika, če ti bo nekako uspelo stlačiti najnovejši procesor v kakšno staro ploščo z premalo nogicami za procesor.
Tako je edini vzrok za BSOD samo še navijanje računalnika, krivec je pa nato sistem, ko neka komponenta ne zdrži navitja.

In tisti, ki pravimo, da je Vista v trenutni stopnji z vsemi popravki precej boljši sistem od Windows 7 smo uporabljali Visto kar nekaj let skupaj in sedaj že nekaj mesecev testiramo Windows 7.
Nikakor ne pravim, da je Windows 7 slab, nasprotno, je najboljši Microsoftow izdelek, ampak trenutno je Vista z vsemi popravki precej bolj zrel izdelek. Se bo pa to v nekaj mesecih spremenilo.

Pa tudi mit, da Windows 7 brez problemov deluje na zelo slabotnih računalnikih na katerih Vista ne deluje najbolje ne drži čisto nič.
Za počasne računalnike je XP še vedno in tudi vedno bo boljša izbira od Windows 7 ali Viste.
Dejstvo je, da na kakšnem starem pisarniškem računalniku z premalo RAMA, kjer je bilo delo z Visto zelo počasno bo z Windows 7 v najboljšem primeru enako počasno, ponavadi pa še malenkost počasnejše.

Ob izidu Viste smo večinoma še vsi imeli prešvohotne računalnike za normalno delovanje Viste, zato tudi precej negativno mnenje o Visti na internetu, ki se je med nepoznavalci nato ohranilo skozi vsa ta leta.
Ljudje so v vseh teh letih odkar je Vista zunaj že močno nadgradili računalnike in samo zato se je na internetu izoblikovalo mnenje, da je Windows 7 hitrejši in boljši od Viste.

Kakorkoli že obračamo, bomo prej ali slej hočeš nočeš vsi na Windows 7, nekateri že letos, nekateri pa čez 2 leti.
Ko bo pa zunanj Windows 8 pa se bo ponovila zgodba z Visto, ker bo preveč napredna in še ne bomo imeli dovolj zmogljivih računalnikov zanjo.

Zgodovina se že dolgo ponavlja in tako lahko brez problema napovemo tudi prihodnost.
Windows 2000 so bili revolucija pa so bili spregledani, XP, ki je bil samo popravek 2000 pa so nato vsi hvalili.
Potem je prišla Vista, ki je bila spet revolucija ampak spregledana, 7, ki je samo nadgradnja Viste bodo vsi hvalili.
8 bo spet revolucija, ki bo ponovno spregledana, nato bodo izdelali popravek, ki se bo imenoval Windows 9, pa ga bodo spet vsi hvalili ...
Ljudje smo tako predvidljivi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

krneki0001 ::

Izi, narobe si razumel.
Sej pci-e kartica paše v pci slot, ampak če pa normalno dela na plati, je pa druga stvar.

Izi ::

Na take extreme nisem pomislil :D
Včasih se človek res čudi kam vse ljudje uspejo vtakniti določeno stvar, čeprav tja niti približno ne paše.

GupeM ::

Tako kot tista z uporabnikom in helpdeskom.

U: Pozdravljeni, na zaslonu se mi je izpisalo naj vstavim 3. disk.
HD: In kje je problem, vstavite tretji disk.
U: Kako? Če pa že 2 gresta komi noter. =D

Icematxyz ::

vsi kateri ste bili v casu win 2000 na win 98 ste zame nori. :D ne zamerit.


Ja pa na Visto kdo ni šel je tudi nor a ne da?

V bistvu me zanima ker sem površno gledal reklamo z strani Microsofta pri poročilih. A tisti ljudje so bili tam zaradi W7 ali zaradi nagrad?

clix ::

Predvsem zaradi nagrad. :)

Spc ::

 

bluefish ::

Tržni delež pa kar hitro raste: http://www.techspot.com/news/36800-wind...

Steinkauz ::

No še vedno je precej mini.
Windows 7 finished with a market share of 2.15%

nekikr ::

V dveh tednih toliko kot Desktop Linux v dvajsetih letih :)
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hogwarts Legacy [Harry Potter igra] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12112800 (748) oo7
»

Harry Potter DVD/BR komplet

Oddelek: Loža
81621 (1363) fuck_it_
»

Kindle 3 največkrat prodan izdelek pri Amazonu

Oddelek: Novice / Ostale najave
114826 (3130) BigWhale
»

Harry Potter - jutri!!!

Oddelek: Loža
342892 (1757) IgorGrozni
»

Amazon ne bo služil z novim delom Harryja Potterja

Oddelek: Novice / Rezultati
53188 (2709) [SkA]

Več podobnih tem