» »

nakup srebra

nakup srebra

mikrosoftic ::

Del denarja imam namen vložiti v srebro. Cena pri posrednikih znaša čez 20€ za unčo, medtem, ko je cena na svetovnih borzah med 11 in 13€. Mogoče kdo ve, kje bi se ta zadeva dobila ceneje? Govorim seveda o čistem srebru(999/1000).
hvala

kihc ::

Sicer ne poznam odgovora na tvoje vprašanje, ampak pri srebru je potrebno plačat davek, pri zlatu ga ni treba.

Na hitro sem pogledal cene pri pri morotu (www.moro.si) in so okrog 16EUR unčo (srebrni kovanec), kar se mi zdi nekako normalna cena če upoštevaš davek + seveda nekaj profita.
x

Ja, za ddv vem, ampak se mi zdi, da je zlato trenutno malce precenjeno

Gandalfar ::

a obstaja kaksen posebno dober razlog zakaj hoces kupit fizicen kos srebra in ne samo papirja nanj?

harvey ::

gandalfar, zato ker bi bil rad podoben Tedu Binionu :)

Itak pa kot vse naložbe je naložba v plemenite kovine tvegana/špekulativna naložba, kot delnice....Portfelj naj bi bil nekako do 20% v plemenite kovine. To je teorija, praksa (beri gibanje tečajev) pa seveda pokaže nekaj povsem tretjega.

Količina, ki jo nameravam kupiti ni nevem kaj velika, papirja pa nočem zaradi nedavnih goljufij(tudi pri nas). Dejstvo je, Kitajci in Indijci predvsem v zadnjem času na veliko kupujejo žlahtne kovine, kar zna cene pognati krepko navzgor. Srebro se poleg tega precej več kot zlato uporablja v industriji, kar je še dodaten razlog za rast. Mesečna in tedenska nihanja cen pa me ne skrbijo, ker nimam namena špekulirat ampak le dolgoročno zavarovat del denarja, ki ga imam.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Itak pa kot vse naložbe je naložba v plemenite kovine tvegana/špekulativna naložba, kot delnice...
Samo da imaš pri npr. zlatu v najslabšem primeru eno pest svetleče kovine (katere celotna količina je kar omejena), ki že desettisoče let precej dobro drži vrednost.

Pri delnicah imaš pa v najslabšem primeru (happened many many times), hja, nič...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Double_J ::

Škoda, da na tisti strani nimajo kaj takega. Bolj drobnarije.

Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

kihc ::

Pošlji jim e-mail, pomoje zrihtajo tudi večje palice (če ti 1kg ni dost). :D
x

Double_J ::

Sem staromoden, ter bolj prisegam na klasiko ja...

Although gold bars come in many forms, in movies we generally see the "400 ounce London Good Delivery" bar (12.44 kg), held by most central banks. They are each worth USD$413,080 (400oz × $1,032.70/oz, as of 6 October 2009).
Dve šivanki...

VeronikaR ::

Mene pa zanima sledeče: če kupim npr. x gramov srebra plačam y% davka. Potem čez nekaj časa srebro prodam - ali potem tudi plačam (oz. ga plača kupec) davek?

koyotee ::

kupite srebro na sivem trgu, torej iz tujine prek interneta. Tax free
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

sweeti ::

@veronikar ceno postaviš malce nižjo od morota boš dobila takoj ogromno kupcev.

Največji hec je ko kao "velike ribe" prodajajo srebro po zelo ugodni ceni pa je še kljub temu cena srebra dražja skoraj 1 EUR od cen v tujini

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

denar ali zlato? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18348619 (18304) DeusB
»

Se splača denar vložiti v zlato ? (strani: 1 2 )

9944537 (29001) mat xxl
»

Varčevanje denarja (strani: 1 2 )

5314118 (10855) Invictus
»

Pretvoriti EUR v CHF - bolj varno?

389286 (7440) pingo76
»

Varno oplemenitenje denarja. (strani: 1 2 )

6816265 (14119) c3p0

Več podobnih tem