Forum » Omrežja in internet » Prenos preko routerja problem...
Prenos preko routerja problem...
FeniksX ::
Pozdravljeni, imam en majnši problem. Včeraj sem dobil laptopa in seveda morm nekaj stvari prenest z PCja na laptop. Problem pa je, da ko hočem prenest kakšno datoteko, je hitrost max 400kb/s (oba rač in laptop sta na wireless). Potem pa sm probu nekaj kopirat z bratovga računalnika, ki je priklopljen na ruter z kablom in je bila hitrosr cca 3mb/s. Tak da a kdo mogoč ve kak bi se dal zadevo pospešit z mojega računalnika.
bluefish ::
Za kateri router se gre in kolikšna je oddaljenost med njim in računalnikoma ter ovire vmes? Dejansko je logično, da hitrost preko wireless ni enaka tisti preko kabla.
WRT54GL, razdalja hmm cca 10m, ovira je pa sam 1 zid.
Pa sej najbol čudno mi je da v networku tak počas pošilja, da pa dam kej snemat z interneta mi pa kamot brez problema (če ni slab signal do modema) prenaša z 1mb/s, ker mam 8mbit linijo.
Pa sej najbol čudno mi je da v networku tak počas pošilja, da pa dam kej snemat z interneta mi pa kamot brez problema (če ni slab signal do modema) prenaša z 1mb/s, ker mam 8mbit linijo.
amigo_no1 ::
3 MB/s po kablu tudi ni veliko... Si kopiral več malih fajlov ?
S koliko hitrostjo se ti laptop poveže na router ? Si že kaj posodabljal driverje za wifi na laptopu ?
Uporabljaš B ali G način wireless prenosa ? Mogoče bi poskusil na drugem kanalu (1,6,11 so ločeni kanal).
Kaže odjemalec na laptopu kvaliteto povezave ? Firmware je original linksysov ?
S koliko hitrostjo se ti laptop poveže na router ? Si že kaj posodabljal driverje za wifi na laptopu ?
Uporabljaš B ali G način wireless prenosa ? Mogoče bi poskusil na drugem kanalu (1,6,11 so ločeni kanal).
Kaže odjemalec na laptopu kvaliteto povezave ? Firmware je original linksysov ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Signal mi zazna cca 32-54mbit, driverji so posodobljeni, način je mixed (b in g),kvaliteta signala je pa tud cca 80%, firmware je tomato (nasledn tedn bom inštaliru ww-wrt al ka je že ker je baje za wireless bolši, sam ne morem prej ker me ni doma).
Aja windowsi so 7 če še to kej pomaga.
Aja windowsi so 7 če še to kej pomaga.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 172216 (37109) | hojnikb |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22356 (16557) | broken/link |
» | Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometuOddelek: Omrežja in internet | 8863 (6421) | aiko |
» | WLAN RepetitorOddelek: Omrežja in internet | 3007 (2711) | krop |
» | Linksys Router WRT54GL težave s signalom...Oddelek: Omrežja in internet | 2118 (1888) | Tilen |