» »

Težave z routerjem

Težave z routerjem

Wad@ ::

Lp, pred nekaj dnevi sem kupil router Belkin N+. No, zadeva dela čisto vredu, vendar vsake toliko časa (20-40min) se pojavi povečan ping in med njimi tudi nekaj timed out zahtev (pingam kar siol). To traja kakšne 10 do 20 sekund, nato spet deluje normalno. Imam pa 1Mbit ADSL.
Če se povežem brez routerja deluje vse normalno, pa tudi z prejšnjim routerjem (imel sem sposojenega) je delovalo tudi vse ok. Vem da sem nekaj spreminjal MTU tudi na sposojenem, da mi je deloval optimalno, zato sem se tudi sedaj nekoliko igral z njim ampak ni vidnih izboljšav (tisti povečan ping na 20 do 40min). Kakšna ideja? Kakšna nastavitev... (Namen imam še pri komu drugemu testirati router, da vidim ali je kriv on ali je kaj na liniji).

jan01 ::

//kaj kupujete ene bedne routerje?!

zee ::

Prodaj ta router in ga zamenjaj s cim iz tabora od Linksysa in Buffala.

Moznost 2: izklopi wireless N in nastavi samo na b/g.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Mipe ::

//kaj kupujete ene bedne routerje?!

Je to konstruktiven odgovor? Pritoži se na urad za varstvo potrošnikov in zahtevaj umik "bednih" izdelkov, namesto da težiš kupcem, ki nevede kupijo "bedne" routerje.

Lahko bi vsaj kaj svetoval, namesto da šinfaš vsevprek. Imaš kak pameten nasvet ali argument? Ali pa samo trolaš?

No, sicer osebno ne vem več o routerjih, tako da bom tu utihnil. Samo omenjen tip zgoraj mi gre na živce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Jankolovski ::

Zameni raj ta ADSL sej te sam nategujejo z naročnino, pejt na amis al pa siol optiko če maš možnost pa ti nau več štekal!
Aja pa fajn je tut updejtat ruter full pomaga!

@Mipe
Kdo teži? A jz ko sem najbrž samo na slotechu že sam in (še veliko drugih!) v tisočih postov napisal kater router kupit?
Kot pravim: nekateri ne vprašajo oz tudi zamozavesto zavrnejo dobre predloge, potem pa po nakupu jokajo po forumu...

Hja ne vem, prebral sm nekaj testov in se je povsod kar dobro obnesel..Več kot 100EUR pa ne dam za router...Pa tisti sposojen, ki sem ga imel do zdaj je pa en cenen za 25EUR, in je delal kot šus ( ni bil wireless).
Kar se tiče povezave, vem, ampak žal ni druge možnosti na dotični lokaciji.
@zee, bom poizkusil (čeprav mislim, da sem že 1x in ni pomagalo), ampak potem malo brez veze da sm kupil n standard:8)

Saj v 15 dneh lahko vrnem v spletno trgovino, ane?:)

SI prepričan, da ni možen amisov adsl? -> http://www.amis.net/web2/zasebni.php?pa... -ceneje, če nimaš trio

Predaleč od centrale za trio.

zee ::

Lahko zamenjas v spletno trgovino, ja. Potem pa zamenjaj in malenkost doplacaj za ustreznega Linksysa ali Buffala (poglej po forumu). Prideta pa ta dva routerja nekje 50-70 EUR.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

amis adsl razvezan 4Mb 25EUR

WRT160NL od Linksysa bo vredu? Sicer nima 1Gbit switcha, samo ok, se potrpi...

PS: a se mu da menjat antene potem v bodoče z nekaj takšnim kot je to: http://www.mimovrste.com/artikel/246001...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wad@ ()

amigo_no1 ::

Glede na izkušnje uporabnikov ni nič kaj v redu. Wireless del je tudi slab.

Kakšen Asus RT-N13/Linksys WRT54GL (+tomato FW) bo definitivno boljša izbira.

Edit: Asus ima notranje antene torej ostane samo WRT54GL.

anteno pa raje kupi tukaj:
http://shop.wlan-sat.com/?p=antennas

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Skoz manj vem:| Ne dobim enega pametnega routerja ki podpira 802.11n. Več kot prebiram reviewe slabš je. Najverjetneje bom res WRT 160NL..sicer usb feature grajajo tko da se bol ne da (ne da ga tko zelo porebujem, če ga bom usposobil tolk bolš), ampak drugo naj bi delalo kot more, ker konkurenco v pol primerih grajajo že pri osnovnih stvareh. Eh ja, je 802.11n še v povojih ja..
ps: jeje997, ja kaže da je wireless (uplink) zelo slab ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wad@ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Routerji - Usmerjevalnik

Oddelek: Omrežja in internet
283922 (3168) destiny
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti