Forum » Zvok in slika » Optični kabel problem
Optični kabel problem
Hexx ::
Živjo!
Pred kratkim sem kupil Sony-jev ojačevalnik in se ga povezal s PC-jem preko optičnega kabla. V SoundMAX Audio nastavitvah mi kaže da imam 2.1 sistem, v resnici pa imam 5.1. Uporabljam vgrajeno asusovo zvočno.Os je Win7 64-bit. Kaj mislite kako naj spremenim nastavitve da mi bo kazalo da imam 5.1 zvočnike?
Hvala že v naprej,
Hexx
Pred kratkim sem kupil Sony-jev ojačevalnik in se ga povezal s PC-jem preko optičnega kabla. V SoundMAX Audio nastavitvah mi kaže da imam 2.1 sistem, v resnici pa imam 5.1. Uporabljam vgrajeno asusovo zvočno.Os je Win7 64-bit. Kaj mislite kako naj spremenim nastavitve da mi bo kazalo da imam 5.1 zvočnike?
Hvala že v naprej,
Hexx
- spremenil: Hexx ()
KoMar- ::
Itak receiver verjetno sprejme samo: stereo / DTS / AC3. Tako da, razen če imaš zvočno, ki kodira 5.1 zvok v DTS ali AC3, 5.1 zvoka skozi ne boš spravil...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
potepuhec ::
V cem tocno je problem razen tega, da ti v SM kaze 2.1?
V kaksni obliki ti posilja kartica signal na receiver? Receiver sam ve kaj si naj pocne z npr. DD, DTS kodiranim signalom ali pa stereo ipd. Problem, ki ga vidim je mogoce v tem, ce ti bi kartica zaradi tega pretvorila DTS ali DD v 2.1 in ti taksnega poslala na receiver.
V kaksni obliki ti posilja kartica signal na receiver? Receiver sam ve kaj si naj pocne z npr. DD, DTS kodiranim signalom ali pa stereo ipd. Problem, ki ga vidim je mogoce v tem, ce ti bi kartica zaradi tega pretvorila DTS ali DD v 2.1 in ti taksnega poslala na receiver.
Hexx ::
Nevem če receiver sprejema 2.1 ali 5.1 zvok iz računalnika. In če v nastavitvah kaže 2.1 predvidevam da pc automatično pošlje ven 2.1 signal.
RazzorX ::
Glej, če imaš optični kabel, v nastavitvah ne nastavljaj na 2.1 zvok ali kaj podobnega ampak na S/PDIF out ali kaj imaš, OPTICAL OUT ali kaj podobnega in izberi zunanji dekoder in ne vgrajenega v zvočno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | receiver - pcOddelek: Zvok in slika | 1411 (1171) | stage 6 |
» | Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10967 (10242) | T-Majo |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5354 (4622) | Primoz7 |
» | S/PDIF out samo 2.0 zvok namesto 2.1 (subw. ne dela)Oddelek: Zvok in slika | 2446 (1983) | Zako |
» | Optični kabel in 5.1 zvokOddelek: Zvok in slika | 5088 (4417) | shark_nm |