» »

receiver - pc

receiver - pc

stage 6 ::

Lp. kupil sem receiver onkyo HT-E340. zdraven sem dobil še subwoofer. dokupil sem še 2 zvočnika reflexion. vse skupaj sem vezal na pc tako da imam stereo zvok. zanima me če se da kako naredit ali kupit kak prikluček da bi lahko imel 5.1 sistem ter kako bi naštimal da je dober zvok.

dronyx ::

Za 5.1 potrebuješ poleg subwoofra in 2 zvočnikov spredaj še center in dva zvočnika zadaj. Torej tale tvoja kombinacija brez dodatnih zvočnikov ne more biti 5.1, ker je trenutno samo 2.1. Ko imaš enkrat zvočnike za 5.1 povezane na reciever, potem samo še povežeš PC z recieverjem, kako to lahko zvežeš pa je po moje odvisno od zvočne kartice, ki jo imaš v PC.

Danes redko kdo kupuje dodatne zvočne kartice, tako kot včasih, ker jo dobiš že integrirano na matični plošči, s podporo za 5.1 ali celo 7.1 Na recieverje se sicer še ne spoznam, ampak moja matična plošča ima recimo tudi en digitalni (coax) S/PDIF izhod, ki se ga da uporabiti za prenos zvoka. Moraš pa malo pogledati v dokumentacijo, kakšne izhode imaš na voljo. Glede na možnosti priklopa, ki jih nudi tvoj reciever skoraj dvomim, da se to pri tebi ne bi dalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

če hočem ::

Imam harman/kardon reciver povezan z coax. profigold kablom na pc. Zvočnike pa povezane z reciverjem tako da dobim ven 5.1 zvok. Preveri ali ti omogoča zvočna kartica 5.1 izhod.
In tudi to je res kar je onyx napisal moral boš kupiti še center in dva zvočnika.

Zgodovina sprememb…

stage 6 ::

Hvala za odgovor. Sem malo čudno napisal. Imam jas 5.1 zvočnike priklopljene. center, sub, 2x front pa 2x rear. torej zvočnike imam vse in jih imam tudi priklopljene vse na receiver. Moja kartica podpira do 7.1 zvok. matična je P5K. imam tudi coaxial S/PDIF out port. vsaj tako piše v manual za matično ploščo. Mene samo zanima če se da kupit kakšen kabel ali kaj podobnega da bi lahko imel 5.1 zvok.

solatko ::

stage 6 - S/PIDIF je namenjen temu, pojdi v trgovino in kupi ustrezen kabel. Imaš na plati samo coaxial izhod ali je tudi optični. Če imaš na reciverju optični vhod, se ti splača nabavit priključek za optični izhod, saj priključek imaš sigurno na MB. Montiraš ga zadaj, pri ostalih izhodih (uporabiš eno razširitveno mesto).
Delo krepa človeka

stage 6 ::

sedaj sem priklopil računalnik na receiver s coax kablom vendar mi ničesar ne zazna. zvoka sploh ni.

solatko ::

stage 6 - Seveda ga ni, moraš nastavit v nastavitvah zvočne kartice, verjetno ti zvok še vedno daje na 3.5 činče.
Delo krepa človeka

stage 6 ::

v nastavitvah imam ac3 filter. output naštimam tako da je spdif ON. nato grem še v upravitelj zvočne kartice realteh HD kje mi kaže priklop vendar nezazna nič. tudi na receiverju imam naštiman digital inupt na COAX. nevem kaj delam narobe. a bi mi dal kdo FB ali kak kontakt da bi probal to poštimat. bi bil zelo hvaležen.

dronyx ::

Mogoče imaš ta izhod povsem potiho? Če imaš XP greš v control panel - Sounds and audio devices - Device volume - Advanced - Option - Properties - odklikaš SPDIF da ti prikaže še volume control za ta izhod.

stage 6 ::

imam windows 7. zdaj sem prišel do tukaj da se zvok predvaja prek coax kabla. vendar še vedno ni 5.1 v ac3 filtru tudi nisem našel nič pametnega za 5.1 ima kdo kako idejo? sem pa posodobil ac3 na najnovejšo verzijo.

dronyx ::

Si v nadzorni plošči nastavil, da imaš 5.1 zvočnike? V XP imam jaz to pod speakers settings - advanced.

stage 6 ::

pomoje da sem. vendar še vedno ni 5.1 zvoka. če sem pa prov pa nevem. edino če ti poslikam vse nastavitve. ker ko dam na receiverju test tone v useh zvočnikih zapiska. če pa naredim test v računalniku pa ne. tako da res nevem kaj delam narobe.

stage 6 ::



dronyx ::

Kako pa testiraš 5.1 zvok iz računalnika? Reciever domnevam ima funkcijo, da testira zvočnik za zvočnikom. Jaz imam na moji zvočni (soundblaster 2 ZS)tudi neko podobno funkcijo, ki pošilja testni zvok po vrsti na zvočnike, na onboard realtek kartici pa te funkcije še nisem našel.

St235 ::

Preveri če tvoj SPDIF sloh podpira pošiljaje zvoka iz vseh virov. Svoj čas so se dobile kartice, k iso ta izhod uporalbjale strogo samo za DTS / DD passthrough. Ostalo ali nisi mogel spravit ven, ali pa je šlo ven v nerazumljivem formatu in je receiver zaznal kot PCM in rpedvajal stereo ali celo nič.

Pravilna lukna še ni dovolj, da zvočna dejansko podpira passthrough, kaj šele, da bi bila sposobna zvok kodirat v DD/DTS oziroma kaj ojačevalcu razumljivega.

zagi123 ::

Po spdifu lahko spraviš DTS, DD ali pa 2.0 nekompresiran PCM.
Za razne igre in ne-lossy surround stvari pa boš rabil DTS connect (=interactive) ali pa DD Live, sam raje prvega.

Če imaš pa grafo z HDMIjem ki pljuva ven tud 6ch PCM pa bi se dalo kaj narest.

stage 6 ::

še vedno mi ni ratalo zrihtat zvoka. kupil sem spdif kabel in v ac97 dal enable vendar še vedno ni in ni pravega zvoka. kaj delam narobe?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384752 (1168) KTr1sk
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018180 (10516) sash69
»

Optični kabel in 5.1 zvok

Oddelek: Zvok in slika
164942 (4271) shark_nm
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

Oddelek: Zvok in slika
122243 (1974) link_up
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537599 (6354) gumby

Več podobnih tem