» »

Windows Mobile 6.5 predstavljen in testiran

Windows Mobile 6.5 predstavljen in testiran

Prenovljeno namizje

vir: engadget

Meni v obliki satja

vir: engadget
engadget - Windows Mobile 6.5 je končno na voljo javnosti. A do nadgradnje ne bodo upravičeni vsi obstoječi uporabniki Windows Mobile, še več, uradno je krog izbrancev precej ozek. Microsoft pravi, da bodo sistem lahko nadgradili le uporabniki (zaenkrat) osmih modelov, ki že uporabljajo Windows Mobile 6.1. Lastniki naprav z različico 6.0 in 5.0, kljub temu, da je Windows Mobile 6.5 bolj ali manj daljni sorodnik slednjega, se bodo lahko obrisali pod nosom, a po drugi strani morda lahko skočijo stopničko višje, kot so sedaj. Lastniki naprav z Windows Mobile 5.0 naj bi tako lahko nadgradili na različico 6.0 oz. s 6.0 na 6.1. Žal to ne pomeni tudi nadgradnjo na 6.5, čeprav logika pravi, da naj bi bilo to mogoče.

Osvežitev različice 6.1 (ki je osvežitev 6.0, ta pa osvežitev Windows Mobile 5.0), Windows Mobile 6.5, so si že dodobra ogledali pri Engadgetu in MobileCrunch. Slednji so bili vse prej kot navdušeni, še več, test so naslovili z It Still Sucks! (Še vedno je zanič). Navdušenja ni bilo najti tudi pri Engadgetu, čeprav so oboji našli tudi nekaj svetlih točk. Pri Engadgetu tako menijo, da je posodobitev namizja in menijev ravno dovolj dober razlog, da bodo obstoječi uporabniki ostali pri trenutnih napravah ter počakali novejše izdaje (Windows Mobile 7.0). Predelano namizje in meniji so zdaj namreč mnogo bolj prijazni uporabi brez stylusa, čeprav le-ta še ni za odmet. Mnogokrat se namreč na zaslonu pojavijo nastavitve, ki jih ni mogoče izbrati oz. potrditi s prsti. Pri MobileCrunch, kjer so pohvalili vmesnik za odklepanje telefona (po njihovih besedah celo najboljši izmed vseh na dotik občutljivih naprav) in Windows Marketplace, pravijo, da je navidezna tipkovnica daleč najslabša v celotni industriji. Tipkanje s prsti naj bi bilo nemogoče oz. težko celo z uporabo stylusa. Povedali so, da so ob vsakršni uporabi tipkovnice izgubili živce in za nekaj časa prekinili test.

Navdušenja ni prinesel tudi dodobra posodobljeni Internet Explorer, v katerem zdaj premikanje po strani ni več tako zatikajoče. A vseeno se strani prikažejo narobe, se nalagajo mnogo počasneje od Opere Mobile (ki jo kot primarni brskalnik priporočajo v obeh testih), boljši pa bi bil lahko tudi uporabniški vmesnik, čeprav je po novem prilagojen uporabi zgolj s prsti. Po drugi strani so pri MobileCrunch povedali, da se jim brskalnik ni sesul niti enkrat, kar naj bi bil gromozanski napredek glede na prejšnjo različico.

We hate the keyboard. I would walk to someones houses and talk to them before I attempted to send them a text message on this. --MobileCrunch

50 komentarjev

«
1
2

ZaOstali ::

Saj ne moreš ne več in ne manj pričakovat od Micro$ofta

roberto1 ::

jap, wm kot tak je še vedno repa! Če ne vložiš not ogromno časa in si ga prilagodiš z raznimi koristnimi programčki, potem je skoraj neuporaben (recimo mobile shell in keyboard od spb-ja). Microsoft se sicer trudi izboljšat uporabniško izkušnjo ter ga priredit prstom primernega, a zadeva gre prepočasi in večina tekmecev ga je že zdavnaj prehitela. MS dobi premalo denarja za vsako licenco (mislim da nekje 25$) da bi se potrudil.....
Proti nekaterim proizvajalcem wm naprav(predvsem HTC) ki se trudijo prikriti shitty home screen izgleda 6.5 namizje kot da se nekdo šali. Eno je gotovo, aparati kot Omnia so spopulatizirali zadevo, večina kupcev pa sploh ni vedela v kaj se spušča. Za mase wm zagotovo ni in nikoli ne bo. 56k barv na ekranu in izredno slabe kamere so samo še žebelj na krsto! Za dobro in celovito touscreen izkušnjo sta potrebna dandanes ali iphone (in sploh nisem fan) ali pa Android. lpt
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roberto1 ()

3p ::

Sem si tole pred časom ogledal ("črna" verzija za Pocket Loox) in je zadeva res še vedno največja MS sramota... Poleg vsega počasen, tako da ni škode za starejše naprave. In ko bo sedmica zunaj bo vlak že zdavnaj mimo.

r0ker ::

6.5 se brez problema primerja z ostalimi vmesniki, tipkovnicami in browserji. kaj točno so oni dobili v uporabo ne vem ampak komurkoli dam moj telefon za probo lahko komot reče da ne vidi nobenih slabosti. zdaj sem šel skozi nastavitve in ne najdem nobene, ki po nesreči ni bile prej figer friendly ali pa so jo spremenili.
zgleda morem prečitat kaj so napisali ker mi ni 5% jasno o čem govori članek.
EDIT:jap kot je bilo za pričakovati od ms haterjev. cel odstavek govori o tem kak je vse novo kak je vse super, a zadnjo poved pa zaključi z tem kak ni dobro. mobile crunch pa že začne kak so hteli verjet pa ne morejo in jim enostavno ni všeč. kr nekaj o stylusu?! tipkovnica je popolnoma isto velika (kot iphonova) oziroma večja (kot androidova) kot od ostalih telefonov pa vseeno trdijo da tukaj pa rabiš stylus. o tem da ne moreš pritisnit ok v kotu zgoraj desno?? saj pa je v kotu!! v kot pritisneš! le kaj je lažje kot pritisnit v sam ek ekrana?!
zelo dober review, kvaliteta na višku. vem zakaj ne berem teh reviewov. naj se še tako trudijo na koncu so samo ljudje ki mrzijo ms.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

Smeagol ::

Hm. Jaz ze pri 6.1 ne uporabljam stylusa. Delam z joystickom in prsti. Pisem s hardwaresko tipkovnico. Res sem menjal softwaresko tipkovnico, ki pride s sistemom za prstom prijazno, samo tudi te ne uporabljam kaj dosti. Zakaj bi, ce je hardwareska boljsa od vseh zaslonskih na trgu :)

Stylusa za menuje se nisem nikoli uporabil (samo za kalibracijo zaslona, ker je bolj tocen od prsta).
Uporabim ga samo ob nekih igrah - zopet ker je veliko bolj tocen od prsta in se ne zakrije mi pogleda na zaslon toliko kot bi ga prst.

Looooooka ::

glede na videoposnetke na oyutube....ne zgleda tok grozn.
ce bi se hotl prikupit ljudem bi mogl nardit update, ki za activesynch ne rabi outlooka in dat developerjem nek api...
TO bi jih takoj nardil zelo popularne.

roberto1 ::

Da, verjamem da boste tisti ki uporabljate wm zagovarjali ms, karkoli drugega bi bilo pljuvanje v lastno skledo. Moja izkušnja je takšna, da je potrebno veliko programov, da se uredi tisto, kar bi že po defaultu moral vsebovati sam wm os. To je sicer koristno za ruske programerje, ni pa za končne uporabnike ki jih vsaka takšna zadeva udari po žepu za najmanj 30$. Na 6.1 recimo je bilo nemogoče krmiliti oz. delati kakšne globlje nastavitve brez stylusa; Tudi najboljše narejene naprave so bile potrebne rednega (beri vsakodnevnega) restarta. Nemogoče je bilo shranjevati priponke iz mejlov (halo Microsoft)......Da sploh ne omenjam da si z vsako napravo dobesedno stuck na tisti verziji os-a s katero si ga kupil. Škoda da ms vse skupaj počne z levo roko:) lpt
Someday never comes!

Smeagol ::

No ja. Ni res, da moras instalirati veliko programov :)

Jaz sem dobil telefon z ze vgrajenim browserjem, media playerjem, nekaj igrami, office, pdf reader, msn, vpn... Nekako se mi zdi, da s tem lahko kar v redu delas.

Instaliral sem res se nekaj programov, bi pa lahko zivel brez njih. Dodal se kake 4 igre, backup, zamenjal tipkovnico (ki je itak ne uporabljam kaj dosti, ker imam hardwaresko), program za sport, se dva browserja in skype. Tudi brez teh bi lahko zivel.

Ce je se kak dober predlog, kaj bi lahko dodal, pa sem odprt :). Pogosto iscem po netu kaj se ljudje instalirajo, samo je redko kaj uporabnega.

roberto1 ::

@Smeagol - brez spb mobile shell bi mojega i780 zabrisal v zid že po enem tednu, prav tako brez spb keyboard. Pol je bil tukaj še en dober photo viewer (ne spomnim se imena), ker vgrajeni ni omogočal ničesar. In pa še Thumbcal (izredno dober touch koledar), InesoftPhone (izredno dober touch dialer) in pa spb online (spb tv). Par dobrih aplikacij ima še Resco. Vse naštete bi lahko pogrešal, ampak brez dobrega home screena a la spb Mobile shell ne moreš s prsti nardit praktično nič. Takšne so moje izkušnje, kolikor sem videl je 6.5 malce boljši, a vseeno ne blesti tukaj. Res da ima večina wm naprav stylus, a je le ta "so 90's" ali pa ti visi zraven aparata kot pri Omnii (major no-go).
Če ti leži wm kot tak, te ne bom prepričeval v nasprotno, za mene je bilo pomanjkljivosti enostavno dosti več kot pa prednosti:) Če so recimo wm naprava za poslovneže, pol že recimo danes E serija od Nokie in Blackebrry-ji z njimi nardijo masaker. Da pa wm ni za multimedijo pa ni nova ugotovitev. HTC se recimo res trudi s prikrivanjem wm maksimalno kot gre in će že wm, pol HTC. To je moj nasvet! lpt
Someday never comes!

win64 ::

Sem si tole pred časom ogledal ("črna" verzija za Pocket Loox) in je zadeva res še vedno največja MS sramota... Poleg vsega počasen, tako da ni škode za starejše naprave. In ko bo sedmica zunaj bo vlak že zdavnaj mimo.

Zgodba z PocketLoox je taka, da so enkrat bile top end naprave z 520/614Mhz XScale z tudi do 256 RAM in so lepo hitro poganjale windows mobile 2003 SE. Da je imel že takrat 640x480 resolucijo ni treba omenjat. Potem pa MS izda OS, ki potrebuje boljšo strojno opremo ampak FSC se odloči za slabšo, da bi prihranil nekaj na avtonomiji. In od tukaj pride "počasnost".

krneki0001 ::

Vzameš navaden rom z WM 6.5, ga predelaš za svoj dlančnik telefon (driverje dodaš in zbrišeš bedarije, ki jih ne rabiš), vse programe vgradiš že direktno v rom. In potem to naložiš. Ko pride novejša verzija roma, imaš vse pripravljeno, samo novejše datoteke roma prestaviš v dosedanjega in spet naložiš rom.

Meni ni treba nič dodajat. Imam že vse ob štartu naloženo in ker imam backup dobro narejen, samo clean boot naredim in potem restore backupa in zadeva deluje z vsemi nastavitvami naprej.

Uporabljam pa iPAQ 614c z WM 6.5

damirj79 ::

Na podlagi parih sfaljenih modelov, ki imajo slab touchscreen in slab uporabniški vmesnik, je neumno posploševat. Par modelov je zelo dobro narejenih, delajo ok, TS je super odziven itd.. Sicer pa če kaj vem, noben od teh ni testiral ali uradno ali najnovejšo verzijo WM6.5, vsaj po screenshootih sodeč.

Smeagol ::

@roberto1
O spb mobile shell sem slisal dosti pohval. Preskusil sem ga, a se nisem odlocil za nakup. Mi je osnovni boljsi, oz. nisem videl neke dodane vrednosti.
Tipkovnico sem nadgradil s FingerKeyb, ki je free. 95% casa sicer uporabljam hardwaresko.

SPB TV? To sem tudi ze gledal, samo nisem se probal. Verjetno je precejsen pretok podatkov, kar bi me kostalo. Drugace bi imel.

Thumbcal? To bi pa bilo za preveriti. Sedaj uporabljam tistega, ki je prisel s sistemom.

Nekaj casa se pa ze spravljam k temu, da si nalozim kak mocnejsi image viewer.


Torej neke programe sem tudi jaz zamenjal, oz. jih nameravam, ampak v osnovi je prilozena vecina zadev, ki jih rabim. Dodatno sem npr. kupil backup software, ceprav se mi zdi, da se da tudi z activesync backupirati, samo se mi ni ljubilo poglabljati v to.

filip007 ::

Še ena Need for Cash: Armored Truck stvar!
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

LuGi ::

HTC MANILA 2.5, vse kar rabim je finger friendly 8-)

Dr_M ::

Najboljsa tipkovnica je od samsunga. Se da cisto lepo s prsti tipkat. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lonsarg ::

Nima veze a je od HTCja al ne, si preprosto naložiš od HTCja stuff na svoj mobitel:) Recimo Album je obvezno, ker vtrajeni image viewer ni kaj prida. Kar se pa ostalega tiče je pa že 6.5 zadosti, jaz zaradi dolgčasa menjam med 6.5 home screenom in Manilio.

Mam Nokio S60 3rd začasno, ko je xperia na servisu in nisem mogel verjeti, kako je to nepraktina zadeva za karkoli delat gor... Še home screena ne moreš zamenati omg.

win64 ::

primerjaš mobitel s touch screenom z enim, ki tega nima (s60 3rd ne podpira touch screen)

Lonsarg ::

Touch screen nič ne doda kaj dosti na uporabnosti, po mnenju nekaterih celo odvzame.
S60 3rd ima tak beden home screen da res ni, tipični "mobitel" home screen. Za razliko od Wm ali Android ki imata pravzaprav že desktop, in ne en home screen.

iPhone pa itak ma samo ekran z bližnicami za home screen nič drugega, če to ni norčevanje iz kupcev...

ManDriver ::

WM so mio let za leseno žlico. Sicer pa kaj več od predelanih win 3.11 ni za pričakovat. Xperia popolnoma nefunkcionalna...
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

dejanslo ::

Azgard, zakaj ne primerjaš s S60 v5?
There`s More Than One Way To Do It

Keyser Soze ::

Ker ne pozna zadeva. In potem masla naokoli traparije.

Itak pa dela sebi škodo. Se vsaj vidi, da nima glih pojma, ker primerja med sabo popolnoma napačne segmente. Problem rešen.
OM, F, G!

ManDriver ::


iPhone pa itak ma samo ekran z bližnicami za home screen nič drugega, če to ni norčevanje iz kupcev...


Tvojo nesposobnost nakupa iPhona in tvoje komplekse v zvezi s tem si prevedel v norčevanje kupcev??? Če je desktop na home screen-u merilo za kvaliteten OS, potem lahko samo rečem: "Apple, norčuj se iz mene, Ja, še.... "
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

damirj79 ::

Koliko pa vas je takih, ki ste uporabljali WM na telefonu s kakšnim up. vmesnikom, recimo HTCjevim ali Samsungovim (čeprav meni osebno tale od Samsunga res suc**), iphone in symbian. Meni osebno se zdi najslabši ravno symbian, nič ni na dosegu enega ali dva klika, po tistih menijih se zgubljat mi je pa res tečno. Za HTCjev sistem sem bil na začetku skeptičen, ampak poseka na celi črti Samsunga, tudi zato, ker touch screen Samsung Omnie ni vreden pol posušene limone. Meni se HTC ne zdi daleč stran proti iphone in tudi iphone nima vse idealno.. Če niste uporabljali oba, brezveze, da spoh dajate neke komentarje, ker niste kompetentni.

Default WM6.5 home screen CHome in .. no sej napredek je proti default WM6.1 in nižje, pa še zmeri ni to to, vsaj meni. Mogoče sem preveč navajen na drugačen sistem. Ti dve strani pa sta testirali kdo ve kako verzijo, ker na slikah ni pravo okolje za native WM6.5, tle je še WM6..

krneki0001 ::

sam uporabljam WM 6.5.1 (wm 6.5 je build 21xxx, wm 6.5.1 je build 23xxx in naprej) in nimam nobenih problemov. V main screenu lahko nastavim karkoli hočem.

iphone sem sprobal (brat ga ima - 32Gb verzijo), pa ni neke velke razlike, se mi zdi pa zelo počasen proti mojemu ipaqu. Ima par zanimivih opcij, ampak vse te sem si sam dodatno vdelal v rom, preden sem ga naložil na svoj telefon, tako da je funkcionalnost recimo da zelo podobna.

Pri vseh teh zadevcah me moti samo eno - noben nima 4" displaya. Pogrešam ipaq hx4700 z 480X640 resolucijo, 3d pospeševalnikom in 4" displayem (in 624MHz procesor navit na 718MHz) - škoda ker niso to naprej preljal in bi vgradil telefon vanj in ene 256mb rama. Bi bila odlična zadeva.

Keyser Soze ::

Pa, sej so pametni telefoni že presegli mejo 4". Tudi tisti z WMjem.

Če ne drugega pride v kratkem tudi k nam HTCjev HD2, ki bi znal resno zatrest gate preostalim.
OM, F, G!

roberto1 ::

@Azgard - za S60 obstaja podobna zadeva kot je spb mobile shell in sicer Epocware Handy Shell. Daleč najboljši program in edini home screen za Symbian ki ti pusti originalni "crappy" Nokia stand-by in se inštalira preko. Kako zadeva zgleda se da videt tule v kombinaciji z njihovim vremenom ki je tudi super:

http://nokia-n82-software.epocware.com/...

Tako da tudi za S60 se najde kakšna zanimiva aplikacija ki ti v stilu wm izboljša uporabniško izkušnjo!

lpt

p.s.

Manilla od HTC-ja je v redu zadeva, čeprav ne deluje vse na vseh aparatih in se zna zgodit da moraš probat 10 različnih verzij, da ti recimo ena dela dobro na dotični resoluciji. Zato tudi wm ni za rajo, ker moraš bit malo heker po duši, večini pa se ne da (ali nimajo volje) ukvarjat s tweakanjem telefona 20 ur, preden ga lahko v redu uporabljajo.:)
Someday never comes!

damirj79 ::

HTC software je zaklenjen na HTC naprave.. Kar je pač popolnoma normalno, saj HTC software se ne prodaja posebej. Isto kot se iphoneov software ne prodaja in ravno tako deluje samo na iphoneu. Zdej, če se je slučajno našel nekdo, ki HTC Manilla predeluje, da deluje tudi na drugem hardwareu je to dobro, garantira ti pa noben nič, da bo res delovalo kot mora. In smo tam spet, nekdo ki ima nelegalno prog. opremo (kar v tem primeru seveda je) širi govorice, da ne deluje nič, niti originalna ne, čeprav z njo nima izkušenj.

PrimozR ::

Azgard, zakaj ne primerjaš s S60 v5?

Ker je še večji crap od v3 :> v3 je vsaj uporaben.

dejanslo ::

Zakaj?
There`s More Than One Way To Do It

Lonsarg ::

z S60 v5 ne primerjam, ker ga nisem imel priložnost sprobat, ne vem lahko me razsvetlite, kaj vse so spremenili. Drugače pa se da v Symbian naložiti kak pametn program switcher, torej alt tab funkcijo? Nekolko treba meti, če uporablaš mobitel namesto laptopa. zato pravim, da je WM edini OS, ki lahko v celoti laptop nadomesti. čeprov sej moja stara Nokia E90 je bla blizu, ampak je mankalo par konkretnih zadev, med drugim uporaben MSN klient, pol leta nazaj še ni popravlene verzije izdelal Microsoft za Symbiane, vsaj za E90 ne, vse so ti dolgi pogovori zaštekali.
Sej me ma, da bi sprobatl N97, mogoče prva Nokia, ki je na stopnji funkcionalnosti laptopa, WMji so na tej stopnji pač najdlje.

darkolord ::

ki ima nelegalno prog. opremo (kar v tem primeru seveda je)
Nelegalno to seveda ni.

Gregor P ::

Čisto laično sam ne bi primerjal operacijskih sistemov tipa WM (za "pametne" naprave, ki hočejo posnemat računalnike ter njihove OS, tudi z zmožnostjo telefoniranja; sedaj je vprašanje, kako posrečeno) s Symbian (res namenjen telefonom, katerih uporabniki bi radi imeli še kakšno dodatno funkcijo več), ker pokrivata čisto drugačna segmenta (čeprav se nekateri proizvajalci s tem očitno nočejo sprijzaniti).

Zato z N97 po mojem ne boš zadovoljen z N900 pa verjetno že;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jernejps ::

sam dober pa kr zgleda za ta čas

PrimozR ::

z S60 v5 ne primerjam, ker ga nisem imel priložnost sprobat, ne vem lahko me razsvetlite, kaj vse so spremenili. Drugače pa se da v Symbian naložiti kak pametn program switcher, torej alt tab funkcijo? Nekolko treba meti, če uporablaš mobitel namesto laptopa. zato pravim, da je WM edini OS, ki lahko v celoti laptop nadomesti. čeprov sej moja stara Nokia E90 je bla blizu, ampak je mankalo par konkretnih zadev, med drugim uporaben MSN klient, pol leta nazaj še ni popravlene verzije izdelal Microsoft za Symbiane, vsaj za E90 ne, vse so ti dolgi pogovori zaštekali.
Sej me ma, da bi sprobatl N97, mogoče prva Nokia, ki je na stopnji funkcionalnosti laptopa, WMji so na tej stopnji pač najdlje.

Vse kar so spremenili, so spremenili na slabše. Kar se tiče običajnih candybar telefonov je Symbian S60 3rd as good as it gets. Itak ima za konkurenco propietary OSe, kar zadevo še toliko bolj poslabša zanje. Ampak kar se tiče touchscreen telefonov je pa Symbian TAK fail... Ne govorim o zmogljivosti, o browserju (v katerem na N97 dela flash out of the box, super fičr), ampak o splošni uporabnosti. Da zadeva nima kinetic scrollinga (če se prav spomnim izraza, da pač flikneš po meniju navzdol), ampak moraš prijeti scrollbar, select-confirm double tap, itd. Pa tudi grafično je vmesnik iz leta 2003.

Aja, N900 pa na papirju (in filmčkih) izgleda mnogo bolje, a bi si IMO zaslužila kapacitiven touchscreen, ki bi podpiral multitouch.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

damirj79 ::

(čeprav se nekateri proizvajalci s tem očitno nočejo sprijzaniti).


Bolj kot proizvajalci, se sigurno uporabniki ne zmorejo sprijazniti. Uporabljajo nekaj, kar ne znajo uporabljat in jasno da je potem treba zvalit krivdo drugam, ne na sebe.

ki ima nelegalno prog. opremo (kar v tem primeru seveda je)
Nelegalno to seveda ni.


No mogoče je nelegalno rahlo pretiran izraz.. boljši bi bil "se uporablja tam, kjer proizvajalec ni predvidel".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

krneki0001 ::

HTC software je zaklenjen na HTC naprave.. Kar je pač popolnoma normalno, saj HTC software se ne prodaja posebej.



No to ne drži. Jaz sem vzel ravno od HTC-ja rom in ga predelal, dodal driverje za ipaq 614c (bluetooth, wifi, ...), dodal še par programov, vrgel ven stvari, ki so me pri HTC-ju motile in si zadevo postavil na moj telefon.


Isto pa lahko naredim z manillo, če kdo potrebuje za ipaq 614c.

win64 ::

Drugače pa se da v Symbian naložiti kak pametn program switcher, torej alt tab funkcijo?

mislim žalostno, držiš tipko za meni in se ti prikažejo odprte aplikacije.
Še enkrat: ne komentirat česa ne poznaš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: win64 ()

PrimozR ::

win64 5th edition ima v vsakem meniju tudi možnost 'show running apps', verjetno pa tudi 3rd feature pack 2, saj imata tako N86 kot N79 prav tako to opcijo.

EDIT: morda je folku rpehitro požrlo baterijo, ko niso zapirali aplikacij. Je fino v roke prijeti Symbian telefon nekoga, ki ni vajen smartphoneov in pogledati, kaj vse je prižgano :>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Keyser Soze ::

win64 5th edition ima v vsakem meniju tudi možnost 'show running apps', verjetno pa tudi 3rd feature pack 2, saj imata tako N86 kot N79 prav tako to opcijo.

EDIT: morda je folku rpehitro požrlo baterijo, ko niso zapirali aplikacij. Je fino v roke prijeti Symbian telefon nekoga, ki ni vajen smartphoneov in pogledati, kaj vse je prižgano :>

T.i. tipka za "Menu". Kot je že win povedal. Tiščiš dve sekundi in je to to. Se ti odpre dropdown menu, kjer nato izbereš željeno aplikacijo, ki teče v ozadju. Ali pa se pomakneš v glavni meni, brez da zapreš aplikacijo.
OM, F, G!

Dr_M ::

Vsi symbian telefoni imajo tak zelo preprost task manager. Ze od 6.0 dalje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

win64 ::

win64 5th edition ima v vsakem meniju tudi možnost 'show running apps', verjetno pa tudi 3rd feature pack 2, saj imata tako N86 kot N79 prav tako to opcijo.

EDIT: morda je folku rpehitro požrlo baterijo, ko niso zapirali aplikacij. Je fino v roke prijeti Symbian telefon nekoga, ki ni vajen smartphoneov in pogledati, kaj vse je prižgano :>

T.i. tipka za "Menu". Kot je že win povedal. Tiščiš dve sekundi in je to to. Se ti odpre dropdown menu, kjer nato izbereš željeno aplikacijo, ki teče v ozadju. Ali pa se pomakneš v glavni meni, brez da zapreš aplikacijo.

Ali pa pritisneš C gumb da jo zapreš.

krneki0001 ::

Stestiral sem zadnji uradni MS-ov build od izdanih WM6.5(21867). Nič posebnega. To, kar smo si sami naredili že mesece nazaj, so sedaj upošteval in vgradili uradno pri MS-u.

Uglavnem počasen, okoren in nezanimiv. Jaz delam že na buildu 23060 (na telefonu pa imam zadnji build od enga kanadčana - 23052)

Lonsarg ::

Hm, zanimivo da komentiraš builde, pa nimaš pojma kaj rpedstavljajo. 21xxx so od microsofta, 23xxx pa HTC-ja. Tako da tvoj 23060 ni nič novejši od 21867 in ja imam naloženega 23060 in je super. Okoren je,če ni driverjov za grafiko na mobitelu, kar je zelo pogosto, ne zdej kriviti Microsoft.

darkolord ::

V bistvu ni čist res tole. :)

218xx in 23xxx sta oba od Microsofta. Res je, da ni nujno, da je 23xxx build novejši od 21xxx, ker se razvijata vzporedno, je pa v 23xxx zagotovo novejša verzija sistema (6.5.0.60, pri 218xx pa 6.5.0.50).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Lonsarg ::

No, nisem točno vedel, kdo katero vejo izdeluje, sam pač sem hotel povedati, da ni nujno novejša. in samo da povem, meni WM 6.5 dela popolno instantno na Xperiji, kot iPhone. Malo drugače je z HTCjevo preobleko Manilio, ta ni 100% odzivna, apak tudi ni tako počasana, na HTCjevih telefonih, kjer je originalno gor je menda tudi ta odzivna.

krneki0001 ::

Azgard, WM 6.5 ki je izšel na približno 20 telefonih ima build 21867 (tudi na htc-jih).

Kar se tiče počasnosti, je na mojem telefonu najpočasnejša ravno manilla (sprobano, se odziva zelo zelo počasi - gps se štarta samo če je priklopljen na napajanje, drugače čakaš ene 2 uri, da se zbudi), trenutno najhitreje deluje build 21042, uporabljam pa vseeno build 23052, ker mi deluje dovolj hitro in ima vse kar potrebujem, pa gps se zažene v minuti.

Aja, za HTC-je je zunaj že build 23420.

Zgodovina sprememb…

_KocKa_11 ::

Mene neki zanima..
Kako mi lahko kdo pomaga kako da dam windows mobile 6.5 na omnio i900...

darkolord ::

Najbolje z nasveti.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple vabi na prireditev v marcu - iPad 2?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
134866 (3709) noraguta
»

Windows Mobile 6.5 in 7.0 v sožitju

Oddelek: Novice / Windows Mobile
116005 (4257) Ashrack
»

Predstavljen Verizon Droid, Googlova glasovna navigacija, druge napovedi

Oddelek: Novice / Android
233811 (3319) Mobidick
»

Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
877415 (6123) krneki0001
»

Windows Mobile 6.5 prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
509439 (5283) c3p0

Več podobnih tem