Forum » Programska oprema » LAN, začetnik, win98, win2k (2compa)
LAN, začetnik, win98, win2k (2compa)
jlpktnst ::
A bi lahko kdo razložil osnovne nastavitve za povezavo 2 računalnikov prek utp(?) crosslink kabla (2 mrežni karti). Seveda zadeva ne dela (nastavu IP in mask). A lahko prosim kdo zrihta link ali pa razloži kaj vse naj bi se nastavlo in kako. Če je možno bi nastavu tut connection sharing, sam sele ko ob mreza delala.
LP
ps: ce ne bo kmalu delalo bom znorel!
LP
ps: ce ne bo kmalu delalo bom znorel!
MI_KO ::
To sm jaz tud enkrat probal, pol pa ko je končno delalo pa sva s prijatlom vse vgasnila in šla na pizzo. ( Ko sva prišla nazaj sseveda nič več ni delalo)!
Mislim, da je v Xp - jih vsa skrivnost, da se oba prijavita pod istim imenom! Na enem naredi še en administrator account, ki bo enak kot na drugem rač.! ( Meni se zdi tud malo čudna finta, samo pri meni brez tega mreža ni delala)
Prvo morš seveda uporabit: netw. con. -> Sett. up a home or small,... Samo sledi napotkom wizzarda pa bo! ( Rabo boš tud eno disketo )
Prosim naj me kdo popravi, če ve kako alternativo, ker mene to tud zanima! (predvsem kak bi povezal dva compa z različnimi op. sist. (XP - 98)
Mislim, da je v Xp - jih vsa skrivnost, da se oba prijavita pod istim imenom! Na enem naredi še en administrator account, ki bo enak kot na drugem rač.! ( Meni se zdi tud malo čudna finta, samo pri meni brez tega mreža ni delala)
Prvo morš seveda uporabit: netw. con. -> Sett. up a home or small,... Samo sledi napotkom wizzarda pa bo! ( Rabo boš tud eno disketo )
Prosim naj me kdo popravi, če ve kako alternativo, ker mene to tud zanima! (predvsem kak bi povezal dva compa z različnimi op. sist. (XP - 98)
MI_KO
hm win98 - win2k bi rabu
anybody?
v enem trenutku sem na 98ki celo vidu sam sebe na omrežni sosescini... drgac oa vedno ko kliknem na 'celotno omrezje' rece da nimam dovoljenja (al neki podobnega)
drgac pa v 2000ki vidim oba compa... samo da ko kliknem na unga ko ma 98 gr napise da ga ne najde
anybody?
v enem trenutku sem na 98ki celo vidu sam sebe na omrežni sosescini... drgac oa vedno ko kliknem na 'celotno omrezje' rece da nimam dovoljenja (al neki podobnega)
drgac pa v 2000ki vidim oba compa... samo da ko kliknem na unga ko ma 98 gr napise da ga ne najde
MI_KO ::
Mislim, da je težava v tem, da moraš share - at diske. Ne vem kak boš ti to naredu, pri meni samo kliknem na disk - properties - share. Drugač ti ne more nihče drug na disk gledat. (Sm ti pozabo prej povedat).
Probaj to najt!
hm.
Ja tudi tega ne znam v 98 nardih (duh).
Samo to NI krivo. Razen ce je res (saj menda ni treba racunalnika al pa 'celotnega omrezja' sharat).
Ja tudi tega ne znam v 98 nardih (duh).
Samo to NI krivo. Razen ce je res (saj menda ni treba racunalnika al pa 'celotnega omrezja' sharat).
Moj odgovor na svoje vprašanje je : instaliraj prave gonilnike.
Zgodba:
Kupu sem 2 mrežni kartici v intervalu 1 tedna. Vmes pa so v trgovini dobili novo pošiljko. Začuda nista bili iste variante (1 novejša). Driverje pa se imstaliral iste (bedak!!). Takoj ko sem istaliral prave driverje je vse zacelo delat! Tudi connection share!!!
LP
Zgodba:
Kupu sem 2 mrežni kartici v intervalu 1 tedna. Vmes pa so v trgovini dobili novo pošiljko. Začuda nista bili iste variante (1 novejša). Driverje pa se imstaliral iste (bedak!!). Takoj ko sem istaliral prave driverje je vse zacelo delat! Tudi connection share!!!
LP
r5r ::
Jaz imam doma WIN311 FWF in WIN98 povezana crossover utp, dela ko šuš sam mal težko išče. Prjavem pa se s imenom računalnika
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569454 (6283) | c23po |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11605 (7275) | Tomi |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9569 (6505) | bastadu |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1897 (1469) | mte |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |