Forum » Programska oprema » IE6 & Code for BSA
IE6 & Code for BSA
TiMe25 ::
Nekje sem zasledil da naj bi IE6 vseboval kodo ki naj bi brskala po vašem disku in zbirala podatke o nelicenčni programski opremi in pošiljala podatke na BSA !!!
Veste kaj o tem ???
Veste kaj o tem ???
TiMe it's always on my side !
Gandalfar ::
ah ne se sekirat. Se en od ficrov modernih programov. Pa saj nas nima za nic skrbet .. mi smo clean, mar ne?
( eh.. pomojem bi blo najboljs da poves kje si to probral potem ti bomo pa mi lahko povedali da se to ne dogaja in da MS ne zbira podatkov o tebi .. )
( eh.. pomojem bi blo najboljs da poves kje si to probral potem ti bomo pa mi lahko povedali da se to ne dogaja in da MS ne zbira podatkov o tebi .. )
andrej ::
se ena izmed teh tem. Drugic dajte TOCEN link za zadeve, ki TOCNO opisuje kaj TOCNO zadeva IE in kako posilja. Drugace nima smisla razglabljat.
Povedano z drugimi besedami - zadeve ali ni, ali pa je se ni nihce odkril.
Povedano z drugimi besedami - zadeve ali ni, ali pa je se ni nihce odkril.
tejo ::
Sama zadeva obstaja, saj jo microsoft priznal to, češ da želi pomagati v boju proti piratstvu.
tejo: tocno tako kot je povedal Gandalfar. Ce je MS sam to povedal potem pa daj LINK na to! Da bomo vsi vedli kaj delajo
Taksna tema je bla najmanj ze 5x, in vedno ko recem folku naj svoje trditve podkrepi z linkom se konca. Dajte, ce ste v nekaj prepricani in o tem govorite potem tudi dajte nekaj oprijemljivega.
Ce pa nimate nic pa raje ne bluzite o tem...
Taksna tema je bla najmanj ze 5x, in vedno ko recem folku naj svoje trditve podkrepi z linkom se konca. Dajte, ce ste v nekaj prepricani in o tem govorite potem tudi dajte nekaj oprijemljivega.
Ce pa nimate nic pa raje ne bluzite o tem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej ()
Bx ::
kjer piše tole :INTERNET EXPLORER 6.0=SPYWARE
"ZASEBNOST"
Microsoft potrdil, da je vzadnji razlicici Internet Explorerja vgrajena protipiratska zascita.
Vzacetku marca je Kult mrtve krave (Cult of the Dead Cow -www.cultdeadcow.com), zdruzenje, ki ga poznamo po njihovem trojancu Back Orifice, spletno javnost presenetil z novice, da so v kodi Internet Explorerja 6.0 nasli komponento, ki brska po vasem disku, shranjuje podatke o piratskih razlicicah namescenih programov, nato pa na IP naslov 128.121.215.173 poslje kratek seznam najdenih programov. Clani Kulta mrtve krave so ugotovili, da ta IP pripa-da znanemu pratipiratskemu zdruzenju BSA. Microsoftov tlskovni predstavnik je le nekaj dni zatem podal uradno izjavo, v kateri je potrdtl obstoj taksne kode in poudaril, da gre za pomoc Microsotta v boju proti piratstvu. Povedal je, da program zbira le informacije o nelegalno namescenih programih clanic BSA, vendar se seznam iskanih programov v prihodnjih razlicicah Internet Explorerja utegne podaljsati. Microsoft trdi, da je komponenta se v testni fazi in sluzi le zbiranju podatkov, vendar bodo proti lastnikom nelegalnih kopij programov v prihodnosti sodno ukrepali. Predstavniki civilnih druzb v ZDA so ze napovedali novo tozbo proti Microsoftu, saj naj bi nova poteza gigan-ta pomenila kratenje clovekovih pravic in zlorabo osebnih podatkov. Kako bo nov zaplet vplival na ze tako ocrnjen Microsoft, bo povedal le cas.
birkoff
"ZASEBNOST"
Microsoft potrdil, da je vzadnji razlicici Internet Explorerja vgrajena protipiratska zascita.
Vzacetku marca je Kult mrtve krave (Cult of the Dead Cow -www.cultdeadcow.com), zdruzenje, ki ga poznamo po njihovem trojancu Back Orifice, spletno javnost presenetil z novice, da so v kodi Internet Explorerja 6.0 nasli komponento, ki brska po vasem disku, shranjuje podatke o piratskih razlicicah namescenih programov, nato pa na IP naslov 128.121.215.173 poslje kratek seznam najdenih programov. Clani Kulta mrtve krave so ugotovili, da ta IP pripa-da znanemu pratipiratskemu zdruzenju BSA. Microsoftov tlskovni predstavnik je le nekaj dni zatem podal uradno izjavo, v kateri je potrdtl obstoj taksne kode in poudaril, da gre za pomoc Microsotta v boju proti piratstvu. Povedal je, da program zbira le informacije o nelegalno namescenih programih clanic BSA, vendar se seznam iskanih programov v prihodnjih razlicicah Internet Explorerja utegne podaljsati. Microsoft trdi, da je komponenta se v testni fazi in sluzi le zbiranju podatkov, vendar bodo proti lastnikom nelegalnih kopij programov v prihodnosti sodno ukrepali. Predstavniki civilnih druzb v ZDA so ze napovedali novo tozbo proti Microsoftu, saj naj bi nova poteza gigan-ta pomenila kratenje clovekovih pravic in zlorabo osebnih podatkov. Kako bo nov zaplet vplival na ze tako ocrnjen Microsoft, bo povedal le cas.
birkoff
Bx
sem tocno vedo katero novico bodo nekateri pripeljali na dan. Ravno dva tedna nazaj smo imeli cisto isto debato pa zgleda, da se ni ravno prijela
1. Ta zadeva je bla 1. April.
2. Pojdi na culd of the dead cow web stran in mi najdi to novico.
3. da bomo ziher idi na katerokoli stran z racunalniskimi novicami, ali zdnet, theregister, itd in mi najdi to novico :)
4. se tole. Ce je MS tiskovni predstavnik podal izjavo potem bo tudi zadeva na MS press strani. www.microsoft.com/presspass.
Ah, kako lepo je imeti 1. April
1. Ta zadeva je bla 1. April.
2. Pojdi na culd of the dead cow web stran in mi najdi to novico.
3. da bomo ziher idi na katerokoli stran z racunalniskimi novicami, ali zdnet, theregister, itd in mi najdi to novico :)
4. se tole. Ce je MS tiskovni predstavnik podal izjavo potem bo tudi zadeva na MS press strani. www.microsoft.com/presspass.
Ah, kako lepo je imeti 1. April
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej ()
Paramedic ::
Jao, jao, kak je lahk folk tak naiven
Js sm prvič to novico zasledil v aprilskem PC Formatu, pa sm že takrat zelo dvomu v to, saj nikjer drugje tega ni blo objavlenga, pol pa majskem PCF piše, da je bla prvoaprilska
Ahja
Js sm prvič to novico zasledil v aprilskem PC Formatu, pa sm že takrat zelo dvomu v to, saj nikjer drugje tega ni blo objavlenga, pol pa majskem PCF piše, da je bla prvoaprilska
Ahja
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoftu v EU grozi šest milijard evrov globe (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 21433 (18557) | MrStein |
» | Microsoft odsvetuje Googlov Chrome FrameOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 4654 (3219) | mspiller |
» | New Orleans - samo Windows uporabniki lahko zahtevajo denarno pomočOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4601 (3037) | poweroff |
» | Gates na konferenci RSA v San FranciscuOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3077 (2652) | 64202 |
» | IE6 Win XPOddelek: Programska oprema | 1301 (1016) | Ziga Dolhar |