Forum » Programska oprema » video: pretvorba in objava na spletu
video: pretvorba in objava na spletu
jerriho ::
iz potovanja imam cca 30 video posnetkov narejenih z panasonic lumix dmc tz7. rad bi jih pokazal prijateljem na spletu. do sedaj nimam izkušenj objavljanja velikih video datotek na netu. Slike sem jim že posredoval s pomočjo Picase ter web albuma.
snemal sem v AVCHD formatu, HD 1280 x 720, record quality L z bit rate 9 Mbps.
dobro: hotel sem ter tudi dobil odlične posnetke
slabo: veliki posamezni filmčki
vem, da lahko npr. s programom kot je Format factory (imam ga) zmanjšam velikost datotek. nisem še delal z njim, zato ne vem ta pravih nastavitev. nočem pa prevelikega padca kvalitete.
glede na to, da gre skupaj kar za 1,6gb video-ov, kateri način predstavitve na spletu mi svetujete? velikosti so od 11mb do 300mb.
naj jih postopoma objavljam, ta daljše pa razrežem?
hvala za pomoč.
snemal sem v AVCHD formatu, HD 1280 x 720, record quality L z bit rate 9 Mbps.
dobro: hotel sem ter tudi dobil odlične posnetke
slabo: veliki posamezni filmčki
vem, da lahko npr. s programom kot je Format factory (imam ga) zmanjšam velikost datotek. nisem še delal z njim, zato ne vem ta pravih nastavitev. nočem pa prevelikega padca kvalitete.
glede na to, da gre skupaj kar za 1,6gb video-ov, kateri način predstavitve na spletu mi svetujete? velikosti so od 11mb do 300mb.
naj jih postopoma objavljam, ta daljše pa razrežem?
hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V lanskem vdoru v Sony ušel neizdani material Michaela JacksonaOddelek: Novice / Varnost | 13952 (11670) | ahac |
» | YouTube začenja prekodiranje videoposnetkov v WebM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 30393 (26875) | Lonsarg |
» | YouTube še naprej podpira Flash (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 25103 (23507) | Icematxyz |
» | Izbira Theore problematična za Mozillo? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 25510 (23562) | Icematxyz |