Forum » Programska oprema » HD predvajanje - izkoriščeno le eno jedro
HD predvajanje - izkoriščeno le eno jedro
zcetrt ::
Pozdrav.
Nameščen imam CCCP paket kodekov in windows media player classic, a mi le nekatere HD vsebine izkoriščajo obe jedri na AMD turion 2.0 GHZ procesorju. Posledično se seveda zatikajo.
Kaj bi bila lahko rešitev?
Nameščen imam CCCP paket kodekov in windows media player classic, a mi le nekatere HD vsebine izkoriščajo obe jedri na AMD turion 2.0 GHZ procesorju. Posledično se seveda zatikajo.
Kaj bi bila lahko rešitev?
4.
chicolino ::
Sklepam da bi potreboval drugi program.. wmp classic je ze zelo star predvaajalnik in zelo dvomim da bi kakorkoli znal uporabit več jeder. Probaj vlc!
Meizu ::
Jp, VLC je the best. Sam ga imam odkar je zunaj. Prej sm uporabljal BS player, ki tudi ni bil slab, a sm že zdavnaj pozabil nanj :)
Hvala za nasvete, a ni nič bolje. Pravzaprav še slabše. Menim, da je to bolj stvar kodekov. Pa menda ni dvojedrnik z 2GHz prešibak za fullHD predvajanje H.246 kodeka?
4.
paljer ::
Ha ha...wmp classic je star program. A ti ne veš kaj bluziš?
Meni H.264 predvaja s 2-3% CPU loada, brez zunanjih codecov in ob pomoči Geforce 8800.
In glede turiona, brez podpore grafične kartice je nekoliko prešibak za popolnoma tekoče poganjanje h.264 1080p.
Meni H.264 predvaja s 2-3% CPU loada, brez zunanjih codecov in ob pomoči Geforce 8800.
In glede turiona, brez podpore grafične kartice je nekoliko prešibak za popolnoma tekoče poganjanje h.264 1080p.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: paljer ()
Grafika je integrirana. Potem je pač komp prešvoh? Ampak mi je neumno, ker CPU load je 50%, ko začne štekati. Nekatere druge HD kodeke predvaja gladko, CPU load je cca 70% (torej koristita se obe jedri).
4.
paljer ::
Poskusi s pravilno konfiguriranim WMP Home cinema brez zunanjih kodekov.
Druga možnost: coreavc in kašne video player.
Vendar dvomim, da bo stvar delovala tekoče. Žal.
Druga možnost: coreavc in kašne video player.
Vendar dvomim, da bo stvar delovala tekoče. Žal.
jan01 ::
Jp, VLC je the best. Sam ga imam odkar je zunaj. Prej sm uporabljal BS player, ki tudi ni bil slab, a sm že zdavnaj pozabil nanj :)
A je še kater program slabši za predvajanje hd filmov? + bugast v onemoglost(v vsaki verziji polno exploitov
Tvoj procesor je zadosti dober. Pusti posnet cccp, v ffdshowu onemogoči h264 in pa v media player classicu home cinema pod internal filter tudi onemogoči h264. Posnemi najnovejšo verzijo coreavcja in to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59357 (14505) | BaRtMaN |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6154 (3327) | zavajon |
» | kodekiOddelek: Zvok in slika | 3267 (2286) | matmel |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17421 (10306) | GrimReaper |
» | (ne)predvajanje HD 1080p mkv z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2707 (2316) | gujo14 |