» »

(ne)predvajanje HD 1080p mkv z računalnikom

(ne)predvajanje HD 1080p mkv z računalnikom

gujo14 ::

Nabavil sem računalo HP Pavilion Slimline s3652uk (celotna konfiguracija tukaj: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu... in ga uporabljam v navezi s Philipsovim LCD-jem 47PFL7406H. Mašina ima procesor AMD Quad Phenom-9150e 1,8 GHz, GeForce 9500 GS, uporabljam pa Visto Home Premium (32-bitov). Za predvajanje multimedijskih vsebin sem namestil Klite codec pack in GOM player. Povezava na TV gre prek HDMI-ja.

Zadeva funkcionira OK, zatakne pa se pri predvajanju 1080p filmov (mkv), 720p pa zadeve mi špila brez problema.

Zanima me, ali je pri trenutni koniguraciji to normalno (se pravi je strojna oprema prešvoh (še posebej grafična)), ali pa bi se dalo to odpraviti s kakšnimi nastavitvami v kodekih, playerju ali VIsti. Kljub vsemu mislim, da bi moralo vse skupaj delovati, če ima računalo vgrajen Blu-Ray predvajalnik ...

Vsak nasvet ali komentar bo sila dobrodošel. Najlepša hvala!

krho ::

media player classic homecinema + cccp. potem v mpc hc obkljukaš h264/dxva in to je to (sedaj ti bo grafika pospeševala file, ki so pravilno kodirani, ostalo ti bo še vedno procesor). Aja za pravilno delovanje dxva na 1080p boš nucal Visto kot OS.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

jan01 ::

+1
Pa ne pozabi odinstalirat navlako kodekov kot je klite...

gujo14 ::

Hvala za info!

Sem probal, pa mi nekako še vedno rahlo cuka, pa tudi zaznati je možno nesinhroniziran audio in video.
Ali je kljub vsemu mogoče, da je kriva grafična kartica? Tule sem našel primerjavo v benchmarku:
http://www.videocardbenchmark.net/video...

Vrednost moje grafične je zelo nizka.

Kot rečeno, imam Visto, K-Lite sem odstranil, tudi GOM player, namestil pa CCCP in film zalaufal v WMP HC in potrdil možnost h264/dxva.

Za vsak nadaljni nasvet se vnaprej zahvaljujem!

mareSLO ::

Ti rabš coreAVC video decoder. Ko boš mel inštaliranega, izklopi v FFdshowu pod video decoding, tole tvojo h264/dxva opcijo, da lahko coreAVC začne delat. Pri novejših verzijah, se ti sam zalaufa. Seveda v primeru da je to mkv file. Za vsak slučaj ga lahko v media player classic, še ročno dodaš pod filtre. Naštimaj ga na preffered, tako da bo vedno uporabljal tega. Nekje pod options- preferences, boš našel opcijo za dodajat pa odstranjevat tele kodeke, točno kje pa se trenutno, žal ne spominm. Aja pa seveda laufaj z media player classicom.

Lp

boogie_xlr ::

divx 7

gujo14 ::

mareSLO, mislim, da zadeva zdaj deluje tako, kot mora :) Hvala lepa za nasvet!

Zanima me samo še to, ali je možno careAVC nekako dodat v navadni WMP, ker bi rad vse skupaj laufal v Media Centru? Ker v Media Centru mi zaenkrat deluje vse, razen seveda 1080p filmov, ki potrebujejo coreAVC dekoder.

mareSLO ::

Ne da bi jes vedel. Tudi sam laufam vse v media player classic. Lahko pa seveda pogledaš mal pod nastavitvam v media centru, mogoče boš pa tam kej našel okoli kodekov. Nemorm ti pa svetovat, ker ga sam ne uporabljam. Predvidevam da media center uporablja svojo "internal" dekodiranje, tako da je možno da neboš mogel nič izklopit, ali pa naštimat kot lahko v classicu.

Lp

amacar ::

najnovejši vlc player, lepo predvaja, sam pr meni se zatika, ko mam preslab komp

jan01 ::

@amacar
vlc je eden najslabših, posebno pri hd filmih -nesposobno delanje s mkv, zanič dekodiranje h264, nagravžni podnapisi, zelo bugast,..

barocco ::

ni problem v kodekih temveč v procesorju(čeprav ga imaš quad)! nočem bit pameten,vendar poglej koliko je procesor požrešen!poglej v task maneger-ju kolilo ti ga žre ko PREDVAJAŠ FILM V 720p !!grafična 9500gt pa že ima h264(odkodirnik), da sploh lahko predvajaš vsebine ,ki rabijo višjo kakovost!!
Osebno mam amd 4800+ @2.5ghz dual core 8800gt 512 mb , pa je procesor "požrešen" pri predvajanju 1080p!vendar vseeno lahko normalno gledam,vendar če bi bil procesor pod 2ghz bi mi verjetno štekal , tako kot mojemu sodelavcu!!!
osebno in čisto preprosto ti priporočam predvajalnik BSplayer(je zastonj in še preprost)) ali mpc(media player clasic)in skupek kodekov !npr :K-lite codec pack!PAZI ne nameči vseh najrazličnejših kodekov... dost je en paket ki vsebuje vse potrebno !
lp in obilo uživanja v gledanju filmov,lp barocco

jan01 ::

@barocco
Raje imej LE cccp(osnovni kodeki s media player classic home cinema(ima podpora za dxva, ki lako izkoristi tvoja grafično...

bluefish ::

BSplayer(je zastonj in še preprost)
In poleg vsega za dodatek še nafilan s precej "odvečno kodo".

blackbfm ::

@amacar
vlc je eden najslabših, posebno pri hd filmih -nesposobno delanje s mkv, zanič dekodiranje h264, nagravžni podnapisi, zelo bugast,..


Ne bi reku. Mislim men večina hd stvari deluje normalno samo v vlc.

jan01 ::

@blackclw
Saj ne veš, če ne primerjaš. V glavnem vlc grdo dekodira h264 napram drugih...

gujo14 ::

Hvala za vse komentarje.

Tule je moj zaključek:
Zadeva mi deluje brez problema v navezi coreAVC + MPC HC (thnx to mareSLO), kjer lahko označiš, da ti za h264 uporabi dekoder coreAVC namesto recimo ffd-ja. Kolikor sem jaz gledal, to ni možno pri drugih predvajalnikih, ali pa jaz tega ne najdem (za navadne divxe imam recimo GOM oz. Media Center). Ravno to me najbolj moti, da ne morem coreAVC izbrati za 1080p zadeve v Media Centru :( Sicer sem našel na njihovi strani (od Core-a) nekakšne rešitve s popravljanjem registra, to je pa tudi vse ...

Kolikor sem jaz našel, je coreAVC tudi najbolj napreden dekoder za 1080p zadeve (nisem siguren, toda kjer koli sem bral, tako piše, sam pa nisem testiral). Meni je pomagalo, če ima kdo podoben težave, mu zadevo priporočam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456028 (3201) zavajon
»

Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628056 (6381) gibaj
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11116984 (9869) GrimReaper
»

Predvajanje 720p in 1080p posnetkov

Oddelek: Zvok in slika
173458 (2697) biasko
»

Koliko Ghz CPU za .mkv ?

Oddelek: Programska oprema
403099 (3099) jan01

Več podobnih tem