Forum » Kaj kupiti » Avtomobil
Avtomobil
shiki ::
Pozdravljeni,
Ker se sam v avtomobile ne razumem najboljše bi mi verjetno prav prišel kakšen nasvet od strokovnjakov :) In sicer kupujem rabljen avtomobil(letnik 2002+), znamka ni pomembna, cena 3000-4500€. Zanima me kaj se po vašem mnenju splača kupiti?
hvala za odgovor
pa prosim pišite tisti, ki veste kaj pišete :)
Ker se sam v avtomobile ne razumem najboljše bi mi verjetno prav prišel kakšen nasvet od strokovnjakov :) In sicer kupujem rabljen avtomobil(letnik 2002+), znamka ni pomembna, cena 3000-4500€. Zanima me kaj se po vašem mnenju splača kupiti?
hvala za odgovor
pa prosim pišite tisti, ki veste kaj pišete :)
dzinks63 ::
Malo z zaostriš kriterije in ti samo prileti na krožnik, npr.:
Opel Corsa 1.3 DCI.
Peugeot 206 XS 1.4
Renault Clio 1.5 dCi Billabong
...
Opel Corsa 1.3 DCI.
Peugeot 206 XS 1.4
Renault Clio 1.5 dCi Billabong
...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Ciklamen ::
Ta corsa sploh ne zgleda slabo, glede na to da ima 70KM, 45k Km, dizlaš, zgleda dobro ohranjen in relativno nizka cena.
Je pa res, da lahko malo zaostriš, glede na to kaj želiš, dizlaša ali bencinarja?
Je pa res, da lahko malo zaostriš, glede na to kaj želiš, dizlaša ali bencinarja?
- End of the Post ->
x45 ::
Raje kaj večjega od teh...
sredni ali višji srednji razred... pa povej zakaj rabiš avto...?
Še kak afiniteta ali dis-afiniteta do znamk?
sredni ali višji srednji razred... pa povej zakaj rabiš avto...?
Še kak afiniteta ali dis-afiniteta do znamk?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Avto rabim za prevoz v službo. Načeloma za kratke razdalje. Stran avto.net sem pregledal, videl kakšne so okvirne cene, zanima pa me predvsem ali se kakšna določena znamka hitro pokvari, ipd.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=268...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=303...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=301...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=302...
lp
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=268...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=303...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=301...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=302...
lp
energetik ::
Boš moral pa malo bolj zaostriti kriterije. Kratka razdalja=? Kakšen prtljažnik? Kaj boš prevažal, koliko opreme hočeš... Pa sej ni tko komplicirano, pejt na Avto.net in tam klikaj kriterije, opremo. A so ti punco tud drugi izbirali?
Glede okvar pa pojdi na adac.de, pa poglej statistiko okvar. Sicer pa je tako, da pri rabljenih odvisno predvsem od prejšnjega lastnika in servisiranja, koliko je avto OK.
Pa od tega denarja odštej okoli 1000€ za registracijo, morebitne nove gume, servis jermenov, zavor, tekočin.
Sicer pa so nemci večinoma precenjeni, vzhodni avti pa podcenjeni in dobš za isto ceno mlajše, z manj kilometri in velikokrat boljšo opremo. Ampak pri vsaki temi vsi predlagajo samo VW, Renaulte in Citroene, kot da obstaja samo to.
Glede okvar pa pojdi na adac.de, pa poglej statistiko okvar. Sicer pa je tako, da pri rabljenih odvisno predvsem od prejšnjega lastnika in servisiranja, koliko je avto OK.
Pa od tega denarja odštej okoli 1000€ za registracijo, morebitne nove gume, servis jermenov, zavor, tekočin.
Sicer pa so nemci večinoma precenjeni, vzhodni avti pa podcenjeni in dobš za isto ceno mlajše, z manj kilometri in velikokrat boljšo opremo. Ampak pri vsaki temi vsi predlagajo samo VW, Renaulte in Citroene, kot da obstaja samo to.
Ciklamen ::
Tega Golfa jaz ne bi vzel, saj je verjetno čipan na 130KM, verjetno ima tudi dosti prevoženih tako da tega bi jaz kar brisal :)
Clio ne zgleda slabo, prav tako alfa ne. Ima pa Alfa razmeroma močno mašino (saj jo ima skoraj vsaka alfa no..) kar pomeni malo manj dobro za tvoj tank in denarnico :)
Clio ne zgleda slabo, prav tako alfa ne. Ima pa Alfa razmeroma močno mašino (saj jo ima skoraj vsaka alfa no..) kar pomeni malo manj dobro za tvoj tank in denarnico :)
- End of the Post ->
Dr_M ::
Za kratke razdalje za na siht, je definitivno najboljsi bencinar, z majhnim motorjem (majhna poraba in poceni registracija).
No, ce rabis avto, ki se cim manj kvarijo, potem alfe definitivno odpadejo.
No, ce rabis avto, ki se cim manj kvarijo, potem alfe definitivno odpadejo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
tunc ::
joj samo alfe ne pol še rabiš pogodbo z petrolom
mislim da bi bilo najboljš kupit kakšnega cliota ali pa poloja fajn mali avtek pa mal potrošnje če seveda ni kakšen večji motor tam nekje od 1.2-1.4
zakaj ne 1.6 zato ker je že registracija dražja pa še bencina ti več potroši
tale clio je bil karamboliran in sicer na voznikovi strani poglej dobro in boš videl da je bil komplet blatnik menjan ker se vidi po barvi
mislim da bi bilo najboljš kupit kakšnega cliota ali pa poloja fajn mali avtek pa mal potrošnje če seveda ni kakšen večji motor tam nekje od 1.2-1.4
zakaj ne 1.6 zato ker je že registracija dražja pa še bencina ti več potroši
tale clio je bil karamboliran in sicer na voznikovi strani poglej dobro in boš videl da je bil komplet blatnik menjan ker se vidi po barvi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tunc ()
Steinkauz ::
Kako je lahko SDI čipan
Seveda pa SDI nima toliko konjev, verjetno pomota in je TDI.
Pa kilometri manjkajo, verjetno jih ni mal.
EDIT: Dejansko je tut na slikah SDI, pol je pa neki čudnega
Seveda pa SDI nima toliko konjev, verjetno pomota in je TDI.
Pa kilometri manjkajo, verjetno jih ni mal.
EDIT: Dejansko je tut na slikah SDI, pol je pa neki čudnega
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Steinkauz ()
Zheegec ::
Ja 1.6TS je že malo prehuda mašina za v službo pa nazaj. Če že potem JTD (dizel), samo za kratke relacije to spet ni dobro.
Če že Alfo 147 potem 1.4, kakšnih posebnih problemov s tem modelom sicer ni, razen če verjameš Dr_M.
Če že Alfo 147 potem 1.4, kakšnih posebnih problemov s tem modelom sicer ni, razen če verjameš Dr_M.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ABX ::
Peuget 206. Zberi eno lepo barvo in dej gor ene lične feltne.
Avto bo sexy in boš z ponosom se vozil okoli.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ALIEn3001: to je ena redkih stvari, za katero dam kadarkoli roko v ogenj. Pa se samo roko...
Zheegec ::
Fino, s čim boš to podkrepil, ali ti pridemo roko odrezati?
Aja, pa drugače Clio ni slaba varijanta. Vsaj kolikor sem se peljal v njih je čisto OK avto.
Aja, pa drugače Clio ni slaba varijanta. Vsaj kolikor sem se peljal v njih je čisto OK avto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that brief moment when everything works and you're on a nice road
Jeremy Clarkson
Tole pove vse.
Jeremy Clarkson
Tole pove vse.
Fantje hvala za informacije. Alfa potem odpade, ker sem o njihovih okvarah slišal tudi sam. Kaj pa mislite o čem podobnem...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=289...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=292...
Energetik, punca si je izbrala mene Sej pač kupiš avto, sam vseeno se bi pa rad prej malo bolj informiral pri uporabnikih, ki imajo več izkušenj kot jaz, nisem pa zahteven uporabnik glede opreme ipd.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=289...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=292...
Energetik, punca si je izbrala mene Sej pač kupiš avto, sam vseeno se bi pa rad prej malo bolj informiral pri uporabnikih, ki imajo več izkušenj kot jaz, nisem pa zahteven uporabnik glede opreme ipd.
;-) ::
Fiesta ki si jo predlagal je odlična, na morju sem uporabljal podobno in en teden njeno sestro ST. Se mi dopade ta avto.
Chevrolet je še večje sranje kot Alfa.
Spet neki predsodki.
Tale Kalos je odličen nakup, poglej kakšen spisek opreme ima, kako malo prevoženih km in samo 5 let star. Če nisi značkar, ti bo odlično služil. Prevozno sredstvo z vso potrebno opremo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
GrimReaper ::
Če gledaš na lepoto res ne moreš zgrešit z 206-ko, potem imaš pa še Punto II in Clio II, samo nujno s faceliftano masko. Motor za kratke razdalje nujno varčen, torej 1.2/1.4.
Sam mam Puntota 1.2 8V in bolj nebi moral bit zadovoljen:
Porabi resnično zelo malo, 6l če imaš lahko nogo, če pa imaš zelo težko pa ne preseže 7l. Servisi so pa itak poceni ker je Fiat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Chevrolet je še večje sranje kot Alfa.
Spet neki predsodki.
Tale Kalos je odličen nakup, poglej kakšen spisek opreme ima, kako malo prevoženih km in samo 5 let star. Če nisi značkar, ti bo odlično služil. Prevozno sredstvo z vso potrebno opremo.
To bo zdaj malo flamewar ampak probaj razumet.
Ko kupiš takšen avto, ker ima "opremo" in je "poceni" poveš javno celemu svetu da ti nimaš pojma kaj so avti, te ne zanimajo in ti je vseeno kakšna jajca voziš. :)
Če gledaš na lepoto res ne moreš zgrešit z 206-ko, potem imaš pa še Punto II in Clio II, samo nujno s faceliftano masko. Motor za kratke razdalje nujno varčen, torej 1.2/1.4.
Sam mam Puntota 1.2 8V in bolj nebi moral bit zadovoljen:
Porabi resnično zelo malo, 6l če imaš lahko nogo, če pa imaš zelo težko pa ne preseže 7l. Servisi so pa itak poceni ker je Fiat.
Majhen motor ni pametna izbira, sicer pije malo na prvi pogled, samo potem v RL ga moraš tiščat za vsako priliko, na koncu imaš isto porabo in ne gre nikamor.
Tilen ::
Avtosvet so nategatorji. Samo stran od tiste Alfe. Preveri si kaj o njih na avtomobilizem.com.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Utk ::
Ko kupiš takšen avto, ker ima "opremo" in je "poceni" poveš javno celemu svetu da ti nimaš pojma kaj so avti, te ne zanimajo in ti je vseeno kakšna jajca voziš. :)
Če kupiš nemca za enkrat več denarja, brez opreme, poveš celemu svetu, da si idiot.
Če kupiš nemca za enkrat več denarja, brez opreme, poveš celemu svetu, da si idiot.
Vsekakor.
Čeprav še bolj kot idiot si po moje Wannabe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
GrimReaper ::
Men čez 7l/100km ni šel, tudi ko sem ga večkrat pritisnil do blokade. Kakšen 1.6 motor pa pije 7l če ne presežeš 3000 obratov (okol 50 konjev pri 100KM avtomobilu), tko da v RL ni hitrejši. Pa pri speljevanju 0-90 ali 50-90 sem dosti hitrejši od 90% osebkov, itak vsi neki šparajo, eni tolk da jih na semaforju lahko pustiš daleč zadaj.
Če bi izbiral price/performance bi bil to Fiatov 1.4 16V, ki porabi 6,1l.
Če bi izbiral price/performance bi bil to Fiatov 1.4 16V, ki porabi 6,1l.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
;-) ::
Mam doma 1.6 motor v avtu pa pije 10l oz. več po potrebi je pa res da nikoli ne šaltam pri 3000 obrati ker tam komaj začne vlečt ;)
Ne zanima me, kakšno značko ima na nosu in kakšno plastiko na armaturi. Z 12 let starim Korejcem se vozim po celi SLO in okolici brez problemov. Ne zanima me, če je armatura trda in če se na ovinku nagne par ° več kot kakšna Alfa. Imam pa poštimano vso mehaniko, nove gume, obnovljene zavore in me še nikoli v 12 letih ni pustil na cedilu. Toliko o tem. Pa obro vem, kaj so avti in kako delujejo. Ampak nisem pripravljen dati še 50% več denarja, da bom imel avto "z dušo". Ker mi to res nič ne pomeni. Zame je avto orodje, da nekam pridem.
aljazh ::
OFF:
Hehe... malo za šalo: Kakšna je razlika med poceni korejskim avtom in javno hišo? Nobene. Ko si noter, ti je fajn, ko stopiš ven, ti je pa nerodno
ON:
Moj nasvet: V tem cenovnem razredu raje kupuj neposredno od lastnika kot pa pri preprodajalcu - je manjša verjetnost, da so prevrteni kilometri. Sicer pa IMO nima smisla gledati na znamko - vzameš tisto, kar najbolj ustreza tvojim željam ter ima ugodno ceno in znano zgodovino.
Hehe... malo za šalo: Kakšna je razlika med poceni korejskim avtom in javno hišo? Nobene. Ko si noter, ti je fajn, ko stopiš ven, ti je pa nerodno
ON:
Moj nasvet: V tem cenovnem razredu raje kupuj neposredno od lastnika kot pa pri preprodajalcu - je manjša verjetnost, da so prevrteni kilometri. Sicer pa IMO nima smisla gledati na znamko - vzameš tisto, kar najbolj ustreza tvojim željam ter ima ugodno ceno in znano zgodovino.
Ne zanima me, kakšno značko ima na nosu in kakšno plastiko na armaturi. Z 12 let starim Korejcem se vozim po celi SLO in okolici brez problemov. Ne zanima me, če je armatura trda in če se na ovinku nagne par ° več kot kakšna Alfa. Imam pa poštimano vso mehaniko, nove gume, obnovljene zavore in me še nikoli v 12 letih ni pustil na cedilu. Toliko o tem. Pa obro vem, kaj so avti in kako delujejo. Ampak nisem pripravljen dati še 50% več denarja, da bom imel avto "z dušo". Ker mi to res nič ne pomeni. Zame je avto orodje, da nekam pridem.
Sej nisem rekel da je neumna izbira, le da avti te ne zanimajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
OFF:
ON:
Pa naj bo 1.lastnik in servisna knjiga potrjena.
Ne, naj bo pravilno vzdrževan in vožen, pa bo OK. Če bo zgonjen in neservisiran, bo vseeno katera znamka je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | študentski avto, kateri modeli (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14407 (12069) | spirit |
» | Iscem avto do 2500€Oddelek: Na cesti | 7463 (6755) | IvoJan |
» | Nakup prvega rabljenga avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 21533 (17507) | vorantz |
⊘ | Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 63947 (61002) | Castiel |
» | Svetovanje za nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28221 (25830) | amigo_no1 |