» »

Microsoft bolj aktiven pri ustvarjanju standarda HTML5

Microsoft bolj aktiven pri ustvarjanju standarda HTML5

CNet - Kljub relativni neaktivnosti Microsofta pri reševanju težav oz. določanju rešitev v najnovejši različici standarda HTML5, so se odločili aktivno vključiti v proces določanja standarda. Ustanovili so delovno skupino, ki bo dodobra pregledala zasnovan osnutek standarda, izpostavila težave, zastavljala vprašanja, v prihodnje pa računajo tudi, da bodo pripomogli k projektu z odgovori. Slednjih je trenutno veliko manj kot vprašanj, ki si jih je moč skupaj s predlogi ogledati na W3C listi. S HTML5 bo splet postal mnogo bolj prijazen spletnim aplikacijam, ki so vedno bolj v porastu, v teoriji pa tudi avdio in video vsebinam.

Kljub neaktivnosti Microsoftovo delo ni izključeno iz projekta HTML5, saj je vanj vključena Microsoftova tehnologija ContentEditable, ki uporabnikom omogoča spreminjanje spletne strani v brskalniku. Obenem Internet Explorer 8 podpira že kar nekaj HTML5 funkcij, kot so Cross Document Messaging, Cross Domain Messaging, in Ajax Navigation. Vseeno so pazljivi s trditvami o podpori dela standarda, ko le-ta še ni standarden.

Zanimivo je, da je večino razvoja standarda HTML5 do sedaj opravila od W3C ločena skupina, Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG), ki so jo sestavili izdelovalci brskalnikov, ko niso bili zadovoljni z XHTML 2.0 usmeritvijo spleta W3Cja.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML5 standardiziran

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
288884 (6807) next_byte
»

HTML5 končan, standard sledi leta 2014

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
206987 (5348) dotomaz
»

W3C in WHATWG sprta okoli usode HTML5

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3711734 (10031) Icematxyz
»

IE9 najbolj združljiv s HTML5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5013020 (11490) PrimozBo

Več podobnih tem