» »

Slovenske železnice

Slovenske železnice

««
20 / 21
»»

vektorMAN ::

Sem že večkrat pisal v temah o ajzenponu v slo, pa bom še enkrat ker treba res skos ponavljat da se kaj spremeni:
- ajpeznpon je danes že 150+ let star tech; mi pa rekodrna vlaganja namesto da bi preskočil ta tech in naredil (kvantni) preskok v drone; indivdidualiziran javni transport oseb in blaga (ker kao naš teren je zahteven)
- "naš teren je zahteven"; lmao večje neumnosti pa še ne. Od Belgije, Nemčije, Nizozemske sigurno in je tam res (najbrž) manjši overhead za inftastrukturo. Švica, Avstrija, Japonska, Kitajska, Italija pa sigurno da ne oz. tam-tam; če je pri nas "teren" težava imajo pa tam neskončne kilometre za premagat pa jim vseeno uspeva.
- zadnjih 20 let ni SŽ niti POSKUSNO vsaj za ene pol leta uvedel direkt linije kamnik/kranj/vrhnika/grosuplje/litija, DIREKT do centralne postaje brez ustavljanj. Iz cca 30km radiusa okrog centra ljubljane prihaja koliko % dnenvih migrantov z avtom? Če damo vsem tem karto za 2-3 evra in direkt (vsaj delno hitro linijo) v 15min bi sigurno bilo manj prometa na AC zjutraj. Ampak ne vemo! Zakaj ne? Ker nihče ne upa niti probat, vsaka stvar, tut ajzenpon urniki, je treba malo trial and error probavat.
- dvigujejo cene, pa še za bicikle? Halo? vlak ma praktično neomejeno placa, namesto da bi bila po slogu DB letna karta 40-50 eur za vse državljanje pa naj se furajo kolkr hočjo. Če pa že računajo bicikle pa naj bo 1eur alpa kaj takega, to je JAVNI prevoz ne pa 3eur za bicikl v eno smer.

LPP nima smisla zgublat besed. P+R ista mentaliteta, če nekdo parkira na barju z avtom pa daj expresno ga zapelji vsaj do aškerčeve in name in potem nazaj, ne pa da gre okrog riti v žep čez rakovo jelšo in si potem 40min na busu. Spet, niti probal niso s takimi prevozi. Česa se bojijo?

nejc_nejc ::

Česa se bojijo?
Vzrok je negativna selekcija, ki jo je pri nas ogroooomno.
Veliko midel_menegmenta je že davno doseglo svojo vrhnjo točko nesposobnosti in sedaj ne vedo kaj bi sami s seboj.
Lep primer so svinjske polovice v nesreči brez žrtev pri Postojni pred kratkim.

krepelce ::

feryz je izjavil:

krepelce je izjavil:

feryz je izjavil:

Kakšne neumnosti?
Neumnosti prodajaš ti. O nekih zaporah kompletnega mesta in podobne norosti.

Ti delaš neumnosti. Namesto, da bi se usedel na P+R, boš raje čakal prisilo, ki bo prišla, če ti tista
dva nevrona v glavi še utripata, bi ti moralo biti več kot jasno. Z rumenim pasom so ti že prepolovili
hitrost dostopa do centra po vpadnicah.
Najbrž se hecaš?
A misliš da sem zafiro zato kupil, da se bom z vlakom in trolo vozil?
Ok, tam, kjer te zadeve dejansko delajo, tudi storim tako.
V Ljubljani, kjer, razen korupcije, ne funkcionira nič, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi tako delal.

Zakaj greš Opla kupovati, ne vem, ampak verjetno se ti bo, čez čas, zdelo, da se voziš v vlaku, potem kočiji,...

vektorMAN je izjavil:

LPP nima smisla zgublat besed. P+R ista mentaliteta, če nekdo parkira na barju z avtom pa daj expresno ga zapelji vsaj do aškerčeve in name in potem nazaj, ne pa da gre okrog riti v žep čez rakovo jelšo in si potem 40min na busu. Spet, niti probal niso s takimi prevozi. Česa se bojijo?

Ničesar se ne bojijo, ampak ne bo nobene izboljšave, če so vse ceste zabite z avtomobili in se bo trola cijazila po isti liniji.

Trenutno imajo vpadnice z rumenim pasom ogromne prihranke v času, tam kjer se pa tega ne da izvesti, se bo vleklo.

In več kot bo uporabnikov, več novih prog se bo odprlo, če ti dam obratno logiko, včasih (30 let nazaj) so bile direktne linije
avtobusa, po najkrajši poti od Velenja do Ljubljane. Ker so ljudje hoteli biti moderni in važni, so šli na avtomobile, linije pa
so postale vedno bolj vijugaste, obredle so vse okoliške vasi in danes vožnja traja 3x toliko.
Če koga zanima povezava SDSa in fašizma, je tule lepo utemeljeno:
https://slo-tech.com/forum/t807066/p8658061#p8658061

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Zvezdica27 ::

smo sedeli spredaj in gledali voznika, ko je plesal... ure sicer nisem videl. Kr kul

zz

Zvezdica27 je izjavil:

smo sedeli spredaj in gledali voznika, ko je plesal... ure sicer nisem videl. Kr kul

Na desni strani ima utor in v njem uro, razen, če so kaj spremenili, tega pa ne vem, jaz sem bil tam kakšnih 20 let
nazaj (ko je bila še predraga za turiste in si si znamenitosti lahko sam v miru ogledal, brez stopicanja v koloni).

Ampak po mojem je ura še kar tam, ker je bila dobesedno predmet ponosa za voznike.

Aja lol, zdajle si me s plesom spomnil, kako pred vsakim ovinkom, samemu sebi fizično pokaže kam bo vlak zavil :D :D :D

Mislim, japončki so luškani, ko si enkrat tam prav ne moreš verjeti, da so take pizdarije po pacifiku in kitajski izvajali.

Zgodovina sprememb…

blay44 ::

Učer smo z bicikli malo raziskovali barje. Tja do tehničnega muzeja.
Za kakšno gonjenje v hrib ni bilo pogojev niti interesa. Tako mimogrede
sem opazil, da na tej progi, proti primorski vozijo vlaki še počasneje
kot po naši! To je občutek zadovoljstva.
Pa je možno, da na unih dveh postajah, k jih renovirajo, delajo
podhode? Halo na barju? Že podhod na postaji v Ljubljani je ob nevihti
zalilo. Pol pa oni na pokrajini k spomladi in jeseni stoji Panosko
morje gradijo podhode? A se to delajo norce, al so res...

kamiKaZaA ::

blay44 je izjavil:

Pa je možno, da na unih dveh postajah, k jih renovirajo, delajo
podhode? Halo na barju? Že podhod na postaji v Ljubljani je ob nevihti
zalilo. Pol pa oni na pokrajini k spomladi in jeseni stoji Panosko
morje gradijo podhode? A se to delajo norce, al so res...

To so isti talenti (norci) na nivoju @krepelceja :)), le da so 10x bolj plačani. >:D

fikus_ ::

Čisto ok zadeva, dva muhi na en mah, podhod in kratek plavalni bazen, celo zastonj plavanje.... >:D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

nejc_nejc ::

Seveda se da izvesti, smiselnost je drugo vprašanje.
Cena podhod vs nadhod je bistveno večja v prid podhoda.

kamiKaZaA je izjavil:

To so isti talenti (norci) na nivoju @krepelceja :)), le da so 10x bolj plačani. >:D

To pa zelo dvomim. Firme, za katere delam imajo nekajkrat več revenua, kot ima Slovenija GDPja.

Nismo vsi tako nesposobni, hudobni in zabiti kot si sam, da moraš zažirati in krasti soljudem, da sploh preživiš.

Zgodovina sprememb…

...

Recimo zgoraj, ko sem pravil o Japonski, sem imel sestanek na Hitachiju, pa sem si vzel še en mesec frej in si ogledal Japonsko od Kagoshime do Sappora,
v času ko je veljalo, da si prideš za en mesec ogledat Japonsko, pa brez denarja oddideš po dveh tednih.

Sem točno tisto, čemur se sicer klanjaš in poljubljaš noge. Tako, da če mi daš naslov, ti pošljem kakšen odrezek nohta, iz palca na nogi, da ga boš lahko po božje častil.

Suženj kapitala.

Zgodovina sprememb…

Jaz bi te prosil, katere tablete ti jemlješ, ker jaz bi tudi. Kak pa tebi špila po glavi. Danes delaš Gatesa, včeraj si za Zuckerberga, pred meseci si zavrnil Larry Page-a. Zmes si bil še na Japonskem. Pa še firmo si imel z milijonskimi dobički katero si prodal že pred leti... :)):)):))

Fukjene tablete. Jaz bi to tudi. Vsak dan si druga osebnost. >:D

Res ne verjamem, da ti kdo še sploh verjame o tem vsem o čemer se hvališ?

Mogoče kakšen tvoj predhodni profil s katerim si boš sedaj to potrdil? :))

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA je izjavil:

Jaz bi te prosil, katere tablete ti jemlješ, ker jaz bi tudi. Kak pa tebi špila po glavi. Danes delaš Gatesa, včeraj si za Zuckerberga, pred meseci si zavrnil Larry Page-a. Zmes si bil še na Japonskem. Pa še firmo si imel z milijonskimi dobički katero si prodal že pred leti... :)):)):))

Ne zanimajo me tvoje samotolažbe, ponujam ti dejstva.

Kot sem ti že povedal, luzerji, ki ližete * sposobnim, potem pa zamenjate stran, takoj, ko ugotovite, da so tisti bolj sposobni, ki jih nekritično častite, diametralno
nasprotje vas samih, se mi gabite. In si lep primer...

Ponudba ostaja, bi rad del mojega nohta iz palca na nogi, najbližje kar boš karkoli prišel sposobnim ljudem? Deal tvojega življenja. Na PM mi pošlji svoj naslov,
obljubim, da ti ga pošljem. Ne zamuditi najsvetlejše priložnosti svojega bednega življenja. Se boš imel na starost vsaj nečesa priliko spominjati, večina takih, kot
si sam, niti te možnosti nima.

Zato pa kompenzirajo v skrajnem desničarstvu. Bi rekel fašizmu, ampak baje to ni preveč priljubljeno pri moderatorjih, čeprav je dokazano dejstvo.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Kot sem ti že povedal, luzerji, ki ližete * sposobnim, potem pa zamenjate stran, takoj, ko ugotovite, da so tisti bolj sposobni diametralno nasprotje
vas samih, se mi gabite. In si lep primer...

Mene prav veseli za tebe, da je medicina tako napredovala, da so ustvarili takšne super tablete, da si ti pred leti imel firmo, jo prodal za težke milijone, bil na Japonskem, ko si drugi tega niso mogli privoščiti, potoval po njej za drobiž, ker si edini znal priti skozi z drobižom, pa da danes delaš v firmi, katera je med TOP500, da te kličejo direktorji razno raznih korporacij, katere venomer zavračaš in da si predvsem med najbolj aktivnimi na tem forumu, bodisi ob 22 uri ali 2 uri ali 4 uri ali 6 uri ali med 6 uro in 18 uro, ni da ni. Dobesedno cele dneve visiš na forumu in hkrati služiš v firmi 250k+ letno. Redki to zmorejo, da so 24/7 na forumu s 10-50 napisanimi komentarji na dan in še zraven delajo za firmo izjemno produktivno delo. Napoleon ti do gležnjev ne seže.

Seveda, če bi vse to bilo res. Ti dejansko visiš 24/7 na forumu, od kar je AI še sodeluješ v tehničnih temah in da AI ni popoln je razkril sam @Firesnake, ko si želel izpasti pameten, pa je AI vse narobe izračunal in te je en šolan človek (@Firesnake) pošolal in napisal pravilne izračune. Ja AI je fejst zastral takrat. >:D

No, od takrat dalje več ne pišeš toliko v tehničnih temah, ker sam veš, da smo te drugi skužili, da zna samo AI, ti pa ne znaš nič od nič. >:D

In super tablete moreš jemati, da dobiš takšno domišljijo vsak novi dan kot jo imaš sam, da si en dan direktor, drugi dan Napoleon, tretji dan pa delaš za najbolgatejše firme na svetu in so vsi okoli tebe luzerji in brez znanja, a si hkrati nam dokazal, da si polpismen in s premalo znanja, da bi delal za vaški čistilni servis. :)):)):))

kamiKaZaA je izjavil:

...

Z nobenim bullshitom se ne boš izvlekel iz tega, iz mojega CVja spuščam stvari, ki bi si jih marsikdo želel v svojem CVju, iz preprostega razloga, da ne bi bil predolg.

Pač berači, kot si sam upate, na življenje, ki ga sam že imam 30 let in kompezirate in se tolažite, kakšni brezvezni NPCji ste.

Tačas, ko se primitcem zdi, da je pa nekaj davka državi, grozno, meni tega ni treba početi. Drobiž. Vseeno mi je. Rad bi samo socialni mir. Luzerji kot si sam pa imate hude probleme z %,
ker ste pač klošarji in mislite, da si boste z drobižem, ki ga dobite s fehtarjenjem pred Merkatorjem, opomogli.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Pa to je jasno. Višje ko si v hierarhiji, manj delaš in večje milijone dobiš. Zdaj z AI se pa lahko še pametnega delaš. Malokdo se spreobrne, ko je tako visoko in se zave, da izkorišča ljudi pod sabo.

V javni upravi pa v večini velja to za vse.
Včasih se vprašam, kako se še sploh vse pokonci drži.
Aja, z neskončnim višanjem davkov valda.
V gospodarstvu pa z nonstop višanjem cen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

karafeka je izjavil:

Pa to je jasno. Višje ko si v hierarhiji, manj delaš in večje milijone dobiš. Zdaj z AI se pa lahko še pametnega delaš. Malokdo se spreobrne, ko je tako visoko in se zave, da izkorišča ljudi pod sabo.

V javni upravi pa v večini velja to za vse.
Včasih se vprašam, kako se še sploh vse pokonci drži.

Osebno delam enako kot sem pred 30 leti. Samo denar, ki ga pa dobim za to delo, je pa 67x (ne, se ne zajebavam, sem šel samo za tale post izračunati) večji
kot sem ga dobival, ko sem začel.

Prasci, kot kamikaza in ostali skrajni desničarji, pa bi radi za svoje neobsoječe skille, dobivali enako denarja in naslednji moment, ko se to ne uresniči,
začnejo kompenzirati na družbo: od zarot, do davkov in vsega ostalega sranja. Vse ostalo je krivo, samo ne dejstvo, da so pa sami skrajno nesposobni, česar
njihova nežna in prizadeta dušica, ne "shandla".

Mimogrede, AI je multiplikator znanja. Od njega ima nekdo, kot sem jaz, neskončno več vrednosti, kot nek brezveznež, ki mislil, da mu bo nadoknadil neznanje.

Zgodovina sprememb…

karafeka je izjavil:

da izkorišča ljudi pod sabo.

Samo še ta detajl, jaz ne izkoriščam nikogar. Nimam zaposlenih, delam izključno sam in me stranke same pokličejo, ko kje gori..

In v 23 primerih od 28, v zadnjih 20 letih sem požar pogasil. Zdaj pa samo še delam za najboljše plačnike.

Ko imajo problem, in ga ne zmorejo rešiti, vedo, da ga jaz bom. In ga rešim.

Zgodovina sprememb…

no no... spet kreg.

Kar se tiče barjanske proge SŽ je tako... sem bil sitega mnenja... zdaj vidim, da so podhodi nujni in ne razumem, zakaj ni povozilo že 100 ljudi. Sem iz Borovnice.

No, kar se tiče proge, jo je vrhusnka SLO političarka, ki-niti-v-parlament-ni-priša-ne-bomo-poimensko-ampak-Bratuškova slavnostno otvorila ne vem kdaj že, a se še dane sgradi. podobno kot Golobova vožnja čez Drugi tir (ki je prvi...). Nisem za nobeno stranko, sem pa proti debilom.

V glavnem - ja, danes se vozimo po uradno odprti obnovljeni progi 40 ali včasih 50 kmh, redno merim z istim GPS, kot se tu Shinkasnena na 289 kmh zmeril. Največji hec je, da na neobnovljenih delih piči 90 kmh, na obnovljenih pa 40, 50. Razen med Borovnico in kamnikom,tam gre 90, sam ne več, ker so začeli Kamnik (Preserje) delati.

Z eno besedo: polom. V srednji šoli sem imel z Gomulko 17 min do Tivoli oz 19 do glavne, zdaj ... zdaj okoli 35 min, a so tudi SŽ avtobusi, ki zamujajo kako uro in pol, dve. Po cestah pa kršijo vse omejitve in vozijo več kot vlak, kakih 70 čez naselja. Aja, pa če greš iz LJ, je lahko avtobus za Logatec, sploh ne pelje vse postaje... sem že hodil dol na Vrhniki in štopal domov, kako leto nazaj s hčerko. Neprecenljivo. Zdaj se vozim z avtom, dokler postaje ne uredijo, ker se mi res ne da.

Mimogrede, na Japonskem je na gradbišču zaposlenih par ljudi, ki POMETAJO sproti za delavci. Ni prahu. Ej ne moreš verjeti...

Slovenistan.

In da ob obnovi mosta čez ljubljanico niso dali kolesarske konstrukcije zraven (niti ob novem mosti pri Notranjih Goricah...)

ni nam pomoči. Res ne.

Osebno nikoli ne pozabim Tarče ko je premier Cerar gledal v tla, ko je krajanu Črnega kala potegnilo, da ne bo dveh tirov, pač pa samo eden. To je bil live TV. CCerar totalen debil, krajan pa tepec da večjega ni bilo, ampak očitno niti porjekta ni znal prebrati... res, to bi si moral posneti, saj mi noben ne verjame, ko to govorim...

zz

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 je izjavil:

...

Če boš kdaj potoval dovolj zgodaj, bodi malo pozoren na postaje (GPS) in mogoče jih boš videl v zborčku pred šihtom, ko se klanjajo eden drugemu. :)

Sicer me pa veseli, za vsakogar, ki vidi, kako fantastično lahko funkcionira družba, takoj, ko ne vleče vsakdo v svojo smer.

In japonska je res dober študijski primer.

Zgodovina sprememb…

ne vem, meni se zdi, da se itak skoz klanjajo... še jaz se tu klanjam... točno tega pa nisem videl, a se ne bi čudil.

pač smo Balkanci v najslabšem pomenu te besede tu, a sami sebe ne vidimo...

težava je v tem, ker osebno mislim, da tovrstna "enost" ni dobra. Poslušaj Ramones: I'm against it... Ali pa RHCP: Fuck 'em, just to see the look on their face. Inat. Nam pa manjka malo dostojnosti...

To mora biti, jebemu...

Grozna je ta travma WW2, zgleda...

zz

krepelce je izjavil:

Mimogrede, AI je multiplikator znanja. Od njega ima nekdo, kot sem jaz, neskončno več vrednosti, kot nek brezveznež, ki mislil, da mu bo nadoknadil neznanje.

Ker te zadnjih 5+ let spremljam bolj podrobno lahko povem, da dokler ni bilo AI ti nisi sodeloval v nobeni tehnični temi ali da bi kakršnekoli probleme reševal na Slo-tech. Samo politične in korona teme. Tak da fopaj ti otroke v vrtcu, da si ti neki IT strokovnjak, kateri zna reševati probleme. Mene te ni uspelo napizdit. ;)

kamiKaZaA je izjavil:

krepelce je izjavil:

Ker te zadnjih 5+ let spremljam bolj podrobno lahko povem, da dokler ni bilo AI ti nisi sodeloval v nobeni tehnični temi ali da bi kakršnekoli probleme reševal na Slo-tech. Samo politične in korona teme. Tak da fopaj ti otroke v vrtcu, da si ti neki IT strokovnjak, kateri zna reševati probleme. Mene te ni uspelo napizdit. ;)

Zanimivo, registriran sem 24.03.2026, kar mi redno mečeš v obraz, hkrati pa me spremljaš že 5+ let. Očitno si mentalno moten.

Daj primitivec, drži se lastne kmetije in gojenja prašičev. Ne rabiš kaj dosti pameti, še manj razgledanosti ali izobrazbe, ki jo kot vernik SDS
itak ne premoreš: SDS ima največ podpore med osebami z OŠ ali manj

Ne se zaletavat v ljudi, ki jih sicer častiš. Še enkrat, pošlji mi na PM svoj naslov, pa ti pošljem nazaj odrezek svojega nohta na nožnem palcu,
da ga boš lahko častil, po božje. Sem tvoj ideal, nekaj, kar sam nikoli ne boš.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

krepelce je izjavil:

Zanimivo, registriran sem 24.03.2026, kar mi redno mečeš v obraz, hkrati pa me spremljaš že 5+ let. Očitno si mentalno moten.

Za nekoga si me zamenjal. Jaz sem tisti, ki piše vse tvoje prejšnje račune. No pa začnimo:

Aleš78
Jeffreyy
Ring0Ruin
p0f
one-half
...
In iz niti enega od teh tvojih prejšnjih računov nisi sodeloval v tehničnih temah, kaj šele da bi reševal kakšen problem kot to počnejo tehnično podkovani Slotechovci. Sam nisem med njimi, da se razumemo. Ampak ti si se začel delat na tem forumu kot da si pojedel vso znanje sveta, a dejansko pišeš to kar ti AI da kot rešitev. In eno rešitev je AI zajebal in te je @Firesnake dobil in napisal pravo rešitev. Ja, vsi vemo, da AI ni popoln in da dela napake (napačne izračune) in pri specifičnih zadevah, če nimaš znanja kot ga nimaš ti, potem teh napak ne opaziš. In tu smo te dobili, da nimaš znanja, ampak limaš samo AI rešitve (tudi napačne).

No od takrat dalje več nisi tako zelo aktiven v tehničnih temah. >:D

enemon ::

Zvezdica27 je izjavil:

Z eno besedo: polom. V srednji šoli sem imel z Gomulko 17 min do Tivoli oz 19 do glavne, zdaj ... zdaj okoli 35 min, a so tudi SŽ avtobusi, ki zamujajo kako uro in pol, dve. Po cestah pa kršijo vse omejitve in vozijo več kot vlak, kakih 70 čez naselja. Aja, pa če greš iz LJ, je lahko avtobus za Logatec, sploh ne pelje vse postaje... sem že hodil dol na Vrhniki in štopal domov, kako leto nazaj s hčerko. Neprecenljivo. Zdaj se vozim z avtom, dokler postaje ne uredijo, ker se mi res ne da.

z

Vzrok za 50 km/h Brezovica - Borovnica je, ker so zajebali podvoz pri Preserju in mislim, da zaradi tega proga ni dobila uporabnega dovoljenja.

kamiKaZaA je izjavil:

...

Skratka, po tem, ko sem te že dobil na laži, še naprej lažeš. Pričakovano.

Umikam ponudbo za noht iz mojega palca na nogi. Niti tega nisi vreden. Poden od človeka.

Kar pa po drugi strani tudi lepo pojasni zakaj si skrajni desničar. Ker drugega kot kompenziranja, nimaš. Verjetno bi se samomoril brez, da dokazuješ
samemu sebi, da so drugi slabiši od tebe. Čeprav niso.

Zgodovina sprememb…

T440 ::

Meni se zdi, da je tole krepelce včasih sodeloval kot jype. Vsaj slog je enak. Prične se z idejo, ki je v osnovi dobra in pozitivna za vse - manj ljudi naj se gužva na obvoznici.

Potem se prične debata kako to doseči in uleti s svojim radikalnim predlogom (kot je sedaj zaračunavanje vstopnine znotraj obvoznice za vse neljubljančane) in od njega ne odstopa niti za milimeter, ne glede na to, kako se mu dokazuje, da je zadevno nezakonito, politično popolnoma neizvedljivo in bi na glavo postavilo vse od trgovine, zdravstva, javne uprave itd... Nima veze, tocno to si je zapičil v glavo in to bo na forumu gonil do onemoglosti, vsi ki mislijo malo drugace smo fasisti in desnicarji, svoj ego pa boosta z izjavami o premozenju in zasluzkih iz programiranja - ki pa verjetno res drzijo ce je jype. Je pa dobro pri njem (ker res mislim da je jype), da vse ostane samo na nivoju keyboard warriorja. Pred precej precej leti, ko je tu besno zagovarjal kolesarjenje v vsakem vremenu, je imel TV nastop v eni jutranji oddaji, kjer pa smo lahko videli v zivo njegovo odlocnost in mozatost. Potrebna je bila le ena (lustna) novinarka in ..... pogrom na celi crti. Malo jecljanja, to je bilo pa to. Zato se raje drzi tipkovnice, real life pa prepusca drugim....

Tako da ja... na forumu smo vsi desnjaki, fasisti, lažemo in volimo Janšo.... In potem pac nehamo debatirati ker nima smisla.

T440 je izjavil:

Meni se zdi, da je tole krepelce včasih sodeloval kot jype.

Sem globoko počaščen, da me primerjaš z jypom. Ampak ne, očitno obsoajava najmanj enako in nisva žrtve idiokracije.

Tačas, ko ste vsi ostali še vedno idioti. Jype, lepo te prosim, pridi nazaj na forum, ne zmorem sam kontrirat fašistom, toliko družbene odgovornosti pa vseeno še premoreš.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

krepelce je izjavil:

Če boš kdaj potoval dovolj zgodaj, bodi malo pozoren na postaje (GPS) in mogoče jih boš videl v zborčku pred šihtom, ko se klanjajo eden drugemu. :)

Sicer me pa veseli, za vsakogar, ki vidi, kako fantastično lahko funkcionira družba, takoj, ko ne vleče vsakdo v svojo smer.

A potem praviš, da bi morali tudi mi privatizirati železnice, tako kot so jih japonci?

D3m ::

T440 je izjavil:

Meni se zdi, da je tole krepelce včasih sodeloval kot jype. Vsaj slog je enak. Prične se z idejo, ki je v osnovi dobra in pozitivna za vse - manj ljudi naj se gužva na obvoznici.

Potem se prične debata kako to doseči in uleti s svojim radikalnim predlogom (kot je sedaj zaračunavanje vstopnine znotraj obvoznice za vse neljubljančane) in od njega ne odstopa niti za milimeter, ne glede na to, kako se mu dokazuje, da je zadevno nezakonito, politično popolnoma neizvedljivo in bi na glavo postavilo vse od trgovine, zdravstva, javne uprave itd... Nima veze, tocno to si je zapičil v glavo in to bo na forumu gonil do onemoglosti, vsi ki mislijo malo drugace smo fasisti in desnicarji, svoj ego pa boosta z izjavami o premozenju in zasluzkih iz programiranja - ki pa verjetno res drzijo ce je jype. Je pa dobro pri njem (ker res mislim da je jype), da vse ostane samo na nivoju keyboard warriorja. Pred precej precej leti, ko je tu besno zagovarjal kolesarjenje v vsakem vremenu, je imel TV nastop v eni jutranji oddaji, kjer pa smo lahko videli v zivo njegovo odlocnost in mozatost. Potrebna je bila le ena (lustna) novinarka in ..... pogrom na celi crti. Malo jecljanja, to je bilo pa to. Zato se raje drzi tipkovnice, real life pa prepusca drugim....

Tako da ja... na forumu smo vsi desnjaki, fasisti, lažemo in volimo Janšo.... In potem pac nehamo debatirati ker nima smisla.

Deluje, kot jypetov evil twin brother. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Kurzweil ::

Sem ža pozabil, kam oz. zakaj je takrat jype sploh poniknil?

jernejl je izjavil:

krepelce je izjavil:

A potem praviš, da bi morali tudi mi privatizirati železnice, tako kot so jih japonci?

Takoj, ko dobimo njihohovo mentaliteto, lahko zaradi mene privatiziramo vse.

T440 je izjavil:

Meni se zdi, da je tole krepelce včasih sodeloval kot jype

Sicer hvala za kompliment ampak ne, bi ga pa bil vesel, če bi se spet pridružil, skrajni desničarji so se veliko preveč namnožili.

D3m je izjavil:

Deluje, kot jypetov evil twin brother. :D

Zakaj, a misliš, da bi skrajno desničarske ideje jype kaj bolj odobraval'

Kurzweil je izjavil:

Sem ža pozabil, kam oz. zakaj je takrat jype sploh poniknil?

Kolikor se spomnim, je imel polhn kurac slovenceljske zabitosti, ker pa je bil loaded z bitcoini, se mu z njo ni več bilo treba ukvarjati.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

jernejl je izjavil:

krepelce je izjavil:

Takoj, ko dobimo njihohovo mentaliteto, lahko zaradi mene privatiziramo vse.

(keiretsu)

Mimogrede, jernejl, boš razumel, ko boš razumel koncept časti, kar ti bo prineslo razumevanje tako družbene odgovornosti kot tudi davkov.

In, ko bomo to razumeli, na nacionalni ravni, tudi kapitalizem ni problem, ne sme se pa zgoditi prehitro, ker bomo imeli masovne seppukuje po celotnem podjetniškem sektorju.

Ljudi brez časti, ki se bodo tega kar naenkrat zavedli in bo sramota za njih prevelika, opere pa jo lahko samo kri.

In takrat, avtomobili v prestolnici ne bodo več problem. Slovenceljni jih bodo sami prenehali voziti, ker bodo razumeli, da je dobrobit družbe bolj pomembna od njihovih primitvnih želja.

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 je izjavil:

...

Še en detajl sem se spomnil, če pogledaš tiste krogce na koncih tramov, ki držijo streho, boš videl, da imajo na koncu "grb" (kamon) družin.

Mon (emblem) @ Wikipedia

tell me more - kako so zajebali podvoz pri preserju - če ga sploh prenavljali niso? Novega so (eno polovico) naredili cca mesec nazaj... mi pa se že kako leto vozimo 40 oz. 50 km/h. Druga polovica je zamaknjena in ne vem kdaj bodo delali, najbrž ko bo postaja vsaj pol narejena - logično. Tudi tu štemajo podhod in ker jo uporabljam dnevno, je potreben, ker to da od Borovnice do Brezovice še nikogar ni povozilo je pravi čudež...

Misliš mogoče podvoz/most v notrnajih goricah? tega so pa čistno novega naredili (dokaj OK, razen da seveda niso razmišljali za kako leto naprej in ni prostora za kolesarsko stezo - je pa res en meter več placa, vsaj to...)

odsek od mosta čez ljubljanico do mimo preserke/kamiške postaje je star - delajo zdaj, most pa so prebarvali. Nekaj mi tu ne gre skupaj - kaj je torej Bratuškova odprla, hehehe? Po postaji (po signalnih lučeh pa je nova proga do Borovnice in tam za 2 minuti res naspidira na 90 km/h, a to je tudi to... če od dolgega mosta do Tivolija našopa na 90 km/h, in to je vse kar je brzine.

zz

aja imam tudi lokalne zgodbice s oodvozi v naših vaseh, ko so kmetje inženirjem razlagali mehaniko tal in vodne vire, da ne zaliva - projektanti iz Celja so risali v pisarnah, ne vedoč kje voda teče... dve kolok+nci tu so lokalci rešili, hvala bogu so na terenu fantje popustili (morda sam da je mir), a ko so zakopali, so videli, da so direkt na podzemni reki... in so prilagodili. Dve taki zgodbici poznam.

Da sekanja bregov ne oenjam, bom prav slikal, na moji strani smo sekali vse (upravičeno), a na drugi strani sta 2, 3 suhe smreke velikanke, ki se bodo ob enem vetru, ki se bosta podrli direkt na novo progo. Sekali so neki Kosovarji. Na "dobro posekani" strani lokalci (je mnogo bolje, čeprav so požrli vse besede, samo podri in ne odpeljali, tako da smo morali sami motorko gonit s svojim benzom).

v glavnem... fail after fail tele SŽ.

A smo že komentirali obvezno preverjanje vozovnic na vseh vratih - in potem še enkrat notri? Z napravami, ki jim qr scanner ne dela? Hehe... je pa zdaj, baje, mogoče plačati s kreditno, baje, po par letih. Si ne upam probati. Mašine na postajah pa napačno zapišejo karto na plastično karto, in pazite to, na glavni postaji NE MOREJO v to pogledati. Osebna izkušnja, ko sem kupil mesečno tudi za LPP in mi je rekla, da ne more nič - FAIL after FAIL... Jaz nalašč s kešem operiram, ko jih jebe, včasih če grem samo eno smer sicer kupim listek na mašini, ker to pa res ne morejo zajebati...

Zvezdica27 je izjavil:

Osebna izkušnja, ko sem kupil mesečno tudi za LPP in mi je rekla, da ne more nič - FAIL after FAIL... Jaz nalašč s kešem operiram, ko jih jebe, včasih če grem samo eno smer sicer kupim listek na mašini, ker to pa res ne morejo zajebati...

Žal je danes gotovina bolj problematična kot kartica, ki sem jo začel uporabljati ravno zaradi tega (poleg tega, da je utaja davkov pri kartici precej bolj težavna).

Sicer LPP lepo podpira kartice, tako, da se ti s tem ni treba več ukvarjati. Plačaš s kartico, ko vstopiš na bus.

Zgodovina sprememb…

nope, če ti mašina ne zapiše... račun in moraš storno itd. sitnosti.

Zgodilo 2x

zz

Zvezdica27 je izjavil:

nope, če ti mašina ne zapiše... račun in moraš storno itd. sitnosti.

To pa ni tvoj problem, na izpisku kartice se vidi, da si plačal, vse ostalo je pa LPPjev problem.

@jernejl: ne spregledati odgovora na svoje sicer butasto podtikanje, ki pa odpira srž celotnega problema balkanskega kapitalizma: https://slo-tech.com/forum/t370036/p879...

Ker železnice na Japonskem ne funkcionirajo fantastično zato, ker bi bile privatne. Fantastično funkcionirajo zato, ker imajo ljudje čast in zavedanje sramote, kar zahod konceptualno ne
razume, sploh pa ne slovenceljni na balkanu.

Zgodovina sprememb…

krepelce: nope - original račun (saj je logično), sam kaj ko ga stran vržeš... GLAVNA POSTAJA, torej glavni šalter NE MORE prebrati zapisa na kartici in ga NE MORE spreminjati. Torej, prebere ga lahko, samo ne morejo vanj. Sem hotel doplačati tistih 5e da bo mir - ne bo šlo. Ne moreš verjeti. Niti ti ne morejo vrniti... totalen fail, sajje bilo oni punci na šalterju bolj nerodno kot meni, ki sem z glavo butal ob pult. Potem sem se opravičil. Torej - ker se mije to zgodilo 2x in so mi sami rekli, da je pogosto, sem to nehal delati in odtlej vedno račun vzamem. Gre pa se za princip - da imaš tako sfaljen IT sistem, da ne oreš dodati storitev gor, je pa neverjeno debilno.

Da ne rzalagam drugih praktičnih dnevnih prigod. Moja najljubša je, ko je na glavni postaji dve minuti pred časovnico tip zaprl vrata in čakal na odhod. Pride lepotica, res lepa, trka, kondukter jo gleda z mano, sem mislim, evo rešena je in se ji tip reži in vlak spelje. Sem mislil, da se reži, ker je lepa in jo bo lahko oblajal... ne, on se ji reži in vlak odpelje. Ne moreš verjte... jaz sem dol padel. Tako me je šokiralo,d a nisem znal reagirati

zz

Zvezdica27 je izjavil:

krepelce: nope - original račun (saj je logično), sam kaj ko ga stran vržeš

Se pogovarjava o LPPju ali SŽ? :)

Mimogrede, povej mi koliko časa boš rabil, da se po prihodu iz Japonske prenehaš klanjati ;) Jaz sem rabil po enem mesecu vsaj dva tedna, da sem refleks spravil iz telesa... :))

Še en dober nasvet, če zabredeš v probleme, tipa, da ne najdeš kako se nekam pride, ali kje se nabavi karte, skratka kakršenkoli problem, najdi najlepše oblečenega človeka, začni s celotno
"frazo" od priklona do "excuse me", če imaš vizitko (in štekaš njihov obred, ki si ga naštudiral, preden si šel na Japonsko) še toliko bolje, in ga prosi za pomoč. Vse bo naredil, da ti pomaga.

Slučajno sem naletel na nekoga, ki je moral biti visoko v neki njihovi hirarhiji in je stopil do "šaltarja" in s takim avtoritativnim glasom naslovil prodjalko, da se potegnila sama vase, mi je
poštimala vse glede karte in me nato osebno peljala do perona.

Pa boh ne daj, da ti dvigne živec, recimo počasnost postrežbe in odreagiraš živčno, ker nočeš pozornosti, ki jo boš dobil.

Zgodovina sprememb…

kartica SŽ, ki dela tudi na LPP (razen ko ne dela). Torej SŽ feler.

Tu ni nobenega problema, ker sem... hja, direktor nečesa, nisem imal časa študirati, smo samo šli. Ampak ja, razumem... danes sem se 20 priklonil ko sem uro kupil, oni pa meni 20x. Saj je fajn, da ni Balkan, sam tale inat jim pa manjka... moram to malo prebrati ali to posledica ww2 poraza, tokugawa izolacije, ali kaj tretjega... Pri nas so vizitke out, tle mi jo daje vsak, celo prodajalka ur mi jo je danes dala.

Škoda da nimam vpogleda v ozadje, torej kako to res deluje, to bi rabil filme, cajtnge, živeti tu... ah, only one life

zz

Zvezdica27 je izjavil:

Pri nas so vizitke out, tle mi jo daje vsak, celo prodajalka ur mi jo je danes dala.

Oh napaka, če imaš možnost si jih tam naredi in jih talaj okrog kot zmešan, pri njih je to izraz spoštovanja in hkrati stisk roke, s tem, da so noro
tradicionalistični, si niti misliti ne moreš, kako veliko jim pomeni, da si naštudiral njihove običaje in jih spoštuješ. Po mojem so posli propadali
zaradi tega.

Če se boš držal njihovega rituala, bo celoten odnos do tebe, iz njihove strani čisto drugačen. Upam, da nisi tam poslovno brez vizitk. 8-O

Tule imaš osnove, magari si naredi vizitke na avtomatu:

Pa, naslednjič, ko greš poslovno v tujino se poduči kam greš, saj ni tako kompleksno.

Če imaš v planu kakšen onsen povej, ti razložim, da ne bodo bežali iz vode pred tabo, in bodo, za njih smo zahodnjaki umazani pujsi in po njihovih
standardih zares smo.

Zgodovina sprememb…

Glede priklanjanja, vsakič, ko pomisliš, da bi rekel "dober dan", se prikloniš. Sploh ne študiraj, samo naredi, poglej si kako globoko se priklonijo in
počni enako, v dveh dneh boš počel refleksno.

kaj bi krepelce brez ChatGPT ali ostalih AI pripomočkov... :))

kamiKaZaA je izjavil:

Spet projiciraš. Za razliko od tebe, kot SDSovskega neizobraženega primitivca, jaz uživam v pridobivanju znanja,
zato pa vedno znova, kljub AIju, izpadeš totalen cepec.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Spet projiciraš. Za razliko od tebe, kot SDSovskega neizobraženega primitivca, jaz uživam v pridobivanju znanja.

Lepo da pridobivaš znanje s ChatGPT, ampak to še ne pomeni, da si bil na Japonski. S prstom po zemljevidu se ne šteje. >:D

kamiKaZaA je izjavil:

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Spet projiciraš. Za razliko od tebe, kot SDSovskega neizobraženega primitivca, jaz uživam v pridobivanju znanja.

Lepo da pridobivaš znanje s ChatGPT, ampak to še ne pomeni, da si bil na Japonski. S prstom po zemljevidu se ne šteje. >:D

To ti bo pa zvezdica razložila, nima se smisla ukvarjati s projicirajočimi primitivci.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

krepelce je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

To ti bo pa zvezdica razložila, nima se smisla ukvarjati s primitivci.

@Zvezdica27 za razliko od tebe je stopil na ozemlje Japonske. Ti pač ne. Sedaj pa s pomočjo ChatGPT študiraš vse njihove običaje in želiš Slotechu prodati še eno od svojih laži, da si bil na Japonskem. Nikoli in nikdar nisi stopil na njihova tla. Ti pa dalje pridobivaj novo znanje in običaje s pomočjo AI. S tem ni nič narobe. Da pa se samo lažeš in žališ, to pa že domala vsak Slotechovec ve.
««
20 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posodobitev železniškega prometa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16331959 (23517) Lonsarg
»

Spletna prodaja vozovnic za vlak leto dni pozneje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10936261 (30758) 111111111111
»

SŽ omogočil nakup vozovnic po spletu (strani: 1 2 )

7218357 (16054) aborko
»

Japonski brzovlak presegel 600 kilometrov na uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6226840 (23086) Okapi
»

SŽ - 5 ur na vlaku od MB do KP? (strani: 1 2 3 )

12644445 (38518) DuleKrtola

Več podobnih tem