Forum » Loža » Slovenske železnice
Slovenske železnice
nejc_nejc ::
Kje lažem in od kje ti ideja, da sem desničar?
Kdo je bil "koncesionar" nad vpadnicami?

krepelce ::
Kje lažem in od kje ti ideja, da sem desničar?
Znotraj obvoznice ni več državnih cest, zdaj pa sanjaj kolikor hočeš, ne da se mi ukvarjati s tvojimi ovinkarjenji.
Če koga zanima povezava SDSa in fašizma, je tule lepo utemeljeno:
https://slo-tech.com/forum/t807066/p8658061#p8658061
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

Nič ne ovinkarim, samo za vse vse veš, sam pa opletaš, z nekaj na pamet zadevami.
Skratka, ne zmoreš jasnega odgovora. Toliko o opletanju.
Skrajno desničarski scaremongering.
Zgodovina sprememb…
Ptivat,
Obcinsko
Drzavno
Darsovo
Itd.
Zate vse isto.
Podobno primerjavo tolmačiš pri zdravstvu, šolstvu,....
Obcinsko
Drzavno
Darsovo
Itd.
Zate vse isto.

Ptivat,
Obcinsko
Drzavno
Darsovo
Itd.
Zate vse isto.
Zdaj so tvoji agromenti že na nivoju vaške ciganke, ki šloga prihodnost. Si doživel stockholmski sindrom, ko te je župnik zlorabljal?
Ne sramuj se, prijavi. Ne rabiš še SDSu nastaviti zadnjico in se tolažiti, da je to nekaj normalnega, da to počnejo vsi.
Zadeva je ekstremno preprosta, s tem, ko ni več državnih cest znotraj obvoznice, o prometni ureditvi odloča občina in ne država.
In taki kot si ti, brez občinske volilne pravice, imate nula možnosti za vplivanje na to in prvi moment, ko se bo pojavilo vprašanje, ali naj
MOL zapre področje znotraj obvoznice, za nerezidente MOL, bo 99% strinjanje. Ker imajo občani od tega veliko koristi.
Edino vprašanje, pri celi zadevi je, kdo bo to prvi predlagal.
Zgodovina sprememb…
kamiKaZaA ::
Samo ti lahko. En in edini. Ker močno dvomim da Ljubljana premore dva taka idiota, katera bi zaprla notranjost ringa, kjer je bilo nemalo argumentov kako bi to slabo vplivalo na vse Ljubljančane in kako bi takšna stvar podražila čisto vse storitev (obtrniške...). Druga stvar pa je, da bi tak predlog zagotvo zavrnilo 99% Ljubljančanov, ko bi se jih soočilo s temi podražitvami storitev.
enavlaka ::
Pa zaprite
Prvi dan boste ostali pred zaprtimi štracunami
Drugi dan boste lačni
Tretji dan vam bo zoki računal mestnino za domače ceste
Četrti dan vam bo preostanek države računal dovoljenje za izstop iz Lj
Problem ni javni promet ali slovenske železnice ampak vaši egoti.
Verjetno, ko se ves "neljubljanski" promet spravi na SŽ in LPP mislite nadaljevati z vožnjo enoosebnih sebičnih vozil? To vas v bistvu moti, da niste kralji ceste ampak da si morate .... (nezaslišano, vem) deliti javno infrastrukturo z drugimi (gospodična pade skupaj od šoka).
Prvi dan boste ostali pred zaprtimi štracunami
Drugi dan boste lačni
Tretji dan vam bo zoki računal mestnino za domače ceste
Četrti dan vam bo preostanek države računal dovoljenje za izstop iz Lj
Problem ni javni promet ali slovenske železnice ampak vaši egoti.
Verjetno, ko se ves "neljubljanski" promet spravi na SŽ in LPP mislite nadaljevati z vožnjo enoosebnih sebičnih vozil? To vas v bistvu moti, da niste kralji ceste ampak da si morate .... (nezaslišano, vem) deliti javno infrastrukturo z drugimi (gospodična pade skupaj od šoka).
feryz ::
Zaprite takoj. Kdor rabi, si bo dovolilnico zrihtal, ostalim se pa jebe za Ljubljano.
Zabasana s turisti, če jih pa slučajno ni, totalno mrtva.
Meni sicer pripada dovolilnica za center, cona ena. In čeprav stane en drobiž, se mi niti sanja ne, kaj naj bi z njo počel. Zato jo tudi ne vzamem.
Zabasana s turisti, če jih pa slučajno ni, totalno mrtva.
Meni sicer pripada dovolilnica za center, cona ena. In čeprav stane en drobiž, se mi niti sanja ne, kaj naj bi z njo počel. Zato jo tudi ne vzamem.
Model sploh ne zdržii kritike, cepetlja na mestu, tuli in žali vse na polno. Zanj so vsi, ki se z njim ne strinjajo desnicarji in ne vem kaj se vse. Le od kje mu taka debilna ideja.
Kr neki.
Skratka skoda cajta, se s takkm podrepnikom ubadat.
Kr neki.
Skratka skoda cajta, se s takkm podrepnikom ubadat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
T440 ::
Ptivat,
Obcinsko
Drzavno
Darsovo
Itd.
Zate vse isto.
Zdaj so tvoji agromenti že na nivoju vaške ciganke, ki šloga prihodnost. Si doživel stockholmski sindrom, ko te je župnik zlorabljal?
Ne sramuj se, prijavi. Ne rabiš še SDSu nastaviti zadnjico in se tolažiti, da je to nekaj normalnega, da to počnejo vsi.
Zadeva je ekstremno preprosta, s tem, ko ni več državnih cest znotraj obvoznice, o prometni ureditvi odloča občina in ne država.
In taki kot si ti, brez občinske volilne pravice, imate nula možnosti za vplivanje na to in prvi moment, ko se bo pojavilo vprašanje, ali naj
MOL zapre področje znotraj obvoznice, za nerezidente MOL, bo 99% strinjanje. Ker imajo občani od tega veliko koristi.
Po veljavni slovenski zakonodaji občina nima pravice prosto gospodariti z občinskimi cestami na način, da bi prebivalcem drugih občin zaračunavala dostop ali vožnjo po njih, niti jih ne sme obravnavati diskriminatorno v primerjavi s svojimi lastnimi občani.
Slovenski pravni red takšno ravnanje izrecno prepoveduje preko več temeljnih pravnih aktov.
1. Status grajenega javnega dobra in prosta uporabaSkladno z Zakonom o cestah (ZCes-2) so občinske ceste javne ceste, javne ceste pa imajo status grajenega javnega dobra.Prosta uporaba: Zakon izrecno določa, da so javne ceste prometne površine splošnega pomena, ki jih lahko vsak prosto uporablja na način in pod pogoji, določenimi s predpisi, ki urejajo ceste in varnost cestnega prometa.Pravica do uporabe: Ta pravica pripada vsakomur (državljanom, tujcem, prebivalcem katerekoli občine) pod enakimi pogoji. Občina ne more z odlokom omejiti te splošne rabe zgolj na določeno skupino ljudi glede na njihovo prebivališče.
2. Prepoved diskriminacije in ustavna načelaUstava Republike Slovenije zagotavlja načelo enakosti pred zakonom (14. člen) in svobodo gibanja (32. člen).Če bi občina prebivalcem drugih občin zaračunavala vstop v občino ali vožnjo po svojih kategoriziranih cestah (medtem ko bi bilo za domačine brezplačno), bi s tem grobo kršila ustavno prepoved diskriminacije na podlagi osebne okoliščine (kraja bivanja/prebivališča) in posegala v svobodo gibanja.Občina lahko prometno ureditev (npr. enosmerne ulice, omejitve teže) prilagaja zaradi varnosti, ne sme pa pogojev določati glede na prebivališče voznika.
3. Kdo lahko zaračunava cestnino v Sloveniji?Področje zaračunavanja uporabe cest natančno ureja Zakon o cestninjenju (ZCestn).Izključna pristojnost države: Cestninske ceste in višino cestnine (npr. e-vinjete ali tovorni promet) v Sloveniji določa izključno Vlada Republike Slovenije, in ne občine.Cestnina se lahko uvede le za državne ceste, ki izpolnjujejo stroge pogoje (avtoceste in hitre ceste).
Občine nimajo nikakršne zakonske podlage, da bi same uvajale »cestnine« za uporabo svojih lokalnih cest ali javnih poti.Izjeme, ki pa niso vezane na samo vožnjo po cesti
Občine imajo določene finančne in upravljavske vzvode, ki pa se ne nanašajo na prevoz ali dostop, temveč na mirujoči promet ali posebne režime varstva okolja:Plačljivo parkiranje (modre cone): Občina lahko zaračunava parkiranje na javnih površinah. Nekatere občine občanom omogočajo ugodnejše letne dovolilnice za stanovalce, vendar to temelji na statusu stanovalca cone (zaradi bivanja na ožjem območju) in ne na diskriminaciji zgolj na ravni »prebivalec druge občine«
.Posebni okoljski režimi (npr. krajinski parki): Občina lahko (pogosto v sodelovanju z državo) pobira ekološke takse ali parkirnine za dostop z vozili v občutljiva naravna okolja (npr. gorske doline, naravni parki), vendar morajo ti pogoji ponovno veljati enako za vse obiskovalce, ne glede na to, iz katere občine prihajajo.Če bi katerikoli občinski svet sprejel odlok, ki bi prebivalcem drugih občin zaračunaval vožnjo po občinski cesti, bi tak odlok Ustavno sodišče RS nemudoma razveljavilo kot nezakonitega in protislovnega Ustavi.
Skratka, ljubljančani se lahko razglasite za park Morost in sami sebi zacnete zaracunavat dostop do doma. To je pa bolj ali manj vse kar lahko. Nehaj se napihovati, krepelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T440 ()
Če bi katerikoli občinski svet sprejel odlok, ki bi prebivalcem drugih občin zaračunaval vožnjo po občinski cesti, bi tak odlok Ustavno sodišče RS nemudoma razveljavilo kot nezakonitega in protislovnega Ustavi.
Pa to sem mu jaz že zdavnaj napisal, pa idiot vse skupaj ignorira. Ta idiot se ima za najpametnejšega, vseveda in četudi mu poveš in dokažeš, da se moti, on še vedno vztraja da ima prav.
Tudi sedaj ne bo nič drugače. 3, 2, 1...
Ni nobenega, praktičnega, zakonodajnega, ali kakršnegakoli zadržka, da se ne bi začelo prodajati enodnevne dovolilnice znotraj ljubljanske obvoznice, ki bi bila deklarirana kot
zaprto območje MOL. Z dovolilnicami za prebivalce. Enako kot je že danes mestno jedro.
To bi padlo na ustavnem sodišču, ker je protiustaven in diskriminatoren do preostalih prebivalcev Slovenije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()

Če bi katerikoli občinski svet sprejel odlok, ki bi prebivalcem drugih občin zaračunaval vožnjo po občinski cesti, bi tak odlok Ustavno sodišče RS nemudoma razveljavilo kot nezakonitega in protislovnega Ustavi.
Pa to sem mu jaz že zdavnaj napisal, pa idiot vse skupaj ignorira. Ta idiot se ima za najpametnejšega, vseveda in četudi mu poveš in dokažeš, da se moti, on še vedno vztraja da ima prav.
Tudi sedaj ne bo nič drugače. 3, 2, 1...
Ni nobenega, praktičnega, zakonodajnega, ali kakršnegakoli zadržka, da se ne bi začelo prodajati enodnevne dovolilnice znotraj ljubljanske obvoznice, ki bi bila deklarirana kot
zaprto območje MOL. Z dovolilnicami za prebivalce. Enako kot je že danes mestno jedro.
To bi padlo na ustavnem sodišču, ker je protiustaven in diskriminatoren do preostalih prebivalcev Slovenije.
Bullshit, daj razloži mi, zakaj že tako dolgo vztraja cona brez prometa, v centru Ljubljane, je pa dovoljena za stanovalce?
Saj lepo, da znaš AI uporabljat, ampak je fino, če veš kaj vnašaš, ne, samo, da se s tujim nznanjem kitiš.
Tak kot sem rekel. 

Res nima več smisla, ker se mu bo dalo dopovedat četudi mu še 100 dokazov daš, da se moti v tem kar misli da ima prav.
P.S. AI še v življenju nisem uporabil. Lahko podpiševa predpogodbo za 100.000€ (jaz zastavim stanovanje vredno 150k+) in grem na poligraf. Če pokaže, da sem uporabljal ChatGPT, Gemini pa kaj so še ostali, dobiš 100.000€, drugače pa ti mene izplačaš kak veš in znaš po predhodno podpisani pogodbi in overjeno pri notarju...
Res nima več smisla, ker se mu bo dalo dopovedat četudi mu še 100 dokazov daš, da se moti v tem kar misli da ima prav.
P.S. AI še v življenju nisem uporabil. Lahko podpiševa predpogodbo za 100.000€ (jaz zastavim stanovanje vredno 150k+) in grem na poligraf. Če pokaže, da sem uporabljal ChatGPT, Gemini pa kaj so še ostali, dobiš 100.000€, drugače pa ti mene izplačaš kak veš in znaš po predhodno podpisani pogodbi in overjeno pri notarju...

Ptivat,
Obcinsko
Drzavno
Darsovo
Itd.
Zate vse isto.
Po veljavni slovenski zakonodaji občina nima pravice prosto gospodariti z občinskimi cestami na način, da bi prebivalcem drugih občin zaračunavala dostop ali vožnjo po njih, niti jih ne sme obravnavati diskriminatorno v primerjavi s svojimi lastnimi občani.
Torej, le razloži, kako je možno, da imajo prebivalci, za avtomobile zaprtega centra Ljubljane, že več kot 10 let možnost zapeljati v zaprto cono centra, vsi ostali pa ne. Si mogoče kaj spregledal v zakonodaji?
(p.s.: zaostajaš za mano že kakšno leto, samo tebi se zdi, da si nekaj odkril
Zgodovina sprememb…

Tak kot sem rekel.
P.S. AI še v življenju nisem uporabil. Lahko podpiševa predpogodbo za 100.000EUR (jaz zastavim stanovanje vredno 150k+) in grem na poligraf. Če pokaže, da sem uporabljal ChatGPT, Gemini pa kaj so še ostali, dobiš 100.000EUR, drugače pa ti mene izplačaš kak veš in znaš po predhodno podpisani pogodbi in overjeno pri notarju...
Prepričan sem, da si tako dober lažnjivec, da boš premagal poligraf. Brez dvoma. Pri patoloških lažnjivcih, ki še svojim lažem verjamejo, poligraf ne deluje.
Poligraf (detektor laži) ne zaznava laži neposredno. Meri zgolj telesne odzive na stres, kot so srčni utrip, krvni tlak, dihanje in prevodnost kože. Ker patološki lažnivci – ki imajo pogosto antisocialno osebnostno motnjo ali psihopatske poteze – predelujejo čustva in laganje drugače, te meritve zlahka zaobidejo.
In lol, on bi po Stevanovičem vzoru nekaj overovljal pred notarji
Zgodovina sprememb…
Bullshit, daj razloži mi, zakaj že tako dolgo vztraja cona brez prometa, v centru Ljubljane, je pa dovoljena za stanovalce?![]()
Ker je peš cona in ni občinska ali državna cesta. In ker potem po tej peš coni lahko zapelje dostava z dovolilnico in stanovalec z dovolilnico in se ji z razlogom reče peš cona, ker ni mišljena za promet, razen za določene izjeme. Ampak spet odgovarjam idiotu, kateri ne loči med peš cono in lokalno cesto. Za njega je to eno in isto.

Bullshit, daj razloži mi, zakaj že tako dolgo vztraja cona brez prometa, v centru Ljubljane, je pa dovoljena za stanovalce?![]()
Ker je peš cona in ni občinska ali državna cesta. In ker potem po tej peš coni lahko zapelje dostava z dovolilnico in stanovalec z dovolilnico in se ji z razlogom reče peš cona, ker ni mišljena za promet, razen za določene izjeme. Ampak spet odgovarjam idiotu, kateri ne loči med peš cono in lokalno cesto. Za njega je to eno in isto.![]()
Naah, daj še malo pobaraj svojo umetno inteligenco, ne zaupati preveč svoji kmečki pameti, ker tudi te nimaš.
Ovrži z argumenti moj zgornji zapis in dokaži da temu ni tako. Ne pa da pišeš takšne nesmisle, kateri nimajo veze s samo vsebino o kateri teče debata.
Zgodovina sprememb…

Ovrži z argumenti moj zgornji zapis in dokaži da temu ni tako. Ne pa da pišeš takšne nesmisle, kateri nimajo veze s samo vsebino o kateri teče debata.
Lol, kdo pa misliš, da si?
Nah, si samo ena zguba, ki se mi ji občasno da odgovoriti.
Zgodovina sprememb…
Lol, kdo pa misliš, da si?Po tvojih leta trajajočih bullshitih, brez argumentacije, naj bi jaz tebi nekaj argumentiral... izgleda, da si se nekam trdo zaletel z glavo.
Nah, si samo ena zguba, ki se mi ji občasno da odgovoriti.
Kako hudo moreš biti zabit, da ne veš zakaj v peš coni ni prometa za vse in da če stanuješ na območju peš cone se lahko z dovolilnico pripelješ do svojega doma. In potem še greš to spraševati na forum.
Sedaj pa pričakujem spet en drekec od tvojega odgovora na ta moj komentar in tvoje cepetanje na mestu, žaljenje in driskanje.
Če bi obstajalo tekmovanje v zabitosti bi krepelce bil večkratni zaporedni svetovni prvak.
Torej, le razloži, kako je možno, da imajo prebivalci, za avtomobile zaprtega centra Ljubljane, že več kot 10 let možnost zapeljati v zaprto cono centra, vsi ostali pa ne. Si mogoče kaj spregledal v zakonodaji?![]()
Zgodovina sprememb…

He he, in kamikaza še vedno kamikazi...
Mimogrede, za vse ostale, saj to opažate, da je gužva na cestah vedno večja, mar ne? Trdite, da gre to lahko v neskončnost in se tega ne bo uredilo? Da bo razširitev AC kaj pomagala, ne samo
še povečala problem povsod, kjer razširitve ne bo in se jo ne da izvesti? Vsako leto je na cesti dodatnih 10.000 do 20.000 novih vozil. Koliko časa se boste še slepili, da neke flike pomagajo?
Samo vprašam, za prijatelja, ker vidim precejšnjo mero naivnosti v celotni temi
Mogoče vam pomaga, da se skoncentrirate, namesto na prinašalca slabih novic (za idiote: mene), raje na slabe novice.
Mimogrede, za vse ostale, saj to opažate, da je gužva na cestah vedno večja, mar ne? Trdite, da gre to lahko v neskončnost in se tega ne bo uredilo? Da bo razširitev AC kaj pomagala, ne samo
še povečala problem povsod, kjer razširitve ne bo in se jo ne da izvesti? Vsako leto je na cesti dodatnih 10.000 do 20.000 novih vozil. Koliko časa se boste še slepili, da neke flike pomagajo?
Mogoče vam pomaga, da se skoncentrirate, namesto na prinašalca slabih novic (za idiote: mene), raje na slabe novice.
Zgodovina sprememb…

Aja mimogrede, ker vem, da imajo ljudje, sploh v avtomobilističnih temah, hude težave, z razmišljanjem, 10.000 osebnih vozil pomeni kolono dolgo 45km, odbijač ob odbijač.
Največja možna razdalja, po cesti, od Madžarske v Prekmurju, do Italije ob morju, je 340-350 km.
Toliko, da si bodo lahko tudi najbolj butasti predstavljali.
Spet, samo za predstavo, ker butastih, ki mislijo, da bodo lahko do konca življenja kolone delali, je veliko.
Več kot bi bilo zdravo. Idiokracija je že tu.
Največja možna razdalja, po cesti, od Madžarske v Prekmurju, do Italije ob morju, je 340-350 km.
Toliko, da si bodo lahko tudi najbolj butasti predstavljali.
Več kot bi bilo zdravo. Idiokracija je že tu.
Zgodovina sprememb…
Torej, le razloži, kako je možno, da imajo prebivalci, za avtomobile zaprtega centra Ljubljane, že več kot 10 let možnost zapeljati v zaprto cono centra, vsi ostali pa ne. Si mogoče kaj spregledal v zakonodaji? [:)Samo občani?
Vsak se lahko zapelje v peš cono. Navsezadnje zato količke spustijo dol vsako jutro.
Ne samo za občane.
Kasneje se pa ne morejo. Kar je prav, navsezadnje naj bi bila to peš cona.
Alien123 ::
He he, in kamikaza še vedno kamikazi...
Ne živim v lj, tako da mi je čisto vseeno kakšne probleme imajo tam

cvalsr ::
10.000 osebnih vozil pomeni kolono dolgo 45km, odbijač ob odbijač
S povprečno varnostno razdaljo pa 450 km (ne vem pa, od kod je v špilu ravno 10 000 vozil, nisem vse prebral).
Mogoče en razmislek: Zakaj si hočejo ljubljanski egoisti zapreti mesto pred dnevnimi vozači? Ti avtomobile ob sedanjem Slo-javnem prevozu nujno potrebujejo.
Zakaj se ljubljanski egoisti ne odpovejo svojim avtomobilom, saj imajo trolo na vsakem vogalu?! Pa število trol bi zlahka povečali, vozile pa bi hitro, ker ne bi bilo gneče; celo lastne pasove bi jim lahko privoščili. To pa ne, kenede? Vsak Štepanjić in Fužinić v bloku mora imeti svoj avto (ki ga dejansko ne rabi).

10.000 osebnih vozil pomeni kolono dolgo 45km, odbijač ob odbijač
S povprečno varnostno razdaljo pa 450 km (ne vem pa, od kod je v špilu ravno 10 000 vozil, nisem vse prebral).
Mogoče en razmislek: Zakaj si hočejo ljubljanski egoisti zapreti mesto pred dnevnimi vozači? Ti avtomobile ob sedanjem Slo-javnem prevozu nujno potrebujejo.
Zakaj se ljubljanski egoisti ne odpovejo svojim avtomobilom, saj imajo trolo na vsakem vogalu?! Pa število trol bi zlahka povečali, vozile pa bi hitro, ker ne bi bilo gneče; celo lastne pasove bi jim lahko privoščili. To pa ne, kenede? Vsak Štepanjić in Fužinić v bloku mora imeti svoj avto (ki ga dejansko ne rabi).
Število registriranih vozil konec leta 2024: ~1.266.000 vozil
Število registriranih vozil konec leta 2025: ~1.286.000 vozil
Če bi ti nekdo rekel, da se moraš odpovedati svojemu avtomobilu, zato, da bi Ljubljančani lahko okrog tvoje hiše vozili preprosteje, bi se strinjal?
Ker to je bil tvoj predlog. Očitno si egoist, da tega ne storiš.
Stanje javnega prevoza ste si pa naredili takega sami, Ljubljana ima urejen LPP, ki pa se duši v kolonah, ki jih ti delaš in tudi do Ljubljane se zaradi mene
zapelji z ratrakom. Dokler ne greš z njim delat gužve po ljubljanskih cestah je vse v najlepšem redu.
Sicer jaz sem za max eno registracija na gospodinstvo in to po celi Sloveniji. Bi rešilo marsikaj.
Zgodovina sprememb…
enavlaka ::
Promet te boli samo zato, ker bi rad prdel s svojim naziwagnom po Lj, pa ne moreš.
Če bi bil koristnik LPP, se nebi ukvarjal s obvoznico in dnevnimi migranti.
Slovenija ni samo Lj
Slovenija ni samo Lj

Promet te boli samo zato, ker bi rad prdel s svojim naziwagnom po Lj, pa ne moreš.
Slovenija ni samo Lj
Ne projiciraj toliko.
Ja, Slovenija ni samo Lj, zato pa ne razumem, kako si lahko prebivalci ostalih občin lastite prostor v Ljubljani.
Še davke plačujete v občino stalnega prebivališča ampak iz nekega razloga mislite, da ste upravičeni, da ljubljančani s svojimi davki
krijemo vaše prihode v Ljubljano, pa še gužvo delate zraven.
Ste pribljižno kot gosti, ki ti ščijejo v vogale stanovanja, potem pa protestirajo, ko jih hočeš zabrisat ven ampak niti slučajno pa
ne vidijo, da je njihovo neprimerno obnašanje vzrok.
Zgodovina sprememb…
Slovenija je ultra centralizirana, popolnoma vse gravitira v Ljubljano. Ljubljana dobesedno požira vse ostalo.
Zato bebcev, ki pravijo, da folk izkorišča Ljubljano, niti brati ni treba, kaj šele da bi jih resno jemali ali kaj podobnega.
Zato bebcev, ki pravijo, da folk izkorišča Ljubljano, niti brati ni treba, kaj šele da bi jih resno jemali ali kaj podobnega.

Slovenija je ultra centralizirana, popolnoma vse gravitira v Ljubljano. Ljubljana dobesedno požira vse ostalo.
Ja, eno je lokacija, kjer je treba od koderkoli narediti pot ~največ pol Slovenije, vsaka druga lokacija, bi zadevo še poslabšala za pol Slovenije,
za to ne rabiš biti ravno genij, je tudi osnovnošolska izobrazba in zemljevid Slovenije dovolj, prestavi javno upravo v Maribor, pa izmeri,
koliko časa bodo do tja potovalo primorje. Ali pa postavi javno upravo v Koper, pa si izračunaj, koliko bo do tja rabil Mariborčan, s tem, da
je malo noro, da moram to razlagati odraslim ljudem.
Druga stvar je, da so ljudje, ki mislijo, da je centralizacija neka zarota, navadni bebci. Podjetja so se sama odločila, da se bodo
preselila sem, zato ker je tukaj največja gostota prebivalstva in je tudi možnost za zaslužek največja. Seveda nerazgledani ljudje
krivijo za to Ljubljano, dejansko pa lahko za to krivijo samo svoje pohlepne podjetnike, ki so se sami odločili posel preseliti sem.
In zaradi njih se vozite v Ljubljano, hkrati pa ne plačujete davka občini kjer delate ampak občini kjer živite. Na nas pa obešate, od
gužve, ki jo delate, do vzdrževanja infrastrukture, ki jo uporabljate. In potem imate še jajca, grdo govoriti čez Ljubljano in trditi,
da ste iz nekega čudnega razloga, upravičeni do tega.
Tvoje nakladanje, je pač popreprosteno razmišljanje nekoga, ki mu nič ni jasno.
Zgodovina sprememb…
Ne, podjetja se niso odločila sama. Podjetja se odločajo racionalno, gredo tja kjer je denar.
In če denar vse Slovenije strogo furaš v Ljubljano, potem je logično, da bodo šla tudi podjetja tja. Valjda ne bodo šla v Kočevje, Belo Krajino, bovško in podobno, če s kamionom niti tja ne moreš priti. Kaj šele da bi se ljudje vozili v službo tja.
Je pa res, da si, s trenutnim stanjem cest in železnica, na istem če se voziš v Ljubljano ali v fukojebino. Najprej so ostale kraje zjebali da so brez transporta, kasneje je najebala še Ljubljana.
In če denar vse Slovenije strogo furaš v Ljubljano, potem je logično, da bodo šla tudi podjetja tja. Valjda ne bodo šla v Kočevje, Belo Krajino, bovško in podobno, če s kamionom niti tja ne moreš priti. Kaj šele da bi se ljudje vozili v službo tja.
Je pa res, da si, s trenutnim stanjem cest in železnica, na istem če se voziš v Ljubljano ali v fukojebino. Najprej so ostale kraje zjebali da so brez transporta, kasneje je najebala še Ljubljana.

Ne, podjetja se niso odločila sama. Podjetja se odločajo racionalno, gredo tja kjer je denar.
In če denar vse Slovenije strogo furaš v Ljubljano, potem je logično, da bodo šla tudi podjetja tja.
Ne, denar je šele posledica gostote poseljenosti. In nihče jih ni silil, da hodijo sem. Prišla so iz pohlepa, zlahka bi lahko ostala kjerkoli so že bila in bi
se ljudje vozili na delo tja, ne pa vsak dan naredili pot čez pol države. In kriviti za to Ljubljano, je naravnost noro.
Je pa res, da si, s trenutnim stanjem cest in železnica, na istem če se voziš v Ljubljano ali v fukojebino. Najprej so ostale kraje zjebali
da so brez transporta, kasneje je najebala še Ljubljana.
Ampak zakaj je tako stanje - ker so se vsi prestavili iz javnega medmestnega prometa, na osebne avtomobile in praktično uničili kakršnokoli ekonomsko opravičljivost
medmestnega javnega prometa. In ni nobene opcije, da bi se to izboljšalo, dokler se ljudje trmasto oklepajo avtomobila.
Po drugi strani ima Ljubljana urejen javni potniški promet (seveda avtomobilisti, sploh iz drugih krajev, tega sploh ne vidijo, ker se že 20 let in več niso vozili
z njim in še vedno mislijo, da so moderni avtobusi, plezanje po stopnicah za vstop in sedenje na lesenih sedežih), ki pa ga dušijo kolone vozil dnevnih migrantov,
da niti ne more pokazati svojega potenciala.
Če se vrnem na številke:
- iz 2024 na 2025 je število registriranih avtomobilov poskočilo za 20.000 vozil (Stanje konec leta 2024: ~1.266.000 vozil, konec leta 2025: 1.286.588 vozil)
- kolona 20.000 novih osebnih vozil, odbijač ob odbijaču, je dolga 90 kilometrov
- najdaljša razdalja med dvema naseljenima krajema v Sloveniji 340 kilometrov.
Ali resno mislite, da bo tole še vzdržno, pa ne glede ali se AC razširi (kar bo še povečalo nakup vozil) ali ne? Pač zmetali bomo stran gore denarja, dejansko pa samo prestavili
problem za nekaj let.
Tole je edina rešitev, pa je čisto vseeno kako si zatiskajo ljudje oči pred dejstvom:
Zgodovina sprememb…
Avtobusi, praviš?
Pri nas so čudežno izginili. Če jih je še prejšnji teden vozilo na vse konce kakih 40 do 50 dnevno, jih je od tega tedna dalje ostalo kakih 5, mogoče kakšen več. Proti Ljubljani.
Tisti, ki vozijo v vse ostale kraje, kamor so še prejšnji teden vozili, so izhlapeli. Preprosto ne obstajajo več.
Pri nas so čudežno izginili. Če jih je še prejšnji teden vozilo na vse konce kakih 40 do 50 dnevno, jih je od tega tedna dalje ostalo kakih 5, mogoče kakšen več. Proti Ljubljani.
Tisti, ki vozijo v vse ostale kraje, kamor so še prejšnji teden vozili, so izhlapeli. Preprosto ne obstajajo več.

Avtobusi, praviš?
Ja, saj sem rekel, da ste jih naredili ekonomsko neopravičljive. Ampak avtomobilov je pa že zdaj preveč in še huje bo, tako, da imate zelo velik problem,
ki se bo iz leta v leto poslabševal in dlje kot bo trajalo, da dojamete, težje bo vpeljati avtobuse, ker se bodo dušili v gneči.
V Ljubljani se ta problem rešuje, rumeni pasovi so naredili ogromno za pretočnost LPP (čeprav ne bi smel biti označen s talno označbo ampak z betonsko ograjo),
ampak preprosto ni prostora, da bi to naredil povsod. Ampak rumeni pas pomeni, da je en pas manj za avtomobile in kdor je pameten se že poslužuje P+R.
Zgodovina sprememb…
Saj jaz sem pisal tudi na SŽ, da bi potegnili tire do naše ulice. Da bi se rešili avtomobilov.
Ampak se nekako ne odzovejo. Če se pa že moraš v avto usesti in peljati do vlaka, je boljše da se z avtom odpelješ kamor si namenjen.
Ker boš za časa zamude vlakov, že na cilju.
Ampak se nekako ne odzovejo. Če se pa že moraš v avto usesti in peljati do vlaka, je boljše da se z avtom odpelješ kamor si namenjen.
Zvezdica27 ::
danes sem šel iz Nagoye v Utsuki. ozkotirna železnica...
lokalna.
Vlak je odpeljal na sekundo točno, prestopi štimajo, vse usklajeno. Kondukterja na J še nisem videl, ker je vse na avtomat (pri nas pa na vsakih vratih, pa še tam jim skener za papir ne dela). Čeprav je ta linija v grabljicah in nič angleško, ni variante, da karkoli zajebeš...
wc na vsaki postaji (haha, pri nas pa zaklenjeni) in čisti in zastonj.
lokalna.
Vlak je odpeljal na sekundo točno, prestopi štimajo, vse usklajeno. Kondukterja na J še nisem videl, ker je vse na avtomat (pri nas pa na vsakih vratih, pa še tam jim skener za papir ne dela). Čeprav je ta linija v grabljicah in nič angleško, ni variante, da karkoli zajebeš...

Saj jaz sem pisal tudi na SŽ, da bi potegnili tire do naše ulice. Da bi se rešili avtomobilov.
Bo treba postati malo manj razvajen in se odpeljati do najbližje postaje, tam parkirati in presedlati na SŽ.
Saj to boš slej, te bo količina pleha na cesti v to prisilila, marsikdo se že zdaj cijazi od doma, do Ljubljane, z enako hitrostjo kot
se potem cijazi skozi Ljubljano. In še hujše bo.
Ahh, ne nakladaj. Točno toliko pravice imam do ljubljanskih cest kot ti.
Le da jo jaz zelo redko koristim, ti pa ves čas.

Zvezdica27 je izjavil:
danes sem šel iz Nagoye v Utsuki. ozkotirna železnica...
lokalna.
Aja si še na Japonskem? Obvezno se usedi v "lokomotivo", kjer se skozi okno vidi kontrole voznika. Na kontrolni plošči imajo izrezan prostor
za tako "old school" žepno uro in vsak voznik ima eno. Sem podebatiral z enim in mi je raložil, da, ko opravijo šolanje, jim jo podarijo.
Ahh, ne nakladaj. Točno toliko pravice imam do ljubljanskih cest kot ti.
No pa si naredil ful retard krog. Ko vidiš, da blebetaš neumnosti, se vrneš na začetek in začneš nabijati od začetka.
Ali pa če bi čisto preprosto, nehal nabijati neumnosti, ker letnega povečevanja gneče na cestah, to ne bo spremenilo,
samo vedno več časa in živcev boš porabil na njih. Pa ne samo ti, tudi tisti, v koloni pred tabo in v koloni za tabo.
Zgodovina sprememb…
Kakšne neumnosti?
Neumnosti prodajaš ti. O nekih zaporah kompletnega mesta in podobne norosti.

Kakšne neumnosti?
Ti delaš neumnosti. Namesto, da bi se usedel na P+R, boš raje čakal prisilo, ki bo prišla, če ti tista
dva nevrona v glavi še utripata, bi ti moralo biti več kot jasno. Z rumenim pasom so ti že prepolovili
hitrost dostopa do centra po vpadnicah.
Zgodovina sprememb…
Ja, Slovenija ni samo Lj, zato pa ne razumem, kako si lahko prebivalci ostalih občin lastite prostor v Ljubljani.
Enako kot si LJ lasti prostor od obale, pa od drugih krajev kamor se vozite. Ali ti morda hočeš povedati, da se v jara gospoda iz LJ nikamor ne vozite razen po LJ? Ti si res predstavnik največje egoistične kaste po tam kake pišeš...

Enako kot si LJ lasti prostor od obale, pa od drugih krajev kamor se vozite. Ali ti morda hočeš povedati, da se v jara gospoda iz LJ nikamor ne vozite razen po LJ? Ti si res predstavnik največje egoistične kaste po tam kake pišeš...
Če nas nočete, zaprite občinske ceste, imate vso pravico. Samo potem bo tudi kakšen cent od turizma manj.
Malo kontraproduktivno, glede na vso plačano reklamo, za dopustovanje na obali, ampak imate pa vso pravico.
Samo ne pa mešati v celotno zgodbo državnih cest. Ker te pa vsi plačujemo, tudi Ljubljančani.
Zgodovina sprememb…
Zvezdica27 je izjavil:
Vlak je odpeljal na sekundo točno, prestopi štimajo, vse usklajeno.
Japonska je znana po tem, da da vsako leto ven poročilo koliko so imeli vsi vlaki skupaj zamude v lanskem letu. In skoraj vedno je številka manj kot 10 sekund za vse vlake skupaj v celem letu.
Najbrž se hecaš?Kakšne neumnosti?
Ti delaš neumnosti. Namesto, da bi se usedel na P+R, boš raje čakal prisilo, ki bo prišla, če ti tista
dva nevrona v glavi še utripata, bi ti moralo biti več kot jasno. Z rumenim pasom so ti že prepolovili
hitrost dostopa do centra po vpadnicah.
A misliš da sem zafiro zato kupil, da se bom z vlakom in trolo vozil?
Ok, tam, kjer te zadeve dejansko delajo, tudi storim tako.
V Ljubljani, kjer, razen korupcije, ne funkcionira nič, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi tako delal.
Če se vrnem na številke:
- iz 2024 na 2025 je število registriranih avtomobilov poskočilo za 20.000 vozil (Stanje konec leta 2024: ~1.266.000 vozil, konec leta 2025: 1.286.588 vozil)
- kolona 20.000 novih osebnih vozil, odbijač ob odbijaču, je dolga 90 kilometrov
- najdaljša razdalja med dvema naseljenima krajema v Sloveniji 340 kilometrov.
No in ti govoriš o izmisljotinsh ter lažeh drugih.
Še ene hurčrve trivialne statistike ne znaš brati in po liniji najmanjšega napora interpretiraš podatke.
O koncesijah, upravljanju.... imaš pa itak vse pomešano.
Res verodostojno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Če nas nočete, zaprite občinske ceste, imate vso pravico. Samo potem bo tudi kakšen cent od turizma manj.
Malo kontraproduktivno, glede na vso plačano reklamo, za dopustovanje na obali, ampak imate pa vso pravico.
Samo ne pa mešati v celotno zgodbo državnih cest. Ker te pa vsi plačujemo, tudi Ljubljančani.
Ti bi rad nekaj naredil, kar je neizvedljivo. To smo ti že razložili z argumenti, nazaj pa dobili odgovore, kjer si kričal in cepetal na mestu, ko si vse drugače misleče od sebe še žalil. Ker če bi tvoja ideja bila izvedljiva bi jo potem vsi kopirali in kam bi potem prišli, če bi v enem mesecu obiskal 5 različnih krajev v SLO in moral plačati "vstopnine", katerih pa ne bi plačevali lokalci? To ne gre. Sem ti že napisal ali bodo to plačevali vsi (z domačini vred) kot ima to London ali pa noben. Razloge smo ti že podali in ne mislim pogrevati stare teme, da je tvoj predlog protiustaven in diskriminatoren in bi padel na ustavnem sodišču.
@krepelce - sedaj je SDS na oblasti, kateri je znan po rekordnih zaposlovanjih v JS. Sedaj so še tu Demokrati in Resnica, kateri bodo pristavili svoj piskrček za svoje ljudi (volilno telo). Če bodo v 4 letih zaposlili samo 10.000 novih bo to rekordno malo. In če bo samo polovica od teh hodila v službo v LJ (pa jih bo zagotovo več kot 3/4) je to dodatno novih 5.000 vozil dnevno v že tako od prometno zabasano Ljubljano. 
Kakšno cepetanje na mestu bomo brali od @krepelceja čez 4 leta, ko bo še več prometa LJ.
Kakšno cepetanje na mestu bomo brali od @krepelceja čez 4 leta, ko bo še več prometa LJ.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Posodobitev železniškega prometa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 31937 (23495) | Lonsarg |
| » | Spletna prodaja vozovnic za vlak leto dni pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 36234 (30731) | 111111111111 |
| » | Japonski brzovlak presegel 600 kilometrov na uro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 26824 (23070) | Okapi |
| » | SŽ - 5 ur na vlaku od MB do KP? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44434 (38507) | DuleKrtola |
| » | Hitra železniška povezava LJ - KR (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 49424 (38802) | jest10 |