Forum » Programska oprema » Raid (mirroring) vprašanje glede particij
Raid (mirroring) vprašanje glede particij
luka66_6 ::
Živjo
Imelk bi vprašanje glede polja raid. Imam nastavljeno da sta diska v raidu ( mirroroing) Alči moram še kaj v windowsih posebej nastaviti, da stvar deluje ali je dovolj če je nastavljeno v biosu (in pred winsi se npiše da sta v raidu) --> so nastavili v štacuni kjer sem kupil sam niso dali winsov gor in seda ne vem ali v winsih to tud dela. Uporabljam vista 64.
Drugo vprašanje pa je v winsih sem nardil particijo na disku z programom partition wizard. ali se je particija naredila tudi na disku, ki je v raidu z njim ali ne, ker ninakor ne morem preveriti.
hvala
in lp
Luka
Imelk bi vprašanje glede polja raid. Imam nastavljeno da sta diska v raidu ( mirroroing) Alči moram še kaj v windowsih posebej nastaviti, da stvar deluje ali je dovolj če je nastavljeno v biosu (in pred winsi se npiše da sta v raidu) --> so nastavili v štacuni kjer sem kupil sam niso dali winsov gor in seda ne vem ali v winsih to tud dela. Uporabljam vista 64.
Drugo vprašanje pa je v winsih sem nardil particijo na disku z programom partition wizard. ali se je particija naredila tudi na disku, ki je v raidu z njim ali ne, ker ninakor ne morem preveriti.
hvala
in lp
Luka
darkolord ::
Če je RAID narejen v biosu, potem je ta raid v efektu povsod - ne glede na OS ali particije.
SasoS ::
Če nisi z F6 inštaliral driverjev ob inštalaciji, potem najverjetneje ne dela raid. Preveri v disk management koliko diskov vidiš in kaj je na drugem.
luka66_6 ::
Winsi mi widijo samo en hd. Hd0, ki ima sedaj dve particiji. To potem pomeni, da je vse kul in da mirroroing dela bp?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 1592 (1360) | OK.d |
» | Opcije glede RAID-aOddelek: Strojna oprema | 2388 (2023) | wave |
» | RAID 0 in izgube podatkovOddelek: Strojna oprema | 1851 (1197) | Vlady |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14330 (9934) | matrix2 |
» | aktiviranje RAIDa na ABIT KT7aOddelek: Pomoč in nasveti | 1142 (1030) | Loki |