» »

Problem z RAID0

Problem z RAID0

alpha1 ::

Imam problem z diskom namreč imam SSD ocz vertex2 120gb in 2xSamsung HD103SJ pa me zanima zakaj mi ssd na namizju prepozna, 2x1tb samsung pa ne, namreč v programu hdtune mi prepozna vse tri v mojem računalniku pa mi ne prepozna oba samsung diska. Sem pa tudi dal, da bi 2x1Tb bil v Raid0 vendar mi pred vstopom v windows pokaže bsod. Če pa dam nazaj na AHCI pridem normalno na namizje vendar mi v mojem računalniku ne prepozna oba samsung diska. Prosim za pomoč

krucymucy ::

Imaš postavljene particije in formatirana diska?

alpha1 ::

Kako naj naredim nazaj da bo Ocz vertex 2 sistemski disk, ker so zaj vsi trije primary diski?

krucymucy ::

Lej najprej postaviš raid 0 polje z obema HDD-jema nato greš v bios in nastaviš boot sequence in das first boot device SSD, second boot device, third ... pa magari na disabled.

potem pa v Windows-ih my computer > manage > disk management nastaviš particije na raid polju in formatiraš.

To je to če znaš postait raid polje.

alpha1 ::

Sem raid0 že postavil in naredil particije za Samsung, vendar mi nekako ne pokaže ssd diska ki bi moral biti sistemski disk? Tudi v biosu mi ne pokaže diska (ocz vertex 2)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alpha1 ()

solatko ::

Verjetno nimaš na pravem sata priklopu, po navadi imaš 2 ali 4, ki so lahko boot, drugi pa imajo drug gonilnik in niso bootable.

alpha1 ::

Kako pa v disk management nastavim v raid?

RuskiSnajper ::

Daj oba diska na iste barve priklopov, izklopi onboard sata controller ("gigabytov" external chip ali ausov ali kaj maš, vglavnem uporablaj samo porte in raid funkcionalnost ki jo daje chipset(southbridge) torej nabor vezja, intel ali amd,. Če se hočeš totalno znebit problemov in maš malce dnara, kupiš speicalni pci sata controller in seveda z raid supportom, bolšeo kartico kupiš, bolši je izkoristek hitrosti v raidu, če boš kupil poceni bo še počasneje kot chipset, ampak intelov raid performance je res dominanten za domače uporabnike, specialne pci kartice niso dost zadaj ampak ga komaj prehitijo ob uporabi 4 ali več hddjev (ssdjev) v raid načinu

Ko imaš sistem v raidu, ne moreš imeti ahci, ker potem če boš zagnal sistem si boš vse poničil, pa raid ima itak svoje varnostne sisteme in za hitreje delovanje tako da ahci ni potreben.

Vedno ko imaš raid nastavlen se ti pokaže tretja splash screen v biosu z

Podoben bsod se dogaja če hočeš ahci uklopit na disku ki nima supportanega ahcija od zacetka, ni drajverov (oz nastavitve v registru) ker se niso naložli ob inštalaciji ker je bil takrat disk verjetno v običnem ide načinu, obstaja hack za to in fix, ni zapleteno amapk ti hočeš raid, nima veze več ahci, pust namir.

Kakšno matično maš pa dajte mi povedet vse o kompu, vse komponente da sploh vem kaki bios maš in kako nastavit...

Epic lol ; ne moreš nastavlat raid0 kar tako, lmao, ti si kr vzel 2 diska in si dal v raid0, to negre takole, ti sploh nerabiš raida ane, no v resnici ga lahko imaš na 2x1tb samsung drajvih, brez ssdja, sdd boš potem priklopo na onboard sata controller,

Na ssdju ne boš rabil zbrisat nič, raid se nastavla ko je sistem na novo inštaliran, pred tem seveda, in to je kot format, vse se mora zbrisat, naredi se array, potem inštaliraš winse in stvar deluje dokler ne zjebeš kakih drajverov da ti več ne zazna raida, kar tezaven proces, jas imam izkusnje in ko sem to prvič delal sem 3x ponovno inštaliral winse v enem dnevu.

Potem ati catalsyst drajveri imajo amd raid drajver za updatat, ampak jas sem tole po pomotoma zbrisoval ko sem hotel updejtat samo grafične drajvere in po rebootu se je celoten raid uničil, windows7 se je moral nekaj repairat ko sem dal dvd not, po loginu je majnkalo polovico fajlov, in vse je izgledalo kot da bi bilo napol vrezano hahaha. (seveda ddd)

Vglavnem v nulo lahk to zrihtaš, vprašanje je samo če znaŠ?!?

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

alpha1 ::

Imam: Evga Classified x58, 2x1Tb Samsung HD103SJ, Ocz Vertex 2 120gb, 6gb ddr3.

RuskiSnajper ::

aaaa jas burek ne preberem prvo vsega

če si tole znal naredit , samo updejtaj RAID chipset drajvere , dobis pa jih seveda preko drajver packov za matično ,

Vklopi na matični onboard sata controller , gigabyte ma JMicron sata chip , tisto so vijolčni porti , vklopleni so default , tam gor priklopi SSD.

PA kak mi gre na K ko folk nič ne pove o sistemu , maike mi da vsi mislijo da bojo dobli instant help a NOBEN nima pojma o pravilih kako sploh napisati dobro temo, pa vse morm vlečt ven z vas , 300 kosmatih medvedov pa 5 zelenih lisic.

GPU-Z
CPU-Z
HWmonitor
Sandra
DXdiag

5 min in imaš vse specifikacije ... !!!

win7 ?

dej no ... vleeeeeeeeeeečt morm kot učiteljica :D

okej nisem glih ziher za evgo , nvidia chipset ? morm pogleat.

Vprašanje če sploh ima external sata controller ... če ima potem je itak vse rešeno.

Pa en nasvet , 6 GB rama imaš , ... totalno izklopi pagefile.

Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper ::

Ja maš

Sata 8/9 , rdeče barve , tisto je posebaj kontroler, tisto vklopiš v biosu če že ni , ti imaš AWARD bios to potem ziher imaš nek option v INTEGRATED PEHIPERALS , Spodaj pod ONBOARD AUDIO (Azalia codec = Realtek) , more bit Onboard Sata .... Onboard Sata type .... , lahko imaš SDD v AHCIju če hočeš ampak naredi samo če upoštevap po AHCI hacku oz fixu , googlaj je polno na netu.

Vglavnem , če si raid naredil na Rdečih portih , potem je bolše da daš na črne (chipset sata) ker je velika verjetnost da je chipset dost bolši glede performenca od externega sata chipa.

Vse podatke devaj na SSD seveda in VEDNO ko delaš kaj z raidom ne imej vkloplenega SDDja , ne se presenetit , zbrise se po hitrem postopku če zjebeš kaj.

Pa veš da nesmeš zagnat sistema če piše da RAID ni operativen oz veš da ni oz veš da nista oba drajva prikloplena , dost lahk gre narobe ampak če znaš nebo tezav , vse kaj narediš v sili je seveda gumb za izklop iz elektrike , ko se pokaže Windows logo (loading screen) je že prepozno.

alpha1 ::

Raid sem naredil na črnih (chipset sata). Jaz sem drugače že naredil particije in v biosu raid. Sedaj je problem samo to, da ča imam v biosu Raid se mi pojavi bsod pred vstopom v windows, če pa dam AHCI pa je vse vredu. Tako da me zanima če je še potrebno kaj narediti na namizju?

krucymucy ::

Kje si ti sploh postavil raid polje? Po zagonu, s CTRL+I?

alpha1 ::

Problem sem rešil po tem načinu http://forums.overclockers.co.uk/showpo...

alpha1 ::

Jaz sem sedaj postavil Raid0 vendar ko zaženem HDtune benchmark za 2x1Tb Samsung Raid0 se mi pokaže tale bsod 0x00000074. Sem brskal po googlu pa sem ugotovil, da je napaka v disku. Sedaj me pa zanima kaj bi bilo narobe ? Ta bsod se mi pokaže
Prosim za pomoč

alpha1 ::

Ve kdo kaj bi bilo narobe, ker če zaženem kakšen benchmark (hd tune pro) sem mi pokaže ta bsod kot je na zgornji sliki. To se samo dogaja z 2xSamsung raid0. Z ssd-ejem je vse ok.

alpha1 ::

Sedaj pa sem naredil da sem ssd vzel iz računalnika, ponovno inštaliral windowse na 2x1Tb Samsungm pa Raid deluje normalno brez bsoda. Sedaj me pa zanima kako rešiti ta čuden problem, kajti če dam ssd noter in zaženem HD Tuner pro benchmark mi Raid povprečje read gre do 0.1MB/s, tako da prosim za pomoč?? Prej mi je pa povprečje ko sem imel samo 2.1Tb bilo 210MB/s. ??

OK.d ::

-da si sposodim malo temo, ali je možno prepričat comp. z raid funkcijo, da bi uporabil priključek kot slot za priklop esata adapterja
-comp. je ASROCK NETTOP in bi rad izkoristil njegov priključek za raid, za še en esata priključek zaradi hitrejšega kopiranja (zunanji disk na zunanji disk) seveda z esata
-že takoj povem, da nimam veliko pojma o teh zadevah in bo lahko zvenelo neumno
hvala
LPOK.d


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320572931 (30331) hariscorale
»

Sprememba iz AHCI na RAID0

Oddelek: Pomoč in nasveti
353437 (2791) zee
»

SSD in ACHI?

Oddelek: Strojna oprema
111463 (1195) DrSergioDJ
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
362063 (1526) GrimReaper

Več podobnih tem