» »

Različne temperature jeder pri E8400

Različne temperature jeder pri E8400

toblak ::

Zdravo, moj E8400 ima temperaturno razliko med jedroma približno 8 stopinj v idle. So pa stopinje prvega jedra (idle, zjutraj v še ohlajenem prostoru:D) okoli 33, drugega jedra pa 41 stopinj.

Je to normalno?

Hvala za odgovore:).

Tina

Valvoline ::

Obremeni z orthosom ali occt in poglej kok bo temperatura ob ful loadu. To je pomembno. Ziher zaštekan senzor tale ki kaže 41c. Verjetn bo ob loadu enaka temperatura.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Ne na 8400 je vedno tako, drugo jedro ima višjo temperaturo od prvega. Tudi ob polni obremenitvi je drugo jedro vedno bolj vroče od prvega

Ali nista jedri tako da je eno jedro na vrhu drugega? Potem je logično da je spodnje jedro bolj vroče.

Zgodovina sprememb…

Mitja358 ::

Ne na 8400 je vedno tako, drugo jedro ima višjo temperaturo od prvega. Tudi ob polni obremenitvi je drugo jedro vedno bolj vroče od prvega

Ali nista jedri tako da je eno jedro na vrhu drugega? Potem je logično da je spodnje jedro bolj vroče.

Nope, sosedi sta si levo in desno.

Bom popoldan obremenila proc in javim. To o zaštekanih senzorjih sem že brala na googlu, pa nekaj o hroščih tudi...:|

Nope, sosedi sta si levo in desno.

Če sta sosedi, potem mora biti zraven drugega jedra še en izvor toplote, ker pri meni sta vedno vsaj 5 če ne več stopinj narazen po temperaturi (ni važno s katerimkoli programom gledam, vedno je razlika).

Ja, zakaj pa pri E6550 ni bilo nobene razlike med jedroma:D?
Nebivedu, kateri procesor imaš, če mi zaupaš?

bluefish ::

pri Athlonu X2 S939 je razlike morda za pol stopinje med jedroma.

toblak imam E8400

TOP ::

Mal čudno je,probaj z drugim programom.Pri meni je 4 stopinje razlike.

:)...
Kot izvor toplote misliš rame ali...? Da ne bom kaj neumnega vprašala...Samo potem je čudno, da pri drugih procih ni tako, ali ne?

No, torej imate tudi drugi razlike. Sem mislila, da imam edina takšen procesor:D!

ZGI ::

Jaz imam E8400, pa nimam nobene temp. razlike med jedri.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Dejan99 ::

Sem imel isti procesor pa je bla razlika med jedri v idle okoli 20 st. na load pa okoli 15 st. .
Mislim pa da te nima nič za skrbeti, samo da je hladilnik pravilno namontiran. Senzorji pa pač ne odčitavajo prave temperature.

kixs ::

pri Athlonu X2 S939 je razlike morda za pol stopinje med jedroma.

Tole je cisto od procesorja odvisno. Imel sem X2 s939 Manchester in je imel se ne 1stC razlike med jedri - tako v IDLE kot v BURN-IN. Potem sem presaltal na drugi procesor z Toledo jedrom, ta pa ima med enim in drugim vedno 5-8stC razlike. Tako je kazalo tudi v drugem racunalniku. Da ne bi bilo te razlike, bi verjetno tale proc. sel se kaj vec kot na 2900MHz.

lp

TOP jaz sem sprobal ene 4 do 5 različnih programov in vsi kažejo razlike.

Zdravo, obremenila sem procesor z OCCT. Pri 100% je temperatura obeh jeder poskočila na 46-48 stopinj, torej senzor v drugem jedru ni zaštekan:D. Temp. pri obeh jedrih je bila približno enaka, včasih na prvem jedru za eno stopinjo celo večja kot pri drugem.

Ja, vsi programi kažejo razlike. Zgleda, da tako pač mora biti. Vsaj pri enih primerkih E8400.

Hvala vsem za odgovore.

Valvoline ::

zašteka pr 40c in ne pokaže manjšo temperaturo tut če je dejanskih 35c. Nič hudega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i7 4770 temperatura procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
10852 (633) lukass
»

Navijanje AMD Athlon-a II X4 620 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
515028 (3792) M-XXXX
»

temp. procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242043 (1449) Meizu
»

Scyth infinity??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111130 (944) motoboy
»

AMD x2 situacija (strani: 1 2 3 4 5 6 )