» »

i7 4770 temperatura procesorja

i7 4770 temperatura procesorja

lukass ::

Pozdravljeni!

Zanima me naslednje, imam na novo sestavljen računalnik in ima omenjeni procesor pri delovanju (igranje igre) veliko odstopanje temperatur posameznih jeder npr:
core#0: 40°C
core#1: 33°C
core#2: 33°C
core#3: 38°C

Procesor hladim s pomočjo hladilnika Scythe Grand Kama Cross 2. Ali je to normalno da so taka odstopanja temperature posameznega jedra? Ko sem probaval igrati Battlefield4, so bila ta odstopanja nekoliko manjša, vendar še vedno okoli 5°C, core#0, je vedno bolj vroče od ostalih. Temperature pa spremljam s pomočjo HW monitor.

hojnikb ::

čisto normalno, ker je to posledica oblike jedra..
#brezpodpisa

Aha, so to normalne temperature? Res mi je malo cudno, pa nikjer drugje po drugih forumih nisem zasledil takega odstopanja, če imajo probleme imajo probleme s celotnim pregrevanjem procesorja, pri meni pa samo eno jedro... In npr. tudi ko gledam word, PDF ipd. in spremljam napetost procesorja ima prvi core npr. 1.15V, drugi in tretji imata bolj ko ne 0V, zadnji tretji core pa niha med 0 - 0,8V. Če torej pravilno razumem, vedno deluje samo eno jedro in se po potrebi vklapljajo se ostala jedra?

jap jedra se vklaplajo po potrebi.

In razlike med jedri so lahko tudi 10C+..
#brezpodpisa

Najlepša vam hvala(dala) za odgovore :) upam, da vam bom v prihodnje tut jst lahko kako pomagov ;)

qaqo ::

Morde maš pa slab termalni stik. Who cares, če dela ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qaqo ()

Bom za hec probal ponovno odstraniti termalno pasto in jo še enkrat nanesti. Ali vi samo na sredini date pikico paste in potem gor pritisnete hladilnik, ali razmazete pasto z kartico po celem procesorju in potem pritisnete hladilnik nanj?

pikica je ok.. sam itk nebo pomagal, ker strukturo jedra pač nemorš spreminjat :))
#brezpodpisa

Evo tole so temperature, ko je prižgan skype, utorrent in chrome. V tem primeru se mi temperature zdijo še kolikor toliko dobre ;) ne razumem pa kako imajo nekateri lahko bolj enake temperature posameznih jeder.
[img]http://shrani.si/t/1W/4e/3KlbX8gh/tempe...

Dr_M ::

A se ful sekiras? Pri mojmu IB so tut za 12°C narazen, pa se ne obremenjujem. Lahko bi edino ihs dol uzel, pa nanovo pasto namazal in pri zmanjsal razliko za nekaj stopinj.

Evo tole so temperature, ko je prižgan skype, utorrent ter chrome. Te temperature se mi zdijo še kolikor toliko vredu:

Evo, to so pa razmere ko procesor obremenim z intelburntest:

Očitno so samo pri igranju iger taka odstopanja temperature.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperature v računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
375475 (3079) barocco
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413680 (3033) TeraTM
»