» »

Domače omrežje, skupna raba interneta vista

Domače omrežje, skupna raba interneta vista

Actimel ::

Povezana imam dva računalnika , ki imata naloženo Windows Visto Bussines Edition in Home Basic Edition, ki ju imam povezano preko switcha v mrežo. Nastavljene imam IP naslove za vsak računalnik posebej in medsebojna mreža deluje super.
Ob tem imam na enem računalniku še dodatno USB mobitelov modem za dostop do interneta ( torej 1 računalnik ima dva omrežja, eno je domače omrežje, drugo pa omrežje z dostopom za internet). Na računalniku imam tudi nastavljeno skupno rabo interneta, saj bi rad da se lahko tudi na drugem računalniku povežeš na internet z uporabo skupne rabe interneta.

Težavo imam v tem, da mi skupna raba interneta deluje in lahko dostopam z drugega računalnika na remote desktop v pisarno in lahko pingam vse serverje na netu, tudi antivirus se mi posodablja, ko pa se hočem povezati na internet preko IE, odpreti Outlook Mail ali Messenger zadeva ne deluje. Imam nastavljen prehod 192.168.0.1, pri nastavitvah povezave sem poizkusil že vse mogoče nastavitve,.... pa zadeva ne deluje.

Ima kdo kakšno idejo kaj še lahko poizkusim ?

mastah ::

na tistem pc-ju k mas 2 omrezja, oznaci lokalno omrezje in mobitelovo omrezje pod network connections in klikni BRIDGE connections

Actimel ::

Sem poizkusil spojiti omrežji ampak zadeva ne deluje oziroma mi vedno pokaže pri spojitvi, da lahko spojim samo lastno omrežje.

Torej imam: Omrežje in neznano omrežje in vedno mi ponudi, da lahko spojim samo omrežje,..

Actimel ::

naredil bridge connections ampak potem ne deluje potem povezava z usb modemom,... Torej potem se ne gre več povezati z mobitel usb modemom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793565243 (2072) c23po
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191884 (1550) Mitch
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263330 (2955) Mati
»

Switch ali router???

Oddelek: Omrežja in internet
333670 (2664) Ursus
»

WLan + Lan

Oddelek: Omrežja in internet
231586 (1287) jernej_0x

Več podobnih tem