» »

Car mp3 plyer

Car mp3 plyer

DrSergioDJ ::

Hey..

tole temo smo že obravnavali, pa se mi zdi tista predolga in sem zato odpru novo.

Kaj me muči sedaj?

Prvo kot prvo, kupujem LCD zasloncek. Sem gledal na ic-elektronika stran in njihov cenik in nasel tole:

• DISP LCD 4X20 HC20401 8.171 SIT KOS

• DISP LCD 4X20 HC20401-LY Z OSV 6.412 SIT KOS

• Kako je to mogoce, da je tisti LCD z osvetitvijo 2 tisocaka cenejsi? Ali je to pač le napaka? Kakšne se vam zdijo cene?

Potem rabim še en IR receiver. Kje dobiti tega, da bo delal z univerzalnim daljinckom?

In pa še zadnje (za zdaj) vprašanje. Kako za vraga zvezat LCD na LPT port? Mislim..ce mi kdo poda kak link do strani, kjer to pise res lepo, je kul, ce mi pa to kdo sam naredi za ne prevelik denar, in je iz Lj, pa še toliko bolje :)

to je zaenkrat to...

hvala
    ...

no ljudi...dejmo no...dejmo no :D

rabm odgovor vsaj kar se tice IR sprejemnika ;)
    ...

PaJo ::

Za player bos mel racunlnik a ne??? Torej bi ti rabil en IR vmesnik, ki se priklopi na COM port a ne? No kaj takega prodajajo pri Conradu tudi in mislim da pride nekje 8k, seveda brez daljinca, nato pa mislim da bi to zadevo lahko preprogramiral tako dalec da bi pac sprejmala IR signal tvojega zeljenega daljinca, mislim da bi to morali iti skozi.

Sicer pa mislim da te bo taksen komplet kar nekja prisel, pa ce bos se racunla ves tvoj trud in vse skupaj, je skoraj boljse dat 70k za nov mp3 radio player ali pa kar kakega mp3 diskmena uporabit na obstojeci instalaciji:D
    Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Vem, da bo vse skupaj kar nekaj prišlo (na grobo sem zračunal da bo 60 jurčkov), a imam raje en 45Gb disk z muzko notri, kot pa spet goro CD-jev ;)

Kako težavno je sprogramirat IR sprejemnik?
    ...

To glede cd-jev mas mogoce prav, ampak ce si malo racunas, uporabljas RW-je in jih mas enih 10 v avtu, kar na nese vec kod 500 komadov, katerih pa ne bos kar tako hitro skozi poslusal, no vsaj jaz na to tako gledam. Pa se pri disku mas blem, da ce slucajno na kako vecjo lunknjo na cesti naletis se lahko zgodi da bo kar kmalu crkno, je le obcutljiv na take zadeve, s tem ko pa cd-ji zagotovo niso;(

No kar se pa tice IR-a pa sem malo postudiral in sem se spomnil, da se tako in tako dobijo univerzalni daljinci in ti on posisce pravo ferkvenco, rabis se samo en programcek ki bo znal delat preko IR vmesnika:\

Drugace pa sem mel doma nekje v eni reviji opisan celoten postopek samogradnje take zadeve kod jo rabis ti, s tem da tam je bila uporabljeno doma narejeno vezje, amapk bom probal najdit in ti posljem:D

BojlerTM ::

use google :D
    mas nacrt in kako zvezat lcd na lpt in kako narest ir reciever. ce ne najdes povej, bom jst poisku8-)
    "Salt?"
    "Pepper?"
    "Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Ja je tudi ena izmet resitev. Uporabi google:D

Drugace pa sem danes malo gledal na e-bayu pa sem nasel tole zadevico:
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi...

Mislim da je kar cool, pa se enkoder je v isti skatli:D

BojlerTM ::

za lcd:

okol ir pa poglej sem.
    "Salt?"
    "Pepper?"
    "Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

BojlerTM: hum...eno vprašanje. Bi ti morda znal narediti tale receiver? Sej..verjamem, da bi ga sam naredu..sam, ker sm bl amater kot ne in imam bolj malo časa, ne bi rad zgubu preveč časa s temle.

za hitrejši kontakt:
    mail
    ...

celica ::

Ojla ...

Za vse. Ze nekaj casa je ta tema aktualna na kar dosti straneh.
    Pregledal sem kar nekaj stvari, vecino pa sem nasel za moje pojme :D
    na TEJLE strani, na kateri imas vse na enem mestu, od tehnicnih zadev, do programja, in tudi do izdelave napajalnika, da lahko napajas racunalniski napajalnik na 12V, na kar vecina pozabi pri gradnji teh zadev, na koncu ko pa treba zadevo priklopit, pa se zjocejo....:'(
    Namrec, inverterji (12v>220v), ki zmorejo toliko moci, za poganjanje nasega abaka, kar lepo podrazijo celotno zadevo, da ne govorim o varnosti, na katero je treba misliti, ce "slucajno" 8-O prileti 220v na sasijo ..hihi

Jas sem si napajalnik nardil, pri navijanju tistih dveh trafotov pa mi je pomagal bliznji serviser, in zadeva odlicno deluje.

Lp.
    negre..! gre ..? joj GORI ..!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: celica ()

hum..za napajalc ze mam ustiman..sm dans nabau pretvornik :)
    ...

TESKAn ::

Za IR sprejemnik - nikar kupovat v konradu zadeve za 8 jurjev!!! Si ga narediš sam v 5 minutah za ceno štirih kavic - brez heca, material (vštetega 1.5 metra kabla) te v HTEju pride malo čez 600 SIT.
    Programiranje le - tega je šala mala - dobiš si program Girder, v njem nalepiš na knof na daljincu tipko/kombinacijo tipk/ukaz za zagon programa/karkoli, pa je.
    Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
    ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TESKAn ()

celica ::

TESKAn ojla ...

To ze, samo program girder je uporaben ce se nemotim samo na wins masincah.
    Tile CAR-MP3 mrcince pa delajo povecini v cistem DOS okolju, ali pa zadnje case dosti na LINUX jedrih ..

Lp.
    negre..! gre ..? joj GORI ..!

Ze mogoce, a sam bom 100% laufal win95
    ...

l33t ::

Lahko pa si kupis Pinnacle PCTV Remote Control UNIVERSAL RS-232 in se resis vseh problemov okoli gradnje IR sprejemnika in univerzalenega pilota (poleg dobis softwer)! Cela stvar te stane 4000-4500 SIT.
    Da pa ti bo vse stimalo (komunikacija s PC-jem), za to pa pojdi na strani:
    www.girder.nl
    www.mediatexx.com
    www.pcremotecontrol.com
    www.antenet.fi/irassistant

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l33t ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
    12128143 (11387) eVro
    »

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
    25124255 (14515) Mazo
    »

Upravljanje PC-ja preko daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
    325940 (4513) kulSMS
    »

IR sprejemnik!!!