Forum » Zvok in slika » Nakup novih zvočnikov
Nakup novih zvočnikov
LZyMN ::
Naslov pove vse :)
Nameravam kupiti nove zvočnike saj so mi prejšnji crknili garancije pa ni več. Nameravam pa zapraviti tam do 200€. Zvočnike potrebujem na prvem mestu za produciranje glasbe na drugem gledanje filmov ter igranje iger.
Nekako se nagibam k nakupu 5.1 zvocnikov saj bi rad gledal filme v prostorskem zvoku ter prav tako igral igre v njem, toda to nekako zmanjša kvaliteto zvoka za produciranje glasbe tako da se nekako ne morem odločiti. Zanima me kaj predlagate, če je mozno s konkretnimi primeri zvocnikov. Bil bi zelo hvaležen ce bi pomagali :)
Hvala, LZyMN
Nameravam kupiti nove zvočnike saj so mi prejšnji crknili garancije pa ni več. Nameravam pa zapraviti tam do 200€. Zvočnike potrebujem na prvem mestu za produciranje glasbe na drugem gledanje filmov ter igranje iger.
Nekako se nagibam k nakupu 5.1 zvocnikov saj bi rad gledal filme v prostorskem zvoku ter prav tako igral igre v njem, toda to nekako zmanjša kvaliteto zvoka za produciranje glasbe tako da se nekako ne morem odločiti. Zanima me kaj predlagate, če je mozno s konkretnimi primeri zvocnikov. Bil bi zelo hvaležen ce bi pomagali :)
Hvala, LZyMN
gorici ::
Najprej moraš vedet kaj bi rad? Ali poslušal muziko ali pa gledal filme in igral igrice? Takih zvočnikov ki bi bili dobri za vse še ni.
LZyMN ::
Gre se mi predvsem za kvaliteto zvoka pa se najbolj za produciranje glasbe eni mi predlagajo 2 stereo aktivna zvocnika drugi 5.1 sistem pa sem nato se tukaj vprasal :) kaj je boljse za glasbo naj bo vprasanje :)
__Devil__ ::
hm.. jaz bi ti priporočal logitech z-5500. http://www.ditech.at/artikel/MMLZ55/PC-..., sicer so v at. 60 € več ampak se 1000% splačajo, ker je ZELO dobra kvaliteta posebej z kako dobro zvočno kartico ter ima vse priključke kot so optični, koaksialni in bananice.
V glavnem te se trenutno najbolj splača kupiti za ta denar. Drugače pa ti jaz ne morem svetovati. Odločitev pa ja itaq tvoja tak da..
evo še ceneje v gradcu: http://www.peluga.at/index.php?action=7...
LP
V glavnem te se trenutno najbolj splača kupiti za ta denar. Drugače pa ti jaz ne morem svetovati. Odločitev pa ja itaq tvoja tak da..
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()
Meizu ::
hm.. jaz bi ti priporočal logitech z-5500. http://www.ditech.at/artikel/MMLZ55/PC-..., sicer so v at. 60 € več ampak se 1000% splačajo, ker je ZELO dobra kvaliteta posebej z kako dobro zvočno kartico ter ima vse priključke kot so optični, koaksialni in bananice.
LP
Z-5500 baje vse kar znajo je to, da nabijajo basi. Ostala kvaliteta je baje bolj kot ne zanič. Tudi sam sem takšnega mnenja.
Enkrat sem jih slišal in nimajo dobro razporejenih jakosti različnih višin tonov po defaultu. Se moraš kr jebat po equalizerju, da jih naštimaš. Kupi rabljene Bose zvočnike s predojačekvalnikom in si zmagal.
;-) ::
mislim da je to prvi komentar da vidim da z-5500 niso hvaljeni.
Sem jih slišal-jih ima kolega in igrajo brutalno, da je več basa pa mi prija. Skratka do konca in ne hrešči, razen če tisti "boost" whatever je že vklopiš.
Sem jih slišal-jih ima kolega in igrajo brutalno, da je več basa pa mi prija. Skratka do konca in ne hrešči, razen če tisti "boost" whatever je že vklopiš.
Ted ::
Ne baje, dejansko imajo oreng base in to je to. Srednjih tonov praktično ni. Sicer odlični za filme in špile, za bolj resno glasbo pa polom. Za glasbo so boljša izbira pol cenejši Geniusi.
Mah...
so bolj za zvrsti kot so: rap, pop, techno, hardcore pa take. Za kako opero glih niso. Ostalo pa vse super špila.
Meizu ::
Za rock glasbo potem ni, jazz bi bil polom na njih, klasična glasba tudi, da o kakšnem funku ne govorimo. Potem praktično je dober samo za "tuc-tuc" in to je to.
Ne bi jst tega vzel...
Edit: Sploh pa ne bi jst tega potemtakem vzel za produciranje glasbe...
Ne bi jst tega vzel...
Edit: Sploh pa ne bi jst tega potemtakem vzel za produciranje glasbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
shinko ::
Pozdravljen!
Pred dobrim mesecom sem bil sam pred nakupom zvočnikov, vendar med računalniškimi zvočniki ni bilo nič kaj konkretnega/kvalitetnega, zato sem se odločil za nakup ojačevalca/reciverja in pa 5.1. sistem zvočnikov. Zapravil sem približno 420€ (280 reciver, 140 zvočniki) in ti povem da se takšen sistem ne more primerjati z nobenimi računalniškimi zvočniki. V filmih (dvd, mkv) imaš DTS zvok ki je ful kvaliteten. takšen sistem se tudi ne greje toliko in ga v različnih kombinacijah lahko uporabljaš še 10+ let.
Res da je to dvojni tvoj propračun, vendar se splača reskirat malo več keša, ker ti bo kvaliteta na nekem nivoju, glasba pa prijetna za poslušat.
Lp
Pred dobrim mesecom sem bil sam pred nakupom zvočnikov, vendar med računalniškimi zvočniki ni bilo nič kaj konkretnega/kvalitetnega, zato sem se odločil za nakup ojačevalca/reciverja in pa 5.1. sistem zvočnikov. Zapravil sem približno 420€ (280 reciver, 140 zvočniki) in ti povem da se takšen sistem ne more primerjati z nobenimi računalniškimi zvočniki. V filmih (dvd, mkv) imaš DTS zvok ki je ful kvaliteten. takšen sistem se tudi ne greje toliko in ga v različnih kombinacijah lahko uporabljaš še 10+ let.
Res da je to dvojni tvoj propračun, vendar se splača reskirat malo več keša, ker ti bo kvaliteta na nekem nivoju, glasba pa prijetna za poslušat.
Lp
SaXsIm ::
za glasbeno produkcijo nimaš veliko izbire za 200€
Par za 220€
En speaker za 235€
Par za 235€
Če hočeš kaj spodobno sproducirat, potem lahko za 200€ odmisliš gledanje filmov. Sej se da, ampak ti bo logitech za 200€ dal veliko več filma, kot dva spodobna monitorca za 500€. 5.1 in huge basi pač naredijo svoje v filmih. Vendar ti bilokateri 5.1 sistem ne pomaga veliko za glasbeno produkcijo (razen kakšen blue sky), tako da pomojem bolje da kupiš dva relativno kvalitetna studijska monitorja, sčasoma pa dokupiš se sub, pa boš imel pokrite tudi filme.
Sicer pa verjetno veš, da moraš pazit zaradi translacije na druge sisteme (pri tebi se sliši super, potem pa prideš k meni in je krneki).
Par za 220€
En speaker za 235€
Par za 235€
Če hočeš kaj spodobno sproducirat, potem lahko za 200€ odmisliš gledanje filmov. Sej se da, ampak ti bo logitech za 200€ dal veliko več filma, kot dva spodobna monitorca za 500€. 5.1 in huge basi pač naredijo svoje v filmih. Vendar ti bilokateri 5.1 sistem ne pomaga veliko za glasbeno produkcijo (razen kakšen blue sky), tako da pomojem bolje da kupiš dva relativno kvalitetna studijska monitorja, sčasoma pa dokupiš se sub, pa boš imel pokrite tudi filme.
Sicer pa verjetno veš, da moraš pazit zaradi translacije na druge sisteme (pri tebi se sliši super, potem pa prideš k meni in je krneki).
SaXsIm
aja tudi za rock in jazz so bodri, nisem se spomnil več. No vglavmen za vse zvrsti so razen mozzarta recimo. Ostalo je zakon ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49924 (18418) | Matej_K |
» | katere zvočnike kupitiOddelek: Zvok in slika | 4723 (4409) | leti123456 |
» | ZvočnikiOddelek: Zvok in slika | 1847 (1573) | Slayer69 |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27737 (14993) | psytoma |
» | katere 5.1. zvočnike?Oddelek: Kaj kupiti | 3409 (3033) | __Devil__ |