» »

Zvočniki

Zvočniki

techsloth ::

razlišljav sem o nakupu 5.1 zvočnikov za v sobo. odštel bi max 300 eur zdaj pa sm najdu 2 precej dobra sistema.
tole je pionerjev: http://www.mimovrste.com/artikel/170000...
in logitech: http://www.ebay.de/itm/Logitech-Surroun...
poslušam večinoma techno, dubstep in hardstyle torej je bas zelo dobrodošel. ko sem gledal po forumih pravijo da naredi posebej sprejemnih velko razliko v zvoku, zdej pa nevem kere kupit. če ma kdo kak drug predlog je vsekakor dobrodošel :)

Lp

kratos ::

Če dobiš kupi prejšno verzijo logitech zvočnikov - torej logitech z-5500, ker so preprosto močnejši - boljši od novejše verzije. če pa ne dobiš bodo dobri pa tudi z905 le malo podhranjen woofer boš imel, tele pioneer zvočnike pa glede na tvojo zvrst glasbe pa raje preskoči ker ima najslabši woofer in nebo dohajal glasne glasbe.
Torej v rangu 300€ je na prvem mestu z-5500 na drugem z905 ter nazadnje Pioneer... Kvaliteta zvoka je pa pri vseh treh dobra glede na ceno.

techsloth ::

sm gledau tud z-5500 sam so na ebayu 400 eur in naprej, torej preveč zame. So z906 verjetno najbolša možnost pol. Za pomoč moja soba meri 2x5m (vem ja čudna velikost) sam če zvočniki zdržijo se čez 2 leti selimo in bo soba 3x4. Usekakor bi z veseljem zatresu kako okno mogoč celo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: techsloth ()

kratos ::

Če ti ni problem kupi rabljene z-5500 ti bodo zdržale 10let+ ker so nokia 3310 med zvočniki. Glede na te mere se bo zvok malo čudno razporedil ampak če hočeš nabijanje boš to z temi zvočniki tudi dobil (postavi woofer v kot in začni nervirat sosede).

Če pa hočeš nujno nove potem pa pač vzami z906, saj niso tolk slabši vendar mene osebno moti konzola ter slabši woofer pri satelitih pa nisem zasledil neke razlike med z-5500 ter z906.

techsloth ::

hvala za predlog, bom pogledu za kakimi z-5500 ker mi je tudi konzola lepša in zgleda proročneje.

Er333 ::

Z906 na hardwareversand dobiš za 235€, če jih klikneš prek idealo.de. Drugače so 250.
Na mimovrste so pa 300€.
Za mene ni dileme, ne vem kje drugje boš dobil boljši 5.1 sistem za 235€ :)

Er333 ::

Z906 na hardwareversand dobiš za 235EUR, če jih klikneš prek idealo.de. Drugače so 250.
Na mimovrste so pa 300EUR.
Za mene ni dileme, ne vem kje drugje boš dobil boljši 5.1 sistem za 235EUR :)
Ne splača se ti kupovat rabljenega starega modela, ker v tako majhni sobi itak ne boš nikoli na polno izkoristil wooferja.

Glede rabljenih pa samo to: Vemo, da se membrane z leti obrabijo oz. postanejo bolj mehke in bass ni več toliko natančen. Ponavadi to ni problem, če se z zvočniki ravna lepo in v mejah normale. Ker pa vemo, da te zvočnike kupujejo mulci za gaming in šopanje basov z bass testerji z youtuba, bi bil jaz bolj previden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Er333 ()

čuhalev ::

+1
zaradi teh mulcev kupi nove.

Er333 ::

Sem pozabil omenit, da obstaja opis od revije Joker:http://www.joker.si/article.php?rubrika...

b00mer ::

Nism nek audio freak..10 dni nazaj kupil Z906..zadeva trga :) Priporocam

Slayer69 ::

Da ne odpiram nove teme ... tudi sam sem pred nakupom novih zvočnikov in me zanima vaš nasvet ...

Želim 5.1 sistem, ki bo namenjen v glavnem za gledanje filmov (seveda tudi za poslušanje glasbe in igranje iger, vendar je to sekundarnega pomena), priklopljene pa bi imel rad istočasno na PC in na TV. Kupujem nekje v rangu 300€ (raje kaj manj kot več, če je možno). Nekako sem se tudi jaz zagledal v Logitech Z906, ker kot berem je za ta denar to kar dober nakup (ali kdo ve za kaj boljšega v tem rangu?).

Bolj mi je pomembna kvaliteta, kot pa samo razbijanje basov (kolikor sem bral pa ravno hvalijo moč in malo manj kvaliteto)... Ali je velik problem ker nima HDMI priklopa? - če prav razumem bom lahko poslušal samo DTS ne pa Dolby TrueHD in DTS-HD - a to sploh rabim (imel bom samo PC in pa TV samsung ue50f6400, brez kakega dodatnega playerja)?

Še eno vprašanje glede priklopa: a bo ok če priklopim en optični kabel iz zvočne kartice PCja in en optični iz TVja. Tako bo delal zvok iz PCja in filmov iz TVja - če jih bom gledal neposredno iz USB ključa ali pa streamal iz diska računalnika kajne? A to drži?

kratos ::

Za 300€ so to najboljši zvočniki ki jih lahko dobiš. Kvaliteta zvoka ni dobra vendar za ta denar boljšega neboš dobil.

Priklopil jih boš pa lahko preko optičnega kabla direkt na pc oz. tv in ti bo predvajalo vse naprave vendar boš moral preklapljat ta optičen kabel če boš hotel gledat tv oz. pc, ker ima konzola samo en vhod. Druga opcija če se ti neda preklaplat je da dokupiš koaksialen kabel za tv (predvidevam da podpira) oz. poslušaš analogno preko pc-ja (kable dobiš zraven).

Slayer69 ::

Zakaj preklapljat, saj ima 2 optična vhoda (govorim o z906 ne z5500)? (mimogrede, a je sploh opazna razlika (na takih zvočnikih in integrirani zvočni kartici na Asus P5K), med analognim in optičnim kablom?)

Drugače, kaj pa bi priporočil za več denarja? Če so kakšni z boljšim price/performance ratiom bi se tudi še malo "stegnil", ne bi pa plačeval veliko več denarja, za nekaj kar mogoče niti ne bom slišal. Pa še soba mi ne omogoča ravno idealne postavitve zvočnikov, tako da verjetno neka profi varianta v mojem primeru niti ni smiselna. Bom pa vseeno vesel tudi kakega dražjega predloga in se bom potem odločil.

Torej če pa ostanem v rangu 300€ pa je z906 nedvomno edina smiselna izbira?

kratos ::

Aja to pa res nisem vedel da ima 2 optična vhoda, nadvse uporabno :) Razlike v zvoku med analognim ter digitalnim avdio signalom na takih zvočnikih neboš opazil (navsezadnje pomoje tudi ni nobene razlike če imaš dobre kable tudi pri high end zvočnikih).

Imaš na razpolago še Edifier S550 (ki so mi osebno boljši od z906, vsaj po izgledu, nizkih tonih, zvok satelitov pa je zelo podoben), problem je da jih je težko dobit pri nas.

Slayer69 ::

Kolikor gledam je Edifier S550 tudi drugje precej težko dobit =).

Bom potem verjetno, kar z906 naročil (če ima pa kdo še kak drug predlog pa kar z besedo na dan =) ...
Kakšna ideja kje bi jih bilo najbolje naročit (da je čim ceneje in zanesljivo)? V slo je očitno 300€ najceneje, v nemčiji pa kolikor gledam bi jih lahko dobil nekje za 240e+poštnina(cca 20€). Ima kdo kako boljšo varianto?

Aja pa še to, a kdo ve kako je z garancijo, če naročim v tujini? A obstaja kaka globalna zadeva, tako da v primeru okvare lahko to tudi v SLO urejam (kak pooblaščen logitech serviser=)?)? Ali moram nujno pošiljati nazaj od koder sem kupil?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5715966 (12100) 2f4u
»

Budget surround soundsystem za dnevno

Oddelek: Zvok in slika
475996 (4781) Bearrorist
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048389 (16883) Matej_K
»

katere zvočnike kupiti

Oddelek: Zvok in slika
164556 (4242) leti123456
»

Logitech z906

Oddelek: Zvok in slika
144063 (3165) Sssaga

Več podobnih tem